Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4435)

ToTylkoJa 22.06.2008 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 555372)
oczywiście możesz mieć racje ale gdyby trener zabrał innych to by dokładnie Ci sami krytykowali że nie zabrał tzw. gwiazd.i tak wokoło gdy nie ma wyniku

a wniosek z porównania kadry Polski i Austrii jest taki że nie ma żadnej przepaści w potencjale piłkarskim jaki tu niektórzy sugerują a różnice w tą czy drugą nie mają aż tak dużego znaczenia w boisku

myślę, że wtedy Leo mógł by z cała szczerością powiedzieć- Polska lepszych piłkarzy nie ma. Pamiętam jak przed ME (po ogłoszeniu składu już na euro), w Cafe Futbol mówili, że Beenhakker powołując graczy grzejących w swoich klubach ławkę, a nie zabierając piłkarzy pokroju Brożka, Jelenia, Głowackiego itp bierze całą odpowiedzialność na siebie. I ją wziął, więc teraz zamiast burzyć się na krytykę, powinien ją godnie przyjąć i przedstawić plan na przyszłość (a nie krytykować w czasie ME Głowackiego, mu Polsce mecz nie wyszedł). Siedzący w studiu Cafe Futbol jednogłośnie mówili, że jakby Leo zabrał tych co grają i są aktualnie w formie, to tak naprawdę nikt by się aż tak bardzo do naszego selekcjonera nie mógł przyczepić. A tak to sam dał mediom gorący temat. Ja się z tym zgadzam i sam wiele razy pisałem o tym przed ME. A no i moim zdaniem najważniejsze. Leo ma sklerozę, czy myśli że Polacy są na serio tacy głupi? Gdzie te obietnice Holendra gdy obejmował kadrę (nie będą grać nazwiska, tylko piłkarze znajdujący się aktualnie w formie). Chciał bym zadać Leo jedno pytanie. Co taki Brożek musiał by zrobić, żeby dostać kilka(nie jedną) szansę na pokazanie się(dlaczego Żurawski dostawał takie okazje jakby z urzędu, mimo iż grał jedno wielkie nic?)? Powinien zmienić obywatelstwo na brazylijskie? Ja osobiście mam największą pretensję do Leo o tą właśnie niespełnioną obietnice. Gdyby jej nie złożył, całkiem inaczej patrzył bym na tą całą sprawę. Zachował się jak typowy polityk w czasie kampanii. Zwykły populista

dorotja 22.06.2008 17:04

O przygotowaniu fizycznym Rosjan

harthausen 22.06.2008 17:14

do kitu te ME, dokładnie ci, którym kibicuję odpadają jak taternik od skały.
Strach czytać doniesienia dzisiaj, Hiszpanie jeszcze na boisko nie wyszli a już się żrą. To jak oni mają z tymi Włochami wygrać?

Cała nadzieja, że z tych co zostaną to wygra najmniejsze zło (naturlich miłośnicy pieczonej golonki i piwa :D)

Ogryzek 22.06.2008 19:31

W meczu Hiszpania - Włochy trzymam kciuki za Hiszpanie.

Rozum mówi - Włosi a serce Hispania:D

PS
Mam nadzieje ze to pomoże:)

tommiyacht 22.06.2008 19:42

jedyne lubie o Włochów to hymn, naprawde wpada w ucho :) a zauwazyliscie ze nasz hymn jest najkrótszy ze wszystkich chyba ?

GNCacek 22.06.2008 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 555484)
jedyne lubie o Włochów to hymn, naprawde wpada w ucho :) a zauwazyliscie ze nasz hymn jest najkrótszy ze wszystkich chyba ?

Nasz hymn jest długi tylko oni zawsze grają 1 zwroteczka, raz refrenik i fajrant.

tofik 22.06.2008 19:51

Do tej pory mamy same niespodzianki. Czyli dzisiaj wychodzi na to, że wygrają Hiszpanie.

Pan Jotka 22.06.2008 20:18

A ja trzymam kciuki za./..dobry futbol. Jezeli chodzi o Reprezentacje to tylko nie chce zeby wygrywali Niemcy. Reszte mnie wali.Lubie zas niespodzianki. Co do klubowych sympatii wiadomo...Jestem fanatykiem :D
Niech zwyciezy lepszy! A najpeiej zeby lepsi nie byli Krzyzacy.

PS. WLOSI MAJ SUPER HYMN....Lalallalaaaa :PP

tommiyacht 22.06.2008 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GNCacek (Post 555487)
Nasz hymn jest długi tylko oni zawsze grają 1 zwroteczka, raz refrenik i fajrant.

no pewnie ze nasz hymn jest dlugi. chodzilo mi o to ile go grają przed meczem a ile innych hymnów.

Krzyzacy mają zdecydowanie najlatwiej w drodze do finalu. Gdyby Turki mialy swoj podstawowy sklad, sklanialbym sie ku nim. Ale podczas gdy polowa Turkow jest kontuzjowana a polowa wykartkowana, jestem pewien ze Niemcy ich powiozą.

Powiem tak, na razie chyba w kazdym meczu sedzia cos odpierdziela, cos zupelnie oczywistego. Na m dyktuje sie faul za przepychanke a teraz nie ma faulu za nadepniecie na stope i narazenie na kontujze na wiele tygodni jak sie patrzy. Nie pamietam ani Euro ani Mundialu tak kiepsko sedziowanego ja tego

Lysy 22.06.2008 21:09

Wszystko zniosę, tylko niech makaroniarze nie zdobędą mistrzostwa europy. Najbrzydziej grająca drużyna z tcyh które pozostały w turnieju, rzygać się chce oglądając ich "popisy" .

wisłaWieczysta 22.06.2008 21:13

według mnie najbardziej na tytuł zasługuje Turcja. w każdy meczu pokazują dobry poziom a przede wszystkim niesamowitą ambicje i grę do końca

irman 22.06.2008 21:13

Wyłączyłem ten piach. Mecz godny barażu o OE. Hiszpania jak zwykle w ważnych meczach turniejowych beznadziejnie bezradna, a Włosi jak zwykle tragicznie nudni i liczący na jakiegoś farfocla. Szkoda czasu.

gigant 22.06.2008 21:15

A ja juz po pijaku słyszalem tam dzisiaj "Lechia Gdańsk" i "Nic sie nie stało". Parę browarów w taki upał i słuch wyostrzony jak złoto.:foch:

wisłaWieczysta 22.06.2008 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 555543)
A ja juz po pijaku słyszalem tam dzisiaj "Lechia Gdańsk" i "Nic sie nie stało". Parę browarów w taki upał i słuch wyostrzony jak złoto.:foch:

jestem w 100% trzeźwy i szczerze mówiąc też słyszałem "Nic sie nie stało" :D może dużo polaków jest...??:P

tommiyacht 22.06.2008 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 555541)
Włosi jak zwykle tragicznie nudni i liczący na jakiegoś farfocla.

albo ze jakas swieca dojdzie do Toniego. bo ja widac, cala taktyka Włochów polega na wrzucaniu na Toniego. Fakt faktem ze tego kolesia z trudem kryje dwoch obronców. mecz faktycznie nudny. karne jak nic

rafalek 22.06.2008 21:23

Ale teraz makarony mialy szczescie..

Byle sie to nie zemsilo...:(

No i dogrywka....coś czuje ze będą karne

@GNCacek
Każdy mmur jest do przebicia..wiec...a jezeli za "faul"lewandowskiego był karny, to teraz powinna byc tez czerwona kartka..:P

GNCacek 22.06.2008 21:37

Hiszpanie biją głową w mur i biją, i biją, i biją...Jednak włoska obrona to mistrzowie świata.

Kocur 22.06.2008 21:43

Obrona ? Jeden fuks za drugim.

Powinny być żółte kartki za nienadający się do oglądania styl gry. Jeśli to w ogóle styl - Włochom oprócz samych Włochów to chyba nikt nie kibicuje - po prostu się nie da.

Mam nadzieję że w dogrywce fuksy się skończą i makaron pojedzie do domu ugotowany.

rafalek 22.06.2008 21:44

A najlepiej rozgotowany:P

Pan Jotka 22.06.2008 21:54

Przesadzacie...Polska grala gorzej niz Wlochy :PPPP

Kocur 22.06.2008 22:07

Za takie wymuszenie przerwania akcji powinna być żółta od razu.

Widzieliście suk.. syna ?? Przeturlał się na boisko żeby tylko sędzia przerwał grę - 5 sek. potem już skakał gotowy do gry ...

gigant 22.06.2008 22:11

szybki typer: 4-2 dla Hiszpanii

GNCacek 22.06.2008 22:11

Italio do boju w karnych, zasłużyliście na półfinał, dajesz Gianluigi.

Wilku 22.06.2008 22:20

Viva Espania :D

GNCacek 22.06.2008 22:21

No to Rosjanie mają szanse na wejście do finału.

Garret 22.06.2008 22:22

Brawo Hiszpania! Nareszcie mój faworyt wygrał, bo o poprzednich ćwierćfinałach nawet nie chcę mówić. :/

Kluvi 22.06.2008 22:23

makarony ugotowane:D:D

wreszcie Hiszpanie się przełamali :D:D

wisłaWieczysta 22.06.2008 22:23

no i dobrze :D Viva Espaniole

a gigant miał nosa do wyniku w karnych

Lysy 22.06.2008 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 555566)
Brawo Hiszpania! Nareszcie mój faworyt wygrał, bo o poprzednich ćwierćfinałach nawet nie chcę mówić. :/

Ty to biedaku masz pecha, u mnie wszyscy faworyci przeszli dalej :) Finał: Niemcy - Rosja! Zobaczycie ;)

pan_premier 22.06.2008 22:27

wiec tak: wbrew temu co tu wypisujecie, słabiutki mecz Hiszpani w dramatycznym tempie, Włosi po swojemu jeszcze osłabieni, wiec bez cudów, ale Hiszpania zagrał tylko ciut lepiej niż Portugalia i szczęście, że Włosi bylina tym turnieju średni.

Karne jak karne, typowałem że bedą i przynajmniej tyle.
Rosja-NIemcy taki bedzie finał , bez dwóch zdań

Aro1234 22.06.2008 22:28

VIVA ESPANA! VIVA CASILLAS! W końcu szmatławce z Włoch odpadły! Już z grupy nie powinni wyjść!

Ale i tak finał Turcja - Rosja :D

Pablo84 22.06.2008 22:35

Popłakały się dziewczyny jak schodziły z boiska :(

ToTylkoJa 22.06.2008 22:36

Brawo! Hiszpania w końcu doszła dalej niż 1/8 lub 1/4. Mam nadzieje, że ten zespół wygra ME. FC Barcelona :P

Wilku 22.06.2008 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 555573)
wiec tak: wbrew temu co tu wypisujecie, słabiutki mecz Hiszpani w dramatycznym tempie,

Premierze a czytałes wpisy na temat tego meczu? :>

Cytat:

Włosi po swojemu jeszcze osłabieni, wiec bez cudów, ale Hiszpania zagrał tylko ciut lepiej niż Portugalia i szczęście, że Włosi bylina tym turnieju średni.
Kluchy powinni pojechać do domu po meczu z Wołochami, mieli fuksa ale na szczęście się skończyło :D

Cytat:

Karne jak karne, typowałem że bedą i przynajmniej tyle.
Rosja-NIemcy taki bedzie finał , bez dwóch zdań
Albo kebaby z Hiszpanami... choć ile bym dał aby Rosja zrobiła oklep Szwabom :)

born2b3k 22.06.2008 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisłaWieczysta (Post 555544)
jestem w 100% trzeźwy i szczerze mówiąc też słyszałem "Nic sie nie stało" :D może dużo polaków jest...??:P

w TV w pewnym momencie w tle widac bylo biało-czerowna flage z napisem Polska i orzełkiem:D:D:D

swoją drogą flage Albanii tez wypatrzylem - ma sie to oko :D:D

Tom'ash 22.06.2008 22:45

Kebaby mają mieć 14 osobową kadrę na mecz z Niemcami.
Cytat:

W tej sytuacji tureckie media piszą, iż na pozycji stopera w spotkaniu o finał ME zapewne zagra ... trzeci bramkarz, Tolga.
Nie napawa to optymizmem.

felipe 22.06.2008 22:46

Co takiego zrobił / powiedział di Natale, że tak "miło" reagowali na niego kibice jak strzelał karne? I że Boniek cisnął po Donadonim, że ten wyznaczył do jedenastki piłkarza pod taką presją?

Oglądałem tylko karne, stąd nie wiem co tam działo się wcześniej;)

Aro1234 22.06.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 555598)
Co takiego zrobił / powiedział di Natale, że tak "miło" reagowali na niego kibice jak strzelał karne? I że Boniek cisnął po Donadonim, że ten wyznaczył do jedenastki piłkarza pod taką presją?

Oglądałem tylko karne, stąd nie wiem co tam działo się wcześniej;)

Symulował jak połowa tych szmaciarzy, a przy jednej z nich (symulacji) nie wytoczył się z boiska przez co przerwał akcję Hiszpanów. Kibice Espanii zasłużenie się w****ili i uprzykrzali ciulowi życie :D

Tom'ash 22.06.2008 22:50

W dogrywce doznał urazu, leżał poza boiskiem, ale widząc, że Hiszpanie wychodzą na boisko "wturlał" się na plac gry i tam zwijał się z bólu :P Przynajmniej tak to opisywał Zibi.

Pan Jotka 22.06.2008 22:56

Nie wiem co bardziej smutne..Czy to ze Wlochy przegraly czy to ze grali OKROPNIE??!???Tak czy siak-mecz Hiszpania vs.Rosja to moze byc mecz na fantastycznym poziomie!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl