![]() |
Właściwie w takim meczu widać styl trenera, gdyż Zagłębie pozwalało nam grać do woli. Zgranął obroną po tym meczu bym się nie podniecał bo Zagłębie z przodu było żenujące. Widząc ich dziś dziwie się jak oni zdobyli tyle punktów. Dla mnie obok Śmiesznych najsłabsza ekipa w lidze.
Jeśli chodzi o styl to Maskant uwielbia grać ospale. Te rozgrywanie piłki między obrońcami jest w każdym meczu przy stanie 0-0. Widać że Holender tak chce! I to mnie przeraża. Zanim przekroczymy własnął połowę to podajemy sobie 20 rzy nie atakowani. Tylko to nie ma sensu bo robione to jest na stojąco tuż przed własnym polem karnym. Co do zawodników to jeszcze raz pochwale Kirma który jest zdecydowanie najlepszym naszym piłkarzem w tym sezonie. DZiś bramka za 3 pkt, którą sam wypracował, z Lechią bramki i asysty za 3pkt oraz ze śmiesznymi asysta. Nawet w pierwszej połowie mimo że każda akcja szła przez Małeckiego który choluje i nie podaje był Andraż wyróżniającym się zawodnikiem. Brawa także dla Chaveza który z każdym meczem jest corz pewniejszy na boisku dziś bezbłędny choć wiele pracy przy tak marnym przeciwniku nie miał. Z tych co można pochwalić to jeszcze uważam że nieźle Cikos zagrał wbrew temu co niektórzy mówią, z tym że przed sobą miał Patryka (nie wiem jakim cudem wyszedł na drugą połowę i za co dostał te skandowanie przy zejściu). Co do krytyki Brożka to widać że źle wszedł w mecz, ale walczył i się starał. Co do zmian to zastanawiam się czemu szansy nie dostaje Rios szkoda bo dotąd było widać że ma potencjał. Tylko musi grać albo cofniętego napastnika albo na prawej stronie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
co?? :D heh to sie nadaje na demotywatory:D Waleczny Brożek:D kiedy ty widziałeś żeby on walczył?? bo ja oglądałem na żywo cały mecz i przez calutki dosłownie mecz ten gość się nie ruszał. Nie walczył w ogóle ani nawet nie widać było chęci do walki. Z Legią?? to pierwszy mecz od dwóch lat który mu wyszedł bo trafił dwa gole, bo poza tymi golami w meczu z Ległą nie pokazał nic. Sorka że jednak napisałem:P |
Cytat:
|
Cytat:
wojtala8 -> rozumiem, że wg ciebie mecz z Lechią mu nie wyszedł? Że w nim nie walczył? Że nie wygrywał większości główek i nie rozbijał obrońców Lechii? To mecz z Legią mu wyszedł czy nie pokazał nic? Skoro meczu mu wyszedł bo nie pokazał nic :D oprócz dwóch bramek to mecz w Warszawie z Legią mu wyszedł czy nie? Bo tam pokazał trzy bramki. A to chyba był mniej niż dwa lata temu. Kłamiesz. |
Nie moge zrozumiec trzymania Riosa na lawce z tego powodu ze z wyjatkiem meczu z Legia Malecki gra slabo, hmmm bardzo slabo. Ufam Maaskantowi mimo wszystko, ale uwazam ze na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego.
|
Małecki nie potrafi prosto piłki kopnąć, a Brożkowi brakuje kogoś do pomocy w ataku
|
Do AWE:
To że ktoś jest super napastnikiem świadczy dobry występ raz na jakiś czas?? bo wspomniałeś o meczu w warszawie..tyle że to było dobrych kilka miesięcy temu..a wskażesz mi mecz inny oprócz tych z Legią które mu "wychodzą" bo trafia bramki których raczej sam nie wypracowuje bo niema takich zdolności. Dziwi mnie takie wasze podejście.. to że człowiekowi uznawanemu za gwiazdę uda się dwa razy do roku jakiś mecz to odrazu dostajecie jakiś dzikich orgazmów jaki to z niego super napastnik.. Gość kreujący się na lidera w Wiśle (sądzę tak po wymachiwani rękami i opierdzielaniu starszych kolegów) nie ma grać raz do roku tylko ma zapier.... przez cały czas. A on nie wykazuje żadnej chęci ani ambicji! ja kłamie?? dobre:) |
Cytat:
Chlopie nie pograzaj sie juz. Zarzucasz innym zapatrzenie w Brozka a sam jestes jakims napalonym jego wrogiem ktory za wszelka cene bedzie wciskal innym ze jest slaby. |
Cytat:
|
element ja chcialem Malego zmienic juz w polowie meczu, nie przez to ze mam cos do niego,grał słabo i to z G było widac:( jak ktos nie wejdzie w mecz to mimo ze to est nasz pupil i tak powinien zejsc. Jak dla mnie wielkie brava dla Jirsaka który sie nabiegał nawet wiecej niz Sobol, mimo ze nie miał asysty ale zagrał bardzo dobry necz. Paweł troche słabiej ale starał sie i nie powinien spuszczac głowy po nieudanym zgraniu... Mały jak juz wczesniej bylo to nie był jego mecz tak czasem bywa... Ogólnie obrona na plus, Chaves bardzo dobry mecz a i Gordon tez nie zrobił błędu przynajmniej z G nie było tego widac. Doping bajka jak dla mnie chyba sie wszyscy spieli lepiej niz na ległej:) Guli zostan z nami na zawsze!!!!
|
legol sam się fachowcu pogrążasz bo pierdzielisz jak 10 letnie dziecko...z tobą już nie gadam więc nie pisz do mnie ani nie prowokuj.. twoje argumęty są tak tępe że niema sensu tego czytać. chcesz to pisz do mnie na priv a nie napinaj się na necie i zaśmiecaj tematu.
|
Twoje argumĘty (jak ty to nazywasz) są za to wyszukane i powalaja na łopatki...., ale ok niech bedzie. Pokaz klase i podaj mi argumenty z sensem za tym ze Rios jest 3 razy lepszy...
|
Cytat:
Żal. |
Mecz z jednej strony słaby jednak gdyby nasi zawodnicy potrafili po ludzku podać, bądź nie machnąć się z piłką to po pierwszej połowie mogło być 2:0. Jak już wydawało się e może być dobra akcja to praktycznie zawsze ktoś musiał zawalić. Brożek na 5 metrze nie wie co z piłką ma zrobić, później się wywraca a Mały jak dzisiaj otrzymał piłkę to można było zapomnieć o czymkolwiek. 45 minuta Cikos zagrywa piłkę w pole karne a tam cała czwórka do bramki o mało nie wbiegła, wystarczyłoby że jeden został by na 11 metrze i miał by piłkę jak na patelni.
Wiadomo nie gramy wspaniałej piłki ale momentami nieporadność zawodników przeraża. Ważne 3pkt. i dziś tylko to się liczy. Po meczu z Legią wstrzymałem się z ocenami i dobrze bo dzisiaj mam takie same wnioski jak przed meczem z Legią. Bez wzmocnień ta drużyna pewnego poziomu nie przeskoczy. I nie ma się co czarować że potencjał jest. |
Rios bez cienia watpliwosci jest aktualnie najlepszym technicznie zawodnikiem Wisly
Problem w tym, ze nie jest napastnikiem a pomocnikiem, co bylo doskonale widac ogladajac go na boisku Jezeli takich rzeczy nie zauwaza trener i trzyma goscia na lawie w gra Malecki czy Zurawski to nzaczy, ze mamy problem nie z zawodnikami a z trenerem Po za tym Maaskant w ogole nie reaguje na to co sie dzieje na boisku, te jego zmiany sa zawsze schematyczne |
Nie wiem po co te kłótnie, prowokacje i wyzwiska. Są 3 punkty? Są! Widać progres w stosunku do tego co było na początku sezonu? Widać!
To ze Mały lub Brożek miał słabszy mecz, to nie znaczy ze powinno się ich od razu wyrzucić z klubu. Oni nie raz ciągnęli Wisełkę do przodu, nie raz sprawili ze na naszych twarzach pojawił się uśmiech i pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczą. Ktoś tu wcześniej napisał, że jak się gra nie podoba to kibicujcie Barcelonie bo tam jest wszystko pięknie, cacy itp. Cóż, ma rację. Mamy takich piłkarzy na jakich nas stać. Nie są to gwiazdy wielkiego formatu, dlatego też popełniają błędy i mają słabsze mecze. Cieszę się ze zwycięstwa, cieszę się z 3 punktów i z tego ze Wisła powoli wraca tam gdzie jej miejsce, a ze gra jest taka a nie inna, cóż, najważniejsze ze skuteczna =) |
Cytat:
Jak Małecki zszedł to zaczeła się gra wreszcie dzięki Bogu. |
Cytat:
|
Jak dobrze jest tutaj czasem wpaść i dowiedzieć się wielkich mądrości..Jednego tygodnia Paweł i Patryk są świetni technicznie, grają że aż palce lizać, za tydzeń są drewniakami bez techniki i pojęcia o piłce. :D
Obaj mieli kiepski dzień i tyle, zarówno Patryk jak i Paweł nie weszli dobrze w mecz i przewracali się o własne nogi, trudno, zdarza się. Najważniejesze, że mecz wygrany, mnie cieszy postawa Garguły, Kirma, Chavez znowu na wysokim poziomie, choć jak znam życie i sprawiedliwość na tym świecie znów dostanie bana na 2 mecze, bo ponoć kogoś tam nadepnął przy wybiciu piłki, a ze nie gra w Legii to komisja dyscyplinarna nie będzie łaskawa. I jeszcze sędziowanie...Jeżeli czarna owca nie gwizdze ewidentnych fauli, nie pokazuje ewidentnych zóltych kartek (za faule taktyczne albo notoryczne odkopywanie pilki przez jednego drewniaka po gwizdku) i dopuszcza do ostrej gry to roznica miedzy druzyną grajaca technicznie a zwyklymi kopaczami znika i zamiast meczu mamy kopanine. Tak było z Craxa tak było dzisiaj z Zagłębiem. Pan Jarząbek do przedszkola uczyć się sędziowskiego abecadła! |
W dalszym ciągu martwi mnie niestabilna gra zespołu Wisły i ciągły brak w składzie Riosa, który mógłby wiele wnieść do ofensywy. Skoro Maaskant nie widzi go nawet jako zmiennika, woląc wpuszczać defensywnego Wilka, to albo Argentyńczyk jest w beznadziejnej formie, albo istnieje jakiś konflikt między oboma panami.
|
za tydzien w lidze plus ekstra gosciem bedzie Maaskant
|
Cytat:
|
Ja .......e, Chavez brutal...
Canal Plus... |
Wam to się już w gowach poprzewracało! Już nie wrócą czasy kiedy Wisła ogrywała wszystkich 4,5 do 0!
Każda wygrana cieszy nawet ta wygarnięta w ostatnich minutach a wy płaczecie jak dzieci. Liga sie wyrównała i nawet wygrana 1 0 z Zagłębiem powinna cieszyć patrząc nawet na to że kuchenki przegrały z w/w drużyną u siebie! Czytać sie nie da większości tych pseudo znawców. Ogarnijcie się troche panowie! |
Cytat:
|
Dlaczego tak długo grał Jirsak ?? Nie powinien wyjść na drugą połowę. Małecki - jak on potrafi wkurzyć by pokazać jak jest niezadowolny że jest zmieniany schodził pół godziny przy stanie 0:0 :evil:
|
Smokowski już podpuszcza na Chavez`a, możemy się spodziewać zawieszenia.
|
co zrobił Chavez?? bo ogladalem mecz i nic nie zauwazyłem...
|
Na drugą połowe to w ogole nikt nie powinien wyjść. Gra sie zaczęła właśnie po zejściu Małeckiego.
|
Cytat:
|
Chavez ma zawieszenie.
Te poje.... z C+ pieknie potrafia nakrecic juz nie pierwszy raz... I jeb...MariuszSrutwa po wyskoku Chaveza"Uwazam ze mogl wyladowac z ta noga inaczej a nie tak, to aczej niejest naturalne"....-kur... zenada |
Cieszą 3 punkty, choć trochę "przez łzy" bo mecz beznadziejny.
Małecki gra od wielu meczy w indywidualną piłkę nożną i jeżeli w czymkolwiek "wygrywa" to w ilości strat. Przy okazji, czy mnie się wydawało, czy nie podał ręki kierownikowi schodząc?? Myślę, że Rios znacznie lepiej by się tu nadał. Wpuszczanie Żurawskiego i Wilka -> dość ekscentryczne zmiany Maaskanta. Co do Chaveza - tak jak za pierwszym razem raczej nie miałem wątpliwości, że celowo nadepnął tak dziś sądzę, że raczej przypadkiem. Wygląda, że "jedzie na opinii" :( |
Chaveza już chcą zawieszać ? Co bo Wisła pnie się w górę a Chavez jest jej mocnym punktem i Legia albo inna Amica nie dadzą rady zdobyć Mistrzostwa? A dlaczego nikt nie przypomina jak Hanzel wyprostowaną nogą wjechał w głowę Chaveza? Albo jak Komorowski chciał połamać nogę Kirmowi ? Ale nie , przecież tu jest Polska , korupcja , układy i chu.
|
Nie mam nic do Małego, zagrał dzisiaj słabo i bylo to juz widac w pierwszej polowie. Kazdemu moze wyjsc gorszy mecz i trener powinien to widziec lepiej niz kibic stojacy i wiekszosc meczu dopingujacy...Chcialbym zeby w kazdym mezu grał jak z nut ale wiem ze tak sie nie da. Paweł tez dzisiaj słabiej ale nie wymagajmy co mecz 2 goli i asysty. Pocieszali go chłopaki z duzyny czy ze sztabu trenerskiego ale nikt nie ma do niego pretensji, przynajmniej ja nie...Zmiana Tomka Jirsaka na Czarka W tez srednio mi do gustu przypadla bo wolabym wpuscic Riosa ale tyły tez bym zabezpieczyl,ale jak dla mnie za Boukhariego cz jak sie to pisze bym własnie Wilka wproadzil i za Tomka Riosa...ale nie ma co nad zmianami myslec jak są 3 punkty:D pozdro dla wszystkich na G :) szkoda ze stare C odpowiada tylko piłkarza i nas (G) ma w dupie:( Tylko Wisła!!!!!
|
a ja jestem niemal pewien że zawieszą Chaveza. Bo to już drugie takie zagranie tego zawodnika. Chociaz po tym zagraniu od razu przepraszał zawodnika zagłębia. Miejmy nadzieje że nie zawiesza.
|
Cytat:
Cytat:
|
a co On takiego zrobil bo z trybun nic nie bylo widac...
|
To są jaja. Władzie klubu powinny zareagować, bo w (C)anal+ obserwujemy permanentny atak na piłkarzy Wisły. Niemal co kolejkę sugerują komisji ligi, by zawieszać naszych graczy. W tym samym czasie Komorowski robi to samo, albo i jeszcze więcej i nic mu się nie dzieje.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl