![]() |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Henrik Larsson? Może od razu Maciej Żurawski, będzie grający trener jak w Valerendze ;) To już wolę Kulawika czyli gościa który ma jakieś doświadczenie z pracą trenerską no i wygrywał już z Legią czy Cracovią obejmując drużynę w trudnych chwilach. Potrzeba kogoś doświadczonego kto zna się na swojej robocie a nie w ten sposób sprowadzać znanego zawodnika ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
To też nasza wina.
Pamiętam mecz Wisła-Trabzonspor pierwszy po 20 latach występ w pucharach. Wygrywaliśmy 2:0 u siebie i dostaliśmy bramkę. Reakcja była taka ze mecz skończył się 5:1 a na wyjeździe wygraliśmy 2:0. W następnej rundzie zremisowaliśmy 1:1 z Parmą przegrywając po bramce w pierwszej minucie a aktualny trener strzelił bramkę Buffonowi. Parma wygrała w tamtym sezonie PUEFA mając w składzie Verona, Crespo, Thurama, ... można by wymieniać reprezentantów wielu krajów. Na wyjeździe było 2:1 dla Parmy gdzie bramkę strzeliliśmy w ostatniej minucie. Czyli walczyliśmy do końca. Wniosek z tego taki że TRZEBA ZAPIEPRZAĆ to warunek KONIECZNY!!! Choć nie wystarczający, jednak bez niego DOSTANIEMY W ****Ę ZAWSZE I Z KAŻDYM. Jeżeli komuś się wydaje ze trener cokolwiek wskóra z drużyną która ma wieczne wakacje jest niespełna rozumu. Iwan streścił to tak "Piłka polega na bieganiu" a im kto słabszy musi biegać więcej. Nasi "piłkarze" bo na to miano nie zasługują wbili sobie do pustych łbów ze są "lepsi" i biegać nie muszą. NOWY TRENER MA JEDNO ZADANIE WYBIĆ IM TEN KRETYNIZM Z GŁOWY. A kibice mają OBOWIĄZEK przypominać im o tym zawsze kiedy zacznie się plaża. I OKREŚLENIE ŻE KIBIC JEST NA DOBRE I NA ZŁE W OSTATNICH LATACH ZWYRODNIAŁO JAK GRA NASZYCH KOPACZY. TU CHODZI O POSTAWĘ, ZAANGAŻOWANIE, WALKĘ, CHĘCI. PRAWDZIWY KIBIC TO DOSTRZEGA I WÓWCZAS NIEZALEŻNIE OD WYNIKU WSPIERA ZAWODNIKÓW. Natomiast prawdziwy kibic jeżeli powyższych cech nie dostrzega MA OBOWIĄZEK SIĘ ICH DOMAGAĆ. RÓWNIEŻ NIEZALEŻNIE OD WYNIKU. To powinno go różnić od kibica przypadkowego który po oglądnięciu opier....ania sie piłkarzy przez 90 min zaklnie wkurzony ze zapłacił za bilet i pójdzie do domu. To co nasze gwiazdki usłyszały na Hutniku powinno sie nieść w każdym meczu w którym jakiś sie na chwile zatrzyma, albo nie będzie zapieprzał jak najszybciej potrafi TO JEDYNY SPOSÓB. Miałem kiedyś przyjemność rozmawiać z Januszem Krupińskim, który jasno powiedział, że bardziej obawiał się reakcji trybun niż zjebki trenera w szatni. Drodzy kibice niestety to co teraz oglądamy to w dużej mierze nasza wina pozwalamy sie lekceważyć i takie są skutki. Piłkarzyki mają wszystko w dupie.
|
Panie i Panowie, jeżeli do klubu przyszedł by Simeone (w co wątpie) lub Larsson (co jest niestety bardziej prawdopodobne), to z całą pewnością, przy ich aktualnym wieku i motoryce byliby najlepiej ze wszystkich przygotowani do nowego sezonu.
|
Dzisiaj mnie rozbawiło jak w PS napisali o Larssonie i tym na S nie pamietam już.Zobaczyli na forum Wisły główne typy kibiców i już ogłosili ich głównymi kandydatami.Ja nadal uważam że nowym trenerem będzie mało znany Szwab.Zobaczymy co z tego będzie.
|
Cytat:
może by Larsson zagrał nawet :D |
Myślę, że Maradona będzie git. Co wy na to :D?
|
Cytat:
|
Nam potrzeba takiego trenera http://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw który wybije gwiazdorstwo naszym piłkarzom z głowy
|
Cytat:
|
Cytat:
Larsson jako grający trener? Jestem jak najbardziej za:lol: |
Cytat:
|
To, że węgorz nie przeklinasz to bardzo ładnie z Twojej strony, zapunktowałeś może u mamy, ale tutaj niektórzy nie wytrzymują nerwowo patrząc na to co się dzieje, więc wybacz co po niektórym :) bez napinki.
|
Cytat:
|
Ja tylko mam nadzieję , że zwolnienie Dana Petrescu i jego późniejsze osiągięcia nauczyły rozumu Cupiała ! I jeśli teraz faktycznie zatrudni zagranicznego trenera to da mu czas na budowę drużyny i nie będzie uelgał zawodnikom , którym ostry trener będzie przeszkadzał .
|
Nie wiem czy by coś zdziałał :D Naszym to by się przydał Hulk Hogan, żeby ich po mordzie powystrzelał :D
|
Pamietacie jak dan zabrał pilkarzy o wczesnej porze zeby zobaczyli jak ludzie tyraja za marne pieniadze?? Tego typu trener by sie przydał.
|
@junior1906tsw dobre:) Ja na stanowisku trenera widzialbym Kafarskiego albo Probierza! Z zagranicy chetnie widzialbym Guardiole:)
|
a ja chce Alexa Fergusona. nie ma lepszego na świecie od niego trenera. :)
|
Nie znam się na trenerach z polskiej ligi, nie wiem jacy są, ale jak przyjdzie jakiś pleban co się boi własnego cienia to możemy się przerzucić na ping ponga.
|
Najlepszy kandydat to Roy Keane
|
W ciągu 10 dni mamy mieć nowego szkoleniowca z zagranicy.Jak pisze" Przegląd Sportowy" : Na giełdzie nazwisk przewinęły się wczoraj dwa: Argentyńczyk Diego Simeone i Szwed Henrik Larsson - obaj świetni piłkarze, będący na początku drogitrenerskiej. Czy to prawda niby i czy któryś z nich byłby odpowiednim kandydatem na to stanowisko ?? Czemu nie. Chociaż mi marzyłby się powrót Dana
|
Diego Simeone to byłby hit ;) To byłoby głośne nazwisko, które mogłoby odwrócić wizerunek klubu. Co to jakiś Bakero - stary dziad, Diego Simeone to już co innego ;) Piłkarz z jajami a'la Sobolewski, trener na początku swojej kariery z małym sukcesem "mistrzostwo Argentyny", z wielkimi znajomościami, z hiszpańskim podejściem. Mówi pewnie biegle po włosku, hiszpańsku, może angielsku. Ma znajomości w lidze włoskiej, argentyńskiej ;)
Takiego coacha nam trzeba, nie jakiś niemców, hiszpanów itp... tylko takiego argentyńczyka. 100% poparcia kandydatury Diego Simeone :) W tym wywiadzie nie wiem co mówi :D ale przynajmniej ten ryj ma znośny :D i mówi jak dla mnie konkretnie pełnymi zdaniami ;) http://www.youtube.com/watch?v=SKvmL5ol8P0 |
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/ |
Moim zdaniem Larsson byłby idealny. Nie mam pojęcie jakie ma umiejętności trenerskie ale wiem, że mógłby pokazać naszym gwiazdeczkom co oznacza "profesjonalny piłkarz". Byłby większą gwiazdą niż kopacze i to do niego by kibice na treningach podbiegali po autograf. Myślę, że kilka miesięcy spędzonych ze zdobywcą LM pokazałoby naszym grajkom na jak zachowuje się, pracuje i myśli człowiek który odnosi sukcesy. Tylko, żeby Cupiał się nie ugiął pod lamentami kopaczy, że muszą ciężko trenować... :P
|
Jaki trener by nie przyszedł to znów nic nie zrobi. Bez kasy na transfery (Cupiał da tylko jak kogoś sprzedadzą) i w każdym meczu z nożem na gardle?
Moim zdaniem w ogóle sytuacja z Kasperczakiem to kompromitacja wisły. Teraz go zwalniają? Bo przegrał z Karabachem z kompletnie nieogranym zespołem? Brzmi jak kiepski żart. Owszem Kasperczak stracił mistrzostwo, roztrwonił ogrmną przewagę. Ale to trzeba było zatrudnić nowego trenera w czerwcu! I moim zdaniem wiśle nic nie pomoże - potrzeba jest diametralna zmiana w całej lidze. Zdecydowanie mniejsze pensje i budowa rozsądnej sieci scuatingu - w niejednej dalszej lidze grają zdolni chłopacy. Błaszczykowskiego nikt nie znał jak przychodził do Wisły. A za chwilę podstawowy skrzydłowy reprezentacji Polski, wart 3 bańki euro. Zapewne jest wielu takich, może nie tak dobrych. Ale niech będą warci o połowę mniej - ilu jest takich zawodników w Polskiej lidze? |
na sport pl piszą że jest brana jeszcze kandtdatura włocha i hiszpana
|
Cytat:
|
Wcześniej, przed przyjściem na Reymonta prowadził przecież Groclin, przeciętną drużynę...
|
I cudów tam nie dokonał. Poza tym Groclin tez miał niezły zespół jak na polską ligę. Ten trener- ot, zwykły szary szkoleniowiec ligowy...czas to zrozumieć ...
|
Cytat:
Cytat:
|
Mnie to tak naprawdę zastanawia kto o tym pierwszy powiedział, że przyjdzie do nas Larsson, czy Simeone? Wydaje mi się, że niektórzy z kibiców powariowali, powypisywali jakieś bzdury, bo tak sobie pomyśleli, a teraz dziennikarzyny z gazety emocjonują się tym, co napiszą forumowicze wislakrakow.com. Była informacja o tym, że trenerem będzie Simeone albo Larson? Bo ja nigdzie takiej nie widziałem... do dzisiaj.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli wziąc pod uwagę puchary to w sumie same porażki ( nie biorę pod uwagę zwycięstwa z Barcą, bo było ono bezużyteczne w ostatecznym rozrachunku). A w lidze także w poprzednim sezonie wszytsko do tego zmierzało... W sumie to nie mam ochoty już na ten temat dyskutować, bo tylko się denerwuje a wystarczająco dużo nerwów kosztowała mnie jego kadencja... |
Nawet Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi.
Według mnie Wisle potrzeba: Pilkarzy przez duże P z ambicją przez duże A, z wydolnością przez duże W i charakterem przez duże CH.Nie musza to być nazwiska zgrane na naszej krajowej top-liście i nie muszą mieć kontraktów za 400.000 euro rocznie.Ich celem ma być wyprucie żył dla Wisły-tak aby zrobić wynik i pokazać się w Europie.A tener?-Ma ich poukładać takycznie...............bo wola walki i chęć zwycięstwa byłaby poza dyskusją.........Tylko tyle i aż tyle........... Dlatego marzy mi się trener z otwarta glową, twardą reką i spoza układów............Nawet taki jak ten z Karabachu...... |
Cytat:
Zgadzam się z tym co napisałeś w pełnej rozciągłości. Włoch i Hiszpan jeszcze brani pod uwagę? - zapewne Scala i Clemente. |
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
|
Cytat:
Ale nikt o zdrowych zmysłach nie powinien mu tego zaproponować. |
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?
Choć sam nie wiem jakiego usposobienia jest Kaczmarek - nam potrzebny jest trener, któremu nikt nie podskoczy - w stylu Petrescu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl