Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [26. kolejka] PIAST Gliwice - WISŁA Kraków, wtorek 27.04.2010 18:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7209)

Marszałek 28.04.2010 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 889942)
Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.e

Ale nie masz co się martwić. Wszka będziemy grac przeciwko zespołowi gdzie kopią kopacze mający jeszcze większe problemy z podstawami/ Powinno być dobrze. Niemniej w kontekście gry w kimkolwiek innym z poza naszego grajdołka fatalnie to wygląda.

zajacek 28.04.2010 11:12

Ba - genialne wyczucie piłki. Ech, gdyby nie te kontuzje, byłby to najlepszy zawodnik w polskiej lidze od lat.
Problemem jest Kirm. Miał idealną, niebywałą okazję, by się pokazać. Piast umierał powoli na zawał, miejsca było dużo, okazji strzałowych od groma. A on, niestety, qpa...

Jaroo1 28.04.2010 11:54

Cytat:

Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.Z zaangazowaniem tez moglo byc lepiej ,bo skoro gramy o Mistrza to nie mozna momentami spacerować po boisku.
Ty kolego co kolejke nie jestes optymista co do dalszych wynikow czy obecnej gry Wisły. Nie wiemc zy tak trudno ci dogodzic czy po prostu lubisz narzekac, chyba to drugie bo co post to plakanie jacy to my jestesmy slabi, ze z taka gra to ciezko bedzie mistrza zdobyc, ze Lech nas zje :D Rozumiem mozna ponarzekac czasami ale codziennie... Ty w ogole potrafisz sie usmiechac (?) heh

Grantar 28.04.2010 12:12

Ja bym tam tym Issa Ba nie zachwycał się na wyrost ..... świetna technika, niesygnalizowane niekonwencjonalne podania i zwody, dobry przegląd pola ale ......
1. najchętniej grałby na stojąco ......
2. ma tendencje do niebezpiecznych strat .....
Rzeczywiście bez tych wad byłby najlepszym piłkarzem w lidze .... ale na to musimy poczekać....

willow 28.04.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 889975)
Ja bym tam tym Issa Ba nie zachwycał się na wyrost ..... świetna technika, niesygnalizowane niekonwencjonalne podania i zwody, dobry przegląd pola ale ......
Rzeczywiście bez tych wad byłby najlepszym piłkarzem w lidze .... ale na to musimy poczekać....

On jest po prostu nieograny. cóż on zagrał w Wiśle... pamiętasz, ile się wprowadzał do drużyny Uche i ile osób na niego psioczyło na początku?

Issa musi zostać w drużynie i porządnie przepracować okres przygotowawczy. Mam nadzieję, że Kasperczak, który lubi dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy, będzie miał coś do powiedzenia w tym względzie...

palladynTS 28.04.2010 12:23

Wiecie co.Ale tak na poważnie.Sedzia z Wawy był a ja zauważyłem że od niepamiętnych czasów ktoś jeśli nie gwizdał pod Wisłę to jakoś wyraźnie jej nie przeszkadzał.Może koleś za Polonią? ;-)
Dużo było gadanego że wykartkuje nam Marcelo a tu prosze.Obawiam się, choć chciałbym się mylić że konkret żniwo kartkowe możemy zebrać w meczu z Koroną.Z tego co słyszałem ma nam gwizdać Siejewicz,nie wiem ile w tym prawdy bo to info nieoficjalne.Jakoś nie trawię tego pana,a i on chyba miłością do Wisełki nie pała.A tak na marginesie.
Pamieta ktoś kiedy Wiśle zagwizdał sędzia karnego?Bo ja jak pamięcią sięgam,nie moge sobie przypomnieć.

kristos 28.04.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 889975)

Dodałbym do tego,że Ba wszedł na boisko gdy zawodnicy Piasta opadli z sił ,więc radziłbym trochę przystopować z tymi zachwytami.
Czytałem już na tym forum zachwyty nad grą Kirma .....

MaG* 28.04.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 889980)
On jest po prostu nieograny. cóż on zagrał w Wiśle... pamiętasz, ile się wprowadzał do drużyny Uche i ile osób na niego psioczyło na początku?

Issa musi zostać w drużynie i porządnie przepracować okres przygotowawczy. Mam nadzieję, że Kasperczak, który lubi dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy, będzie miał coś do powiedzenia w tym względzie...

To co w parę minut pokazał Ba nie widziałem w tej lidze od lat.
Trzeba zwrócić uwagę też na to ,że gość wraca po kontuzji i dodatkowo jest nowym zawodnikiem.
Ponadto fatalna forma reszty wiślaków i brak ruchu do piłki w pierwszych meczach w jakich grał, poniekąd wymuszała na nim statyczną grę.

Według mnie za wszelką cenę trzeba go zatrzymać bo ten gość będzie rewelacją tej ligi, tak jak Uche .

staszek2309 28.04.2010 12:45

Nie tylko gola Boguskiego nie uznali sędziowie, bo był spalony.
Pamiętacie gola Diaza w meczu z Polonią,kiedy z woleja walnął pod poprzeczkę? Też gwizdnął Małek spalonego, którego nie było i straciliśmy dwa punkty.
Raz sędziowie mylą się na naszą korzyść, raz na niekorzyść, suma szczęścia zawsze wyniesie 0.

szczebrzeszcz 28.04.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 889986)
Dużo było gadanego że wykartkuje nam Marcelo a tu prosze.

nie o ta kolejkę chodzi
a o mecz z Koroną, bo następna do golnie jest Legia :)

palladynTS 28.04.2010 13:10

Fakt
10 znaków

Wujekm 28.04.2010 13:52

Wczoraj w Liga+ jednak na końcu stwierdzili że zgodnie z przepisami fifa promującymi ofensywny styl gry spalonego przy golu Broźka nie było Zresztą jak ktoś wcześniej napisał raz się mylą na naszą korzyść raz nie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl