Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] POLONIA Bytom - WISŁA Kraków, sobota 27.03.2010 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7143)

Proximus 28.03.2010 14:59

Wie ktoś kto został wybrany graczem meczu przez Canal+?

Luk_Biala_Gwiazda 28.03.2010 15:01

Malecki ponoc.

szprotson 28.03.2010 15:36

Issa Ba robi różnice. W końcu Skorża dostał playmakera ktory nie boi sie wziasc gry na swoje barki i go zwolnili. Szkoda no ale umarł król niech żyje król.

Burliga niezle, niech sie ogrywa, moze bedzie Baszczynskim. Junior grając na tej lewej stronie, stwarza mniej nerwów niż grając w środku. W końcu nie strzela z daleka :)
Łojtek zagrał nieźle, szkoda ze jak schodził widac bylo ze był zaje**ny. Ale jest progres.
No i teraz spiskowa teoria z Brożkiem.Ja myśle ze on od tego starcia z Kozikiem dalej ma kontuzje. Po prostu to ukrywaja, nie chca go ciąc tylko sprzedac. Przeciez on nie biega, nie atakuje nie walczy. Nie strzela a podaje. Co do kur**!!!! To ma być nasze żądło? Bez jaj, gosc albo sie obraził albo tekst "Paweł jest za dobry na naszą lige" za bardzo wpadł mu w pamięć.
Rafał Boguski na boisku po kontuzji, przypomina taka mała dziewczynkę. Siłowo to moze chyba z Alvarezem tylko walczyć. Nasi zawodnicy jak wracaja po kontuzji, wygladaja jakby zapomnieli na czym polega gra w piłke. A Christow Stoczikow to chyba nie ma kredytu zaufania u trenera.

fajnie ze zareagowali. wow, teraz takie modne słowo, odpowiednio zaragowac. Jak taki Bytom nam strzela bramke, to my powinnismy wpakowac z 5. Tak to winno wygladac

Tenzen 28.03.2010 15:36

Kolejny przeciwnik też powinien być dość łatwy także zagrać powinien Christow... na razie nie pokazał nic ale miał trochę czasu powinien dostać szansę, zwłaszcza, że Paweł Brożek nie zasługuje na wyjściową jedenastkę na jakiś czas.

grogoriogreg 28.03.2010 15:46

Brożek unika gry, walki z przeciwnikiem. On chyba psychicznie nie doszedł do siebie po kontuzji. Chociaż z drugiej strony, nie widziałem w żadnym meczu jego na pełnej szybkości...

kohprzem'68 28.03.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 877765)
Wie ktoś kto został wybrany graczem meczu przez Canal+?

Mały został mianowany ale to raczej naciągane wyróżnienie .

SpoXsteR 28.03.2010 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 877778)

fajnie ze zareagowali. wow, teraz takie modne słowo, odpowiednio zaragowac. Jak taki Bytom nam strzela bramke, to my powinnismy wpakowac z 5. Tak to winno wygladac

a nie 10?
nie zyjcie ciagle przeszloscia.. swiat nie stoi w miejscu.. juz pare klubow ma wyzsze budzety od Wisly a mimo to ........ sami widzimy, trzeba sie cieszyc ze jest jak jest i liczyc ze bedzie jeszcze lepiej

z trojki to Amika ma najlatwiejszy terminarz, do tego atut wlasnego boiska.. ale moze sie uda, musi.

BRTS39 28.03.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 877815)
a nie 10?
nie zyjcie ciagle przeszloscia.. swiat nie stoi w miejscu.. juz pare klubow ma wyzsze budzety od Wisly a mimo to ........ sami widzimy, trzeba sie cieszyc ze jest jak jest i liczyc ze bedzie jeszcze lepiej

z trojki to Amika ma najlatwiejszy terminarz, do tego atut wlasnego boiska.. ale moze sie uda, musi.

Od teraz mamy 4 punkty przewagi.:P
Piosenka dla Amici : LIlly Allen - Fu** you :D

DOMEL3 28.03.2010 18:03

no i Amika sie przejechała-dobry mecz Mauro!!

wolfy 28.03.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 877713)
A dla zakończenia jakimś pozytywnym akcentem - cieszy, że Kasperczak wreszcie wyraźnie zdołał dotrzeć do Łobodzińskiego, który pod jego ręką wraca powoli do swojej najlepszej formy z czasów Zagłębia Lubin. Mam nadzieję, że Kasper zdoła również dotrzeć do Kirma.

Ważne, że trener nie udaje że nie widzi problemu i nie boi się posadzić nikogo na ławkę, jeśli trzeba. Po Łobodzińskim cudów się nie spodziewam, ale może przy Kasperczaku "zareaguje pozytywnie":>

Fajnie, że szanse dostał Burliga i można powiedzieć, że ją wykorzystał.

EDIT: Oglądam sobie właśnie uderzenie Diaza - trzeba przyznać, że trochę techniki to on jednak ma. Uderzył idealnie.

grzesiek9000 28.03.2010 20:15

Wygrana Wisełki cieszy - styl jeszcze nie taki jakiego każdy kibic by sobie życzył pamiętając mecze za poprzedniej kadencji trenera Kasperczaka.
Ale mamy 4 punkty przewagi i grzechem by to było zmarnować.

Tenzen 28.03.2010 20:35

Styl nie cieszy bo gdybyśmy grali tak z kimś mocniejszym to na pewno nie pozwoliłby nam wpakować takich bramek jak te na 1:2 i 1:3

Gdybyśmy tak zagrali z Legią to mógłby być wielki problem.

WISŁAZWE 28.03.2010 20:54

Wiadomo że styl jeszcze nie ten, ale trzeba przyznać obiektywnie że widać poprawę.
Jak dla mnie więcej utrzymujemy się przy piłce, tak jakby większy spokój w grze nie ma bezsensownego pozbywania się piłki.
Nie gramy na siłę środkiem i co ważne jest przerzut gry raz na prawą raz na lewą ale to chyba raczej bardziej zasługa Issa Ba, który też wnosi dużo spokoju do naszej gry i dużo widzi. Gramy po ziemi, szybciej.

Lecz czego dalej mi brakuje to strzałów za pola karnego.

Pawlolek 28.03.2010 21:09

Burliga wielki plus. Miło było patrzeć jak mimo 90 minut w nogach, zgrabnie przedziera się na skrzydle :).
Bardzo mnie też cieszy, że przestaliśmy cisnąć same dzidy do przodu i operujemy szybciej po ziemi. Tak się gra na salonach :)

@WISŁAZWE
Zgodziłem się z Tobą w kwestii strzałow z dystansu jakieś 3 tygodnie temu, zgodzę się i dziś.

1q2 28.03.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 877949)
Ważne, że trener nie udaje że nie widzi problemu i nie boi się posadzić nikogo na ławkę, jeśli trzeba. Po Łobodzińskim cudów się nie spodziewam, ale może przy Kasperczaku "zareaguje pozytywnie":>

I to jest na dziś chyba największy pozytyw - Mam nadzieje że i w przyszłości trenerowi nie zabraknie odwagi by rotować składem.
A co do Łobo - fajnie że coś rusza, tylko wolałbym by to trwało dłużej niż 20 minut w meczu

WISŁAZWE 28.03.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 877997)
I to jest na dziś chyba największy pozytyw - Mam nadzieje że i w przyszłości trenerowi nie zabraknie odwagi by rotować składem.
A co do Łobo - fajnie że coś rusza, tylko wolałbym by to trwało dłużej niż 20 minut w meczu

W moim odczuciu Łobodziński akurat całą I połowę miał dobrą, parę dośrodkowań, wywalczone rzuty rożne a tak że przynajmniej dla mnie był faulowany pod koniec I połowy gdzie sędzia nie podyktował karnego.
Fakt w drugiej połowie zgasł już totalnie, więc dlatego został zmieniony.

Też mam nadzieję, że Kasperczak nie poprzestanie tylko na tym meczu ale będzie szukał optymalnego zestawienia i wymieniał słabe ogniwa( chodzi o zawodników w słabszej formie) myślę że jeżeli nic się przez tydzień nie zmieni to na ławce powinien znaleźć się Paweł Brożek, bo chłopak jest totalnie bez formy i nie będę owijał w bawełnę trudno się nam gra w 10 bo takie odniosłem wczoraj wrażenie, oglądając mecz. Wchodzi Rafał i więcej zrobił niż Brożek bo taka jest prawda.

Obyśmy wrócili do zasady jesteś w formie to grasz a nie grasz bo masz zasługi i nazwisko bardziej znane niż przykładowo ( Mączyński, Burliga) bo za zasługi to się medale i odznaczenia dostaje.

arrosmay 28.03.2010 22:17

Powiem tak: Burliga jak dla mnie zagrał bardzo dobrze, bo włączał się do akcji ofensywnych i nie popełnił żadnych znaczących błędów ( w porównaniu np do Kostarykańca) xD
Ogólnie według mnie to wszyscy się zachwycają, że nie byłoby 2 bramki bez I.Ba, ale należy też wspomnieć, że nie byłoby jej bez właśnie Burligi, bo sytuacja z tego co pamiętam wyglądała tak, że Lobo dostał piłkę i ruszył na obieg Burliga pociągając za sobą 3 obrońców. Lobo miał więcej miejsca, zszedł do środka, potem Pietia, Dziki i gol xD
Co do meczu to idealnie nie było, ale można się cieszyć, bo jest progres. Wyraźnie dłuższe utrzymywanie przy piłce i SYTUACJE.
Brakuje jeszcze strzałów z dystansu jak ktoś wyżej wspomniał i idziemy na mistrza :)
Pytanie tylko co dalej?

Wojtas 28.03.2010 23:20

No cos ruszylo i moze ten wóz pojedzie teraz szybciej.

Najwazniejsze jest teraz podejscie psychlogiczne.Wygrywamy ,strzelamy 3 bramki jest radosc,spiewy po meczu z kibicami -czyli jest juz dobra atmosfera w zespole

z drugiej strony Amika ta ktora mogla juz dawno nas wyprzedzic dzis traci wazne punkty i sa teraz za nami 4 oczka ,czyli na razie mamy wzgledny spokoj i nie czujemy na plecach ich oddechu :)
moze to sa takie szczegoly ale kazdy jest wazny ,bo jak to sie pozbiera o kupy to dopiero wychodzi kogo na ile stac.
W grze widze tez juz jaks schemt,troche szbciej ta piłka chodzi ,i pilkarze jakby swiezsi.To dobrze rokuje na mecz z Amika ktorzy juz nie tak daleko...

Belzebub 28.03.2010 23:23

Kluczem do obrony mistrzostwa beda 3 najlblizsze kolejki(Polonia,Slask,Lech),jesli zdobedziemy komplet możemy swietowac mistrza..w najlbizsze kolejce jest mecz Lech-Legia, przy naszym zwyciestwie w Warszawie, przegrany z meczu Lech-Legia, moze mieć w przypadku Lecha 7 pkt i w przypadku Legii 8 pkt straty i praktycznie pozamiatana walke o mistrzostwo..Lech i Legia maja jeszcze wyjazd na Rucha..
Jesli pokonamy Polonie W,Slaska i Lecha bedziemy miec conajmniej 7 pkt przewagi i 5 kolejek do rozegrania i ciezko sobie wyobrazic zebysmy to roztrwonili,choc patrzac na ostatni sezon to wszystko jest mozliwe..

koyoot 28.03.2010 23:45

A przed nami mecze z Odra(bardzo mocna), Legia i Parchami. Taaa, zapewnione mistrzostwo...

Belzebub 29.03.2010 00:07

W ostatnich 8 meczach gramy 6 razy z druzynami z drugiej polowy tabeli plus Lech,Legia
Legia gra 5 meczów z pierwsza 8, tylko 3 z druga czescia tabeli..
Natomiast Lech, zagra 6 z "czołówka" a, 2 razy z dolem tabeli..

Wiadomo ze z taka gra to i Korona może nas pyknąć na SS,ale patrzac na jakims tam progres w ostatnich meczach to przy dobrych wiatrach możemy odskoczyć po najblizszych 3 kolejkach konkurencji na 8-10 pktco uwzgeldniajac mecze które nam zostana i przeciwnikom do rozegrania, ja widze nas z 13 tytułem MP..
Przy braku tych witrów napewno do końca powalczymy o mistrza..

szczepanwislak 29.03.2010 22:09

Wisła w Bytomiu nie błyszczała. Ale solidna gra jaka nasz klub zaprezentował , wystarczyła na pokonanie Ślązaków.Najwięcej komplementów zebrał po meczu Piotr Brożek - i słusznie ! Pietia świetnie spisywał się na lewym skrzydle. Za pierwszej kadencje Kasperczaka Piotrek grał na lewej pomocy. U trenera Skorży został przesunięty na lewą stronę defensywy. Teraz znowu jest lewoskrzydłowym i w sobotnim meczu pokazał , że to dla niego idealna pozycja. Był niezwykle aktywny , kreował grę , rozdzielał piłki i siał zamęt pod bramka rywali. Zaś prawdopodobnie w sobotę jedynym wiślakiem , któremu nie za bardzo był do śmiechu był brat Piotra Paweł. Drugi z braci Brożków , rzadko dochodził do piłki , miał problemy z jej przyjęciem. Generalnie był cieniem zawodnika z zeszłego sezonu. A w dodatku jego zmiennik Boguski potrzebował 5 min na strzelenie gola. W Bytomiu popełniliśmy sporo błędów , lecz mimo tego wygraliśmy wysoko. Plus także trzeba zapisać po stronie Łukasz Burligi. 22 latek doskonale wywiązał się z zadań defensywnych , ale często także zapędzał się pod bramkę rywali. Grał rozważnie i pewnie a był to dopiero jego 5 mecz w ekstraklasie, a pierwszy w rundzie wiosennej. Z powodzeniem zastąpił Pablo na prawej obronie. Oby tak dalej !

1q2 29.03.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 878443)
Za pierwszej kadencje Kasperczaka Piotrek grał na lewej pomocy. U trenera Skorży został przesunięty na lewą stronę defensywy. Teraz znowu jest lewoskrzydłowym

hmm, to gdzie grał za pierwszego Kasperczaka Kosa a później Zieniu?

martin_6 30.03.2010 12:47

Na lewej pomocy, a Piotrek może też i tam grał, ale w ŁKSie czy Górniku Zabrze :)

Sopranos 30.03.2010 12:50

Krótka pamięć. Piotr Brożek grał na lewej pomocy w sezonie 2003/04 gdy nie było już Kosowskiego i mieliśmy Brasilie oraz Edno na lewym skrzydle. Jako, że obaj byli słabi, to Brożek wchodził z ławki lub grywał całe mecze na tej pozycji. Lewym obrońcą przed Skorżą nigdy nie był.

1q2 30.03.2010 15:20

No ale powiedzmy sobie szczerze że za Kasperczaka to on grał niewiele.Nawet dostał zsyłkę do Górnika ,stad moje pytanie o pozostałych bo wydawać by się mogło że tak świetny lewy pomocnik, nie wiadomo czemu został przesunięty przez Skorżę na obronę.Co ja akurat uważam za dobre posunięcie gdzie i ten jego powrót na lewą pomoc jak dotąd się sprawdza.

IncognitoTSW 30.03.2010 19:49

Nie grał wiele ale jak grał to na skrzydle. Był za słaby. Przesunięty na obronę bo w zasadzie nikogo nie było na tej pozycji a Zieńczuk był lepszy na skrzydle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl