Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

igortsw 23.01.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 845767)
hmm... Adidas to też RBK, więc jeszcze może być taka wersja, że RBK wchodzi do Polski sportowej ;)

W sumie to raczej nie możliwe, ale nie miałbym nic przeciwko :) A nie ma co gdybać jakie stroje będą, bo modeli koszulek Adidas ma multum, po za tym z tym Adidasem to tylko spekulacje.

cinekw 23.01.2010 17:11

Jome? Chyba dla trampkarzy gościu

pan Dudi 23.01.2010 17:37

Wejście adidasa to fatalna wiadomość patrząc na to, jak traktują kluby z ligi polskiej. Przy Umbro mieliśmy tą namiastkę oryginalności i wyjątkowości w postaci białej gwiazdki na pagonie. A w adasiu? Dostaniemy te same czerwone koszulki, w których grała teraz Legia czasami i wsjo.

Cytat:

Jome? Chyba dla trampkarzy gościu
Ta, dla trampkarzy, bo jesteśmy mistrzami w zajebanej buraczanej lidze, która nie ma żadnego prestiżu? Zastanów się. Cud, że takie firmy jak Umbro i Adidas się tymi rozgrywkami interesują, ale traktowanie nas przez tą drugą, jak już wspomniałem, jest dalekie od okazywania szacunku.

ChinoRios 23.01.2010 17:48

chyba bedzie a lycytacje z adidas, nike, umbro, puma, etc. puma zrob wysokiej jakosci koszulki, adidas tez, polski representacjy nike nie jest as good as last puma (material) ale lubie nike design.

saklak1906 23.01.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mango (Post 845840)
Ale najbardziej obecne strój mi się podoba!!

Dokladnie takie samo mam zdanie. Obecne koszuli sa fajne a czy to model 2007/08 to mi to lotto, nikt nam nie zapewni gwiazdki na ramieniu a na piersi nie ma co liczyc.

A jak Umnro zalezy na naszym rynku to tez pewnie sypnie kasa, a za pare groszy wiecej nie ma sensu zmieniac czegos co jest dobre.

Krissu 23.01.2010 18:26

Też wolałbym zostać przy Umbro. Tylko jest pytanie czy Umbro w przyszłym sezonie nie dałoby nam koszulek, w jakich już dziś występują niektóre kluby:
http://kitkross.files.wordpress.com/...5636376200.jpg
A co za tym idzie: czy Biała Gwiazda i tak nie zniknęłaby z nowych koszulek?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 845866)
Wejście adidasa to fatalna wiadomość patrząc na to, jak traktują kluby z ligi polskiej.

Co masz na myśli?

massoud 23.01.2010 18:28

Wg mnie UMBRO spisuje się świetnie

AYALA 23.01.2010 18:28

dla mnie strój nie ma większego znaczenia tylko żeby zamiast małego herbu była taka duża BIAŁA GWIAZDA jak kiedyś była.

wojtole14 23.01.2010 18:31

Chciałem się podzielić pewnym wrażeniem. Miałem nieprzyjemność trzymać w ręce koszulkę Legii, znaczek adidasa był dosłownie przylepiony, gumowy. Logo klubu również, ale wykonane z szorstkiego materiału i to w dodatku krzywo wycięte. Ludzie zabijają się o koszulki z wyszywanymi logo, a tu Adidas wciska takie g****. Dodam że była to meczówka, w sklepie Legii za 220zł.

killzone 23.01.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 845893)
Chciałem się podzielić pewnym wrażeniem. Miałem nieprzyjemność trzymać w ręce koszulkę Legii, znaczek adidasa był dosłownie przylepiony, gumowy. Logo klubu również, ale wykonane z szorstkiego materiału i to w dodatku krzywo wycięte. Ludzie zabijają się o koszulki z wyszywanymi logo, a tu Adidas wciska takie g****. Dodam że była to meczówka, w sklepie Legii za 220zł.

Skądinąd wiem ze takie własnie bylo zamowienie ze strony KP, a nie za Adidas taki szrot wcisnał.

Wiślakus 23.01.2010 18:37

A ja chciałbym żeby stroje byly Kappa albo Diadora ;)

wojtole14 23.01.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślakus (Post 845898)
A ja chciałbym żeby stroje byly Kappa albo Diadora ;)

Pamiętam tą Kappę z serii obcisłych, piłkarze Werderu wyglądali wtedy bardzo wyjściowo. D(z)iadora to chyba jednak za niskie progi, żeby była w stanie zapewnić jakiś ciekawy sprzęt (dodać należy koszulki marketingowe itp.) naszym gwiazdorom. Ogólnie jestem z Umbro zadowolony, ale powrót do Nike byłby lepszy.

KaRaSTSW 23.01.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 845902)
Pamiętam tą Kappę z serii obcisłych, piłkarze Werderu wyglądali wtedy bardzo wyjściowo. D(z)iadora to chyba jednak za niskie progi, żeby była w stanie zapewnić jakiś ciekawy sprzęt (dodać należy koszulki marketingowe itp.) naszym gwiazdorom. Ogólnie jestem z Umbro zadowolony, ale powrót do Nike byłby lepszy.

O tak jesli juz ma być zmiana to na Nike :)
Tylko nie adidas , moze zostac Umbro wg mnie jest dobrze.
Wiadomo jeszcze ze to nie chodzi tylko o koszulki tylko o wszystkie bandy reklamowe itp. :)

TeeS88 23.01.2010 18:56

A co to za różnica? Co z tego że tu się odkleja, tam odpada. Ważne aby dużo kasy dali i tyle.

Oxydrene 23.01.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 845793)
... na modelu sprzed 2 lat. To jest niepoważne traktowanie klienta.

Ale widocznie tylko ten model dalo sie przerobic na ten nasz "unikalny". W tym czasie jak wchodzil obecny strój w takim samym gralo CKSA Moskwa i w miejscu naszej gwiazdy mialo jakies zjebane 2 paseczki. Ja uwazam ze obecnie nie jest zle i mam to samo wrazenie jak Dudi. Umbro przynajmniej sie nami interesuje w jakims tam stopniu, organizuje jakies akcje itp a Szwaby przysla raz na pól roku pudlo ze sprzetem + forsa "kazdy" zadowolny. Koncern mysli ze im sprzedaz wzrosnie a klub inkasuje flote. Nike bylby najlepszy

Marcinnno 23.01.2010 19:24

Umbro dobre jest, ciekawe wzory koszulek, nie najdroższe koszulki w Wiślackim Świecie ( MP 2009 Umbro kosztuje 50 zł ) Adidasa pewnie będzie droższe wszystko, dla mnie niestety jest to różnica :)

kaco1985 23.01.2010 19:28

Zdecydowanie Nike by bylo najlepsze...
Ja to marze o powtorce
http://images38.fotosik.pl/129/a465dfe3ee41c277m.jpg

Adamek21 23.01.2010 19:31

kaco1985

Moim zdaniem też te koszulki były świetne lepsze niż Umbro i adidas acz kolwiek adidas też moze być świetny.

pan Dudi 23.01.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 845890)
Co masz na myśli?

Zobacz sobie mecze Legii i Bełchatowa z tego sezonu i znajdź 3 różnice w ich strojach. Jedni grają w strojach, których powinni grać drudzy i odwrotnie ;) Mam wrażenie, że jedzie tandetą po prostu i wiesz- robieniem dostaw z tego, co jest w magazynie. Trochę zmienia postać rzeczy to, co napisał killzone, ale nie mamy 100% pewności, że KP Legia złożył zamówienie na koszulki z notką, że logo ma być przyklejane itp.:D

A do koszulek z sezonu 05- 06 chyba każdy wzdycha. ;)

_ukoL 23.01.2010 19:41

O proszę, 05/06 były super. Ciekaw jestem czy są tutaj zwolennicy tych 04/05 z logiem Ery. Dla mnie były boskie, do dziś posiadam takową w swojej garderobie, powiem takiego luksusu ten wzór z "homontem" pod szyją ale mi się podobał. Może faktycznie tylko brakło Białej Gwiazdy zamiast "ssa".

PhantomRanger 23.01.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS88 (Post 845910)
A co to za różnica? Co z tego że tu się odkleja, tam odpada. Ważne aby dużo kasy dali i tyle.

Koleś rozwaliła mnie twoja logika. Gdyby nas przykładowo VW sponsorowało to nieważne, że ich samochody przestały by jeździć po 10 tyś km. ważne aby dużo kasy dawały, a ty jako przykładny kibic kupiłbyś to auto. Jeśli mam zapłacić 200zł to nie po to, aby za miesiąc nadawała się tylko do umycia podłogi tylko by przynajmniej kilka lat służyła.
W sumie Umbro złe nie jest, chociaż ten pierwszy ich wzór to był szajs. Gdybyśmy jednak zmieniali to wybrałbym Nike lub też Reebok'a

Krissu 23.01.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 845921)
Zobacz sobie mecze Legii i Bełchatowa z tego sezonu i znajdź 3 różnice w ich strojach.

http://www.legialive.pl/photos10j/10belchatow1_f101.jpg
Szczerze mówiąc dalej nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

Watts 23.01.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 845929)

Bełchatów na pewno nie jest sponsorowany przez Adidasa. Zapewne stroje dostarcza im sklep sportowy działający na jakiejś jego licencji. Szablon w którym gra GKS na zdjęciu użytkował już parę lat temu IV-ligowy obecnie BKS Bochnia. (a ostatnio w podobnym grało bodaj Podbeskidzie) ;)

Pamiętam też, że Bełchatów jakieś loga musiał zaklejać swego czasu.

Na podobnej zasadzie do pewnego czasu funkcjonował sprzęt Zagłębia Lubin, lubinianie kupowali od miejscowego dystrybutora stroje, co odbiło się np. na różnicy w ówczesnej czcionce numeracji. Kiedyś w dyskusji jakiś lubinek wypomniał mi, że już tak nie jest, ale nie weryfikowałem tego.

spartan 23.01.2010 20:09

Mam nadzieję, że stroje adidasa są tak samo realne jak transfer Costly'ego (i innych wzmocnień).

Jedynym co może, ewentualnie, cieszyć to więcej kasy dla klubu. Ja natomiast swojej adidasowi nie oddam. Ich stroje mi się po prosty - okrutnie - nie podobają. Więcej o gustach trudno dyskutować.

Czyli to co może być dobre dla klubu nie musi być dobre dla wszystkich fanów.

http://users.v-lo.krakow.pl/~markus99/team.jpg

A o Gwieździe zapomnijmy....

Jurand 23.01.2010 20:09

Nikt tu nie wspomniał o jednym bardzo ważnym pozytywnym aspekcie współpracy w Umbro. Mianowicie poza koszulkami meczowymi wydawana jest spora ilość 'zwykłej' garderoby typu koszulki, polówki, bluzy i ani kiedyś Nike nam ani teraz Adidas Legii nie oferują tego w takim stopniu. I chyba utrata takich dodatkowcyh gadżetów byłoba największym minusem w przypadku zmiany sponsora.

Oldpara 23.01.2010 22:29

Zaopatrzenie sklepiku klubowego w dodatkową garderobę zależy tylko i wyłącznie od zamówień klubu. Dawniej tego nie było, bo klub mniej zamawiał - może nie było popytu.

Zupelnie nie obawiam się tego aspektu współpracy, tym bardziej, że domyślam się, kto dostarczyałby sprzęt Adidasa do Wisły, jeśli ta zdecydowała by się na zmianę sponsora technicznego, i wiem co jest w sklepikach klubowych drużyn którym ta firma już dostarcza sprzęt.

PAC 24.01.2010 11:26

Pamiętam, że jak z powodu tego listy na temat ustawy hazardowej zwolniony został dyrektor ds. marketingu to w jednej z gazet napisali, że ostatnią rzeczą jaką zrobił było ustalenie warunków nowej umowy z Umbro. Nie wiem na ile ta informacja była prawdziwa. Osobiście zdecydowanie wole Umbro, ich koszulki są ładniejsze od Adidasa. Jestem pewny, że Adidas olewałby Wisłę i dostarczał koszulki w jakich gra wiele klubów. Umbro starało się zrobić coś dla Wisły a koszulki dla kibiców byłyby zdecydowanie droższe niż obecne.

tsw biała gwiazda 24.01.2010 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 845574)
mam nadzieje tylko,że nie bedzie taka jak zaprezentował wyżej watss ale cos w deseń realu albo maryslii:D

ja też bardzo bym chciał coś w stylu realu tylko gdzie białą gwiazde by umieścić ja zaprezentuje swój pomysł ale raczej kiepskie miejcse do umieszczenia białej gwiazdy. Koszulka jest bez sponsora bo nie wiadomo co z tą ustawą
http://img524.yfrog.com/img524/4827/beznazwy3n.png

pan Dudi 24.01.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 845929)

A teraz porównaj sobie to z tym:

http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/31232_c.jpg

Ale skoro rzeczywiście Bełchatów dostaje stroje nie od Adidasa, a od jakiegoś ich kontrahenta, to zmienia nieco postać rzeczy. Wisła rozmawia podobno bezpośrednio z Adidasem.

MatMario 24.01.2010 19:04

Ja bym chciał jakiś obcisły krój może by trochę nad tężyzną popracowali,żeby wstydu nie było, jak je ubiorą.

Oldpara 24.01.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 846221)
A teraz porównaj sobie to z tym:

http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/31232_c.jpg

Ale skoro rzeczywiście Bełchatów dostaje stroje nie od Adidasa, a od jakiegoś ich kontrahenta, to zmienia nieco postać rzeczy. Wisła rozmawia podobno bezpośrednio z Adidasem.

Wszystko idzie przez pośredników. To kwestia kanałów dystrybucyjnych, umów handlowych, terminów płatności, upustów i takich tam. Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.

pan Dudi 24.01.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 846265)
Wszystko idzie przez pośredników. To kwestia kanałów dystrybucyjnych, umów handlowych, terminów płatności, upustów i takich tam. Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.

Z tego, co wiem, to rozmowy toczą się bezpośrednio z Adidasem (a w zasadzie nie "z Adidasem", ale z jedną z większych niż Umbro firm). Na 100%. Ba, gdyby było inaczej, to byłby to skandal jak dla mnie. Nie jesteśmy byle Bełchatowem, czy Lubinkami, żeby w musieć uciekać się do takich sposobów. No i poza tym- czy taki dystrybutor ciuszków byłby w stanie przebić ofertę Umbro? ;)

MłodePokolenie 24.01.2010 19:45

Ja się wypowiem tak. Na UMBRO nie narzekam. Podobają mi się tę koszulki. Ale jeśli mamy już zmieniać firmę ubierającą naszą drużynę, to mam nadzieję, że sięgną po jakieś nowe modele.

Nike czy Adidas? Osobiście wole Nike, ale jeśli mamy dostać takie koszulki w jakich gra teraz reprezentacja, to lepiej grajmy bez.

Proponuję, żebyśmy MY sami KIBICE wybrali projekt który nam odpowiada. Załóżmy że adidas czy jakaś tam firma przedstawia nam 3-4 projekty i my wybieramy. Tak bodajże zrobiła cracovia. Firma JAKO przedstawiła kibicom pare projektów i oni wybierali.

StelmiOriginal 24.01.2010 19:56

I jakie będą mieć? Z przekreśloną Białą Gwiazdą? :)

Krissu 24.01.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 846270)
Proponuję, żebyśmy MY sami KIBICE wybrali projekt który nam odpowiada. Załóżmy że adidas czy jakaś tam firma przedstawia nam 3-4 projekty i my wybieramy. Tak bodajże zrobiła cracovia. Firma JAKO przedstawiła kibicom pare projektów i oni wybierali.

Nic sami nie wybierali.

Nie pamiętasz płaczów jak się okazało w czym będą grać?

d 24.01.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 846265)
Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.

Wszystko fajnie, tyle że Adidas nie ubiera Bełchatowa. To Bełchatów ubiera się w koszulki Adidasa i raczej żadnej kasy z tego nie ma. Adidas ubiera Legię i robi to bezpośrednio, "przyznając się" do tego.

Update - Lubin jednak oficjalnie z Nike, co jasno świadczy, że tą drugą instytucją zarządza się w Polsce co najmniej dziwnie.

Oldpara 24.01.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 846269)
Z tego, co wiem, to rozmowy toczą się bezpośrednio z Adidasem (a w zasadzie nie "z Adidasem", ale z jedną z większych niż Umbro firm). Na 100%. Ba, gdyby było inaczej, to byłby to skandal jak dla mnie. Nie jesteśmy byle Bełchatowem, czy Lubinkami, żeby w musieć uciekać się do takich sposobów. No i poza tym- czy taki dystrybutor ciuszków byłby w stanie przebić ofertę Umbro? ;)

Oczywiście, że nigdy nic dzieje się bez wiedzy i zogdy Adidasa/Umbo/Pumy czy Nike. Ale zawsze na końcu sprzęt dostarcza pośrednik oraz kasę daje pośrednik, na warunkach ustalonych podczas rozmów trójstornnych klub-producent-dystrybutor. Teraz Wisła też nie dostaje sprzętu bezpośrednio do Umbro, tylko od pośrednika.
Skąd informacje? Bo w tym pośrednio pracuje...przeze mnie przechodzi dokumentacja dotycząca sprzętu dwóch drużyn ekstraklasy i jednej z czołówki I ligii oraz koszykarek Wisły Can-Pack. I pewnie będzie przechodzić dokumentacja dotycząca Wisły SSA, jeśli zmienią sponsora technicznego - dostawcę sprzętu. O czym ptaszki ćwierkają i czego sobie życze :)

pan Dudi 25.01.2010 09:45

Pożyjemy- zobaczymy. Ja wiem swoje. Jak będziesz miał wgląd w tą nową umowę, to czekam na przyznanie racji. :]

MrÓwA_1906 25.01.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 846296)
Wszystko fajnie, tyle że Adidas nie ubiera Bełchatowa. To Bełchatów ubiera się w koszulki Adidasa i raczej żadnej kasy z tego nie ma. Adidas ubiera Legię i robi to bezpośrednio, "przyznając się" do tego.

Update - Lubin jednak oficjalnie z Nike, co jasno świadczy, że tą drugą instytucją zarządza się w Polsce co najmniej dziwnie.

lubin bierze swoje stroje z krak-sportu

Oldpara 25.01.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 846390)
Pożyjemy- zobaczymy. Ja wiem swoje. Jak będziesz miał wgląd w tą nową umowę, to czekam na przyznanie racji. :]

Właśnie przyszedłem do pracy, i już wiem. Wisła rzeczywiście rozmawia bezpośrednio z Adidasem bez pośrednika.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl