Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Kamson 20.09.2008 17:01

Mała próbka 3D
http://www.youtube.com/watch?v=QcMXg...www.cmrev.com/

WiselkaMLP 20.09.2008 19:51

a ja sie pytam teraz tych z sukcesami : czy czesto w oknie taktyki bawicie sie opcjami (nastawienie linia obrony itp) czy moze zostawiacie to skonfigurowane tylko raz i przykladacie wage do ustawien zawodnikow ??

WiselkaMLP 21.09.2008 15:00

moje pierwsze zajebiscie wazne osiagniecie w tym sezonie !! nie liczac 4 sezonow w 1 lidze i za kazdym razem 4 miejsce

http://img366.imageshack.us/img366/3...ytuuxh0.th.jpghttp://img366.imageshack.us/images/thpix.gif

michu-k 21.09.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 605856)
a ja sie pytam teraz tych z sukcesami : czy czesto w oknie taktyki bawicie sie opcjami (nastawienie linia obrony itp) czy moze zostawiacie to skonfigurowane tylko raz i przykladacie wage do ustawien zawodnikow ??

Naturalnie że należy się bawić tymi opcjami, do tego są :-)

Ustawienia drużynowe to nic innego jak styl gry Twojego zespołu. Wyobrażasz sobie jak mają grać Twoi zawodnicy, i w miarę ich umiejętności kreujesz styl gry :-)

WiselkaMLP 21.09.2008 15:36

dzieki ale dokladniej mi o to chodzi czy jak np. co drugi mecz daje linia obrony cofnieta a za pare meczow wysunieta czy to im nie "miesza" w glowach i czy sie nie gubia ??

PS: w tym momencie pierwszy od 31 lat SUper Puchar zdobylem :D

i znowu mi musieli rozkminic taktyke ktora gralem troszke ponad sezon :/ michu masz jakas propozycje na takse

WiselkaMLP 22.09.2008 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 606091)
dzieki ale dokladniej mi o to chodzi czy jak np. co drugi mecz daje linia obrony cofnieta a za pare meczow wysunieta czy to im nie "miesza" w glowach i czy sie nie gubia ??

PS: w tym momencie pierwszy od 31 lat SUper Puchar zdobylem :D

i znowu mi musieli rozkminic taktyke ktora gralem troszke ponad sezon :/ michu masz jakas propozycje na takse

problemy z taktyka juz rozwiazane poporstu lepiej posiedziec 5 min przed meczem i wszystko na spokojnie porozstawiac ;) a teraz mam pytanie jak ustawic indywidualne krycie

michu-k 22.09.2008 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 606462)
problemy z taktyka juz rozwiazane poporstu lepiej posiedziec 5 min przed meczem i wszystko na spokojnie porozstawiac ;) a teraz mam pytanie jak ustawic indywidualne krycie

Panel taktyczny, klikasz zawodnika aby wyświetliło się menu poleceń indywidualnych, i zmieniasz ze strefy na 1na1. Możesz też zmienić oczywiście w ustawieniach drużynowych.

Jeżeli danemu przeciwnikowi chcesz przykleić plaster w postaci swojego zawodnika, robisz w meczowym ekranie taktycznym.

Jak nie rozumiesz to napisz, wrzucę screena :-)

WiselkaMLP 22.09.2008 12:52

no spoko teraz rozumiem a cale zycie myslalem ze 1v1 poporstu podczas meczu zapanuje burdel jak tak ustawie aha a co michu myslisz o tym zeby obroncy wykonywali dosrodkowania??

michu-k 22.09.2008 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 606499)
a co michu myslisz o tym zeby obroncy wykonywali dosrodkowania??

To Ty jesteś menedżerem :-)

WiselkaMLP 22.09.2008 15:23

skasowac ffffff

WiselkaMLP 22.09.2008 18:09

PS: Czaplinski mistrz w obronie karnych !!

dobra no wiec w sezonie 2014/2015 mistrzostwo puchar polski puchar ligi z ligi mistrzow wypad do pucharow w pucharach poleglem w grupie wygrywajac tylko z Crvena Zvezda

http://img373.imageshack.us/my.php?i...eztytuuvm6.jpg
na poczatku chcialem podziekowac wszystkim ktorzy mi doradzali WIELKIE DZIEKI

podsumowywujac FM08 nie rowna sie w zadnym stopniu z 6 czy 7 gdzie ustawialem jedna taktyke i bez wewnetrznych modyfikacji w niej gralem kilkanascie sezonow

a moja historia zaczela sie tak :

sezon 2006/2007 gram Wisla 3 miejsce ale polecialem za to z hukiem dorwalem prace w Lechii powolutku powolutku ogarnalem sklad i zmodyfikowalem sobie 4-3-2-1 na moja osobista takse 4 2007/2008 wchodze do 1 ligi bez modyfikacji wewnetrznych doloswnie moj awans rozstrzygnal ostatni mecz !! 2008-2012 4 miejsce w kazdym z tych sezonow pozniej bylo juz tylko lepiej zaczalem kombinowac w taktyce poznawac sie troche na ustawieniach startegicznych i udaje sie zwazam juz na wszystko na deszczowa pogode na wymiary obcyh boisk poporstu wszystko 2013/1014 mistrzostwo PP oraz PL 2014/2015 zaczynam lige idzie dobrze dalej kombinuje w taktyce co mecz ... liga mistrzow bez wiekszych rewelacji puchar uefa troszeczke lepiej liga puchary zajebiscie !! w tym oto momencie czekam czekam na budrzet i bede myslal nad kims z zagranicy !!

michu-k 22.09.2008 18:13

Chciałeś napisać, że 06 i 07 nie równają się z 08 :-)

Niestety nadchodząca wersja to wykraczanie ze sfer typowego menedżerstwa. A więc najbliższy rok z 2008 :-)

piter19 22.09.2008 18:16

to chyba odpowiedni temat iwec zadam pytanie: gra z was ktos w goalunited??

WiselkaMLP 25.09.2008 11:24

jak pooprawnie wyslac scouta na posukiwania bo mu zaznaczylem te opcje jak ma wyszukiwac i zadnych raportow nie sklada kiedys zrobilem tak samo i co tydzien cos pisalo ze wyszukal lub nie

Kamson 28.09.2008 12:37

Cytat:

Od kilkunastu dni znamy datę pojawienia się Football Managera 2009 w sprzedaży. Od dzisiaj wiemy także kiedy najnowszy FM 2009 pojawi się w polskiej wersji językowej!
Wprawdzie tytuł sam mówi za siebie, ale dla ostatecznego potwierdzenia mogę powiedzieć, że jeżeli zapowiedzi polskiego wydawcy, firmy CD Projekt okażą się prawdziwe to każdy z Was już 14 listopada będzie mógł ściągnąć najnowszego FM-a z półki sklepowej, odebrać na poczcie lub od kuriera. O najnowszej odsłonie wiecie już sporo – trójwymiarowe przedstawianie przebiegu spotkania, oglądanie meczu z różnych ujęć, konferencje prasowe i masa drobnych poprawek i innowacji! Na samą myśl o tym wszystkim można już zacząć przygotowywać swoje pecety na przyjęcie Football Managera 2009 PL, ale zanim to zrobicie, przydałoby się zacząć składać pieniądze – wydawcy zapowiedzieli, że gra w naszym kraju będzie kosztowała 99,90 zł.

Z biegiem czasu okaże się czy CDP zdoła spełnić swoje zamierzenia i FM 2009 PL faktycznie trafi na półki zgodnie z pierwotnie zapowiedzianą datą. Byłby to pierwszy taki przypadek w historii, ponieważ nigdy wcześniej daty polskiej i światowej premiery Managera nie pokrywały się. Czyżby najnowsza odsłona gry miałaby być aż tak rewolucyjna?

cmrev.com
..........

dymek_nhs 28.09.2008 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 607730)
jak pooprawnie wyslac scouta na posukiwania bo mu zaznaczylem te opcje jak ma wyszukiwac i zadnych raportow nie sklada kiedys zrobilem tak samo i co tydzien cos pisalo ze wyszukal lub nie

na opcjach scoutingu dajesz sobie zadania i tam dajesz jaki kraj itd. po jakims czasie wlasnie w tych opcjach scoutingu dajesz przy scoucie raporty i tam masz wyscoutowanych zawodnikow. Najważniejsza sprawa to ta zebys nie wysylal scouta tego ktory jest wyznaczony do rozpracowywania twoich rywali w lidze bo wtedy wiecej czasu na podrozach bedzie spedzal anizeli na szukaniu zawodnikow

PituTSW 06.10.2008 07:45

Mam nadzieję, że FM 2009 nie okaże się niewypałem, bo przymierzam się do jego kupna. Ciekawe jak wyjdzie system 3D rozgrywania meczów, bo grałem kiedyś w CM (nie pamiętam którego) i było kiepsko :-P Nie chciałbym żeby tak było z nowym FM bo chyba pora już odłożyć na półkę '06 i pograć w coś nowego. Ale wszystko się okaże..

DysoN 06.10.2008 14:11

Jak to z Football Managerami bywalo w ostatnich latach, tak naprawde warto zaczac powaznie grac gdzies kolo stycznia/lutego jak juz wyjda ze dwa duze patche, fani zrobia dodatki z herbami i jakies scouty. Wczesniej mozna kupic, sam tak zrobie zreszta, ale jak ktos chce nastawic sie na powazna gre to dopiero gdzies po nowym roku...

Maciuś 06.10.2008 17:10

Potwierdzam, zaczac grac w styczniu no i zaopatrzyc sie w dobry sprzet jesli chcemy ogladac mecze w 3D.

Rob_Zombie 12.10.2008 11:59

Ktoś wie kiedy będzie demo?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 612775)
no i zaopatrzyc sie w dobry sprzet jesli chcemy ogladac mecze w 3D.

Na screenach grafika w tym trybie 3d wyglądała dość przeciętnie (żeby nie powiedzieć żałośnie) więc jeśli SI nie są jakimiś mega partaczami, to kilkuletni komputer powinien to spokojnie pociągnąć z winampem w tle.

Gucio25 25.10.2008 23:24

2 listopada demko FMa 2009, nareszcie.. więcej na cmrev.com
a temat odnawiam też, bo właśnie odniosłem największy sukces chyba w karierze managera!
ograłem FC Porto w 1/16 Pucharu UEFA, po dogrywce w Portugalii.. :)

lewy21 27.10.2008 21:06

Szukam ludzi do gry po sieci w FM-a 2008 w sobote, tj. 1 listopada. Gramy 2 ligę polską. Piszcie jakimi zespołami chcecie grać. Zajęte kluby: Lechia Gdańsk i Wisła Płock. Zgłoszenia do piątku.
Pozdro

gdsmk 27.10.2008 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 612699)
Jak to z Football Managerami bywalo w ostatnich latach, tak naprawde warto zaczac powaznie grac gdzies kolo stycznia/lutego jak juz wyjda ze dwa duze patche, fani zrobia dodatki z herbami i jakies scouty. Wczesniej mozna kupic, sam tak zrobie zreszta, ale jak ktos chce nastawic sie na powazna gre to dopiero gdzies po nowym roku...

napisales 'poważnie' i 'scouty' w jednym zdaniu.

Podali wymagania. na moim 5-letnim pójdzie ;]

sto(7)ica 28.10.2008 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lewy21 (Post 620360)
Szukam ludzi do gry po sieci w FM-a 2008 w sobote, tj. 1 listopada. Gramy 2 ligę polską. Piszcie jakimi zespołami chcecie grać. Zajęte kluby: Lechia Gdańsk i Wisła Płock. Zgłoszenia do piątku.
Pozdro

Jezeli jest ktos chetny do gry to pisac...

gramy glownie w weekendy, łaczymy sie przez (hamachi) link do pobrania---> http://www.7net.pl/program,14,Hamachi.html NAZWA SIECI W HAMACHI---fmABG HASŁO---WISLAKRAKOW

....NIE musi byc oryginalny FM08 ze sklepu:)

ZGŁOSZENIA DO PIATKU!!!

ZAJETE KLUBY;
LECHIA GDAŃSK----------JA
WISŁA PŁOCK-------------LEWY21
ŚLASK WROCŁAW--------BOBIC

janko04 28.10.2008 19:44

Kupić na allegro aryginała czy ściągnąć co byście radzili ? Nie orientujecie się może jakie to będzie mieć wymagania ?? tak na oko ?

Dżołkmen 28.10.2008 19:48

Wymagania sprzętowe (PC)
  • System operacyjny - Windows Vista lub XP
  • Procesor - 2.0GHz dla Visty lub 1.4GHz dla XP
  • Pamięć RAM - 1GB dla Visty lub 512MB dla XP
  • Karta graficzna - 128MB Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL lub wyższe.
Wymagania sprzętowe (Mac)
  • Intel Mac
  • System operacyjny - OSX 10.5.5
  • Pamięć RAM - 1GB
  • Karta graficzna - Nvidia Geforce 7300 / ATI X1600 Radeon
www.cmrev.com tak na przyszłość :)

janko04 28.10.2008 19:53

e to pójdzie mi spokojnie :D teraz kwestia zdobycia gry:D

vote-for-mikey 28.10.2008 20:21

ale powiem wam, że dobrze mieć giga i więcej ramu nawet na xpka jeśli mamy zamiar pograć na kilku ligach, słuchając muzyki i przeglądając neta ;)

Charlie 28.10.2008 20:29

Widze, że wymagana jest dość dobra karta graficzna, w porównaniu do poprzednich części. Liczę, że na Radeonie9000 też pójdzie, jeśli nie będzie się używać nowego widoku boiska.

A póki co prowadzę Wisłę w Fm2007 i w drugim sezonie udało mi się zdobyć PU, pokonując w finale Manchester United 2-1 po dwóch golach niezawodnego...Radovanovica :D

Gucio25 28.10.2008 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 620777)
ale powiem wam, że dobrze mieć giga i więcej ramu nawet na xpka jeśli mamy zamiar pograć na kilku ligach, słuchając muzyki i przeglądając neta ;)

a wiadomo, że inaczej w FMa grać nie wypada. :)
pasuje z giga ramu dokupić mi, bo mam 768... ktoś się orientuje, jaka cena mniej wiecej? uzywana, nowa?

Krissu 28.10.2008 20:32

Dzisiaj wyszedł Fallout 3 zaraz wychodzi FM 2009 i jak ja tu biedny będę pracę magisterską pisał?!
:-/

sto(7)ica 28.10.2008 20:34

:) NIE gadac o ramach tylko zgłaszac sie do ligi:)

janko04 28.10.2008 20:42

A FM09 pojdzie bez plytki:D?

<Crasch> 29.10.2008 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 620783)
Dzisiaj wyszedł Fallout 3 zaraz wychodzi FM 2009 i jak ja tu biedny będę pracę magisterską pisał?!
:-/

Wyszedł już Far Cry 2, Pes 2009 i Fallout 3 wczoraj niedługo GTA IV i FM nowy... co za jesien :D

Cytat:

Jezeli jest ktos chetny do gry to pisac...
ja bym mógł zagrac Kmitą Zabirzów, ale raczej tylko w soboty
chyba że macie środy i piątki wolne tak jak ja:P

gdsmk 29.10.2008 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 620791)
A FM09 pojdzie bez plytki:D?

Będzie sprzedawany na steamie, ale drogo, koło 110zł wychodzi,
a jak kupisz za 70zł w sklepie to masz licencje na 5 kompów bez DVD (wg prawa tylko na WŁASNY użytek ;])

janko04 01.11.2008 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 621400)
Będzie sprzedawany na steamie, ale drogo, koło 110zł wychodzi,
a jak kupisz za 70zł w sklepie to masz licencje na 5 kompów bez DVD (wg prawa tylko na WŁASNY użytek ;])

Wszystko fajnie wszystko ladnie ale dalej nie wiem czy mi pojdzie bez plytki czy nie:)

P@vel K@sprzyk 01.11.2008 18:57

Drodzy koledzy, pomógłby mi ktoś. Nie potrafię prawidłowo wgrać patcha/uaktualnienia Fuddiego & Messinho :( Pliss Moj nr GG. 6193908

Gucio25 01.11.2008 23:14

http://store.steampowered.com/app/10570/

demo FMa 09 już dostępne na STEAMie!
2% pobrane, jeeeeeeeeeeeee! :D

dymek_nhs 01.11.2008 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P@vel K@sprzyk (Post 622331)
Drodzy koledzy, pomógłby mi ktoś. Nie potrafię prawidłowo wgrać patcha/uaktualnienia Fuddiego & Messinho :( Pliss Moj nr GG. 6193908

wchodzisz tam gdzie masz sejwy z football managera w moich dokumentach i kopiujesz to do folderu db i przy tworzeniu nowej gry wybierz ta bazę danych Fudi & Messinho

Rob_Zombie 02.11.2008 13:47

I jak tam wasze pierwsze wrażenia z dema fm2009?
Jak dla mnie ten tryb 3d to trochę niewypał, znacznie lepiej się ogląda w klasycznym 2d. Ale dzięki temu że teraz mecz obliczany jest w tym 3d to ruchy zawodników są jakby 'płynniejsze', bardziej realne, więc jakiś plus jest ;] No i już nie ma strzałek w taktyce ;[ Tzn. są ale są one bezpośrednio powiązane z opcją 'akcje ofensywne' - jak zawodnik ma ustawiona na 'rzadko' to ma strzałkę w dół, jak 'często' to w górę, a jak na 'mieszane' to jest bez strzałeczki. Nie da się tych strzałek modyfikować w taki sposób jak dotychczas.
Oglądając mecze w 3d odnosi się wrażenie że na murawie biega 22 sztuki drewna, wygląda to dość żałośnie, a i przejrzystość znacznie mniejsza niż w zwykłym 2d. Już nie mówiąc o tym że graficznie to poziom... Fify 2000?
Znowu sporo błędów będzie zapewne w enginie meczowym, w fm08 były killer rogi a tu są killer wykopy gk do napastnika. U mnie już w 3 meczach pod rząd bramkarz zaliczył asystę długim wykopem do napastnika ;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl