![]() |
Tak czy siak uważam, że drugi skład Liverpoolu spokojnie by wygrał OE ;]
|
Ładnie nasi grają jednak Liverpool przechodzi trochę obok meczu. Wystawili jakiś dzieci, a ich zaangażowanie nie jest na wysokim poziomie. Nie wiem czy nie korzystniej byłoby rozegrać sparing z drużyną na naszym poziomie przygotowania.
|
Cytat:
Otóż to. tzn. byli by tuż za Wisłą ;) |
co do drugie skladu FCL to ja bym nie przesadzal, praktycznie kazdy z tych pilkarzy jakby przyszedl do Wisly to wiekszosc z kibicow by sie ze szczescia posikala ;]
oigolnie bardzo fajne wrazenie sprawia Wisla, wreszscie graja po ziemi i nie na hura wybijanie. |
Nie uważacie że to trochę żałosne że wszyscy włącznie z trenerem tak jarają się meczem z rezerwami zachodniego klubu?
|
Cytat:
|
Widać, że Liverpool niezbyt się przykłada do tego meczu, dla nich to taka jednostka treningowa jest.Ale biorąc pod uwagę obecny stan posiadania, to Skorża wykonał niezłą pracę.
Chciałbym jeszcze zobaczyć Singlara i Wtorka, jak się zaprezentują z silnym przeciwnikiem. |
rob_zombie -- zalosne to by bylo jakby nasza liga nie byla 29 w Europie, a na przyklad 9-10 ;)
a tak jest sie czym jarac, bo to zupelnie inna polka jest, nawet te rezerwy to inna bajka, porownojac z wiekszoscia polskich druzyn. |
Cytat:
Takie są niestety realia polskiej piłki. |
Cytat:
|
Gratuluje świetnej pierwszej połowy, w której zdecydowanie przeważaliśmy i graliśmy mądrą piłkę.
Liverpool ma fajne i celne podania i kontry. Byle w takim stylu do końca i bez zmęczenia. Skopiemy buttsy Czerwonym :) |
Można już w przerwie ponarzekać, czy trzeba czekac do końca meczu, bo mnie dawno nie było i nie wiem?
|
Hmm ja nie zauważyłem żeby wszyscy się jarali. Skorża podjął decyzję, że mecz z FCL będzie ważniejszym sprawdzianem niż mecz o Superpuchar i jak widać miał rację żeby to właśnie dziś wystawić najmocniejszą 11. My gramy treningowy mecz a Liverpoolczycy tylko biegają za piłką. Czyli Skorża podjął dobrą decyzję;)
A "jara" to się komentator ale on "musi"... BTW komentarza... wczoraj jak usłyszałem, że Homel prezentuje znakomitą konsekwencje w obronie to myślałem, że padne. |
Cytat:
|
Cytat:
Od dobrych kilku lat żyjemy już z tą szarą świadomością , że jesteśmy piłkarskimi ogórami w Europie . Dobra postawa Wisły momentami nawet bardzo dobra. Ogólnie fajnie się to ogląda . |
Tempo nie za duże obie drużyny grają technicznie nie na siłę. Ładnie Diaz te 10 minut.
Podoba mi się że Skorża uczy chłopaków grać w piłkę, a nie tylko siła siła siła, przynajmniej na razie. Jakby jeszcze Łobodzińskiego oduczył tej monotonii. |
Tak odbiegajac od kwestii sportowej to naprawde rozbawil mnie pan Iwanski, ktory na poczatku drugiej polowy stwierdzil, ze druzyny wyszly w niezmienionych skladach, a pozniej sie okazalo ze zmian bylo ze 4-5:)
Uuuu fart ze mamy Glowackiego |
Ta fart...
A ciekawe gdzie był przy podaniu? Powinien wyprzedzić i wślizgiem wybic. 2 graczy i prawie bramka. |
60 minuta i zagadka rozwiązana. Poziom dziennikarstwa sportowego w naszym kraju to dramat.
Rozpoczyna się prawdziwa próba dla naszych piłkarzy, festiwal zmian i znane nazwiska. |
Brożek do zmiany. Dawać Dawidowskiego zobaczymy jak gra. A za Pietię Niedzielana.
|
Weszly gwiazdy nic nie pokazaly ale skonczyla sie dobra gra z naszej strony w II polowie. Brakowalo tez Cantoro, ktory gdy trzeba przytrzymac pilke z silnym rywalem jest nieoceniony. Fajnie, ze udalo sie utrzymac wynik.
|
podsumowanie:
1 połowa Wisły 2 połowa Liverpoolu (inne ustawienie Wisły) na duży + Pawełek, Boguski i Głowacki. nie ważne który skład Liverpoolu, Liverpool to Liverool, wynik pójdzie w świat a za klika lat nikt nie będzie pamiętam czy to 1 skład Live czy 2. |
No cóż. Pierwsza połowa meczu stała na dobrym poziomie. Druga połowa zupełnie inna napewno gorsza. Zastanawia mnie jedzynie ilość błędów w obronie.... Jednak ten wątek zostawię już trenerowi i jego decyzji o sprzedaży Darka Dudki. Jeżeli tak zagramy w Jerozolimie jak w pierwszej połowie dzisiejszego meczu to nie powinno być problemu z awansem do dalszej rundy.
|
ja jestem pozytywnie zaskoczony zwłaszcza I połową, pomimo że Liverpool nie grał najsilniejszym składem nie zapominajmy ze graliśmy z zespołem którego JEDEN PIŁKARZ JEST WART TYLE CO NASZ CAŁY SKŁAD!
|
Mecz dający nadzieje tak bym rzekł, kilka pozytywów w szczególności w bardzo dorej pierwszej połowie. Po raz kolejny potwierdziło sie za to że mamy mocna pierwszą jedenastke, a potem długo nic. Z Beitarem zapowiada sie ciekawy mecz bo myślę że z gra z pierwszej połowy możemy pokazać sie tam z bardzo dobrej strony. Skorża z tego składu wycisną sporo co pokazuje że to dobry trener.
|
jeśli tak zagramy z Beitarem jak w I połowie z Liverpoolem to jestem spokojny o wynik.
zagęszczony środek boiska , dobrze dysponowana defensywa(wg. mnie jedynie Baszczu troche nawalał) . jedynym "ale" była dośc niska forma Brożka. Wynik jak najbardziej in plus .Brawo |
Nie wiem co Skorza zrobil z Piotrem Brozkiem w drugiej polowie, ale tak go zakamuflowalo, ze nie widzialem go w zadnej akcji. Szkoda, ze Pawel nic nie gral, widac ze z forma u niego nie najlepiej.
Na plus destrukcja i gra defensywna calego zespolu. Jesli tylko uda sie ograniczyc ilosc bledow indywidualnych, nie bedzie latwo ugrysc Wisle. Przynajmniej w lidze powinno byc z tym dobrze. No i Pawelek zdecydowanie na duzy plus. |
Niech się Beitar obawia.
|
Refleksje po tym meczu są takie:
-brakuje przebojowych skrzydłowych i jednego dobrego ofensywnego pomocnika -Brożek nie potrafi grać wysuniętego napastnika w systemie 451 +zespół jest dobrze przygotowany taktycznie +zespół jest dobrze przygotowany fizycznie (oby) |
Cytat:
W drugiej połowie silniejszy skład Anglików już nie pozwolił nam na taką grę jak na początku. Szkoda, że trenerzy jakoś się nie dogadali i nie wpuścili jednocześnie najmocniejszych składów. Niemniej jednak i tak należy docenić niezłą formę - bo tak jak ktoś zauważył, nawet rezerwy Liverpoolu rządziłyby w naszej lidze. Wygląda to obiecujaco tak jak i rok temu jesienią. pozdrawiam |
Cytat:
|
Co pomysli zarząd po pierwszej połowie? Że wzmocnień nie trzeba, bo gramy jak równy z równym z Liverpoolem.
Co pomysli po drugiej? Że wzmocnień nie trzeba, bo utrzymaliśmy remis drugim składem. Co pomysli po Beitarze? |
Cytat:
|
Cytat:
Praktycznie tylko raz znalazl sie w dogodnej sytuacji i podal wprost w rece bramkarza - w sumie to chyba jego najladniejsza klepa :P |
wg mnie to bardzo pozytywny prognostyk przed meczem z Beitarem.
Liverpool szczerze mówiąc za bardzo się nie przykładał i nie starał, ale i tak to wielki klasowy team. Wspaniała gra w pierwszej połowie Gratulacje Wspaniały wynik. |
No 2 połowa już marniutka. Obyśmy częściej widzieli grę naszej Wisełki taką jak to miało miejsce w 1 części meczu. Z pola jakoś nikt się nie wyróżnił in plus. A to dlatego, że w 1 połowie wszyscy grali dobrze a drugiej słabo. Pawełek był dziś najlepszym graczem Wisły. In minus Diaz który wprowadzał dużą nerwowość. Zmiennicy nic nie pokazali. Małecki ma ciąg na bramkę ale to taki młody Brożek - za 3 lata będzie się o nim dalej mówiło, że "ma talent"...
Wynik za to jest super, przypomina się rezultat ze sparingu przeciwko Olympique Marsylia. O ile mnie pamięć nie myli to było przed przecież świetnymi - choć bez happy endu - meczami z Lazio. Myślę, że po tym spotkaniu są podstawy aby wierzyć, że dwumecz z Beitarem będzie miał szczęśliwsze zakończenie :) |
Jak dla mnie najgorzej, to Piotrek Brożek w defensywie zagrał ;D, bo w ofensywnie nieźle wchodził, ale na tą pozycję przydałby się obrońca.
A Paweł Brożek kolejny raz pokazał, że grać w 4-5-1 nie jest przyzwyczajony. |
Mimo bdb gry w I połowie nie popadałbym w optymizm przed meczem z Beitarem. Jak w Jerozolimie nie przegramy handicapem to będzie dobrze.
|
Ciekawi mnie czemu Skorża tak namieszał w ustawieniu przed drugą połową. Bez Cantoro nie było nikogo kto potrafiłby utrzymać piłkę w środku pola, a Piotrek Brożek chyba zapomniał jak gra się w środkowej linii. Przez te zmiany trudno było ocenić, czy to Liver gra znacznie lepiej, czy to Wisła osłabła lub spuściła z tonu.
|
Cytat:
Wielkie brawa dla naszego zespołu, niech mi teraz nikt nie mówi, że bardziej przydatny byłby sparing-puchar z Legią(FK Homel). Jeśli oceniać by po tych pierwszych ważniejszych meczach to prezentowaliśmy się o niebo lepiej od Lecha i Legii, a z kim graliśmy my, a z kim oni? Jednak nie wychodźmy aż tak w przyszłość, ciekawe, jak jutro zaprezentują się rezerwowi. WSZYSCY DO OSTROWCA! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl