![]() |
Sosnowski przetrwał 10 ;)
|
Kliczko się wziął na serio do roboty z tym Briggsem. Pewnie go skarcił za pajacowanie przed walką :)
|
Cytat:
A swoja droga z czego musi być zrobiona szczęka Briggsa że on te bomby wszystkie wytrzymał... |
Boże jak ja nie lubię jak ktoś szczeka przed walką, że znokautuje Kliczko,przecież to jest nie możliwe....
|
Cytat:
Zgadzam się z Kocurem....kompletnie nie widzę Adamka.Kliczko to jest taki bokserski Mourinho, żadnych fajerwerków, wszystko podporządkowane temu by wygrać.W tej walce miał kilkadziesiąt momentów gdzie mógł nokautować.Nic z tych rzeczy - kilka ciosów i odejście Obił tego Briggsa strasznie;) |
A ja bym wlasnie chcial zobaczyc Adamka jak walczy z Kliczko. Mysle ze byloby to ciekawsze widowsiko jak to dzisiaj gdzie Kliczko sobie obijal stary 120 kg worek... Ja wiem ze szybkosc i technika to nie wszystko ale jak koles sie porusza jak mucha w smole to moze sobie w d.pe wsadzic te swoje resztki sily i mocna szczeke. Briggs nie pokazal nic a nic.
|
Briggs był strasznie wolny w ringu - zostawił po sobie zdecydowane gorsze wrażenie niż choćby Sosnowski (ten przynajmniej coś tam próbował). Z Adamkiem Kliczko wygra, jednak będzie miał zdecydowanie tudniej. Adamek ma równie mocną szczękę co Briggs, jest za to zdecydowanie bardziej ruchliwy, zadaje ciosy seriami (do czego Kliczko w ostatnich walkach raczej nie przywykł). Nie ma niestety naturalnej "wielkości" ciężkiego, dlatego będzie miał problem z przedostaniem się odpowiednio blisko Kliczki. I co ważniejsze - nawet jeżeli wypracuje sobie odpowiednią pozycję do zadania ciosu musiałby go jeszcze mieć.
|
ten Briggs otrzymywał takie ciosy że miałem wrażenie iz głowe miał ze stali.........
|
Nie lubię tego stylu Kliczki.. za bardzo asekuracyjnie walczy. Wygrywa, ok spoko, chwała mu za to, ale przecież tego nie da się oglądać - wieję nudą i tyle. Zanim się walka zacznie to można już przewidzieć jak będzie wyglądał jej przebieg. Mianowicie 2 lewe, od czasu do czasu jakiś prawy, klincz, odskok i tak przez 10 rund. No chyba, że przeciwnik padnie wcześniej. Może nie umie zadawać innych ciosów ha ha. A na poważnie to mam nadzieję, ze Adamek jak to on wojownik przyjmie otwartą walkę i pójdzie na wymiany. Może się to źle dla niego skończyć, bo Kliczko ma piorunujące uderzenie, ale może zobaczymy w końcu coś innego a nie ten nudny boks w wykonaniu Ukraińca. Wracając do walki to po 3 nudnych rundach przełączyłem i oglądałem Polską galę z Legionowa - pojedynki Szota i Jonaka. Jonak pokazał kawał dobrego bosku! Pokonał bardzo doświadczonego Meksykańca jednogłośnie na punkty.
|
Cytat:
Przez 2 pierwsze rundy, jeszcze starał sie dawać pstyczki pod żebra Kliczce, ale potem do końca walki utrzymywał taktyke, przyjmowania pięsći na twarz, skuteczna, bo dotrwał do końca. Widać było po Kliczce, ze chłop jest zdziwiny że Cannon Briggs trzyma sie jak robocop |
A najgorsze, że nie widać kogoś, kto mógłby tych Kliczków pokonać w najbliższej przyszłości. Oczywiście kibicuję Adamkowi, ale będzie ciężko...
A jak sobie pomyślę jakie ciekawe były walki w kategorii ciężkiej kilka lat temu... oby wróciły te czasy... |
"Shannon Briggs, który przebywa w szpitalu w Hamburgu nie jest podobno w najlepszym stanie. Briggs ma złamania kości pod oba oczami oraz wstrząs mózgu."
I tak sie skonczyło przyjmowanie całej masy ciosów Kliczki ! |
źródło: interia.pl Amerykański bokser Shannon Briggs, który mocno ucierpiał w sobotniej przegranej walce z Witalijem Kliczką o mistrzostwo świata WBC w wadze ciężkiej, czeka na operację na oddziale intensywnej terapii szpitala w Hamburgu. Według niemieckich mediów, Briggs doznał wstrząsu mózgu, ma złamany nos i kości pod oczami oraz uraz mięśnia ramienia. Jeden z dzienników podał, że po walce bokser zasłabł w toalecie. Sporo krytycznych słów padło pod adresem brytyjskiego sędziego Iana Johna-Lewisa, który nie przerwał jednostronnego pojedynku. czytaj dalej - Nie rozumiem, dlaczego potyczka toczyła się na pełnym dystansie, skoro Briggs otrzymał tak wiele uderzeń - powiedział były mistrz Europy zawodowców i dawny rywal Przemysława Salety Niemiec Luan Krasniqi. - Gdyby Shannon był moim zawodnikiem, nie pozwoliłbym mu dłużej rywalizować niż dziesięć rund. Efekt przyjętych ciosów jest taki, że prawdopodobnie już nigdy nie będzie tym samym Briggsem - przyznał szkoleniowiec Kliczki Fritz Sdunek. Oberwało się też trenerowi pokonanego boksera Hermanowi Caceido, który najwyraźniej zapomniał rzucić ręcznik na ring. W sobotni wieczór w Hamburgu broniący tytułu Kliczko wyprowadził ponad 700 ciosów, z których 300 doszło celu. Amerykański pretendent był znacznie mniej skuteczny - 316/73. Ukrainiec wygrał w obecności 14,5 tysiąca kibiców (przed telewizorami było 13,3 mln) na punkty 120:107, 120:107, 120:105. Nieźle poobijany jest Briggs, widać że chłop jest twardy bo mimo takich ciosów nie poddał walki. Jednak nie wiadomo czy nie przypłaci tego pojedynku swoim zdrowiem... |
Już za tydzień:
Cytat:
Trzymamy kciuki za Audley'a |
Cytat:
|
Ja się nastawiam na transmisję on-line jak zwykle - ostatnia walka Kliczki miała świetną jakość i nic nie rwało.
|
Cytat:
Polsat Sport, sobota od 20. |
Koledzy wie ktoś o której planowo ma wejsc na ring Harrison z tą dziewczyną?
|
Koło 23. <10>
|
jaja sobie robią z boksu
to ma być walka o mistrzostwo?z takim bokserem jak Harrison? kto to ....a jest ten Harrison, czlowiek bal sie wyprowadzic cios ciekawe czy Haye bedzie mial jaja i zawalczy z kims z trojki Adamek, Vladimir, Witalij |
Holyfield by więcej zdziałał w tej walce.
A Harrisona by teraz nawet Andrew pokonał z jedną ręką zawiązaną. |
Faktycznie kpina :/ ....a siedziałem od 20:00, te wcześniejsze walki były 100x ciekawsze niż Harrisona.
O 3 nad ranem walczy Packman ale nie chce mi się czekać. |
Porażka jakaś. Jak ta dziewczyna z warkoczykami może walczyć z takim kelnerem w obronie pasa? Komedia...
|
Cytat:
Cytat:
|
aktualnie na polsacie sport leci powtorka tej walki. Ale jest juz 11 runda. Mimo to warto wlaczyc i zobaczyc jak rozwalony jest Margarito- masakra
|
śmierdzi ta walka coraz bardziej
Cytat:
|
Haye już dosyć długo nie walczył z kimś dobrym od czasu Valueva.
Adamek miałby szanse. |
Walka Haye - Harrison to zeczywiscie zart! Adamek takze zakontraktowal sobie kelnera na nastepna walke, jednak kelner Adamka nie boi sie bic a wrecz lubi bijatyki. Mysle ze Adamek mialby wielkie szanse z Hayem. 9 grudnia w Newark bedzie kolejna wygrana i mam nadzieje ze nastepna walka bedzie warta wyjazdu.
|
Świetna walka Pacquaio - Margarito. Meksykaniec to jakiś buldożer nieważne ile go Pacman lał to on szedł do przodu :) Stąd twarz miał taką sklepaną po walce.
Jak ktoś nie oglądał to polecam w internecie poszukać i obejrzeć. Co teraz pozostaje dla Pacmana ? Chyba tylko Mayeweather może mu się przeciwstawić, ale czy dojdzie do takiej walki ? Wątpię by FM chciał ryzykować swój rekord dla kolejnych milionów. Bo on jest i tak obrzydliwie bogaty. A kocha się przechwalać jaki to jest zajebisty i niepokonany. |
Ten Haye to jakiś clown... Nie dość, że wynajmuje kelnera, to czeka z pobiciem go do 3 rundy bo postawił kasę na KO akurat wtedy... Przecież to przyznanie się do ustawienia walki! Nie da się z tym nic zrobić?
|
Skandalu ciąg dalszy:
http://www.bokser.org/content/2010/1...3348/index.jsp przecież ta walka została ewidentnie ustawiona. Oczywiście Haye'owi nic nie grozi, a należałaby mu się długoletnia dyskwalifikacja. Tyle, że w ciężkiej posucha na przyzwoitych pięściarzy... |
Wiadomości ze świata:
Cytat:
|
Zupełnie mi jakoś wyleciało że jutro jest walka. ...
Cytat:
|
|
Gdzie obejrzę dzisiejszą walkę Adamka? i o której :/ tylko, nie mówicie. że HBO...
edit już mam 4 rano na Polsacie Ps niech już będzie post,będzie wiadomo gdzie :P |
o ktorej bedzie Adamek walczyl? bo gala sie o 4 zaczyna ale walka pewnie pozniej?
|
Cytat:
|
Gala się zaczyna o północy, a początek walki Adamka będzie między 3.45 a 4.15
http://www.prucenter.com/default.asp?id=87&objId=833 http://www.bokser.org/content/2010/1...3747/index.jsp |
no i za chwile walka Adamka. Ciekawy jestem co pokaze amerykanski Wloch. Jakos sie nie moge przekonac do kibicowania Adamkowi. Dla Goloty - jak bylem jeszcze w Polsce - moglem wstawac o 5 rano (nawet jak seryjnie przegrywal) a do Adamka jakos sie nie moge przekonac. Zobaczymy, za chwile walka :) Wiec tak: pierwsze trzy rundy dla Adamka; tanczy i obija Wlocha jak chce. Wloch nie ma ani uderzenia ani szybkosci. Po prostu pochyla glowe i idzie do przodu. Ciezko sie zorientowac w jego taktyce. 5 runda i koniec walki. Rywal Adamka dramatycznie slaby.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl