![]() |
Poczucie wyższośći niczym nie poparte?
- a statystyka meczów z Legią w Krakowie przez ostatnie 10 lat? - a dwukrotnie wyższe kursy na zwycięstwo gości? - a forma Legii z 3 ostatnich meczów w lidze i PP? - a zwycięstwo 3:1 z" walczącą o tytuł" Legią w sezonie, kiedy graliśmy beznadziejnie i zajęliśmy 8 miejsce? - a fakt, że Wisła na Reymonta i Wisła na wyjeździe to dwie zupełnie różne drużyny? |
Cytat:
|
Póki co to Wisła przegrała wszystko co mogła - od zdobycia MP (prestiżowe mecze z Lechem i Legią, Puchary UEFA,Ekstraklasy,Polski. Tragiczne występy z Ruchem i Śląskiem). Czas coś wygrać :) Myśle że zdobycie MP jakoś zatrze przykre wrażenie po tym w sumie nieudanym sezonie.
|
O ale pojechałeś po bandzie... Wisła przegrała wszystko ?! To Ty chyba sobie jakieś sezony pomyliłeś... Wisła zajmuje drugie miejsce w lidze z dużymi szansami na Mistrzostwo Polski .Odpadła z PP po walce z Lechem Poznań... PE hmmm chyba tym sie nie należy zbyt przejmować z resztą wiesz finał w Wodzisławiu... to wiele tłumaczy. Liga Mistrzów z tego co pamiętam na pożegnanie wygraliśmy z Barceloną... Uefa hmm chyba tam można by widzieć porażke Wisły bo mogliśmy wygrać z Totenhamem ale nie wiem czy zouważyłeś po meczu z Wisła Totenham grał w lidze coraz lepiej :) A teraz zobacz sobie jeszcze raz na tabele i popatrz na tabele za cztery kolejki :) i zobaczysz czy to jest porażka Wisełki. Liga zawsze jest najważniejsza !! Bez napinki :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sytuacja przed meczem z Legią wydaje się bardzo klarowna. Przypomina mi to trochę sytuację przed meczem z Beitarem, kiedy tylko zwycięstwo dawało nam awans. Teraz, choć teoretycznie wszystko jest jeszcze możliwe w kolejnych meczach, też tylko wygrana daje realne szanse na tytuł. Nie ma tu miejsca na kalkulowanie. Każdy inny wynik praktycznie minimalizuje te szanse.
Ma to swoje zalety. Nie będzie kunktatorstwa w głowach trenera i piłkarzy. Od początku Wisła musi przycisnąć rywala, zaatakować. Dokładnie tak jak to miało miejsce w II rundzie el. LM. Liczę na to, że Wiślacy zagrają właśnie tak skutecznie jak wtedy. A pokazali już nie raz w tym sezonie (spotkania w europejskich pucharach), że w meczach o najwyższą stawkę potrafią grać tak jak się od nich oczekuje żeby grali. Po odpadnięciu Z P. UEFA Wisła nie grała żadnego meczu o taką stawkę jak ten jutrzejszy. Pojedynki z Lechem i Legią w lidze były co prawda prestiżowe ale w momencie ich rozgrywania daleko było do jakichkolwiek rozstrzygnięć. Puchar Polski to też nie nie ten prestiż co MP. Mistrzostwo daje w tym roku wreszcie dużą szansę na awans do piłkarskiego raju, czyli Ligi Mistrzów. |
nie ma co sie ludzic. Biorac pod uwage ich aktualna forme i 2 pkt przewagi na pewno po raz kolejny jak to mialo miescje w ostatnich latach postawia autobus w bramce i beda sie modlic by Wisle nic nie wpadlo. Wiec 1:0 dla nas bedzie naprawde dobrym wynikiem. Taka to juz wielka druzyna ze panicznie boi sie Wisly na jej terenie.
|
Legia zagra na nietoperza. Powieszą się nogami o poprzeczkę.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać pierwszego gwizdka.. Tylko ten Małek... |
Mam nadzieje, że jedyną sprawą z jaką bedą sie musieli uporać jutro chopaki to legia a nie pan sędzia. Oby nie przeszkadzał. Bo już chyba kilka razy miałem wątpliwą przyjemnosć oglądania jak pan Małek stara sie byc główną postacią na boisku :/
|
Cytat:
U mnie też Małek wywołuje jak najgorsze emocje ale wystarczy nie dawać mu okazjii do tego zeby sobie na boisku porządził. Z tym ze to taki mecz gdzie emocje czesto biorą góre nad wszystkim innym,ale mimo wszystko licze ze sedzia nie bedzie jutro odstawiał cyrku. |
Cytat:
...byle do meczu! |
Porównałem sobie tak piłkarz po piłkarzu przypuszczalne składy i wyszedł mi idealny remis.Poza tym z jednej strony gramy u siebie a z drugiej sędziuje Małek: także znowu remis.
|
:kumple:No to ja dodam tylko tyle od siebie SKOPCIE IM DUPĘ !!!!!! pzdr. LECHIA GD :)
|
Legia słaba nie jest ale biorąc pod uwagę że gramy u siebie to lidera mamy :)
|
Sznase na mistrza pozostawia nam też remis:
Legia gra jeszcze z Polonią B u siebie to im powinno póść w miarę łatwo bo Polonia jest już w miarę spokojna, ale potem ma wyjazd od Śląska i tu może stracić 3 punkty, a potem u siebie z Ruchem , który nie jest najgorszą drużyną i będzie wlaczył o życie. W sumie jak stracą 4 punkty to nie będzie wcale sensacja Lech gra jeszcze z Lechią walczącą o życie, a przy tym ostatnio grającą w miarę dobrze, Polonią W. na wyjeździe i Cracovią u siebie -- mogą zgubić nawet 6 pkt. Z drugiej strony jak wygramy to też nie ma żadnej gwarancji -- również mamy bardzo ciężkie mecze. |
TAKTYCZNIE niech to bedzie 1-4-3-2-1+1 (Dwunasty Zawodnik!!!!)
|
pewnie w srodku zagra Diaz, lub Cantoro, bo Skorża boi się grać ofensywniej.
|
Ciężko będzie, w ogóle boję się że odbije się jeszcze na nas dwumecz z Lechem i słabszy bilans bezpośrednich meczów. Wiadomo żę najchętniej widziałbym 10 - 0, ale będę dziś szczęśliwy ze skromnego 1:0.
A o remisie nawet nie mówcie, bo to wtedy jest nasz koniec, nie można sobie na to pozwolić. |
jak myslicie zagra dzis Cwielong od poczatku zamiast Zienczuka?
wolalbym Cwielonga ogladac od poczatku niz Marka |
może Ćwielong sie dzisiaj odblokuje, albo Paweł nastrzela tak jak wczoraj Gomez dla VfB
|
To po bramce Zieńczuka Wisła ostatni raz przy R22 ograła Legie wiec licze ze Marek (byc moze by godnie i miło byc zapamietanym w Krakowe po swoim odejsciu) wybiegnie i strzeli bramke która da Wiśle wygraną 1-0. Osobiscie nie mam nic przeciwko takiemu wynikowi. 3 pkt dla Wisły najwazniejsze :)
|
co dzis zadecyduje o wyniku ?? oprócz oczywiscie goli to .... przygotowanie fizyczne, a dokladnie, to kto wytrzyma dłużej w tych aktualnie morderczych warunkach do gry. Gorąc to pół biedy, ale wilgotnosc to chyba z 90%. nie da sie chodzic a co dopiero biegac. kto był dzis na zewnątrz to wie o czym mowie
|
wymienie pilnie bilet z sektora A na sektor D priv
|
Zbiera się na porządną ulewę, miemy nadzieję, że się wypada przed meczem. Tak czy owak nie będzie już takiej duchoty
|
Znów identyczny skład. Skorża jak zwykle zaszalał. Oby to tylko w pierwszej połowie nie wyglądało jak przez calą rundę.
|
"Ewidentny rzut karny dla Wisły, ale nie dla pana Małka."-Małek juz pokazuje,co potrafi, a raczej czego nie potrafi.
|
Jak zwykle sędzia lepszy...
|
Malecki nie umie dokladnie podac pilki nie wazne czy na 5 metrow czy na 30 metrow...
Diaz w srodku pomocy to pomylka |
Małecki standardowo, 80% pilek zepsutych.
|
Czemu nie ma Jirsaka ??
|
Malecki jest daremny...kazda pilka zagrana przez niego, to strata...tragedia.
Jaki karny :D? |
Niech się Małecki z Boguskim pozycjami zmienią.
|
Zienczuk i Diaz porażka.
|
Legia jest spokojnie do ogrania, potrzeba więcej dokładności, techniki i jeszcze więcej zaangażowania.
|
Nie mamy pomocy wcale:(
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl