Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28. kolejka] ŁKS Łódź - WISŁA Kraków, niedziela 17.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5752)

PhantomRanger 17.05.2009 18:06

Ten wynik to tylko złudzenie słabej postawy Wisły w tym meczu. Pierwsza połowa to wstyd i beznadzieja, a druga wcale nie lepsza. Ze Śląskiem taka gra nie przejdzie.

Baala 17.05.2009 18:06

Zwycięstwo takie trochę jak za czasów Kasperczaka gdzie też niby nic nie graliśmy a ładowaliśmy po kilka bramek na luzie.

jaszczur90 17.05.2009 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez airborne4009 (Post 729579)
Łobodziński to masakra.... Z d... strzeliłbym tą bramkę... wynik super i to chodzi nie?? JJJBG!!!

19 maja odbędzie się casting zawodników do drużyny Młodej Ekstraklasy. W związku z tym, że zostało jeszcze kilka wolnych miejsc

Na co czekasz... zapisz się, przebij się do I składu i strzelaj bramki z palcem w dup... :rotfl:

Żuczek 17.05.2009 18:06

Wygranych się nie sądzi, więc powiem krótko - BRAWO WISŁA!!!

eye63 17.05.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez airborne4009 (Post 729579)
Łobodziński to masakra.... Z d... strzeliłbym tą bramkę... wynik super i to chodzi nie?? JJJBG!!!

To się strzel z tej dupy w głowę, o ile jeszcze funkcjonuje rozróżnienie na te dwie części w Twoim ciele. Lanserom na forum podziękujemy. Chcesz się na kimś wyżyć, to idź kopnij się w czoło. Sami wirtuozi.

chojrak 17.05.2009 18:08

No k***a, ja nie wiem co Wy macie do Łobodzińskiego, wszedł jako rezerwowy, zaliczył dwie asysty,a były to (przynajmniej ta pierwsza), wysokiej klasy, to, że nie strzelił - trudno, co miał Paweł, w pierwszej połowie jedno sam na sam i w drugiej to samo, więc proponuje się odpier****ć od Łobo, On jeszcze pokaże, że umie w piłke grać... z resztą jak wam się nie podoba Jego gra, to taka mała rada życiowa ode mnie, weź wyjdz jeden z drugim na boisko i pokażcie na co was stać... krytykować każdy umie...

Kamson 17.05.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzeszczot (Post 729585)
Moze ktos napisac co Małecki powiedział schodząc do szatni ??

Dokładnie tego nie przytocze ale dziennikarz zadał pytanie czemu Mały po bramce podbiegł pod sektor ŁKSu i ich "prowokował" całując herb, a Mały odpowiedział, że identyfikuje sie z Wisłą i jej kibicami, kocha Wisłe, gdziekolwiek by nie grał będzie sie do tego przyznawał.

1q2 17.05.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 729575)
Zamykać temat bo znowu przyszły forumowe hieny.

:)

Lubie takie mecze, szczególnie gdzie 3 punkty są na wagę złota.25 minut stresu , kolejne 30 lekkiego i ostatnie pół godziny pełny piknik.

jeszcze 2 kroki;)

Jaroo1 17.05.2009 18:09

Cytat:

Popatrzcie sobie kilka stron wstecz jakie bzdety pisaliście. Teraz widać że nawet wśród kibiców mojej ukochanej Wisełki są idioci. W sumie miałem jeszcze coś napisać ale szkoda nerwów. Mam nadzieje że któryś z zawodników Wisełki odwiedza tą stronę. Jeśli tak to Szacunek
dokladnie. Jeszcze dodam ze wstydu nie macie, wy ...... (zeby nikogo nei obrazic, niech kazdy sobie tu wstawi co chce) krytykanci

AYALA 17.05.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 729587)
Ten wynik to tylko złudzenie słabej postawy Wisły w tym meczu. Pierwsza połowa to wstyd i beznadzieja, a druga wcale nie lepsza. Ze Śląskiem taka gra nie przejdzie.

ale rywale do mistrzostwa wcale lepiej nie grają.Mnie sie gra w dzisiejszym meczu bardzo podobała.Wisła stwarzała wiele pozycji bramkowych, inna sprawa to nieskutecznośc.Obstawiam że przy kożystnych wynikach w następnej kolejce bedzie można świętowac kolejny tytuł.

FajQ 17.05.2009 18:11

Po pierwszej połowie to mi się naprawde niedobrze robiło.W II było 100 razy lepiej chociaż wydaję mi się, że to jeszcze nie to.Martwią mnie troche te zmarnowane setki.Brawo Małecki widać że ten chłopak wkłada dużo serca w to co robi. Takich zawodników nam potrzeba.Również myślę że Pawełek bd mecz no poza łapaniem much w polu karnym w pierwszej połowie :P

<Crasch> 17.05.2009 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzeszczot (Post 729585)
Moze ktos napisac co Małecki powiedział schodząc do szatni ??

Kilka postów wcześniej jest to wyjaśnione.

Ludzie, tylko dzięki Łobodzińskiemu i jemu świetnymi piłkami jest wynik 4-0, nie strzelił prawda, Ćwielong zawalił i Brożek tak samo dwie. Ale najazd musi być na łobo tak dla zasady....
Swoją dorgą całkiem fajnie Niedzielan zagrał szczególnie ostatnią akcje tylko akurat zabrakło tam brozia na Hat-tricka..

Brzeszczot 17.05.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 729595)
Dokładnie tego nie przytocze ale dziennikarz zadał pytanie czemu Mały po bramce podbiegł pod sektor ŁKSu i ich "prowokował" całując herb, a Mały odpowiedział, że identyfikuje sie z Wisłą i jej kibicami, kocha Wisłe, gdziekolwiek by nie grał będzie sie do tego przyznawał.

Jeden któremy chciało się biegać i walczyć w 1 połowie . Brawo dla Małeckiego za dzisiejszy wystep ,jeden z lepszych zawodnikow meczu.

tsw28 17.05.2009 18:14

Wygrywamy 4:0 a wam i tak się nie podoba. Gra się tak jak przeciwnik pozwala i Wisła dziś znalazła klucz do pokonania Łks-u i to się liczy!

szprotson 17.05.2009 18:15

a nie mówiłem ...

http://wislakrakow.com/forum/showpos...7&postcount=65

airborne4009 17.05.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 729593)
To się strzel z tej dupy w głowę, o ile jeszcze funkcjonuje rozróżnienie na te dwie części w Twoim ciele. Lanserom na forum podziękujemy. Chcesz się na kimś wyżyć, to idź kopnij się w czoło. Sami wirtuozi.

Widzisz gdzieś lans z mojej strony?? Nie obrażaj innych skoro nikt ciebie nie obraził, a chyba można mieć na tym forum własne zdanie i skrytykować jakiegoś piłkarza jeśli ma się powody?? A od mojej szanownej d...y to się delikatnie mówiąc odczep. Pozdrawiam;)

szarkoz 17.05.2009 18:17

Ciężko powiedzieć, że to Wisła nagle zaczęła lepiej grać w drugiej połowie i stąd taki wynik. Owszem, było widać więcej agresji, ale to ŁKS zdecydowanie stanął po stracie drugiej bramki. Ciekawe jest to, że tak jak w poprzednich meczach stwarzaliśmy wiele sytuacji i za mało z nich wykorzystywaliśmy, to teraz akcji po prostu było mało (chodzi głównie o pierwszą połowę).

Trzeba pochwalić Łobodzińskiego za świetne asysty i Małeckiego za lepszą grę niż w spotkaniu z Legią. Pepe również sobie dobrze radził. Pochwała też dla defensywy wraz z Pawełkiem, że kolejny mecz na zero z tyłu.

Zdecydowanie zbliżamy się do MP, choć i tak nadal to bardzo daleko. Teraz będzie bardzo ciężko z Lechią, Śląsk raczej wątpię by odpuszczał, ze względu na Tarasiewicza... ale zobaczymy. Wierzę, że się nam uda :)

madenn 17.05.2009 18:18

dobry mecz , pewne punkty i Brożek na czele tabeli strzelcow

kto podawadał do Brożka przy drugiej bramce>??

FraMat 17.05.2009 18:18

a Ćwielong w wywiadzie po meczu: teraz jedziemy do Gdyni....
....
na mecz z Lechią?

tylko_na_kilka_dni 17.05.2009 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 729574)
bedzie liga+ teraz na sopie ? czyli ciąg dalszy

tutaj jest: sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/11028

Szkoda, ze Tomek Jirsak nie pogral dluzej. Przy 2-0 mogl zejsc defensywny pomocnik. Wazne, ze jest zwyciestwo !:D brawo.

Nehiar 17.05.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 729626)
dobry mecz , pewne punkty i Brożek na czele tabeli strzelcow

kto podawadał do Brożka przy drugiej bramce>??

Łobo 10 znaków

Proud 17.05.2009 18:21

gra nie napawa optymizmem...ale wynik owszem...

Miło popatrzeć :D
http://sport.onet.pl/74331,1248675,11606,tabela.html

oby takie ustawienie 16 zespołów było na koniec :)

Jaroo1 17.05.2009 18:21

Chyba powinny byc bany za obrazanie zawodnikow Wisły, chyba ze byłoby podstawne ale wywazone a nie pisac jak ostatni cham np Łobo spier... itp
Rozumiem jak gramy zle cos napisac, ze słabo nam idzie ale nic wiecej, nie wyzywac itp... Ale jelsi łobodzinski zalicza 2 asysty i jest szkalowany na tym forum? :o Czemu plujecie swoim w twarz. Za takie cos powinny byc kary bo tutaj niektorzy sie chyba z ch.. na łby pozamieniali, nie dajmy takim ludziom zawładnac forum bo juz sie sporo takich tutaj pojawia. Dziekuje a teraz zapewne dostane bana za to ze wyrazilem swoje zdanie :D ale tacy co wyzywaja Wisłe nei dostana :)

Jazda 17.05.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 729636)
Chyba powinny byc bany za obrazanie zawodnikow Wisły, chyba ze byłoby podstawne ale wywazone a nie pisac jak ostatni cham np Łobo spier... itp
Rozumiem jak gramy zle cos napisac, ze słabo nam idzie ale nic wiecej, nie wyzywac itp... Ale jelsi łobodzinski zalicza 2 asysty i jest szkalowany na tym forum? :o Czemu plujecie swoim w twarz. Za takie cos powinny byc kary bo tutaj niektorzy sie chyba z ch.. na łby pozamieniali, nie dajmy takim ludziom zawładnac forum bo juz sie sporo takich tutaj pojawia. Dziekuje a teraz zapewne dostane bana za to ze wyrazilem swoje zdanie :D ale tacy co wyzywaja Wisłe nei dostana :)

Zgadzam się w 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wolfy 17.05.2009 18:29

Nie chce mis się przekopywać przez to szambo, jeżeli ktoś zauważył obraźliwe dla naszych zawodników posty, niech je zgłosi. Nagrody na pewno będą.
To, co niektórzy wyprawiają w tematach meczowych jest żałosne i chluby nam na pewno nie przynosi.

1q2 17.05.2009 18:29

Za obrażanie od dawna są bany a ogólnie to proponował bym zejść z Łobo w kontekście tego meczu.Cieszmy się wynikiem i tyle.

fanfan 17.05.2009 18:31

Cieszą trzy punkty i tak okazałe zwycięstwo ale styl gry nie napawa optymizmem zwłaszcza na następny sezon. Graliśmy cały czas długą piłką bez pomysłu a niektórzy zz naszych piłkarzy mieli słabszy dzień albo po prostu im się nie chciało. Singlar - słabo, Zieńczuk-niewidoczny,Ćwielong-brak pewności, grał zbyt asekuracyjnie i przez to słabo wypadł tym meczu mimo strzelonej bramk, Łobo- słabo , mimo dwóch asyst zagrał tak jakby czekał na końcowy gwizdek a przecież wszedł z boiska, w niektórych sytuacjach walczył ale w niektórych patrzył się, na minus dwie głupie straty na swojej połowie które mogły się skończyć utratami bramek, nie wróży mu to dobrze, potrzebujemy na nowy sezon świerzej krwi i wzmocnienia obu skrzydeł a patrząc na to że mamy dwóch prawych skrzydłowych Łobo do odejścia. Chciałbym pochwalić Diaza bo było go pełno w tym meczu w każdym miejscu na boisku, środek pomocy to jego pozycja.

Skorpion 17.05.2009 18:32

ludzie skończcie ... weźcie zimny prysznic ... przestańcie te bzdury pisać , żenada

RecordAble 17.05.2009 18:37

Spinacie się jak Legia czy Lech strzelają bramkę w końcówce. My nie gramy jakiegoś wielkiego spotkania, strzelamy 4 bramki, a dla Was to i tak za mało. Lepiej tak jak z Piastem? Bo i tak źle i tak nie dobrze.

19Wiślak06 17.05.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 729634)
gra nie napawa optymizmem...ale wynik owszem...

Miło popatrzeć :D
http://sport.onet.pl/74331,1248675,11606,tabela.html

oby takie ustawienie 16 zespołów było na koniec :)

Oj miło miło:evil:

harthausen 17.05.2009 18:39

należałoby wydać przepis, że w czasie meczu są trzy wątki o meczu : optymistów i malkontentów i rzeczowe.
Rzeczowe zamykane na czas meczu, pozostałe dwa w pół godziny po ostatnim gwizdku wylot w niebyt.
Niektórzy dziwnie odreagowują emocje w czasie meczu :D

airborne4009 17.05.2009 18:41

Gra nie była porywająca to prawda, ale nie jesteśmy Barceloną, wynik mówi sam za siebie kto był lepszy w tym meczu. Łobo zaliczył dwie asysty i to mu się chwali, ale nie znaczy to że nie można mu wytknąć błedów. Małecki jak dla mnie piłkarz meczu. Teraz tylko wygrać z Lechią i mamy mistrza;)

zim zum 17.05.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 729644)
Za obrażanie od dawna są bany a ogólnie to proponował bym zejść z Łobo w kontekście tego meczu.Cieszmy się wynikiem i tyle.

ale dlaczego ma być przemilczana gra gościa, który ma wysoki kontrakt, a co mecz potyka się o własne nogi. Nie ważne czy Wisła przegrywa, remisuje, wygrywa czy gromi 4-0. On i tak zawsze ma swój własny żenujący poziom. Dzisiaj tylko udowodnił, że jest piłkarzem słabiutkim i najlepsze rozwiązanie to pozbyć się go w lecie i mieć problem z głowy.

WislaFan123 17.05.2009 18:43

Dokladnie Luu... Do momentu strzelenia bramki przez Cwielonga gralismy totalny piach. Ale wlasnie na tym polega zdobywanie mistrza, wygrywanie nawet jak nie idzie, oczywiscie trzeba wyciagnac wnioski bo naprawde pierwsze 60 min to kompletna porazka. Ale oczywiscie jest z wielu przyczyn, nie bylo nikogo w srodku kto by rzucil jakas pilke czy ja przytrzymal. Diaz kolejny wrecz trgiczny mecz, nie bede nikogo ocenial po 60 min meczu bo poprostu LKS stanal. Do tego momentu Diaz gral bardzo slabo, fatalane ustawenie sie w grze defenswynej, w ofensywie dublowanie pozycji, zero dlugich pilek, malo wygranych glowek, czasem nawet jak cos przejal to zaraz niedokladnie podal. Tak jak Skorza robi swietna robote tak nie rozumiem trzymanie Diaza na srodku, to ze zagral mecz zycia z Barca na reymonta i 2 inne dobre mecze w lidze na srodku, nie robia z niego srodkowego pomocnika, i skoro wchodzac na boiski Mauro i Jirsak prezentuja sie lepiej to po co goscia trzymac..

A wlasnie o Cwielongu 2 slowa jeszcze. Fatalny mecz, bardzo slabo gral... Tylko znow mala refleksja nawiazujac do calej gry Wisly, co z tego ze slabo gral jak w odpowiednim momencie strzelil bramke ktora zmienila calkowicie oblicze meczu? Mogloby byc bardzo ciezko.

Lobo zdecydowanie potrzebuje pracy z psychologiem, albo meczow w ME zeby sie przelemac z tymi golami, bo widac ze ma jakas blokade. A Ci co na niego jade to typowi zaslepieni ludzie ktorzy maja klapki na oczach. Wole Lobo nie strzelajacego 2 setek, ale majacego 2 asysty, niz Zienia ktory przeszedl kolo meczu i myslami jest juz chyba w nowym klubie. Choc moze byc to mylne bo u niego czesto tak mecz wygladaja, tylko ze mial kilka asyst jak mu sporo miejsca zostawili...

Angmir 17.05.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 729645)
Łobo- słabo , mimo dwóch asyst zagrał tak jakby czekał na końcowy gwizdek a przecież wszedł z boiska, w niektórych sytuacjach walczył ale w niektórych patrzył się, na minus dwie głupie straty na swojej połowie które mogły się skończyć utratami bramek, nie wróży mu to dobrze, potrzebujemy na nowy sezon świerzej krwi i wzmocnienia obu skrzydeł a patrząc na to że mamy dwóch prawych skrzydłowych Łobo do odejścia.

juz nie wiem co mam napisać - chciałem zacząć od obrażania ciebie, ale się zreflektowałem. Obejrzyj końcówkę meczu jeszcze raz i obraź się sam za swoją wypowiedź. Łobodziński po wejściu zapiepszał najwięcej z całej drużyny. Zdarzały sioe mu straty ale po nich gonił przeciwników i cały czas walczył o piłkę. Był motorem wszystkich akcji do końca meczu. Jak móiełem jeśli masz odrobine pojęcia o piłce ukaż się sam za swoje makontenctwo

As 17.05.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 729644)

Nawet mi sie nie chcialo czytac calego tematu. Nie moge uwierzyc ze znowu ktos cisnal po Lobo. Chlopak zmarnowal dwie setki, to fakt ale tez z drugiej strony zaliczyl dwie fajne asysty. Po swoim doswiadczeniu wiem, ze zawodnik ktory gra malo jest zwykle nieskuteczny. Obawiam sie jednak, ze zmarnowanie tych sytuacji Wojtek wyslal negatywny sygnal trenerowi.

Che jednak wspomniec o Piotrku Cwielongu, mam do niego slowa konstruktywnej krytyki.
Graj chlopie dopoki sedzia nie zagwizda, prestan plakac i symulowac smierc! To jest niesamowite, ze grasz o mistrzostwo Polski a ty po faulu ktorego sedzia nie odgwizdal lezysz na murawie i symulujesz. Powoduje to, ze brakuje cie w ataku. Wiem, ze symulujesz bo minute pozniej juz normalnie biegniesz. Wiem, ze mlody z Ciebie chlopak wiec dam Ci rade. Czym szybciej przestaniesz robic z siebie pipke tym szybciej wywalczysz miejsce w skladzie.

sayek89 17.05.2009 18:52

Niech nikt już do naszych kopaczy nie ma pretensji, wygrali pewnie 4:0, dziwie się że niektórzy jeszcze zarzucają coś Łobo, zaliczył dwie asysty? zaliczył więc o c b.

Jaroo1 17.05.2009 18:56

ja powiem tylko tyle, teraz duzo osob jedzie po Łobo, jakis czas temu tez czytałem na forum ze Zienczuk taki słaby, ze niech juz odchdozi, i powiem Wam, tym co tylko potraficie obrazac, przypomnijcie sobie tamten sezon i Zienczuka superstrzelca, gola z Legia na 1:0. Czy wtedy tez tak po nim jechaliscie? Nie. Wtedy go kochaliscie. Tylko ze wy chyba za głupi jestescie zeby zrozumiec to ze pilkarz gra raz słabiej a raz lepiej. Swego czasu Ronaldinho był najlepszym pilkarzem swiata a teraz tez gra słabo, to smao z Zienczukiem, Brozkiem, Łobo -ktory grał dobrze w Zaglebiu, w Wisle miał spadek formy i teraz znowu sie odbudowuje ale wy tylko mu potraficie ublizac. I to jest smutne ze kibic Wisły ubliza swojemu pilkarzowi ktory gra DOBRZE, przynajmniej dobrze, i teraz kiedy by mu si enapenwo wsparcie od kibicow przydało to ciagle na niego narzekacie tylko ze nei macie w tym racji. I jesce nie raz Łobo zagra swietny mecz w Wisle po czym bedzie miał gorsze dni, bo to ejst czlowiek a nie jakas maszyna ze zawsze gra rowno i sie nei myli. Dizs sie pomylil przy 2 strzałach gdzie mogl zdobyc gole ale za to nadrobil te pomyłki 2 asystami, tlykoc zemu wy widzicie tylko jego błedy!!?? To jest okropne. To samo było po meczu z Piastem. Dobra jzu sie nei wypowiadma bo odbiegam od tematu a sie wkurzam tylko jak widze co tutaj coniektorzy pisza.

Tylko_Wisła! 17.05.2009 18:58

Mi gra Łobo sie dzisiaj podobała 2 asysty był aktywny. Musi tylko na treningach poprawić skuteczność bo jak sie już znajdzie w dobrej sytuacji to jest cały posrany .

Robbie92 17.05.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 729666)
Niech nikt już do naszych kopaczy nie ma pretensji, wygrali pewnie 4:0, dziwie się że niektórzy jeszcze zarzucają coś Łobo, zaliczył dwie asysty? zaliczył więc o c b.

no ale w Ekstraklasie wypada chyba strzelac gole z 8m sam na sam z GK.nie po to zarabia duza kabony(jeden z najwyzszych kontraktow w Wisle) by w meczu nie blyszczec.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl