Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Olimpiada letnia - PEKIN 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4589)

born2b3k 19.08.2008 12:22

słabiutko wypadł Maszczyk w tym pojedynku i nie ma co zwalać winy na sędziów, więcej by ciosów zadał to i by mu musieli jakiś zaliczyć....szkoda

St@chu 19.08.2008 12:31

Szkoda, że kieszeni w tych spodenkach nie miał...

Równie dobrze mógł sobie tam te ręce wsadzić.

Nie rozumiem jak można w ogóle nie trzymać gardy kiedy wiadomo że punktowane są tylko ciosy w twarz.

Z takim stylem walki nigdy nic wielkiego nie osiągnie, a szkoda, bo liczyłem na niego.

sandomingo 19.08.2008 12:43

Niestety ale ten irlandzki listonosz był wyraźnie lepszy od naszego Maszczyka.
Zasłużone zwycięstwo choć system punktowania w boksie amatorskim jest moim zdaniem co najmniej dziwny.

Nasz reprezentant w podnoszeniu ciężarów w najwyższej kategorii wagowej w rwaniu osiągnął wynik gorszy niż wczoraj Dołęga w niższej kategorii. Nie ma co, będzie dobrze.

janko04 19.08.2008 12:46

a Kleszcz na ktorym jest?? bo teraz wlaczyłem:D

chudy_TSW 19.08.2008 12:57

Kleszcz najprawdopodobniej bedzie na 7 miejscu

Aro1234 19.08.2008 13:25

Ja już liczę tylko na Małachowskiego (dysk dziś o 15.00), Jesień, Życki-Kuśnierewicz, siatkarzy i ręcznych... I może jakieś 3-4.miejsce w kajakach...

Maszczyk zjebał jak nie wiem...
W młocie ciężko liczyć na cud.
Kleszcz to jednak nie jest klasa Kołeckiego czy Dołęgi...

Żmijka 19.08.2008 14:08

Startują dzis jacyś Polacy? Tzn jeszcze teraz po południu (u nas)?

Jachcik 19.08.2008 14:11

czytaj posta wyzej.......

w0lno. 19.08.2008 14:12

Małachowski dobrze zaczął. Coś czuję, że będzie powtórka z piątku :D

kohprzem'68 19.08.2008 14:29

Jest nieźle Małachowski jest silny , drugi rzut 67.82 , bardzo mocny .

e 19.08.2008 15:33

No i gra.
Szczerze powiedziawszy nie liczylem na medal w dysku.
Tym bardziej sie ciesze!!
Gratki!!

St@chu 19.08.2008 16:20

Trzeba przyznać, że najbardziej cieszy medal, którego się wcześniej nie spodziewa i ten taki własnie jest, przynajmniej dla mnie.

No cóż, dzięki Małachowskiemu coraz bardziej realne staje się dogonienie wyniku z Aten. O każdy następny medal będzie ciężko ale są szanse i ja wierze bardzo mocno, że się uda. Nie będe się powtarzał kto może go zdobyć, bo wczoraj już wymieniałem kandydatów. Nie było tam Malachowskiego i mam nadzieje, że objawi mi się na tych IO jeszcze nie jeden taki Małachowski.

Aro1234 19.08.2008 16:44

No i proszę! Nie przeliczyłem się! Brawo Małachowski! :)
Jutro ciekawy dzień :D
6.00 - siatkarze Polska - Włochy
8.15 - ręczna Polska - Islandia
13.20 - Finał rzutu młotem kobiet (Kamila Skolimowska i Anita Włodarczyk)
16.35 - Finał 400m przez płotki kobiet (Ania Jesień)

15.30 - Półfinał 110m przez płotki mężczyzn (Artur Noga)
13.00 - Tenis stołowy 2.runda Lucjan Błaszczyk
4.00 - Qian Li w tenisa stołowego
3.40 - Zapasy, Brzozowski
7.00 - Żeglarstwo - wyścig medalowy z Zofią Klepacką
5.00 - 9.00 - Kusznierewicz z Życkim 3 wyścigi.

tommiyacht 19.08.2008 16:57

to cos dla rozluźnienia

PIEKNA OSZCZEPNICZKA

sandomingo 19.08.2008 17:16

Piękna niespodzianka Małachowskiego!!!

Brawo mistrzu.

Wojtas 19.08.2008 17:24

Wszystko super wreszcie sa medale ,jakies sukcesy w koncu nie jestesmy na szarym koncu tabeli.

Jednak to wszytsko nie powinno rozmyć problemow jakie ma wiekszosc polskich dyscyplin
.

Jako pierwsze zaczely mowic o tym otwarcie nasze szermierki z Gruchałą na czele.Obawiam sie ze to jak przedstawila ona sytaucje i funkcjonowanie calego zarzadu czyli tniemy co sie da i za reszte pijemy -to codziennosc w szermierce czy kazdej innej dyscyplinie.

Jakby posluchac komentarzy gosci w TVP- nie dziennikarzy -bo im o tym mowic zapewnie nie wolno,to czlowiek juz wie ze polskie kluby wioslarskie wygladaja jak z epoki kamienia łupanego,nie ma masazystow w lekkiej atletyce czy boksie.Dzis Chmara mowil wlasnie jak polski boks upada coraz nizej i nikt nie ma nic zamiaru z tym zrobic.Tak samo jest z plywaniem,czy szermierką.

Mamy talenty w tym kraju ale absolutny brak profesjonalizmu i jakiekolwiek checi by im pomoc jest coraz bardziej widoczny i co najwazniejsze naoczny.Wypadalo by powiedziec ,wreszcie--WRESZCIE wyszlo ze przyszlo nam zaplacic za 4 zupelnie zmarnowane i przejedzone przez polskich dzialaczy lata -ale juz sa oczywisice zapewnienia ze w Londynie bedzie lepiej.Ferdek Kiepski zawsze mowil " A dupa tam" i tu sie z nim absolutnie zgadzam.

I ciagle mam przed oczami to zdanie,jakby czasy PRL wracaly --

"To wy jestescie dla zwiazku a nie zwiazek dla was"..to chyba slowa Prezesa Szermierki do Gruchały....brrrrrrrrrrr

dj_ibutti 19.08.2008 19:01

Dodam jeszcze to, że widziałem na NSporcie program z Blanikiem (przed Igrzyskami, o tym jak się przygotowuje), było tam pokazane, że uwaga, uwaga... hala jest za mała, żeby zrobić pełnowymiarowy rozbieg,więc otwierają drzwi i rozkładają 2 metry maty na korytarzu... O.o

gigant 19.08.2008 19:04

Jestem gotów się założyć, że 90% chińskich mistrzów olimpijskich po igrzyskach zakończy kariery, by uniknąć kontroli dopingowych. Jest ktoś chętny?

Pablooo 19.08.2008 19:07

90% to nie, ale na pewno sporo zniknie jeszcze szybciej niż się pojawiło ;)

St@chu 19.08.2008 19:17

Nie wiem, który z panów, ale któryś z ekspertów wspominał o naszej oszczepniczce i chyba zawodniczce rzucającej dyskiem...

Pierwsza z nich trenuje na stadionie piłkarskim i jej treningi czasem kolidują z treningiem piłkarzy (przypuszczam, że jakoś niezbyt wielkiego klubu) i musi wcześniej schodzić ze stadionu. Natomiast druga z pań, choć brzmi to dość dziwnie... rzekoma miała się ostatnie tygodnie przygotowywać gdzieś pod jakimś mostem...

Dotyczyło to zawodniczki zdaje się tej, która dziś odpadła w kwalifikacjach dysku. Jeśli to prawda to ja jej gratuluje, że w ogóle do Pekinu się dostała, bo to spory sukces w takich warunkach.

dorotja 19.08.2008 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 588048)
Dodam jeszcze to, że widziałem na NSporcie program z Blanikiem (przed Igrzyskami, o tym jak się przygotowuje), było tam pokazane, że uwaga, uwaga... hala jest za mała, żeby zrobić pełnowymiarowy rozbieg,więc otwierają drzwi i rozkładają 2 metry maty na korytarzu... O.o

Cytat:

Trener Polaka Andriej Lewit długo opowiadał po zwycięstwie, jak wiele pracy i wysiłku kosztowało to złoto w dyscyplinie, która w naszym kraju istnieje właściwie tylko dzięki Blanikowi. Nie mamy nawet porządnej sali do uprawiania gimnastyki. Mistrz świata, Europy i złoty medalista olimpijski, trenował na AWFiS w Gdańsku, gdzie rozbieg zaczyna się na korytarzu, a żeby móc normalnie ćwiczyć, musi czekać na koniec zajęć dla studentów.

- Oglądałem film "Wojownik" o kickbokserze Marku Piotrowskim. Padło tam takie zdanie "Jeśli pracujesz, to pracuj tak, jakby wszystko zależało od twoich rąk. A jak się modlisz, rób to tak, jakby wszystko było w rękach Boga". Wszystko trzeba po prostu robić najlepiej, jak się potrafi. Nie ważne, czy jest łatwo, czy trudno - mówi Blanik. Czy po jego odejściu gimnastyka zniknie na dobre? - Chciałbym, żebyśmy poszli krok dalej. Ja się przyzwyczaiłem do trudnych warunków, ale przynajmniej choć jedna sala powinna powstać. Na świecie, np. w USA, to jest bardzo popularny sport.
W innym wywiadzie mówił jeszcze, że w czasie treningów ładuje się sprzątaczka z wiadrem i mopem, on wtedy sterczy pod ścianą i czeka, aż podłoga wyschnie. Przed oddaniem skoku trener wybiega i sprawdza, czy nikt się po korytarzu nie kręci. W ogóle traktują go jak piąte koło u wozu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu
brzmi to dość dziwnie... rzekoma miała się ostatnie tygodnie przygotowywać gdzieś pod jakimś mostem...

To mi przypomina opowieść Tomasz Sikory - polscy biatloniści z braku amunicji rzucali kamieniami w drzewa w lesie. :D

e 19.08.2008 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 588058)
Nie wiem, który z panów, ale któryś z ekspertów wspominał o naszej oszczepniczce i chyba zawodniczce rzucającej dyskiem...

ten z przegladu sportowego.
moze i to byla ironia, moze nie, chcial po prostu pokazac w jakich warunkach musza trenowac Nasi sportowcy.

to sa jakies jaja.
i chwala dla Nich ze pomimo takiego bagna jakie u nas jest walcza!

St@chu 19.08.2008 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 588073)
ten z przegladu sportowego.
moze i to byla ironia, moze nie, chcial po prostu pokazac w jakich warunkach musza trenowac Nasi sportowcy.

to sa jakies jaja.
i chwala dla Nich ze pomimo takiego bagna jakie u nas jest walcza!

Czyli dobrze słyszałem...

Myśle, że w takim razie nie powinno się tak jechać po tych którzy szybko odpadli i pojechali jak na wycieczkę...

Na pewno nie wszyscy, ale przypuszczam, że cześć nich na co dzień boryka się z podobnymi problemami.

Skoro cały kraj się rozwija, czemu sport cały czas zostaje z tyłu... Tego jednego nie mogę pojąć...

wisl@k_TS 19.08.2008 20:24

W ramach ciekawostki dodam ze Piotrek Małachowski na co dzień reprezentuje barwy Śląska Wrocław :)

sandomingo 20.08.2008 06:21

Zanosi się na blamaż siatkarzy...
Zagumny rozgrywa fatalnie, Winiarski nie skończył chyba żadnego ataku, blok nie istnieje...
Już słyszę te tłumaczenia, że przytłoczyła ich stawka meczu - no tak, przecież w kadrze same młodziki.
Mam nadzieję że przynajmniej szczypiorniści podejmą walkę i nie przegrają meczu w szatni.

EDIT: Winiarski już lepiej ale Zagumny nadal słabiutko...

Tobi1906 20.08.2008 06:43

Spokojnie dadza rady.

Juz w setach 1-2 takze bez obawy panowie i Panie!

kądzikowski 20.08.2008 06:46

No..wreszcie zatrybilo...moze wygrają tego seta a pozniej juz tiebreak..

tommiyacht 20.08.2008 07:03

Gdyby nie Zagumny to juz dawno bysmy wygrali ten mecz. Co druga piłka to zle wystawiona, i tylko dzieki sprytowi Wlazłego jakos konczą sie te ataki

kądzikowski 20.08.2008 07:14

Boże..ale nerwowa...prawie zszedlem na zawal..

laurence 20.08.2008 07:15

jakbym ogladał mecz z Ruskimi na pamiętnych MŚ

nie ogladam juz siatkówki. .......e to nie na moje serce

szlaQ 20.08.2008 07:38

no i lipa :/ a w ręcznej jak narazie 10-7 dla Islandii

Devonisch 20.08.2008 07:39

Powiem tak. Drętwe cipy z tych siatkarzy. A te zagrywki Zagumnego jakby macał kure już od paru lat przestały przynosić jakikolwiek skutek.

Telus 20.08.2008 07:44

Jakby Kadziewicz nie przegrał na siatce pod koniec tie-break to podejrzewam, że byśmy wygrali. Ogólnie nasi słabo.

Piłkarze ręczni nie lepsi, przewagi nawet wykorzystać nie mogą, różnica jest już ciężka do nadrobienia z naszą grą.

piter116 20.08.2008 07:45

Ostatnia nadzieja w szczypiornistach, choc na razie też im za ciekawie nie idzie.

born2b3k 20.08.2008 07:46

nie chcialem krakać ale byłem w 100% przekonany że nasi siatkarze nie przebrną ćwierćfinałów, tacy oni już są, w najważniejszych momentach dają ciała i jakoś bardzo mi ich szkoda nie jest...

żegnaj Lozano...

Luk_Biala_Gwiazda 20.08.2008 07:55

Czy ktos juz zwrocil uwage na nazwe tematu? Olimpiada =/ Igrzyska Olimpijskie.

Olimpiada to okres pomiedzy kolejnymi Igrzyskami Olimpijskimi i trwa 4 lata.

w0lno. 20.08.2008 07:59

Jak to się stało, że oni odpadli :shock:
Nigdy jeszcze się tak nie denerwowałem... serce biło jak głupie; co trochę przełączałem na inny kanał, bo nie mogłem wytrzymać nerwowo... Jednym słowem niepotrzebne nerwy :(

Jestem urodzonym optymistą, ale po tym co dziś już zobaczyłem nie jestem wstanie uwierzyć, że nasi szczypiorniści odniosą zwycięstwo.

Ps. To co odpier...a TVP to są po prostu jaja. W trakcie meczu pokazują mi jakąś g..o wartą rozmowę n/t tarczy, a na 2 dwójce nie ma nic. Czarny ekran. :-/

emjot 20.08.2008 08:06

i znowu w....... :rotfl:
a i ręczni zaliczają podobnyż
tak mi przykro :rotfl:

ToTylkoJa 20.08.2008 08:11

typowo polskie zachowanie- jak idzie, to są boscy, a jak przegrają to najlepiej zmieszać ich z błotem. Rozumiem, gdyby siatkarze przegrali 0-3 do 15 w każdym secie to ok, krytyka sie należy. Ale w tym meczu oni walczyli ambitnie z pełnym zaangażowaniem. Podnieść się z 0-2 to też wyczyn. Czegoś zabrakło. Może szczęścia, może umiejętności.

sandomingo 20.08.2008 08:43

Szkoda, cholera szkoda...

Takiej szansy długo nie będzie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl