Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Górnik Zabrze - Wisła Kraków 17 października niedziela godz. 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7651)

_ukoL 18.10.2010 11:17

Cytat:

Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką.
Najlepiej od razu zatrudnić złotoustego fachowca z tej słynnej "polskiej szkoły trenerów". Czesiek M. jest wolny. :lol:

Feniks1983 18.10.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 995405)
Branco? Czy on przechodził w ogóle na połowę przeciwnika?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 995422)
Branco ... pilnował defensywy i tam był dobry ... ale .. Wisła ma wygrywać .. boczni obrońcy powinni się włączać.

Eee albo mi sie wydaje albo czesciej go widywalem na polowie Gornika niz Pietie. Wedlug mnie dobrze zagral na obronie i czasami ladnie sie podlaczyl pod atak. Nie mowie ze nie powinien wiecej razy ale nie bylo zle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 995422)
Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką.

To znaczy ile konkretnie tych meczy mu zostalo?? Trener pomylka czy raczej Prezes ktory namawia trenera na przyjscie do zespolu zamazujac stan faktyczny kadry i przygotowanie zespolu???

Ja wcale nie chce sie czepiac i nikogo nie mam zamiaru urazic. Uwazam ze do zimy to mozna sobie pisac co sie chce bo i tak na ten czas nic sie nie zmieni (poza motoryka i byc moze taktyka). Ktos tu na forum juz pisal ile czasu budowal Jage trener Probierz i jakim kosztem sie to dzialo. Niech mnie ktos poprawi ale chyba dwa lata temu Jaga sie jeszcze bronila przed spadkiem (nie mowie o sezonie kiedy startowali na minusie). My obecnie tez raczej bedziemy budowac zespol od nowa niz przebudowywac wiec trzeba czasu. Lige spokojnie sprobowac dograc a skupic sie trzeba na PP bo to moze byc jedyna droga do pucharow.

tofik 18.10.2010 11:35

Raczej kopacze mają coraz mniej czasu do końca rundy, żeby udowodnić, że się nadają do grania. Bo jak narazie to nawet nie wiedzą, że trzeba iść za akcją czy wejść w pole karne z 2 linii gdy piłka jest z boku boiska. Takich rzeczy trener nie tłumaczy bo to powinno być wyuczone od małolata.

kolarz90 18.10.2010 11:45

Branco zagrał dobrze? Stał jak tyczka na połowie boiska i każda piłka która do niego szła to JEP do przodu dzide do Brożka. Żadnego rozegrania, żadnego podania po ziemi tylko balony byle jak najdalej. Moim zdaniem lepszy był Cikos. Wychodził do gry, na obieg, biegał od pola karnego do pola karnego. Fakt ze popełniał błędy, ale jest jeszcze młodym piłkarzem i moze się jeszcze sporo nauczyć

Semper Fidelis 1985 18.10.2010 11:54

Branco kopał cały mecz piłe na oślep, bił ile sił w nogach, jaki z tego pożytek? żaden... w obronie wiekszych błędów nie popełniał ale żeby chociaż 2 na 10 podań było celnych...

dynek.pl 18.10.2010 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 995434)
Branco zagrał dobrze? Stał jak tyczka na połowie boiska i każda piłka która do niego szła to JEP do przodu dzide do Brożka. Żadnego rozegrania, żadnego podania po ziemi tylko balony byle jak najdalej. Moim zdaniem lepszy był Cikos. Wychodził do gry, na obieg, biegał od pola karnego do pola karnego. Fakt ze popełniał błędy, ale jest jeszcze młodym piłkarzem i moze się jeszcze sporo nauczyć

Mam takie samo spostrzezenie. Niestety gracze sprowadzeni po znajomosci z trenerem byli najslabsi na boisku - trudno o dobra atmosfere w zespole w takiej sytuacji.

zim zum 18.10.2010 12:10

Ja nie rozumiem kto ma interes w tym żeby ściągać słabych piłkarzy, skoro masa takich biega po ME ? To jest jakis chory układ, który się chyba nigdy nie zmieni. Kulawik pokazał, ze można wstawić gościa z ME i nie różni on się niczym od tej bandy sprowadzonych z całego swiata odpadów.

Marszałek 18.10.2010 12:48

Interes to mają różnego rodzaju menago, ale z naszej strony kto ma w tym interes, doprawdy nie wiem. I jakoś mnie to nie interesuje,bo jest to sprawa pomiędzy właścicielem a proacownikami.

tommiyacht 18.10.2010 15:14

Powiedziec wam cos ? Klepie sie ciagle ze polski pilkarzyna jest przeplacany i wiecej kosztuje niz tej samej klasy pilkarz zza granicy. ok, ale patrzac na nasza konkretna sytuacje, to pilkarz zagraniczny zeby mogl zastapic podobnego Polaka, musi byc od niego lepszy, ze wzgledu na aklimatyzacje, nijakosc naszej ligi, nieznajomosc realiow, problem z porozumieniem sie itd. Mowie caly czas o poziomie naszej ligi. I co z tego ? Nasi dzialacze chcieli zwojowac Europe pikarzami zza granicy. Ok, slusznie. Ale oni dalej sa za slabi. To ja mowie tak, wole juz w tym momencie wyciagnac zdolnych z nizszych lig, glodnych sukcesu, i nimi wojowac nasza kopana. Zaciag pilkarzy kazdy z innej parafii to mozna robic na poziomie najsilniejszych lig, albo conajmniej srednich, a nie u nas.

szczerze, nie jestem kibicem sukcesu ale klade lage na ten sezon. byleby tylko na Kaluzy ich dziewczyny nie zbily i bede happy.

ps - niemoglismy trafiic lepiej z forma od 10 lat na otwarcie stadionu

glutusmaximus 18.10.2010 15:29

Dwie rzeczy:
1. W tym zespole nie ma żadnej chemii. Żadnego ducha drużyny. A piłka to sport drużynowy Przede wszystkim. Jak każdy z nas by grał jak każde zagranie do kolegi jest komentowane machnięciem ręki bo akurat nie dałeś do pustaka na pół metra ?? I wg mnie to się nie zmieni dopóki nie odejdą niektóre pseudogwiazdy.
2. Obecna drużyna to popłuczyny po DRUŻYNIE czasów Mirka Sz.,Franka, kosy itd. Po odejściu ostatniego (Arka) to już z tamtą Wisłą nie ma nic wspólnego. I Wisła , a właściwie jej właściciel przespał 10 lat. Gdzie wychowankowie? Gdzie tereny treningowe? Gdzie całe zaplecze profesjonalnego klubu. Gdzie kasa z transferów z Wisły??. Wszystko w kieszeni u BC. To już najwyższy czas powiedzieć albo albo. Albo prawdziwy profesjonalny klub, albo Do widzenia panie BC. Bo marazmu i takich pseudowidowisk mamy dosyć.

lorddavy 18.10.2010 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 995537)
To ja mowie tak, wole juz w tym momencie wyciagnac zdolnych z nizszych lig, glodnych sukcesu, i nimi wojowac nasza kopana.

Też mi się wydaje, że w niższych ligach jest sporo graczy o dużym potencjale, którzy kosztowaliby znacznie mniej niż ściągnięcie średniej klasy obcokrajowców.

Przykłady z tego sezonu: Sobota ze Śląska, Kucharczyk z Legi, czy nawet Makuszewski z Jagi.

Oczywiście taki zawodnik nie musi "odpalic" ale wielkiego kontraktu to mu dawac nie trzeba i można zawsze go gdzieś pierw wypożyczyc. Ryzyko wtopy kasy na pewno jest mniejsze niż w przypadku obcokrajowca.

No ale tu potrzeba kilku dobrych skautów do monitorowania takich zawodników.

glutusmaximus 18.10.2010 16:08

Jaki chłopaków? Z jakich lig? My olewamy Lewandowskiego bo nie ma kto ocenić chłopaka z 1 ligi to gdzie do szukania w 3 czy 4. Przypomnijcie sobie jak trafił do nas Kuba. A osobna sprawa to danie takiemu chłopakowi szansy. Krew mnie zalewa jak płacimy za kogoś choćby 100 k. i nie dajemu mu szans. Bo niby ślepy i ma astme (baretto) itd.

nero 18.10.2010 16:17

Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne :-)

Bramka i skórt z meczu TUTAJ

wolfy 18.10.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 995439)
Mam takie samo spostrzezenie. Niestety gracze sprowadzeni po znajomosci z trenerem byli najslabsi na boisku - trudno o dobra atmosfere w zespole w takiej sytuacji.

Są lepsi od tych sprowadzonych przez Basałaja z pomocą Klejdinsta i Kapki. To nie znaczy, ze są dobrzy - są po prostu lepsi od sprowadzonych w tym okienku paralityków w rodzaju Cikosa. Że tak zapytam - a czegoś ty się spodziewał po graczu z kartą na ręku? Albo - po gościu co to od jakichś dwóch lat praktycznie nie gra w piłkę?

tormenthor 18.10.2010 19:03

Mając tylu piłkarskich nieudacznikow w składzie, a także zważając na słabą dyspozycję Brożka, Sobola i Małeckiego, należy postawić na walkę i zapieprzanie na maxa. Do tego potrzebni są Kirm i Wilk w pierwszym składzie. Mamy taką nędze w drużynie, że Garguła w pierwszym pełnym meczu po 1,5 rocznym rozbracie z piłką prezentował się najlepiej na boisku.

bomber85 18.10.2010 19:23

Co ciekawe z kregu u.m.(nie mam tego potwierdzone żadnymi artykułami itd), majchrowski chciał zrobić kompleks piłkarski dla cracovi i wisły dla rozwoju "piłkarskiego krakowa" z jakichs nieuzytkow należących do miasta, cos na wzor bvb(oni chyba ze starego lotniska cos takiego zrobili). Ale po stadionie z wisły, ostrego dopingu podczas meczow w kierunku majrchrowskiego powiedział ze wała. Wiem tylko ze po wycofaniu sie z "kogos" z hali wisly profesorek sie wstawił i wydaje mi sie ze tylko dlatego ze buduje sie tez hala cracovi

IncognitoTSW 18.10.2010 19:57

Nie wiem czy tylko mi wydawało się, że Sobolewski nie istniał na boisku ?

Feniks1983 19.10.2010 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 995676)

Poza kilkoma minutami to faktycznie nie istnial.

Co do Branco. Tak mowicie ze sie myle ze zagral poprawnie. Byc moze i macie racje. Ale i tak uwazam na ten moment ze jest lepszy od Cikosa. To ze duzo sie nie wlanczal do ataku....a moze zalozenia taktyczne takie byly???Zauwazcie ze Pietia tez za czesto sie nie zapedzal do przodu. Zreszta podczas transmisji komentatorzy (sam Szymkowiak zreszta) mowili ze w Wisle widac wyrazny podzial na tych co maja atakowac i na tych co maja bronic (mniej wiecej 5 atak i 5 obrona). Przez to momentami wydawalo mi sie ze w srodku bylismy "rozerwani" co dodatkowo powodowalo utrudnienia w rozgrywaniu (gdzie byl Sobol aby wyprowadzic choc kawalek pilke od obroncow i potem dograc do Guly lub Kebaba??).

Pozdrawiam

Wojtas 19.10.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 995676)

cos tam walczył ,ale to juz nie ten Sobol

trzeba powioli przestawiac sie na Wilka,oczywiscie Sobol pewnie jeszcze troche grac bedzie ale kazdy widzi ze to juz raczej chyli sie ku koncowi.

martwi to ze Gornik nic nie gral ,a mysmy bezradnie klepali pike i tez nic.
pod bramka zagrozenia zero,nie ma strzalow ,to nie ma goli proste jak drut
jakby tak popatrzec z boku,to pilkarze nie potrafia zrobic akcjii na tyle zeby zakonczyc ja strzalem na bramke rywala.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl