Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

mitmichael 21.08.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 965828)
Po tym co ostatnio dzieje sie w klubie ciezko nie marudzic. Zreszta co jest zlego w krytyce? Przedstawiam swoja wersje nie mam zamiaru sie podniecac przecietnym trenerem z Holandii. Znajac przeszlosc i to co wyprawiaja nasze gwiazdy taki trenere nei bedzie zadnym autorytetem dla naszych grajkow. I nie oszukujmy sie glownym powodem wybrania tego trenera byla cena.

Skoro tym trenerem interesowal sie Ajax Amsterdam i nie przyszedl tylko dlatego, ze Jol zdecydowal sie zostac to raczej słabym trenerem nie jest. Jezeli kibice w niego wierzyc nie beda, pilkarze beda marudzic to nie ma mowy, zeby cos w klubie zdziałał.

satori 21.08.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 965830)
W dzisiejszym meczu Wisłę poprowadzi Kulawik czy Maaskant?

Kulawik

w poniedzialek ma odbyc sie dopiero pierwszy trener pod wodza nowego trenera.

LooNatyk 21.08.2010 13:06

For_Fun_ -- a kogo ty sie spodziewales? Jestes tak naiwny ze wierzyles w Jimeneza?? Czy moze jakis kolejny polski wynalazek??
Co ty sobie wyobrazasz, ze kto my jestesmy? Zejdz chlopie na Ziemie. Popatrz na wyniki Repry i klubow w Europie, popatrz na kadre, zarzadzanie, infrastrukture.. Z czym do ludzi? Holender to i tak gosc z innej bajki jest, jak na to co mamy.
Najpierw cos osiagnijmy, a potem sciagajmy Jimenezow.

For_FuN_ 21.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 965824)
Na pewno jest w tym dużo prawdy. Ale poczekajmy na dalszy rozwój wypadków zanim zaczniemy ferować wyroki.

Oczywiscie, ale nie podpalam sie tutaj. Dla mnie cel dla niego na ten sezon, to europejskie puchary, bo MP jest nierealne(polityka transferowa Basalaja).

P.S - Holenderski trener, ktory pierwszy przychodzi mi do glowy i ktory mial jakies sukcesy w ostatnich latach, a jednoczesnie jest w naszym zasiegu finansowym, to...Beenhakker. Wprowadzenie ogorkow z Trynidadu i z Polski na odpowiednio MS i EURO, to naprawde spory wyczyn. Nie mowie, ze chcialbym go w Wisle, ale osiagniecia(i doswiadczenie) nieporownywalne do Maaskant'a.

edit. do czlowieka wyzej, przeciez to oficjalna strona Wisly pisala o Jimenezie :). Gdzies ty sie podziewal? Basalaj mowil o 3 kandydatach, czyli najpewniej Jimenez. Petrescu i ten Holender. Temat Petrescu upadl, bo facet wolal zostac w swoim klubie. Jimenez postawil ostre warunki(pewnie spora kwota na transfery i szerokie zaplecze), wiec wybrano wersje najtansza.

LooNatyk 21.08.2010 13:10

No i co ze pisala?? Moze Jimenez chcial 1.5 banki? Moze zobaczyl co tu sie dzieje i zwial? I skad wiesz o jakich 3 kandydatow chodzilo, skoro sam Basalaj zaprzeczal kandydaturom odawanym przez media?

Zwitter 21.08.2010 13:10

I tak źle i tak niedobrze. Jakby przyszedł Mourinho to też byłby płacz bo przecież gość osiąga znakomite wyniki ale z piłkarzami z najwyższej półki a nie z frajerami, którzy przegrywają z azerami i sami dobrze wiemy kim jeszcze. Lista naszych kompromitacji niestety się przedłuża a my nadal możemy wspominać mecze z Parmą, Schalke, Lazio sprzed prawie 10 laty. Ale to nie o tym tu mowa.

Ja na razie swojego zdania na temat tego trenera nie będę wyrażał bo go nie znam, za kilka miesięcy powinien gość mieć już jakiś zarys drużyny którą chce stworzyć więc zobaczymy i wstępnie ocenimy. Ja mu życzę powodzenia, mam nadzieję, że wreszcie ktoś coś z zrobi z tych piłkarzy bo się patrzyć nie da na mecze w ich wykonaniu.

Przestańcie płakać i zachowywać się jak dzieci bo takiego mamy trenera i nawet jak będziecie tu pisać 1000 postów dziennie jaki to on słaby itd. to nic to nie zmieni, czy Wam się to podoba czy nie.

Mar85 21.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 965756)
W 2001 spadek z ligi, W 2002 zwolniony po pol roku z innego klubu. W 2005 przedostatnie miejsce w nastepnym klubie i zwolnienie. W 2006r. spadek z nastepnym klubem. Potem brak awansu z kolejnym ekipami z drugiej ligi(i przypuszczam dlatego byl zwalniany). W sezonie 2008/2009 przejal NAC, ktore rok wczesniej zajelo 3 miejsce, a on doczlapal sie do 8, a w 2009/2010 bylo jeszcze gorzej. Jak dla mnie, to sa same kleski. Gosc nigdzie nie zagrzal miejsca i to nie bez przyczyny.

Zatrudnienie kogos takiego, oznacza ze w klubie nie bedzie najprawdopodobniej zadnych wzmocnien(bo taki trener nie mogl sobie tego zagwarantowac). Nie bedzie tez szerokiego i profesjonalnego sztabu trenerskiego(a takiego zapewne zadal Jimenez). Trener z "nazwiskiem"(jest naprawde kilku, ktorych mozna bylo sprowadzic do Polski), to gwarant rozwoju...trener bez nazwiska(bez zadnych sukcesow, bez renomy na rynku europejskim), to stanie w miejscu.

Brawo...właśnie to wam chciałem uświadomić...żaden klasowy trener nie przyszedł bo naszemu zarządowi w głowie tylko amatorka....myślą że żatrudnią samego trenera, pewnie inni chcieli cały sztab, tak samo było w przypadku Winfrieda Schafera...Cupiał stwierdził że go pogieło i mu podziekował...z takim myśleniem Boguś niszczysz klub ale co tam...wiele razy pokazałeś że masz rację...niektórym z was niewiele trzeba żeby się podniecić...Basałaj robi nas kibiców cały czas w hu**. Sprzedał co sie dało nasprowadzał ogórków i złom, na wszystkim szczędził, teraz ten trener. Ciekawe co napiszą niektórzy z was jak dziś przegramy z Widzewem. Miesiąc temu zachwycaliście się a teraz płacz...radzę spojrzeć na wszystko obiektywanie bo w takiej du*** niebyliśmy dawno...najgorsze jest to że piłkarze robią to samo, kpią z kibiców pokazując taką gre

maklo9 21.08.2010 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 965836)
Oczywiscie, ale nie podpalam sie tutaj. Dla mnie cel dla niego na ten sezon, to europejskie puchary, bo MP jest nierealne(polityka transferowa Basalaja).

P.S - Holenderski trener, ktory pierwszy przychodzi mi do glowy i ktory mial jakies sukcesy w ostatnich latach, a jednoczesnie jest w naszym zasiegu finansowym, to...Beenhakker. Wprowadzenie ogorkow z Trynidadu i z Polski na odpowiednio MS i EURO, to naprawde spory wyczyn. Nie mowie, ze chcialbym go w Wisle, ale osiagniecia(i doswiadczenie) nieporownywalne do Maaskant'a.

edit. do czlowieka wyzej, przeciez to oficjalna strona Wisly pisala o Jimenezie :). Gdzies ty sie podziewal? Basalaj mowil o 3 kandydatach, czyli najpewniej Jimenez. Petrescu i ten Holender. Temat Petrescu upadl, bo facet wolal zostac w swoim klubie. Jimenez postawil ostre warunki(pewnie spora kwota na transfery i szerokie zaplecze), wiec wybrano wersje najtansza.

Z dniem dzisiejszym Biuro Prasowe Wisły Kraków oficjalnie ogłosiło, iż trenerem pierwszego zespołu został Robert Patrick Maaskant. Zwyciężył więc na ostatniej prostej wyścigu, w którym uczestniczyli również Bruno Labbadia oraz Fernando Orsi. Nowy trener podpisał dwuletni kontrakt. Zyskał również prawo do autorskiego skompletowania sztabu szkoleniowo-menedżerskiego. Nie jest jednak tajemnicą, iż z drużyną nadal współpracować będzie kilka osób z dotychczasowego sztabu.

gdzie tu masz Petrescu albo Jimeneza ?

wolfy 21.08.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 965841)
No i co ze pisala?? Moze Jimenez chcial 1.5 banki? Moze zobaczyl co tu sie dzieje i zwial? I skad wiesz o jakich 3 kandydatow chodzilo, skoro sam Basalaj zaprzeczal kandydaturom odawanym przez media?

To, że okłamywanie kibiców jest ulubioną praktyką marketingową naszego klubu. Tyle, ze na dłuższą metę przynosi to więcej szkody niż pożytku.

nicolas 21.08.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maklo9 (Post 965845)
Nie jest jednak tajemnicą, iż z drużyną nadal współpracować będzie kilka osób z dotychczasowego sztabu.

Nie!!! Bahr, Krzoska (choć to rzecznik czy jakoś tak) - stary krakowski sos! Wiecie o co mi chodzi : | Byłbym zadowolony, gdyby wspominali sobie stare dobre Wiślackie czasy w Skawince lub innej Garbarni.
p. Kurdziel jest młody i nie jest z Krakowa, więc mógłby zostać.

Proximus 21.08.2010 13:19

Zostawcie Jimeneza w końcu w spokoju!

Powiem wam jak było dokładnie bo generalnie mam dojście do informacji z pierwszej ręki.

Jimenez przyjechał do Krakowa z króliczkiem wielkanocnym i chciał go mianować swoim asystentem. Ponadto chciał klauzuli że będzie mógł jeździć z zespołem na obozy letnie do Narnii, a zimowe do Hogwartu. Chciał też żeby klub wybulił kasę na Tsubasę. Podczas negocjacji okazało sie że bliskim współpracownikiem Cupiała jest św. Mikołaj który od dawna ma kosę z króliczkiem. To w połączeniu z ciężkimi żądaniami Jimeneza spowodowało że mamy teraz trenera Holendra a nie Hiszpana.

True story...

Mar85 21.08.2010 13:20

Wersja najtańsza...gdzie my to już przerabialiśmy??

Falmokirak 21.08.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 965836)

huhu ale mnie rozbawiłeś w tej trójce był Orsi, Labaddia i prawdopodobnie właśnie Maaskant. I powiec mi jedno - ciekawe jak byś chciał do takiej dziury jak Polska liga sprowadzić Jimeneza bo nawet miliony mi się wydaje by go nie przy ciągły... naprawde wystarczy troche racjonalnie pomyśleć

1q2 21.08.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 965850)
Wersja najtańsza...gdzie my to już przerabialiśmy??

:lol: idź i sfinansuj droższą a tak w ogóle.Kończy się lato , piękna pogada...może warto zamiast ryczeć do monitora, wziąć grabki i przynajmniej w piaskownicy się pobawić??

carpenter 21.08.2010 13:24

Jedno slowo - Zenada. Koles ktory nic nie osiagnal jako zawodnik i nic jako trener. I to nie jest placz dziecka - tylko stwierdzenie faktu

maklo9 21.08.2010 13:26

ale wy p****cie juz sie tego czytac nie da.

AgresywnyChomik 21.08.2010 13:26

Bez oceniania nowego trenera bo na to przyjdzie czas. Chcialbym zwrocic uwage forumowiczow na inna sprawe otoz brawa dla sztabu Basalaja za to ze zadna (absolutnie zadna) plotka z nazwiskiem Holendra nie wyciekla do prasy. To pokazuje ze "team Basalaj" jest zgrany, ludzie sobie ufaja i mam nadzieje ze wiedza co robia - czyzby zalazek profesjonalizmu?

ChG 21.08.2010 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 965855)
Jedno slowo - Zenada. Koles ktory nic nie osiagnal jako zawodnik i nic jako trener. I to nie jest placz dziecka - tylko stwierdzenie faktu

Może nie jest to płacz dziecka, a płacz dorosłego, który zachowuje się jak dziecko - stwierdzam fakty.

1q2 21.08.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 965855)

A kogoś ty ....a chciał?.Nałykałeś się bajek o Jimenezie:>?
Pobudka!

arbuz 21.08.2010 13:28

Bedzie dobrze ja jestem zadowolony, nie zebym zachwalal nowego trenera ale bynajmniej niemamy zadnego polskiego niedojdy.

Trzeba dac szanse nowemu trenerowi i dyrektorowi sportowemu poczekamy do zimy juz cos sie powinno klarowac a potem zimowe okienko zobaczymy kogo uda sie pozyskac kogo pozbyc tak czy tak ten sezon musi isc na budowe czegos nowego mam nadzieje ze lepszego.

wolfy 21.08.2010 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 965849)
Zostawcie Jimeneza w końcu w spokoju!

Powiem wam jak było dokładnie bo generalnie mam dojście do informacji z pierwszej ręki.

Jimenez przyjechał do Krakowa z króliczkiem wielkanocnym i chciał go mianować swoim asystentem. Ponadto chciał klauzuli że będzie mógł jeździć z zespołem na obozy letnie do Narnii, a zimowe do Hogwartu. Chciał też żeby klub wybulił kasę na Tsubasę. Podczas negocjacji okazało sie że bliskim współpracownikiem Cupiała jest św. Mikołaj który od dawna ma kosę z króliczkiem. To w połączeniu z ciężkimi żądaniami Jimeneza spowodowało że mamy teraz trenera Holendra a nie Hiszpana.

True story...

A już myślałem, że też okazał się chory psychicznie, jak - nie przymierzając - Milinković. Ale widać, że konkretny gość był, tylko za drogi:D

Tyle stron rozważań pokemonów poszło w p.....!

To, co naprawdę się liczy, dzieci, to jakie stawiają mu wymagania i jakie zapewnią mu warunki pracy. Znając naszych dyletantów - dostanie tego Bonetto, sprzedadzą mu Diaza i Małego ( może być za pół roku ), po czym każą zdobyć mistrzostwo, ew. wejść do fazy grupowej LE.

Jeżeli mam w tym względzie rację to od razu zapowiadam, że nasz nowy trener się nie sprawdzi. Żaden inny zresztą też.

el Nuero 21.08.2010 13:33

Cóż, z jednej strony Weszlo narzeka, że Maaskant jest nielojalny, bo zostawił swój klub, a z drugiej strony futbolnet pisze, że "to problemy finansowe zadecydowały o jego rozwodzie z NAC". Nie płacili mu, albo nie było $$$ na transfery????

Najdziwniejsza jest dla mnie opinia Radowskiego. Kapitan Cracovii pozytywnie o naszym nowym trenerze - no, no. Oby rzeczywiście Robert Patrick znalazł wspólny język z naszymi "gwiazdami" i przekonał ich do cięższej pracy nad doskonaleniem umiejętności i piłkarskiego zgrania...

mitmichael 21.08.2010 13:34

Portale podaja informacje o trenerach i pilkarzach a czytajacy w nie wierza wiec mnie nie dziwi, ze takie tematy w ogole sa zamieszczane. Kazdy przeczytał o Simeone, Petrescu, Jimenezie, wielkie podniecenie a tu przychodzi inny trener i od razu dla wielu jest to zły wybor, bo przeciez takie nazwiska były łaczone z Wisła. Moze byly a moze ich nie bylo - kto to moze wiedziec? z tego wychodzi, ze nikt nie wiedział a to byly tylko spekulacje.

ChG 21.08.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 965863)
A już myślałem, że też okazał się chory psychicznie, jak - nie przymierzając - Milinković. Ale widać, że konkretny gość był, tylko za drogi:D

Tyle stron rozważań pokemonów poszło w p.....!

To, co naprawdę się liczy, dzieci, to jakie stawiają mu wymagania i jakie zapewnią mu warunki pracy. Znając naszych dyletantów - dostanie tego Bonetto, sprzedadzą mu Diaza i Małego ( może być za pół roku ), po czym każą zdobyć mistrzostwo, ew. wejść do fazy grupowej LE.

Jeżeli mam w tym względzie rację to od razu zapowiadam, że nasz nowy trener się nie sprawdzi. Żaden inny zresztą też.

Jak to tylko w tym względzie? Przecież Ty masz we wszystkim racje.

bonawentura 21.08.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 965861)
Bedzie dobrze ja jestem zadowolony, nie zebym zachwalal nowego trenera ale bynajmniej niemamy zadnego polskiego niedojdy.

Trzeba dac szanse nowemu trenerowi i dyrektorowi sportowemu poczekamy do zimy juz cos sie powinno klarowac a potem zimowe okienko zobaczymy kogo uda sie pozyskac kogo pozbyc tak czy tak ten sezon musi isc na budowe czegos nowego mam nadzieje ze lepszego.

To, że nie mamy żadnego polskiego niedojdy, to nie oznacza, że nie mamy holenderskiego niedojdy. Tyle w tym temacie. Może na ligę to on starczy, ale na europejskie puchary zdecydowanie nie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 965848)
Nie!!! Bahr, Krzoska (choć to rzecznik czy jakoś tak) - stary krakowski sos! Wiecie o co mi chodzi : | Byłbym zadowolony, gdyby wspominali sobie stare dobre Wiślackie czasy w Skawince lub innej Garbarni.
p. Kurdziel jest młody i nie jest z Krakowa, więc mógłby zostać.

Ale to przecież nie jest źle, że część sztabu zostanie. Może część sztabu przyprowadzi ze sobą, np. trenera od przygotowania fizycznego a zostanie właśnie np. taki Kurdziel, czy Filip Pięta. Zobaczymy jak to będzie.

satori 21.08.2010 13:40

Wiecie to ze ktos nie ma pieniedzy na transfery to mozna powiedziec tak o kazdym trenerze w Polsce wiec to nie jest jeszcze miarą umiejetnosci trenera. Miarą bedzie to czy uda mu sie wyciagnac pilkarzy z kryzysy i czy sprawi by podeszli do swoich obowiazkow profesjonalnie.

For_FuN_ 21.08.2010 13:46

Zobaczymy jaka realna wladze bedzie mial nasz nowy trener. Bo ja sobie wyobrazam to tak, ze wypieprza wszystkich(co do jednego) asystentow, trenerow, fizjologow i zatrudnia ludzi, ktorych on chce, a nie ktorych chce klub(czytaj prezes). Jesli sprowadzi trenerow, trenerow od przygotowania fizycznego, znajdzie sobie asystentow, to bedzie to przynajmniej jakis +.

mitmichael 21.08.2010 13:47

1. Maaskant byl przymierzany do Ajaxu a to nie jest klub, ktory zatrudnia u siebie niedorajdy. Nie poszedł bo Jol został ale jednak zainteresowanie nim bylo.
2. Co takiego osiagnał Petrescu przed przyjsiem do Wisly? Nie osiagnał wiele a dopiero po przejsciu do Unirei kazdy zalował, ze pilkarze go wywalili i kazdy mowil, jaki to jest swietny trener. Wczesniej nie miał sukcesow, tez pewnie niektorzy krytykowali ten wybor a teraz płącz bo podobno go chcieli ponownie a jednak nie przyszedł.

To wam powinno wystarczyc. Nie oceniajcie gosica przez pryzmat prowadzenia słabych albo nieznanych druzyn lub opisow jak to druzyny pod jego wodza spadaly z ligi etc. Krytyka kibicow jest najgorsza. Dobrze, ze Maaskant nie czyta takich wypowiedzi bo by sie pewnie zastanawiał, po co ja tutaj przyszedlem jak juz jestem kna wejsciu krytykowany. To tylko w polsce takie cos jest mozliwe. Z takim postepowaniem to zaden zagraniczny trener nie chcialby do nas przychodzic.

Tasio1906 21.08.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maklo9 (Post 965845)
Z dniem dzisiejszym Biuro Prasowe Wisły Kraków oficjalnie ogłosiło, iż trenerem pierwszego zespołu został Robert Patrick Maaskant. Zwyciężył więc na ostatniej prostej wyścigu, w którym uczestniczyli również Bruno Labbadia oraz Fernando Orsi. Nowy trener podpisał dwuletni kontrakt. Zyskał również prawo do autorskiego skompletowania sztabu szkoleniowo-menedżerskiego. Nie jest jednak tajemnicą, iż z drużyną nadal współpracować będzie kilka osób z dotychczasowego sztabu.

gdzie tu masz Petrescu albo Jimeneza ?

To co podkreśliłem wydaje się najistotniejsze :) Powodzenia Robert

bódyń 21.08.2010 13:49

Ale cizko znalezc trenera ktory by zostawil druzyne 1 dzien przed meczem. O tak sobei wypial sie na Brede i podpisal z Wisla. I teraz tamci szukaja trenera. Dobrze to o nim nie swiadczy. Wlasciwie malo co o nim dobrze swiadczy poza tym, ze jest z Holandi.
No ale sa jzu tacy, ze kazde stwierdzenie, ze trener jest po prostu slaby nazywaja malkotenctwem. Nie to nazwanie rzeczy po imieniu. Gdyby inna druzyna go wziela wszyscy by pisali: kim jest ten koles?No tym cos zmienie zespoly z dnia na dzien i spuszcza je do nizszych lig.I przegrywa a pucharach. Czyli bedzie jak jest.

westersyl 21.08.2010 13:50

Nie potrzebnie media i ZBYMAK nadmuchały ten śmieszny balonik. Trzeba mu dać szanse. Nareszcie ktoś z inna wizja. Mam dosyć już polskiej myśli szkoleniowej.
Mam nadzieje że będziemy mieli nareszcie porządnego fizjologa... nie oszukujmy się Bahr moze jest spoko facetem ale brakuje mu wiedzy.

KacpiTSW 21.08.2010 13:52

Ktokolwiek by nie przyszedł byłby płacz. To jest dość żenujące, że narzekacie na gościa, który jeszcze nawet nie poprowadził ani jednego treningu z nowym klubem. A kto wie? Może akurat będzie to jakiś przebłysk geniuszu i stworzy nową, potężna Wisłę - Wisłę taką samą, która kilka lat temu z placem w nosie pokonywała Parmę, Schalke i potrafiła stawić opór Lazio. Dobrze by było gdyby dyrektorem sportowym został ten holender. Teraz może być już tylko lepiej, bo gorzej już chyba nie można. Mam nadzieje, że będzie miał duży kredyt zaufania u władz Wisły, tak jak Bakero w Polonii.

koyoot 21.08.2010 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 965883)
Nie potrzebnie media i ZBYMAK nadmuchały ten śmieszny balonik. Trzeba mu dać szanse. Nareszcie ktoś z inna wizja. Mam dosyć już polskiej myśli szkoleniowej.
Mam nadzieje że będziemy mieli nareszcie porządnego fizjologa... nie oszukujmy się Bahr moze jest spoko facetem ale brakuje mu wiedzy.

Jaki znowu zbymak? O czym ty wogole piszesz? Jaki balonik?

KOALIK 21.08.2010 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 965883)

Wierz zbymakowi, dzieciom z wisla-online, a daleko zajedziesz. Jedynie trzeba wierzyć w to, co jest napisane na oficjalnej. Tyle razy już było o tym mówione. Nikt z tych pokemonów nie powiedział o Maaskancie.

Baala 21.08.2010 13:53

Szczerze to mnie martwi ten brak twardej ręki. Znów bedzie truchtanie z piłeczką na treningach. W dodatku to trener który chyba raczej stawia na starszych doświadczonych zawodników i nie lubi wprowadzać młodzieży. Jedyne co cieszy że miał duży wpływ na wybór trenera nowy dyrektor sportowy i to dobrze że ma wolną rękę. Póki co daje mu sezon na pokazanie co potrafi, ale jestem lekko zawiedziony wyborem.

rozarian 21.08.2010 13:54

Całkiem dobry wybór.Co do plotek na temat Jimeneza,Simeone i paru innych,to byc moze Basałaj z paroma najbliższymi wpółspółpracownikami zrobili kontrolowane przecieki,by dowiedzieć się kto wynosi info z klubu.Po prostu przy różnych ludziach wymieniali inne kandydatury i już wiedzą kto kłapie ozorem.To tylko takie moje przypuszczenie,bo pewnie bylo tak,ze nowy dyr.sport.przeforsowal swoja propozycje,a typowani nieporadnie przez Basalaja trenerzy poszli do kosza.

Zbyychu 21.08.2010 13:56

Czytam wasze narzekania i zastanawiam się, kto by się nadawał, żeby po jego przyjściu nie było gremialnych narzekań. Wychodzi mi, że takiej osoby nie ma, bo:
1) Jeśli trener z zachodu, to nie zna polskiego bagna, nie zna realiów, zrazi się, a jeśli od nas, to uwikłany w polskie realia, nie ma szerszego horyzontu
2) Jeśli trener preferuje ciężkie treningi, to źle, bo może zrobić to samo, co Petrescu (do pewnego stopnia zajechać piłkarzy, którzy odwdzięcza się zwolnieniem go), jeśli zaś na odwrót, to źle, bo gwiazdorzy dalej będą bez formy, itd.
3) Jeśli trener jest młody, to niedoświadczony, jeśli jest stary, to nie zna się na nowoczesnej myśli szkoleniowej.
4) Jeśli trener sprowadza swój sztab ze sobą, to kolesiostwo i kumoterstwo i zaraz casus brata Bakero przywoływany, jeśli zaś chce pracować z tym, co zastanie w Wiśle, to rany boskie, bo przecież tutaj tacy cienkusze jak Bahr czy Krzoska.
5) Jeśli trener nie ma prawa ingerować w transfery, to źle, bo to przecież on sobie ma kroić drużynę, ale jeśli ma prawo ingerować w transfery, to źle, bo zawsze na tym traciliśmy.

do tego:
6) Jeśli Basałaj nie podaje nazwisk kandydatów to publicznej wiadomości, to źle, bo okłamuje kibiców, a jeśli podaje, to źle, bo przecież tak się nie robi podczas negocjacji.

I tak dalej, i tak dalej. Zastanówcie się czasem nad swoimi wpisami, bo naprawdę ciężko się to czyta. Nie rozumiem zresztą, skąd tyle zapalczywości i zacietrzewienia w tych rozmowach na temat, który jest w sumie dosyć neutralny.

mitmichael 21.08.2010 13:57

Mam nadzieje, ze ta strona nie jest zakazana. Poczytajcie troche o Maaskancie, moze inaczej podejdziecie co niektorzy do tego trenera.
http://www.rp.pl/artykul/525325_Robe..._promocji.html

gigant 21.08.2010 13:58

Niezły ruch, trzeba dac gościowi szansę i wypromować nowego trenera, taktycznie powinnismy pójść do przodu.

Szkoda tylko, że bedzie u nas tak krótko.

westersyl 21.08.2010 13:58

Cytat:

Jaki znowu zbymak? O czym ty wogole piszesz? Jaki balonik?
Kto wypisywał to wszystko o Simeone, Larosonach Jimenezach, Petrescu ludzie to podłapali i teraz lamentują.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl