![]() |
to jeszcze nie koniec:)
W czwartek zbiera się zarząd PZPN i wtedy według mnie głównym przedmiotem dyskusji powinien być właśnie temat wniosku licencyjnego dla ŁKS-u" - powiedział Piechniczek. |
To tak jakby w maratonie odebrano zloty medal maratonczykowi z Etiopii za to ze biegl boso i nago, i dano zloto amerkaninowi bo mial zajebisty dres i buty za 2,700 euro, mimo ze przybiegl 3 godziny po etiopczyku.
Flamengista, a j mam w dupie przepisy licencyjne. To jest sport, a nie konkurs urody. LKS moze miec problemy z wystartowaniem w 1 lidze. Bo Klejman juz brzeczy ze nie ma pieniedzy i go nie stac. Wtedy co ? 6 liga ? Calkiem nowy klub ? 100 letni klub ma przestac istniec bo kilku oszolomow pod krawatem wymysla sobie przepisy ?! Ciesz sie ze my "mamy co do garnka wlozyc" a nie ......., ze "prawo jest prawo" czy ze takie sa przepisy. A te przepisy sa zle. eot. |
Pomomijajac fakt ze Cracovia utrzyma sie dzieki LKS.
LKS jest sobie sam winnien bo nie dostarczyl wszystkich dokumetow w terminie badz byly nie kompletne lub malo wiarygodne i z tym nie ma co dyskutowac. Jaka jest lub byla sytuacja w klubie wszyscy wiemy (strajki brak kasy nawet na obiad dla zawodnikow) wiec placze ze PZPN udupil LKS za widzimisie smieszne. Od tego sa terminy zeby ich dotrzymywac, od tego sa licencje zeby je spelniac i kazdy nawet najmniejszy sprzedawca sznurowek na bazarku wie ze jak do Urzedu Skarbowego nie zaniesie deklaracji w terminie to beda problemy. Mi zabrano licencje na sprzedaz alkoholu tylko dla tego ze mialem wypadek w tym dniu kiedy uplywal termin zaplaty i zaplacilem dnia nastepnego. I co i musialem sie od nowa starac i przez dwa miesiace knajpa byla zamknietai nie bylo wybacz- moglem zaplacic tydzien wczesniej, za bledy sie placi |
Cytat:
|
Cytat:
ŁKS - wykopać a już Polonia B.,Piast czy Ruch są ok ? to nie jest równe prawo piszesz, że terminy są po to żeby ich dotrzymywać, to ja sie k... pytam czy PZPN dotrzymał jakiegoś terminu kiedyś ? |
Cytat:
Już zbyt długo tolerowano te wszystkie odstępstwa od normy. Jeśli chcemy iść do przodu i zmniejszać dystans do Europy Zachodniej i właściwie też Wschodniej to musimy wymagać od klubów wysokich standardów. Jeśli kogoś na to nie stać to trudno. Nie można nikogo premiować za zasługi czy tradycje. Flamengista ma tutaj pełną rację moim zdaniem. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do licencji jeszcze. Spada ŁKS, to niech leci z nim Ruch i Polonia B. No chyba że profesor zostawia sobie asa w rękawie na przyszły sezon, gdy jego CracoviaNigdyNieSpadnie znów da ciała to będzie wniosek do pana Lewickiego (i do prokuratury oczywiście:D) na Polonię, potem na Piasta, na Ruch itd. |
Cytat:
Masz wgląd w dokumenty licencyjne, że tak mówisz? Bo Ty i np. John1906 pieprzycie jak jakiś szmaciarz z którejś z gazet, który twierdził, że Polonia nie dostanie licencji bo ma jakieś wielomilionowe długi (ciekawe w jaki sposób by je miała sobie zrobić). Informacje te miał rzekomo od członka komisji licencyjnej. Nie pomyślał o tym, że te dokumenty są otwierane dopiero na posiedzeniu, i nikt wcześniej nie ma do nich wglądu. |
Cytat:
Żeby było jasne, dla mnie żenadą jest to co zrobiono z ŁKSem ale jak już się bawimy to na całego. Klub z Łodzi jest po prostu kozłem ofiarnym całej tej sytuacji. A i jestem niemal pewny, jeśli na miejscu Cracovii była taka dajmy na to Odra Wodzisław (klub raczej bez jakiegoś lobby w PZPNie) to przynajmniej dopuszczono by do ponownego rozpatrzenia wniosku ŁKSu. |
Cytat:
|
Cytat:
a ŁKS został po prostu zrobiony kozłem ofiarnym jak pisał kolega wyżej :) |
Piechniczek robi z siebie durnia, bo licencyjna komisja odwolawcza zachowala sie prawidlowo...zgodnie z prawem i ze statutem PZPN. Jak sprawa moze wrocic do ponownego rozpatrzenia, skoro przeszla juz wszystkie instancje? Komisja juz sie wypowiedziala w tej sprawie, a pan vice-prezes PZPN nie zna statusu zwiazku, w ktorym pracuje. Chce dymisjonowac innych,kiedy to sam powinien podac sie do dymisji. Kuriozum jest natomiast fakt, ze z ligi nie spada Cracovia, skoro zajela przedostatnie miejsce. Niech idioci z PZPN'u wbija sobie do glowy, ze za wyniki sportowe spadaja: Gornik i Cracovia, a Arka gra baraze. LKS nie dostaje licencji na gre w tym sezonie w ekstraklasie(czyli zachowuje miejsce 7 z poprzedniego sezonu) i nie jest przesuwany na ostatnie miejsce(bo na jakiej podstawie?).
|
Jak by na tę sprawę nie patrzeć, to ŁKS sam jest sobie winny. Nie spełnił wymogów ale działacze liczyli, że jak co roku jakoś to będzie. Tymczasem w PZPNie w końcu znaleźli się ludzie którzy nie poddali się naciskom i zgodnie z prawem licencji nie dali. Szkoda tylko, że na pokrzywdzonej pozycji jest Podbeskidzie, bo powinny być baraże.
|
Terminarz I kolejki - gramy z Ruchem w Sosnowcu o 15:30... Nie chcę być wulgarny, ale kogoś chyba po.......iło.
|
no właśnie kto taką godzinę wymyślił?
|
I jak na zlosc w sobote bede w rozjazdach. No zaje fajnie mi sie sezon zaczyna. W dodatku jak Wisla przejdzie do III rundy pierwszego meczu tez nie ogladne bo tez bede w trasie.
Jak nie urok to sraczka |
Cytat:
|
Cytat:
tylko co jest wazniejsze dla abonentow ? chyba ekstraklasa niz zuzel a pozniej kazdy klub ma miec sztuczne oswietlenie, ciekawe po co ? |
Cytat:
|
Cytat:
A nie mial nic do gadania Orange ktory tez pokazuje mecze i stad takie z dupy godziny(w zeszlym sezonie np mecze byly o 14 ) ,bo musieli pokazac ich 6 w jeden dzien ,i musza to na godzny rozlozyc. A C+ grand Prix Lotwy to moglby na zwykłym puscic. |
Cytat:
|
A co jest nie tak z godzina?
Niech graja w pełnym słoncu i sie hartuja a nie pozniej na MS padaja ze zmeczenia bo 30 stopni jest. W Anglii, Szkocji graja w poludnie i jest dobrze wiec i u nas nie zaskzdiz jak sa mecze o 14 a do tego jest tez czesto ze mecze sa o 18/19/20 i wilk syty i owca cała, raz sie walczy w poludnie a raz przy sztucznym oswietleniu gdzie wiadomo emocje kibicowskie sa wieksze wiec nie ejst tak zle ;) |
Kuchenkorz po raz 100 z rzędu idzie na majstra...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,68...ra__Znow_.html I riposta Weszło, nie mogłem sie powstrzymać: http://www.weszlo.com/news/3347 |
bardzo dobra godzina, jeszcze żeby było z 30 stopni, niech zapierdalają w największym upale
|
Dobrze, że nie w tą sobotę grają, bo ma się ochłodzić. Może za tydzień wrócą upały?
|
Cytat:
W zasadzie szkoda, że gramy w cywilizowanym Sosnowcu. Przenieść ich do jakiegoś Jasła czy Dębicy i skoszarować w hotelu robotniczym na cały sezon "w nagrodę". |
Cytat:
|
Choto kontuzjowany. Zostajemy z jednym stoperem...
Pewnie Mirek się zapyta - to kiedy ta wyprzedaż w Wiśle? :D |
Czyżby koniec kariery Wawrzyniaka? :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W tych miastach nie jest tak zle ja bym ich wyslal na pastwisko w Wokowicack kolo Brzeska- gorszego boiska to ja w zyciu nie widzialem jak gralem. Jak by pograli tam z godzine to by sie dowiedzieli co to jest pasja grania w pilke za free, a nie w ****. walenie za ogromna kase |
Cytat:
|
Cytat:
A ja mysle ze jedynym batem na nich bylby ktos z podjesciem zyciowym Petrescu. On juz dawno wyrokowal skad sie wziela wczorajsza kompromitacja-z braku checi i ambicjii oraz oglnego lenistwa . Ale przeszkadzal ,to sie go pozbyto ,a efekty dzis zbieramy. |
Smolarek w Amice?
http://futbolnet.pl/wiadomosci/niewi...jscia-do-lecha |
|
Cytat:
|
Darli gębę wołając o sprawiedliwość, pisali donosy że ŁKS się spóźnił z wnioskiem więc teraz niech w świetle swojego prawa po prostu wyp..... z ligi
amen |
Jeszcze sie okaze ze Górnik Zabrze wejdzie do Extraklasy ;]
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl