Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Oldpara 13.07.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 933828)
optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór.

Muhahaha! Dobre :lol:

KacpiTSW 13.07.2010 19:16

Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.

Wisła & Unia 13.07.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Towarzystwo Sportowe (Post 933097)

Mecz oglądamy na Litwie z perspektywy trybun, a nie w Polsacie z perspektywy fotela.

Christofor 13.07.2010 19:20

Z całym szacunkiem, ale Levadia przynajmniej w lidze wszystkich ogrywała. A to Szawle jest na bodajże 7 miejscu w lidze litewskiej! Nie możemy dac się zwariować - 3:0 to powinno być minimum (oczywiście dla nas).

czera84 13.07.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 933848)
Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.

Jaka presja??Oni grają cały sezon pod presją!!Z drugą częścią tego posta się zgodzę bo musimy nadrobić braki w obronie dobrą ofensywą.Musimy zepchnąć ich do skrajnej defensywy bo inaczej może to wyglądać różnie.Chociaż czy oni są znowu tak mocni na Kowalskiego i Clebera??Dowiemy się w czwartek:D

sportnh 13.07.2010 20:08

Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: dobra mam

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

jest pare trudnych ekip w 3 rundzie z tych nierozstawionych...

lysy9055 13.07.2010 22:51

Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

crazykaro 13.07.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 933984)
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

Bo Legia jest cudzoziemska to się nie wlicza do polskich klubów :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 933883)
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

Takie rzeczy to w temacie o rankingach.

A tu jedna z ciekawszych stron
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html

michu-k 13.07.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 933984)
Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

Legia przegrała z Vetrą.

lysy9055 13.07.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 933987)
Legia przegrała z Vetrą.

A faktycznie, ale to Legia :D

Uran235 13.07.2010 23:23

Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).

Proximus 13.07.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 932832)
Dobry gość jest :)

W Polsacie raczej nie trzeba się matwić o to kto będzie komentował. Trzeba ylko ściskać kciuki żeby Kołtonia nie dopuścili do mikrofonu i gitara.

Areo 13.07.2010 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 933999)
Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).

Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.

Wiślak709 14.07.2010 00:01

Mam nadzieje, że Żuraw zabłyśnie strzelając pierwsza oficjalna bramkę w pierwszym oficjalnym meczu po powrocie do Krakowa. Bedzie 2-0 dla Wisełki

wolfy 14.07.2010 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Areo (Post 934008)
Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.

Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.

Adrian_Suvalkai 14.07.2010 00:38

Drużyny litewskie to barszczyk - wiem to z racji regionu na którym mieszkam. Skoro moje regionalne Wigry (2 liga wschodnia czyt. 3 liga) potrafią wygrywać z dołującymi zespołami w 1 lidze litewskiej nie mówiąc o zespołach z 2 ligi to nie ma się czego obawiać.

Wrogiem może być jedynie zlekceważenie rywala - bo to Litwini mają we krwi tj. jeżeli pozwoli się raz, drugi na skonstruowanie akcji i zwęszą, że nie są już na starcie na straconej pozycji to ich ambicja i przebojowość może pozwolić na poważniejsze zagrożenie bramce Wisełki.

matti123 14.07.2010 06:41

Obyśmy się tylko nie skompromitowali w 3 pierwszych rundach. Jak widzicie w IV mamy szanse tylko przy wspaniały losowaniu co przy naszym szczęściu nie ma szans bytu. Poza tym z tym składem to nawet z średniakiem Europejskim dostaniemy.

Buziek_LG 14.07.2010 07:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 934013)
Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.

Sugerując się wynikami Ligi Bałtyckiej to Liga Litewska jest najlepsza w 1/4 finału w 2009 roku mieli 3 zespoły przy dwóch z Łotwy i dwóch z Estonii, w półfinale była to już przewaga 2:1:1 a w finale FK Sudowa przegrał po rzutach karnych z łotewskim Ventspils-em

tomasz_19 14.07.2010 11:03

Osiemnastka meczowa Białej Gwiazdy:
bramkarze: Milan Jovanić,Pawełek, Kurto
obrońcy: Piotr Brożek, Junior Diaz, Peter Singlar, Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Cleber, Bunoza 2 nowych stoperów
pomocnicy: Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Wojciech Łobodziński, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Patryk Małecki, Krzysztof Mączyński, Milinkovic
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Maciej Żurawski, Tiboni

wg mnie obecny skład wzmocniony 4 zawodnikami, środkowym obrońcom x2, pomocnikiem i napastnikiem będzie mógł spokojnie walczyć na 2 frontach, ale wiadomo wszystko zweryfikuje czas...

AYALA 14.07.2010 11:57

Ja bym na stoperze wystawił Clebera z Diazem bo jest On pewniejszy od Kowalskiego.Reszta podobnie do Was jak napisaliście.Wielkiego pola manewru Heniu nie ma.Cikos to licze że będzie grał pewnie jak Baszczu sprzed 10 lat jak przychodził do Wisły.

Charlie 14.07.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 934181)
Jovanić

Cikos - Kowalski - Cleber - Pi. Brożek

Łobodziński - Sobolewski - Garguła - Małecki

Żurawski - Pa. Brożek

Pewnie taki skład wyjdzie jutro na Litwinów. Na zmianę Boguski, Mączyński i Diaz.

Ja czuje Małego na ławce za wiadome zdarzenie, Diaza na lewej obronie, Pietie na pomocy (tam go widzi Kasperczak) i Boguskiego zamiast Żurawia w ataku. Maciek pewnie wejdzie w drugiej połowie, bo wątpie by był gotowy na więcej niż pół godziny. Z Kirmem to chyba sobie żartujecie, skoro on dopiero wczoraj zaczął trenować z drużyną.

brylant17 14.07.2010 12:06

tu macie temat do podawania składów http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=7462&page=4 a nie zaśmiecacie temat :P

sandomingo 14.07.2010 12:08

Kasperczak raczej nie wystawia Piotrka B. w obronie, tam zagra Diaz.
Garguła i Boguski cały czas nie trenują na 100%. Małecki wiadomo.
Także:
Jovanic - Cikos, Cleber, Kowalski, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Piotr Brożek - Żurawski, Paweł Brożek.

Kamson 14.07.2010 12:23

Do typowania składów macie inny temat...

WISŁAZWE 14.07.2010 12:34

Zobaczymy co jutro pokażą piłkarze Wisły, po ostatniej wpadce jestem ostrożny ale z drugiej strony ile można rozpamiętywać zeszłoroczny blamaż.

Zaczynamy nowy sezon w pucharach i to się tylko liczy, 100% mobilizacji, zaangażowania i walki przez 90 minut a nie tylko przez ostatni kwadrans. Sprawę awansu wyjaśnijmy już w pierwszym meczu, aby nie było nie potrzebnych nerwów za tydzień na SS.

Litwini w środku sezonu, ale patrząc na tabelę nie są w wyśmienitej formie, dla nas to pierwszy mecz o stawkę w tym sezonie, liczę, że Żuraw podobnie jak wczoraj Wichniarek będzie miał wejście smoka. być może i Mały udowodni jutro, że warto na niego stawiać- pokaże dobrą grę i będzie walczył jak lew.

Profesjonalne podejście do sprawy, nie zlekceważenie słabszego rywala i o wynik będę spokojniejszy. Myślę, że wystarczy już tych spektakularnych wtop z ''silnymi'' ekipami Europy.

Aktualny skład jaki jest każdy widzi, wydaje się że powinien on starczyć na Litwinów, ale nie wyobrażam sobie, że do kolejnych rund w razie ewentualnego awansu nie zostanie on wzmocniony w szczególności stoperami.
Jestem ciekaw jak się zaprezentuje nasz linia obrony w szczególności para środkowych obrońców, tworzona najprawdopodobniej przez doświadczonego Clebera i młodego Kowalskiego.

WISŁAZWE 14.07.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrian_Suvalkai (Post 934014)
Drużyny litewskie to barszczyk - wiem to z racji regionu na którym mieszkam. Skoro moje regionalne Wigry (2 liga wschodnia czyt. 3 liga) potrafią wygrywać z dołującymi zespołami w 1 lidze litewskiej nie mówiąc o zespołach z 2 ligi to nie ma się czego obawiać.

Wrogiem może być jedynie zlekceważenie rywala - bo to Litwini mają we krwi tj. jeżeli pozwoli się raz, drugi na skonstruowanie akcji i zwęszą, że nie są już na starcie na straconej pozycji to ich ambicja i przebojowość może pozwolić na poważniejsze zagrożenie bramce Wisełki.

Tylko czasami nie którym się tym barszczykiem może odbić :) m.in Glasgow Rangers przekonało się o tym.
Ale tak jak mówisz, nie można pozwolić sobie na zlekceważenie rywala, bo to się może źle skoczyć. Piłkarze pomni ostatniej wpadki, myślę podejdą to Litwinów z sposób bardziej zmobilizowany i zagrają na maksa a nie czekając- bo My jesteśmy Wisła i bramka sama wpadnie, przy minimalnym nakładzie sił.

Ravers 14.07.2010 13:22

Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?

4fan_player 14.07.2010 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 934252)
Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?

Może się obraził?

WISŁA 1906 NH 14.07.2010 13:38

Myśle że piłkarze są świadomi co ich czeka jeśli nie przejdą Litwinów, mam tu na myśli kibiców :) , dlatego jak przed meczem z Levadią spodziewałem się że przejdą obok meczu tak teraz o mecz z Szawale jestem spokojny i przekonany że zagrają agresywnie i będą skoncentrowani.

michu-k 14.07.2010 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁA 1906 NH (Post 934259)
Myśle że piłkarze są świadomi co ich czeka jeśli nie przejdą Litwinów, mam tu na myśli kibiców :)

Piłkarze grają dla pieniędzy, nie dla kibiców. Jak aktorzy.

My jesteśmy klientami teatru. Płacimy za spektakl.

Nie myśl że piłkarze obawiają się kibiców, bo Ci nic im nie mogę zrobić. Chyba że jakaś hołota jak na Górniku. Tyle że ta hołota to nie kibice tylko hołota.

JOSE 841 14.07.2010 14:22

Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony??? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał

grogoriogreg 14.07.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 934289)
Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony??? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał

Najpierw musi podpisać kontrakt...

SV_ 14.07.2010 14:37

bedzie transmisja w TV?

szlaQ 14.07.2010 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 934297)
bedzie transmisja w TV?

Polsat 20.00 .... wałkowane od tygodnia ....

WiślakMyślenice 14.07.2010 14:39

Trąbią o tym od dawna że tak...

SV_ 14.07.2010 14:44

Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info

Donki 14.07.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 934305)
Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info

Nikt tu sie nie napina, wytarczyło zobaczyc pierwszy post w temacie i juz bys wszystko wiedział :-p

tomasz_19 14.07.2010 18:13

"Na Litwie polscy kibice cieszą się złą sławą z powodu wydarzeń z udziałem fanów warszawskiej Legii, do których doszło trzy lata temu. Z tego powodu mecz ubezpieczać będzie 500 policjantów, a dodatkowo w odwodzie będzie wojsko." :O ale nam kibice Legii markę wyrobili :D

willow 14.07.2010 18:33

Łobo chyba nie zagra, leży w łóżku z gorączką.
Czyżby Mały mu czegoś dosypał do mineralnej? :))

Mario Nh 14.07.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 934260)
Piłkarze grają dla pieniędzy, nie dla kibiców. Jak aktorzy.

My jesteśmy klientami teatru. Płacimy za spektakl.

Nie myśl że piłkarze obawiają się kibiców, bo Ci nic im nie mogę zrobić. Chyba że jakaś hołota jak na Górniku. Tyle że ta hołota to nie kibice tylko hołota.

A pamiętasz kolego takie mecze jak Wisła - Beitar albo Wisła - Amicolech?

Kale i Dolha mieli w gaciach po 10 kilo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 934437)
Łobo chyba nie zagra, leży w łóżku z gorączką.
Czyżby Mały mu czegoś dosypał do mineralnej? :))

O tym samym pomyślałem :lol:
Podobno Łobo ma biegunkę :lol:
A tak na serio, to szkoda, że nie zagra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl