Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5719)

Kortys 09.05.2009 08:55

Poczucie wyższośći niczym nie poparte?
- a statystyka meczów z Legią w Krakowie przez ostatnie 10 lat?
- a dwukrotnie wyższe kursy na zwycięstwo gości?
- a forma Legii z 3 ostatnich meczów w lidze i PP?
- a zwycięstwo 3:1 z" walczącą o tytuł" Legią w sezonie, kiedy graliśmy beznadziejnie i zajęliśmy 8 miejsce?
- a fakt, że Wisła na Reymonta i Wisła na wyjeździe to dwie zupełnie różne drużyny?

radekogi 09.05.2009 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 723826)
Poczucie wyższośći niczym nie poparte?
- a statystyka meczów z Legią w Krakowie przez ostatnie 10 lat?
- a dwukrotnie wyższe kursy na zwycięstwo gości?
- a forma Legii z 3 ostatnich meczów w lidze i PP?
- a zwycięstwo 3:1 z" walczącą o tytuł" Legią w sezonie, kiedy graliśmy beznadziejnie i zajęliśmy 8 miejsce?
- a fakt, że Wisła na Reymonta i Wisła na wyjeździe to dwie zupełnie różne drużyny?

Dokładnie, w poprzednim sezonie wygraliśmy u siebie z Legią 1:0, a powinno być więcej. Na wyjezdzie przegraliśmy 1:2, ale tylko dzięki kalectwu naszych napastników, zresztą nie ma co porównywać meczu wyjazdowego z meczem u siebie, bo nie potrafimy wygrywać na innych stadionach. Jeżeli w końcu Wiślacy zagrają tak jak to potrafią najlepiej (2 połowa z Cracovią, 2 połowa z Górnikiem) to nie widzę innej możliwości jak zwycięstwo. Po prostu ten mecz trzeba wygrać, jeżeli padnie inny wynik przy tak grającej Legii, to nie zasługujemy na bycie mistrzem. Nie bedzie juz można zrzucić na to że przeciwnik sie murował w 11 bo Warszawiacy na pewno nie przyjadą sie tylko bronić

Wujor 09.05.2009 10:08

Póki co to Wisła przegrała wszystko co mogła - od zdobycia MP (prestiżowe mecze z Lechem i Legią, Puchary UEFA,Ekstraklasy,Polski. Tragiczne występy z Ruchem i Śląskiem). Czas coś wygrać :) Myśle że zdobycie MP jakoś zatrze przykre wrażenie po tym w sumie nieudanym sezonie.

jerry1990 09.05.2009 10:51

O ale pojechałeś po bandzie... Wisła przegrała wszystko ?! To Ty chyba sobie jakieś sezony pomyliłeś... Wisła zajmuje drugie miejsce w lidze z dużymi szansami na Mistrzostwo Polski .Odpadła z PP po walce z Lechem Poznań... PE hmmm chyba tym sie nie należy zbyt przejmować z resztą wiesz finał w Wodzisławiu... to wiele tłumaczy. Liga Mistrzów z tego co pamiętam na pożegnanie wygraliśmy z Barceloną... Uefa hmm chyba tam można by widzieć porażke Wisły bo mogliśmy wygrać z Totenhamem ale nie wiem czy zouważyłeś po meczu z Wisła Totenham grał w lidze coraz lepiej :) A teraz zobacz sobie jeszcze raz na tabele i popatrz na tabele za cztery kolejki :) i zobaczysz czy to jest porażka Wisełki. Liga zawsze jest najważniejsza !! Bez napinki :)

michal-tsw 09.05.2009 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujor (Post 723845)
Póki co to Wisła przegrała wszystko co mogła - od zdobycia MP (prestiżowe mecze z Lechem i Legią, Puchary UEFA,Ekstraklasy,Polski. Tragiczne występy z Ruchem i Śląskiem). Czas coś wygrać :) Myśle że zdobycie MP jakoś zatrze przykre wrażenie po tym w sumie nieudanym sezonie.

Chciałem Ci tylko przypomniec ze nie wszystko Wisełka przegrała!!!!!Zapomniałes o DERBACH a to dla mnie najwazniejsze!!!

JrQ- 09.05.2009 12:51

Cytat:

bo Warszawiacy na pewno nie przyjadą sie tylko bronić
To dopiero się zdziwisz.

Raphael 09.05.2009 18:35

Sytuacja przed meczem z Legią wydaje się bardzo klarowna. Przypomina mi to trochę sytuację przed meczem z Beitarem, kiedy tylko zwycięstwo dawało nam awans. Teraz, choć teoretycznie wszystko jest jeszcze możliwe w kolejnych meczach, też tylko wygrana daje realne szanse na tytuł. Nie ma tu miejsca na kalkulowanie. Każdy inny wynik praktycznie minimalizuje te szanse.

Ma to swoje zalety. Nie będzie kunktatorstwa w głowach trenera i piłkarzy. Od początku Wisła musi przycisnąć rywala, zaatakować. Dokładnie tak jak to miało miejsce w II rundzie el. LM. Liczę na to, że Wiślacy zagrają właśnie tak skutecznie jak wtedy. A pokazali już nie raz w tym sezonie (spotkania w europejskich pucharach), że w meczach o najwyższą stawkę potrafią grać tak jak się od nich oczekuje żeby grali.

Po odpadnięciu Z P. UEFA Wisła nie grała żadnego meczu o taką stawkę jak ten jutrzejszy. Pojedynki z Lechem i Legią w lidze były co prawda prestiżowe ale w momencie ich rozgrywania daleko było do jakichkolwiek rozstrzygnięć. Puchar Polski to też nie nie ten prestiż co MP. Mistrzostwo daje w tym roku wreszcie dużą szansę na awans do piłkarskiego raju, czyli Ligi Mistrzów.

maRgrabkarz 09.05.2009 18:41

nie ma co sie ludzic. Biorac pod uwage ich aktualna forme i 2 pkt przewagi na pewno po raz kolejny jak to mialo miescje w ostatnich latach postawia autobus w bramce i beda sie modlic by Wisle nic nie wpadlo. Wiec 1:0 dla nas bedzie naprawde dobrym wynikiem. Taka to juz wielka druzyna ze panicznie boi sie Wisly na jej terenie.

Bartosz 09.05.2009 19:20

Legia zagra na nietoperza. Powieszą się nogami o poprzeczkę.

tommiyacht 09.05.2009 19:32

LINK

mam nadzieje że drenaż murawy działa

Wujor 09.05.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal-tsw (Post 723859)
Chciałem Ci tylko przypomniec ze nie wszystko Wisełka przegrała!!!!!Zapomniałes o DERBACH a to dla mnie najwazniejsze!!!

No to mamy zupełnie inny priorytety....Derby są istotne ale w skali mikro - rozumiem "rządzenie w Krakowie" ale ja bym tam wolał rządzić w Polsce a nawet w Europie... ;)

tommiyacht 09.05.2009 20:07

Cytat:

Jednak w razie ( odpukać w niemalowane ) niesprzyjających okoliczności np. szybkiej utraty bramki niech nikomu nawet do głowy nie przyjdzie jakieś niestosowne zachowanie.
Niech o to sie nie martwią, niech chociażby powróce do meczu Wisła - Groclin i stanu 0:4

thechris 09.05.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujor (Post 724120)
No to mamy zupełnie inny priorytety....Derby są istotne ale w skali mikro - rozumiem "rządzenie w Krakowie" ale ja bym tam wolał rządzić w Polsce a nawet w Europie... ;)

Trafiasz w sedno. Poza tym szczerze to Cracovia mi się znudziła i bardzo chętnie widziałbym ją w I lidze. Średnio sensowna i potrzebna jest taka drużyna która przystawia się w sezonie tylko do Wisły a jak jedzie na przykład na Legie to jest 3:0 po 30 minutach.

Nie mogę się doczekać pierwszego gwizdka.. Tylko ten Małek...

hunter TSW 09.05.2009 21:42

Mam nadzieje, że jedyną sprawą z jaką bedą sie musieli uporać jutro chopaki to legia a nie pan sędzia. Oby nie przeszkadzał. Bo już chyba kilka razy miałem wątpliwą przyjemnosć oglądania jak pan Małek stara sie byc główną postacią na boisku :/

Wojtas 09.05.2009 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 724153)
T

U mnie też Małek wywołuje jak najgorsze emocje ale wystarczy nie dawać mu okazjii do tego zeby sobie na boisku porządził.

Z tym ze to taki mecz gdzie emocje czesto biorą góre nad wszystkim innym,ale mimo wszystko licze ze sedzia nie bedzie jutro odstawiał cyrku.

bondTSW 09.05.2009 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 724153)
Trafiasz w sedno. Poza tym szczerze to Cracovia mi się znudziła i bardzo chętnie widziałbym ją w I lidze. Średnio sensowna i potrzebna jest taka drużyna która przystawia się w sezonie tylko do Wisły a jak jedzie na przykład na Legie to jest 3:0 po 30 minutach.

Derby wywołują u mnie (a i myślę że u wielu innych Wiślaków) co najmniej takie same emocje jak mecz jutrzejszy. Przeglądając forum Warszawiaków to oni mają pełne gacie jak myślą o meczu z nami. Jestem dziwnie spokojny o zwycięstwo w obojętnie jakich rozmiarach...

...byle do meczu!

orm 10.05.2009 08:59

Porównałem sobie tak piłkarz po piłkarzu przypuszczalne składy i wyszedł mi idealny remis.Poza tym z jednej strony gramy u siebie a z drugiej sędziuje Małek: także znowu remis.

Radosny88 10.05.2009 09:07

:kumple:No to ja dodam tylko tyle od siebie SKOPCIE IM DUPĘ !!!!!! pzdr. LECHIA GD :)

lb6 10.05.2009 09:24

Legia słaba nie jest ale biorąc pod uwagę że gramy u siebie to lidera mamy :)

orm 10.05.2009 10:45

Sznase na mistrza pozostawia nam też remis:
Legia gra jeszcze z Polonią B u siebie to im powinno póść w miarę łatwo bo Polonia jest już w miarę spokojna, ale potem ma wyjazd od Śląska i tu może stracić 3 punkty, a potem u siebie z Ruchem , który nie jest najgorszą drużyną i będzie wlaczył o życie. W sumie jak stracą 4 punkty to nie będzie wcale sensacja
Lech gra jeszcze z Lechią walczącą o życie, a przy tym ostatnio grającą w miarę dobrze, Polonią W. na wyjeździe i Cracovią u siebie -- mogą zgubić nawet 6 pkt.
Z drugiej strony jak wygramy to też nie ma żadnej gwarancji -- również mamy bardzo ciężkie mecze.

3rider 10.05.2009 11:01

TAKTYCZNIE niech to bedzie 1-4-3-2-1+1 (Dwunasty Zawodnik!!!!)

HEDu 10.05.2009 11:09

pewnie w srodku zagra Diaz, lub Cantoro, bo Skorża boi się grać ofensywniej.

ogniskowicz 10.05.2009 11:38

Ciężko będzie, w ogóle boję się że odbije się jeszcze na nas dwumecz z Lechem i słabszy bilans bezpośrednich meczów. Wiadomo żę najchętniej widziałbym 10 - 0, ale będę dziś szczęśliwy ze skromnego 1:0.

A o remisie nawet nie mówcie, bo to wtedy jest nasz koniec, nie można sobie na to pozwolić.

qchar90 10.05.2009 11:45

jak myslicie zagra dzis Cwielong od poczatku zamiast Zienczuka?
wolalbym Cwielonga ogladac od poczatku niz Marka

brasilia79 10.05.2009 11:48

może Ćwielong sie dzisiaj odblokuje, albo Paweł nastrzela tak jak wczoraj Gomez dla VfB

mhl_pl 10.05.2009 11:53

To po bramce Zieńczuka Wisła ostatni raz przy R22 ograła Legie wiec licze ze Marek (byc moze by godnie i miło byc zapamietanym w Krakowe po swoim odejsciu) wybiegnie i strzeli bramke która da Wiśle wygraną 1-0. Osobiscie nie mam nic przeciwko takiemu wynikowi. 3 pkt dla Wisły najwazniejsze :)

tommiyacht 10.05.2009 12:50

co dzis zadecyduje o wyniku ?? oprócz oczywiscie goli to .... przygotowanie fizyczne, a dokladnie, to kto wytrzyma dłużej w tych aktualnie morderczych warunkach do gry. Gorąc to pół biedy, ale wilgotnosc to chyba z 90%. nie da sie chodzic a co dopiero biegac. kto był dzis na zewnątrz to wie o czym mowie

PODpalacz 10.05.2009 13:01

wymienie pilnie bilet z sektora A na sektor D priv

orm 10.05.2009 14:21

Zbiera się na porządną ulewę, miemy nadzieję, że się wypada przed meczem. Tak czy owak nie będzie już takiej duchoty

ciacho 10.05.2009 16:02

Znów identyczny skład. Skorża jak zwykle zaszalał. Oby to tylko w pierwszej połowie nie wyglądało jak przez calą rundę.

dawidex44 10.05.2009 16:21

"Ewidentny rzut karny dla Wisły, ale nie dla pana Małka."-Małek juz pokazuje,co potrafi, a raczej czego nie potrafi.

maksinho 10.05.2009 16:25

Jak zwykle sędzia lepszy...

AS82 10.05.2009 16:29

Malecki nie umie dokladnie podac pilki nie wazne czy na 5 metrow czy na 30 metrow...
Diaz w srodku pomocy to pomylka

sqallpl 10.05.2009 16:29

Małecki standardowo, 80% pilek zepsutych.

maksinho 10.05.2009 16:30

Czemu nie ma Jirsaka ??

For_FuN_ 10.05.2009 16:31

Malecki jest daremny...kazda pilka zagrana przez niego, to strata...tragedia.

Jaki karny :D?

dawidex44 10.05.2009 16:31

Niech się Małecki z Boguskim pozycjami zmienią.

HEDu 10.05.2009 16:32

Zienczuk i Diaz porażka.

Illargui 10.05.2009 16:34

Legia jest spokojnie do ogrania, potrzeba więcej dokładności, techniki i jeszcze więcej zaangażowania.

dawidex44 10.05.2009 16:35

Nie mamy pomocy wcale:(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl