Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków (21 maja, godz. 15:45) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8089)

mitmichael 21.05.2011 16:01

Ostatnie mecze Wisły z Legia. Wisla 6pkt, Legia 0pkt. Wisla bramki 7, Legia bramki 0 - kiedys musi byc ten pierwszy raz, niestety

Undertaker 21.05.2011 16:01

Wisła jest beznadziejna najsłabszy mistrz Polski w historii.

skeba 21.05.2011 16:02

Kowalski udowadnia, ze I liga to szczyt jego mozliwości

mitmichael 21.05.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Undertaker (Post 1097097)

A moze Legia powinna byc Mistrzem Polski? To by byla dopiero zenada. Idz dziecko na swoje forum

tarantulaw2 21.05.2011 16:03

Cytat:

A Twoja Cracovia jest oczywiście najlepsza? Wyjdź stąd. Delikatnie mówiąc.

leszekm_ 21.05.2011 16:03

Cytat:

Nie dawajcie się wciągać w dyskusje z przygłupem

mr_kwolf 21.05.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1097036)
Oczywiście gra naszych zakrawa o kpinę. Tak gra profesjonalny klub? Mistrz Polski? Wstyd!

Werder - Borussia 2-0
Barcelona - Deportivo 0-0

Wiesz co łączy te mecze z dzisiejszym?
Zobaczymy też co zrobi w ten weekend ManU i Milan.

No chyba, że dla Ciebie te dwa kluby nie są profesjonalne.

Titto 21.05.2011 16:04

Cytat:

Droga władzo TWSD, czy moglibyście nagrodzić 'kolegę' banem?

felix 21.05.2011 16:05

"nie jest najgorsza ta decyzja sędziego".... po ewidentnym faulu Radovica. Rozumiem, że jest zła ale mogłaby być gorsza jakby np. dostał kartkę za pyskowanie do bocznego arbitra...

rw88 21.05.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1097063)
Karny był, ale Pareiko "wpadł na niego z impetem"??!! Coś ty chłopie, nie dowidzisz? Błąd Pareiki fakt, myślał, że złapię te piłkę, ręce złożył w koszyczek, nie przewidział, że Radovic ją dotknie. Ale nie wpadł na niego, stał w miejscu. Niezamierzony faul, karny i żółta kartka!

Pareiko tak samo szedł na piłkę na szybkości, jak Radovic. Nie złapał piłki, złapał biegnącego Radovicia, który pierwszy dotknął piłki, a czy faul był zamierzony, czy niezamierzony to sędziego g... obchodzi, nie ma obowiązku czytać w myślach zawodnika faulującego.

Fakty są takie, że gdyby Pareiko nie zatrzymał Radovicia, to ten miałby przed sobą pustą bramkę i tylko to się liczy w ocenie tego, czy należała się czerwona, czy nie, a w takiej sytuacji ZAWSZE się należy faulującemu czerwona kartka.

Banitaz 21.05.2011 16:05

A to co? Cenzura na TVP2?

_ukoL 21.05.2011 16:06

Faulu Pareiki nie było. Dziękuję do widzenia.

calieri 21.05.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kulawy joe (Post 1097094)
Undertaker idz na swoje forum. Faul był ale na bramkarzu, nie ma znaczenia to że Radović był pierwszy przy piłce. Był puscił ją w prawo a potem wpadł na bramkarza. W przepisach gry w piłkę nożną nie ma nigdzie mowy o tym że mając piłkę moge taranować rywali.. Wole przegrywać po uczciwej walce a takie sędziowskie indywidua jak ten półprzytomny pan psuja mi tylko przyjemność z oglądania meczów

Co ty gadasz mistrzu? A gdzie miał Radovic przebiec jak mu się Pareiko podstawił. Zastawił drogę, a szybciej był Radovic, więc faul się należał. Kartka już nie. Proste?

wolfy 21.05.2011 16:07

Radovic - jaki .......ony symulant:shock:
Sam się kopnął:lol:

Kluvi 21.05.2011 16:07

rw88 to czemu w takich sytuacjach nie ma tylu czerwonych kartek trochę tych meczy widziałem i NIGDY w takiej sytuacji nie widziałem czerwonej kartki.

I co to za przepis że Pareiko ostatni był?!! TEN przepis dotyczy tego że jak zawodnik wychodzi SAM NA SAM Z BRAMKARZEM i go sfaulują to jest automatyczna czerwień..

mitmichael 21.05.2011 16:08

Decyzje sa zawsze na korzysc atakujacego i z tym trzeba sie pogodzic. Jestesmy Mistrzem Polski, gramy jak gramy - chlopaki za dlugo swietowali i sa tego efekty. A Pareiko ma teraz dłuzszy urlop, trzeba dac pograc innym

martin_6 21.05.2011 16:08

Ale przeżywacie mecz sparingowy :D

SpongeBob 21.05.2011 16:08

ah te juwenalia.pomylka

GJ1906 21.05.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1097105)
Pareiko tak samo szedł na piłkę na szybkości, jak Radovic. Nie złapał piłki, złapał biegnącego Radovicia, a czy zamierzony, czy niezamierzony to sędziego g... obchodzi, nie ma obowiązku czytać w myślach zawodnika faulującego.

Fakty są takie, że gdyby Pareiko nie zatrzymał Radovicia, to ten miałby przed sobą pustą bramkę i tylko to się liczy w ocenie tego, czy należała się czerwona, czy nie, a w takiej sytuacji ZAWSZE się należy faulującemu czerwona kartka.

To powiedz mi tylko skoro zawsze się należy czemu Mielcarz bodajże dostał zamiast czerwonej kartki 2 żółtą faulując Meliksona w niemal identycznej sytuacji, skoro sędzia miał obowiązek dać natychmiastową czerwień. Jak żyję w takich sytuacjach daje się zółtą, tak samo kiedyś mecz z Koroną i faul na Kosowskim, fakt że z boku byli jeszcze obrońcy ale jednak Kosa był przed nimi i 1 na 1 sytuacja była i też tylko żółta.

prorok 21.05.2011 16:09

Kosecki pasowałby do nsportu:evil:Tego się nie da słuchać

calieri 21.05.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1097110)
rw88 to czemu w takich sytuacjach nie ma tylu czerwonych kartek trochę tych meczy widziałem i NIGDY w takiej sytuacji nie widziałem czerwonej kartki.

I co to za przepis że Pareiko ostatni był?!! TEN przepis dotyczy tego że jak zawodnik wychodzi SAM NA SAM Z BRAMKARZEM i go sfaulują to jest automatyczna czerwień..

Czyli wyszedł sam na sam z bramkarzem i go sfaulował więc o co chodzi? A przepisy mówią, że za nieprawidłowy atak/zatrzymywanie cialem przeciwnika należy się faul. Sprawdź, ot choćby w wikipedii.

mr_kwolf 21.05.2011 16:11

http://www.youtube.com/watch?v=OzZX_qZl9gk

Czyli uważacie że tutaj też nie było karnego i to Melikson faulował? I jeżeli powinien to dlaczego.

PS. To pytanie do osób które twierdzą że nie było karnego dla Legii.

mitmichael 21.05.2011 16:11

Ja mam pomysl - sciagnac Siwakowa/Jirsaka, wprowadzic 2 napastnika, zmienic taktyke i postawic wszystko na jedną karte

tarantulaw2 21.05.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1097118)
Ja mam pomysl - sciagnac Siwakowa/Jirsaka, wprowadzic 2 napastnika, zmienic taktyke i postawic wszystko na jedną karte

Którego napastnika? :-D

Maciuś 21.05.2011 16:13

Strasznie nudny sparing, nic dziwnego ze tylu skautów odwolalo przyjazd, spodziewali sie beach party a nie gry.

rw88 21.05.2011 16:14

Cytat:

Zapewne dlatego, że były to sytuacje, w których była szansa, aby któryś z obrońców naprawił błąd bramkarza. Ta sytuacja była ewidentna, za Pareiką była tylko pusta bramka.

Cytat:

No to szedł sam na sam z bramkarzem, różnica jest taka, że zaczepił go bramkarz, a nie obrońca.

wolfy 21.05.2011 16:14

RZEŹNICZAK POWIEDZIAŁ >>....A<< DO JIRSAKA. Gdzie są Ci eksperci?!

leszekm_ 21.05.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1097117)

Czyli uważacie że tutaj też nie było karnego i to Melikson faulował? I jeżeli powinien to dlaczego.

Melikson gonił piłkę. Radovic był zainteresowany tylko wpadnięciem w Pareikę, zobacz sobie - wpada na niego w całym impetem, nie próbuje go minąć, nie szuka piłki, tylko wpada w niego z całej siły centralnie a potem teatralnie się składa

RAF 21.05.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1097117)

W mojej ocenie roznica jest taka ze Mielcarz wpadl na Meliksona probojac wybic pilke. Nie trafil, machnal sie i wpadl na Meliksona ktory to atakowal pilke. Tutaj, Radovic wpadl na Pareike ktory czekal (nie atakowal) na pilke aby ja zlapac. Nie bylo ruchu naszego bramkarza.

ENDRJU 82 21.05.2011 16:15

straszna pyta, taki piach z naszej strony, że aż wstyd..

TynWisla 21.05.2011 16:15

Wyluzujcie, chłopaki zrobili swoje, teraz muszą doczłapać do końca sezonu a najlepiej zacząć się już regenerować przed następnym sezonem. Anal+ to widzi i non stop o tym klepią, że "może teraz mecz będzie ciekawszy", "mało zaangażowania wśród piłkarzy Wisły", "ciekawe jak pobalowali" i temu podobne.
Mnie ten mecz kompletnie nie rusza, zero emocji. Patrze sobie i popijam piwko. Hej :). Ciekawi mnie tylko jaką bajkę wymyślą w L+Extra aby uzasadnić czerwień dla Pareiki. "Ober-Sendzia" Stępniewski będzie musiał się nieźle nagimnastykować :)

rw88 21.05.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1097114)
fakt że z boku byli jeszcze obrońcy

Sam sobie odpowiedziałeś na oba przypadki. Druga sprawa to to, że sędziowie się "czasem" mylą i nie mają jaj, żeby przepisowo dawać w takiej sytuacji czerwień.

mitmichael 21.05.2011 16:16

Ej Panowie Mielcarz wyleciał za nietrafienie pilki ale dostał druga zołta kartke a nie od razu czerwoną. Ciekawe co specjalista od sedziowania powie jutro w Lidze+Extra. Jakiego napastnika? Riosa miałem na mysli

szczepans21 21.05.2011 16:20

ale chłopaki mają poczucie na trybunach:)
był małysz jest i kubica :D:D:D

GJ1906 21.05.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1097127)
Sam sobie odpowiedziałeś na oba przypadki. Druga sprawa to to, że sędziowie się "czasem" mylą i nie mają jaj, żeby przepisowo dawać w takiej sytuacji czerwień.

Byli ale za linią Kosowskiego, czyli sytuacja 1 na 1, jeśli sędziowie mylą się w takiej sytuacji dając żółtą zamiast czerwonej to w takim razie 80% takich przypadków to pomyłki sędziów według Ciebie. Druga sprawa to interpretacja przepisów, jeśli można nie dyktować stykowego spalonego postępując zgodnie "z duchem gry" to jak można dać czerwoną zawodnikowi który przy próbie (nieudanej) wybiegnięcia do piłki nie robi celowego ruchu w celu uniemożliwienia dobiegnięcia do piłki rywalowi, co innego gdyby go zastawił plecami, ale on wyszedł do piłki i niemalże stanął w miejscu, a Radovic władował się w niego nie mając najmniejszego zamiaru biegnięcia po piłkę.

thechris 21.05.2011 16:22

E tam, pastwić na jedna kartę. Przy tym poziomie zaangażowania raczej trzeba bronić 1:0, całkiem niezły wynik przy tej grze i zawodniku mniej.

tarantulaw2 21.05.2011 16:23

Ale wnerwia pieprzenie Romka, że trzeba przeanalizować w Legii czy zostawić Skorżę...

Jeśli będzie osiągał takie wyniki jak w tym sezonie, a następny sezon nie będzie tak wyrównany to ja nie mam nic przeciwko :-D

Eternit 21.05.2011 16:23

Czy jest jakiś zawodnik Legii oprócz Skaby, który by dzisiaj nie wkręcił w ziemię Paljica?

"Robert Mateja to polskich skoków nadzieja!" :D

RAPH 21.05.2011 16:23

W sumie to można wpuścić ME Ja jestem za tym żeby doczłapać spokojnie bez głupich kontuzji do konca sezonu. A sędzia zapanował nad sytuacją - pomógł jak mógł , dał karnego chociaż nie musiał, więc zwycięstwo z duzym niesmakiem.A Jovanic niech sobie pobroni, poza tym Pareiko i tak miał jechać na reprę...

klusek89 21.05.2011 16:24

i disco polo na trybunach:D niech zyje wolnosc....:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl