![]() |
Za bardzo co poniektórzy unoszą się honorem. Zorganizujcie spotkanie jeśli widzicie problem w Henryku, wygarnijcie mu co Wam nie pasuje i zamknijcie sprawę bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Mnie bardziej martwi problem darmozjadów w klubie w postaci pseudo piłkarzyków, którzy w czoło się nie potrafią kopnąć a co dopiero trafić do bramki z 3m. Nie rozstrzygnięta sprawa ze stadionem to większy problem niż widok Henryka na ławce.
|
Warto sobie przypomniec, ze na jesieni 2004r., kiedy to wszystkich gromilismy w lidze, na skrzydlach biegali Zienczuk i Gorawski...a to nie byli jacys wielcy pilkarze ;).
Pojawiaja sie tez kolejne mity nt. srodkow, ktore wydal Kasperczak w Gorniku. Naprawde ta kwota zamyka sie w 700 tys. euro...nie sa to nawet kokosy, jak na polskie warunki, patrzac zwlaszcza na to, ilu pilkarzy za ta kwote kupil Kasperczak. |
Tak sobie pomyslalem, ze moze Kasperczak, zarzad i pewnie sam Skorza po cichu liczyl, ze wraz z dymisja dotychczasowego trenera jego wspolpracownicy, ktorym zawdziecza tez prace w Wisle, zachowaja sie honorowo i podadza sie do dymisji. Tak zrobil np. Kibu, drugi trener Legii kiedy odchodzil Urban. No ale widac Pan Janas w ogole do odpowiedzialnosci sie nie poczuwa, wazne, ze kasa sie zgadza. Juz nie pamieta, ze to on ogladal Levadie i przedstawil zupelnie inny obraz jej gry i sily niz to bylo w rzeczywistosci. Zreszta chodzi o jakies zasady, poczucie dobrego smaku. A tu czlowiek, ktory go sprowadzal do Wisly odchodzi, a on sie trzyma stolka.
Jakos niewyobrazam sobie zeby Kasperczak nie sciagnal tu swoich ludzi. Kolejna rzecz. Tez ciezko mi przypuszczac, ze taki trener tolerowalby przez tyle czasu mizerie na pozycji bramkarza jak robil to Skorza. On nie bedzie mial jakis dziwnych sentymentow/braku odwagi.. I bedzie domagal sie stanowczo sprowadzenia nowego bramkarza. |
No wlasnie, skoro glowa zaplacil Maciek, to chyba Janas "Levadie rozjedziemy na luzie 10:0" tez powinien ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niektorzy sami sobie zaprzeczaja. Najpierw pokazuja swa bezgraniczna milosc do Cupiala, po to zeby w nastepnym zdaniu zmieszac z blotem Kasperczaka, ktorego to wlasnie wlasciciel zatrudnil i podal mu reke.
To na prawde jest smieszne. Znajomym tez odradzacie przyjazni/zwiazku z innymi i sie na nich obrazacie? Skoro tak to powinniscie raczej miec pretensje do wlasciciela, bo to on zatrudnil trenera po raz drugi. Przyjmijcie do wlasnej wiadomosci, ze on sie z nim pogodzil i chce razem pracowac. Macie problem, wiem, ale osobiscie mi to lata. Koncze temat bo nie widze cienia szansy na to, ze niektorym ten trybik w glowie przeskoczy i zaczna myslec bez uprzedzen na pewne sprawy. |
Cytat:
|
Cytat:
Zaraz obok niego 1906% poparcia dla BC. Ehhh.......dramat to jest jakiś. |
Dajcie spkój Janasowi
Ktos musi rozdawać znaczniki i pachołki rozstawiać przecież 65-letni Henry nie bedzie 2 godziny latał codziennie na treningu |
nesto proszę Cię..... Takiś stary, a takiś .....(naiwny) :)
Oczekujesz honoru w polskiej piłce? Co dla mnie nie zmienia faktu, że najpóźniej w lecie skład asystencki ulegnie zmianie. |
Po co czekac, odrazu gamonia wywalic....
|
Cytat:
|
Zieniu, ja jestem obronca Kasperczaka, mowilem o janasie :P!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak poza tym zauważyliście że mamy prawie identyczne koszulki jak za czasów jak wtedy gdy mieliśmy sukcesy z Kasperczakiem ? ;P |
Cytat:
Przyzwoitosci? A moze tak SKWK zrzeknie sie rocznej pensji i wplaci kase na Wisle? Juz widze te zera na koncie hahaha Nie od dzis wiadomo jak pod wzgledem finansowym wyglada zarzadzanie klubem... |
Cytat:
|
Są tacy, którzy z okresu Kasperczaka pamiętają Valerengę i Tbilisi, są tacy, którzy pamiętają Parmę i Schalke. Pierwszym współczuję bardzo (żle jest widzieć czarno) drugim zazdroszczę. Było jedno i drugie. Podobnie jak za Skorży była i Levadia i Beitar. Tak trudno jest widzieć jedno i drugie?
A w temacie "pożyjemy-zobaczymy". Przecież klub od samego przyjścia Kasperczaka nie ma więcej kasy, lepszych boisk treningowych, dobrego szkolenia młodzieży i skuteczniejszych skautów. Nadal nie ma prezesa stałego i z wizją, nie ma dyrektora sportowego odpowiadającego za transfery. Coś pominąłem? |
ociec ale jednak za Kasperczaka byl styl i widoczna taktyka Wisla miala wypracowane swoje wlasne markowe zagrania a za Macka ? zero stylu i taktyka na afere na wysokiego napastnika...
Kasperczak dobrze powiedzial ze trzeba znalesc styl pod pilkarzy a nie dopasowac pilkarzy do stylu... Maciek przeciez ciagle jaral sie liverpoolem i chcial tak grac w Krakowie no ale wiemy jak to sie skonczylo... |
Parę minut temu była audycja w Radiu Kraków o tym co się dzieję teraz w Wiśle. Dzwoniący ludzie chyba nie wspomnieli choć słowem o pozytywnych aspektach ostatnich miesięcy pracy Skorży. Co do Kasperczaka głosy były podzielone.
|
Jeżeli ludzie dorośli ,jeden 64 ,drugi 54 lata doszli do porozumienia ,to trzeba to uznać jako plus dla klubu.
W 2004 byłem jednym z pierwszych ,którzy byli za zwolnieniem Kasperczaka ,ale bardziej chodziło mi o te całe "jasełka" jakie odstawił Kasper nie poczuwając się do winy za Dynamo. Inna sprawa ,to warsztat trenerski Skorży i Kasperczaka ,który wg mnie lepszy posiada ten drugi. |
Cytat:
Mi się marzy taki trener co zacznie niepozornie a im dalej w las, tym mu będzie lepiej szło, a nie odwrotnie;) Cytat:
Nikt Kasperczaka, mam nadzieje nie będzie bojkotował, natomiast ocena jego zachowania 'po Dbilisi' będzie odmienna i niech już tak zostanie. Na dziś trzeba rozliczać trenera tylko z gry i wyników. Moje stricte sportowe zmartwienie jest tez takie że Kasperczak ma swoje lata i po prostu nie wiem czy będzie miał i motywacje i siłę do naprawdę kurewsko ciężkiej pracy od rana do wieczora , bo tu kilka zaklęć czy pogadanek w szatni , parę rozwiązań taktycznych - dużo nie da.Tu trza ciężko pracowac, tak na treningach, jak i w domu, oglądając, kombinując, myśląc - on musi tym żyć. |
Za Kasperczaka Wisła grała najładniej, potem był "pierwszy Smuda" a potem wczesny Skorża. Co do Skorży to cenię człowieka ale najwyraźniej gdzieś się pogubił a w naszym klubie nie ma kogoś, kto nie tylko rozliczy ale i podpowie i wesprze. Petrescu też narzekał, że po odejściu Grega w klubie nie miał z kim porozmawiać!
To co mnie zawsze martwiło najbardziej, że pod każdym trenerem w naszym klubie ktoś kopał dołki. Chyba nigdy nie było tak, że wszyscy ciągną ten wózek w tę samą stronę. |
Lepszy Kasperczak (jeżeli nie znaleziono jakiegoś innego trenera w stylu Petrescu) niż jakiś niemiecki ,,fachowiec", którego nigdzie nie chcą. Co do tych krzykaczy, którzy wypominają sprawę sądową, to napiszę tak: co byście zrobili, gdyby to Was wywalono i nie zapłacono odszkodowania? W rzeczywistości, każdy walczyłby o swoje.
|
Cytat:
Oby przynajmniej na nastepnym meczu nie doszlo do melodramatu ze sceniarusza JohnnyH, czyli choralnych piesni na czesc Macieja Skorzy, w akompaniamencie antyKasperczakowych transparentow, bo to jest chyba ostatnia rzecz jakiej potrzebuje ta druzyna. |
Cytat:
Wydaje mi się, że aby spełnić Twoje marzenie potrzebna jest dobra struktura, układanka funkcji i stanowisk, która popchnie nas na drogę rozwoju. |
panowie Kasperczak i Cupial sie dogadali, oraz kasperczak przeprosil, to swiadczy tylko o tym ze honorowo rozwiazali sprawe, porozmawiali, dogadali sie i na tym koniec sprawy.
Pewnie niektorym lepiej jest obrazac sie do konca zycia i upierac sie o swoje, podobnie jak gorale i niczego nie zyskujac (np. sprawa gubalowki) co jest bezsensem |
Jesli to prawda to sa dopiero jaja: http://s24.pl/przeciek_w_wisle-s70909.html
|
Cytat:
|
I zanim wezmiecie za jakies protesty czy wywieszanie trasparentow... proste pytanie:
ktory trener jest lepszy? Niemiec czy Kasperczak? |
Cytat:
|
Ja wole Kasperczaka On przynajmniej ma jakieś sukcesy a ten Niemiec to tak nie za bardzo . Wolę jednak doświadczonego trenera z Polski niż jakiegoś Niemca którego nigdzie nie chcą .
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
pora tworzyć nową historię!... trener jest jaki jest. Niech zajmie sie pracą i niech zdobędzie mistrzostwo. Trener nie jest najważniejszy, są poważniejsze problemy (np. stadion, a raczej jego brak). Póki co cieszmy się, że jesteśmy w walce o mistrza. W sumie może to piłkarze zadecydowali o wyborze, bo teraz nie mówi się o nich i ich formie a tematem nr jeden jest Kasperczak ;) Wszystko fajnie, ale czy ktoś poza nim, z ludzi którzy twierdzą, że mają w sercu Wisłę doradzają Cracovii?? A może Panu Henrykowi części ciała się mylą i z wiekiem raz Wisłę ma w sercu a raz w ... w zależności od tego gdzie można coś dorobić lub zagrać komuś na nosie... |
Bardzo się ciesze, ze Kasperczak został trenerem Wisły :) Co prawda pamiętam jego wpadki z Tibilisi i Valarenga ale również pamiętam jego Dream Team który rozjeżdżał Schalke czy Parme :) Pozostaje jedynie życzyć naszemu nowemu/staremu trenerowi zbudowania zespołu, który znowu da się we znaki tym wielkim. Osobom, które psiocza na nowego trenera proponuje zając się tematem nowego stadionu...
|
Ludzie, to najlepsza z możliwych decyzji, dla mnie ten klub może nawet prowadzić człowiek z Legii, byle Wisła w końcu wygrywała. Cieszę się z powrotu Kasperczaka, liczy się to co on odmieni w tym zespole w przyszłości, a nie to że się procesował. Skorża nie był autorytetem dla naszych gwiazd, mamy dobrych zawodników, ale to co oglądaliśmy przez rok to było kopanie w piłeczkę, a nie gra o mistrzostwo. Winny jest Skorża, mimo wszystko jest świetnym trenerem, ale nie potrafi motywować i nie ma takiej przeszłości jak Kasperczak. Przyszedł Heniu, zrobi porządek, dokończy to co Skorża zaczął i znowu zobaczymy piękną Wisłę.
|
Super Wiadomosc! Heniek wraca!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl