Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

MłodePokolenie 13.02.2014 23:28

Był ktoś w tym nowym chińczyku na Wadowickiej? Jakieś opinie? Podobno zamiast Hong Long ma być teraz Mekong. Rewolucja tylko z nazwy?

Kocur 08.03.2014 11:08

Żeby nie rozpierdzielać tematu piłkarskiego :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eraziel (Post 1352173)
To jeszcze temat o naszych piłkarzach czy wątek kulinarny? :lol:

P.S. gdzie w Krakowie można zjeść dobrego kebaba???

Ja niezmiennie wpieprzam na Siennej - Krakowska Koliba - u góry kebab a na dole knajpa góralska z baaardzo tanim piwem

MatMario 08.03.2014 11:30

Ostatnio otwarli na Basztowej w drodze z przystanku w stronę Placu Matejki, Nazywa się Efes i kebab w cieście bardzo ciekawy bo placek jest bardziej suchy, sam nie wiem jak to określić.

W zeszłym tygodniu z ulotką z ich menu która jest do wzięcia obok wejścia była promocja 2 za 1. Mają baraninę.

Aha kebab z czerwoną kapustą, smak trochę jak w draculi z szewskiej sprzed 10 lat :D

eryk_cartman 08.03.2014 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1352212)
Ostatnio otwarli na Basztowej w drodze z przystanku w stronę Placu Matejki, Nazywa się Efes i kebab w cieście bardzo ciekawy bo placek jest bardziej suchy, sam nie wiem jak to określić.

W zeszłym tygodniu z ulotką z ich menu która jest do wzięcia obok wejścia była promocja 2 za 1. Mają baraninę.

Aha kebab z czerwoną kapustą, smak trochę jak w draculi z szewskiej sprzed 10 lat :D

.

Siedze w temacie kebabow i powiem wam jedno, zaden kebab w krakowie nie ma typowego kebaba z baraniny, jest to mieso wolowo baranie z tym ze baraniny jest tak okolo siedmiu do dziesieciu procent. To mieso jest doprawione w specyficzny sposob dlatego kazdy mysli ze je prawdziwa baranine. mieso baranie jest cholernie drogie wiec nie oplacalne na nasz rynek. Producentow kebaba jest w polsce stosunkowo malo a ja pracuje w firmie ktora zajmuje sie produkcja takiego miesa i zadna z firm nie ma miesa typowo baraniego.

wiślak 86 10.03.2014 20:11

a powiedz czy u Ciebie w firmie np. przez Ciebie można kupić jakiegoś takiego małego kebabika powiedzmy 3 kg żeby go pociachać i do zamrażalnika ewentualnie już gotową krajankę mrożoną? Nie musi być oficjalnie zapakowana :P

ted 19.08.2014 18:57

poleci ktoś dobrego kebaba w podgórzu ew. kazimierz? bo ostatnio coraz trudniej dobrego dostac, prócz żarełka w hucie i u śwagra

MatMario 19.08.2014 19:46

Co wy macie z tym szwagrem? Wczoraj zachecony zjadlem i oprocz tego ze najebane miecha (ok miecho smaczne) jak dla swini. Ani sie tego jesc nie da po ludzku, pita przecietna. Takie wrazenia po jedzeniu na Karmelickiej.

Na Kazimierzu jadlem spoko kebsa na Wawrzynca juz prawie przy Starowislnej.

serek.c2 19.08.2014 20:18

Kebab i kebab... A bigosik, fasolka po bretońsku? Można w ogóle w Krakowie zjeść coś takiego dobrej jakości?

TSWthedues 19.08.2014 20:33

W Barach mlecznych:)

wiślakcb: Zgadzam się na Podchorążych bardzo dobry kebab:)

rafkur 19.08.2014 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1373389)

Na Kazimierzu jadlem spoko kebsa na Wawrzynca juz prawie przy Starowislnej.

Sami Am Am czy jakoś tak. Bracia Syryjczycy ( czy Libanczycy) to prowadzą i jest ok. Nie zmienia to faktu, że kebab w Polsce ma się nijak do kebaba. Oni akurat przynajmniej idą w dobrym kierunku ale bez prawdziwych składników to nigdy nie będzie to.

adam_09 19.08.2014 21:31

a jakąś grecką dobrą restaurację znacie ? Tą na Królewskiej znam. Słaba.

alterego 19.08.2014 21:57

Kiedys byla calkiem spoko knajpa na Meiselsa. Nie wiem czy dalej jest.

R33 20.08.2014 19:58

Co do tego na Podchorążych to chyba nie mówicie o kebabie24? Tam jak pamiętam (ale to już chyba z ponad rok tam nie byłem) to strasznie słabe mięso, dużo, ale nie ma dobrego smaku. No chyba, że się coś zmieniło.

Co do kebaba to akurat dawno nie jadłem ale mi zawsze smakował w Kebabowni na Plantach, nieopodal ul. Szewskiej.

Krav 20.08.2014 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1373400)
a jakąś grecką dobrą restaurację znacie ? Tą na Królewskiej znam. Słaba.

dzisiaj przejeżdżałem i zauważyłem grecką tawernę Hellada czy jakoś tak, na Limanowskiego, blisko Rynku Podgórskiego. Ale zupełnie nic o niej nie wiem.

A kebabownia na plantach daje rade, chociaż jak wspomniali poprzednicy, z prawdziwym kebabem nie ma to wiele wspólnego. Kiedyś kiedyś zajebiste kebaby były pod piramidą, ale się niemiłosiernie zj.ebały.

wojtole14 21.08.2014 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1373512)
dzisiaj przejeżdżałem i zauważyłem grecką tawernę Hellada czy jakoś tak, na Limanowskiego, blisko Rynku Podgórskiego. Ale zupełnie nic o niej nie wiem.

A kebabownia na plantach daje rade, chociaż jak wspomniali poprzednicy, z prawdziwym kebabem nie ma to wiele wspólnego. Kiedyś kiedyś zajebiste kebaby były pod piramidą, ale się niemiłosiernie zj.ebały.

To jest ten sam właściciel co na Królewskiej więc wątpię żeby było lepiej. Hellada smakowała mi jeszcze z pół roku temu, bardzo dobrą pizzę robili i souvlaki pierwsza klasa. Ale ostatnio po tym jak na souvlaki czekałem godzinę przy braku jakichkolwiek gości, dostałem w końcu niedopieczone mięso, które było gumowe, a w środku czerwone... nigdy więcej nie zjem w Helladzie.

Pod Piramidą kebab dramat, zawsze kusi zapachem jak wysiada się przy Bagateli, ale niestety zapach nie idzie u nich w parze ze smakiem. Jedząc kebaba w innych miastach stwierdzam, że w Krakowie nawet najlepszy kebab jest gorszy od tych w innych miastach, chociażby w Lublinie. Znam knajpy w innych miastach gdzie mają certyfikowane mięso, które posiada aż 34% baraniny, w Krakowie ciężko nawet o pseudobaraninę

Eryk 21.08.2014 16:05

Co do kebaba polecam Sami Am Am na wawrzyńca. Prowadzą libańczycy/syryjczycy. Jest kebab z baraniną i w arabskim cieście, a nie w pseudo tortilli. Są też inne potrawy arabskie - polecam.

Hellada na podgórzu to zupełnie inna bajka - dużo lepsza obsługa i jedzenie.

Kocur 21.08.2014 20:58

Chińczyk na Tęczowej we Wrocku - niedaleko placu Orląt Lwowskich.

Cenowo i smakowo miażdży. Żarłem tam na delegacji 4 dni pod rząd :)

wiślak 86 21.08.2014 21:11

Co polecicie w Radomiu? Moze ktoś przypadkiem tak trafił

adam_09 21.08.2014 22:02

pod Radomiem karczma Bankrut i w Dobrucie karczma Dobrut. Zawsze jadąc do Wawy tam się zatrzymuję.

wiślak 86 21.08.2014 22:34

a w samym mieście? może mają jakieś swoje specyfiki jak nasze obwarzanki?

Kamil 22.08.2014 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1373510)
Co do tego na Podchorążych to chyba nie mówicie o kebabie24? Tam jak pamiętam (ale to już chyba z ponad rok tam nie byłem) to strasznie słabe mięso, dużo, ale nie ma dobrego smaku. No chyba, że się coś zmieniło.

Co do kebaba to akurat dawno nie jadłem ale mi zawsze smakował w Kebabowni na Plantach, nieopodal ul. Szewskiej.

Czemu słabe?oni mają jednego dostawcę mięsa od paru lat . Mogłeś poprostu mieć niefarta i trafić ns brak dostawy. Wtedy fakt . Mają beznadziejne.

ted 22.08.2014 15:54

z racji tego ze odswiezylem temat o kebabach musze pochwalic LA MARSA na kalwaryjskiej tuz za matecznym, maja jagniecine oraz bułki arabskie, oraz sa czynni do 24.00 , pomijajac ze jest duzy i smaczny

ktos podziela me zdanie?

Zola 15.09.2014 07:50

Czy jest w Krakowie jakaś WŁOSKA RESTAURACJA z prawdziwego zdarzenia?
Ktoś może coś polecić?

Ronnie 15.09.2014 08:19

Ja mogę polecić z czystym sumieniem restauracje Portobello. Jadłem tam kilka razy i jest to restauracja z daniami najbardziej zbliżonymi do tych, które jadłem we Włoszech.

3120c 15.09.2014 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1376841)
Ktoś może coś polecić?

Polecam Via Otta przy Jubilacie, ile razy tam byłem to dania kosmos. Nie jest najtaniej, ale śmiało można polecić.

Prezydentowa 15.09.2014 20:37

Bardzo dobra jest ta włoska knajpka na Chodowieckiego (tam na cichym Kąciku, za stadionem)

MatMario 15.09.2014 20:52

We wloskim stylu jesszcze polecane Focha 42 i Mamma Mia na Karmelickiej.

Ponoc po sasiedzku do MM na Karmelickiej tez dobra kiuchnia.

Kocur 15.09.2014 21:41

Włoska - Il Calzone na Starowiślnej, jadłem tam lunche przez prawie 2 lata. Do 20 zł można się naprawdę najeść.

Nie jest to włoska w stylu że ma 40 włoskich dań ale makarony (czarny pycha) robią z różnymi sosami niesamowicie dobre.

szczepek19 15.09.2014 21:48

Trattoria na Cichym Kąciku :) pycha Lasagne !

MatMario 24.09.2014 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ronnie (Post 1376843)
Ja mogę polecić z czystym sumieniem restauracje Portobello. Jadłem tam kilka razy i jest to restauracja z daniami najbardziej zbliżonymi do tych, które jadłem we Włoszech.

No fajna jest rzeczywiście. Wybrałem się ostatnio i bardzo przyjemne miejsce z dobry jedzeniem. Typowo włoskie klimaty prostego jedzenia.

I mają lemoniadę z Tsubasą :D

maTyS. 26.09.2014 14:15

polecicie jakąś restaurację z romantycznym klimatem tak żeby można było wziąć dziewczynę :)?

gypsy 10.10.2014 11:09

To zależy jaki typ jedzenia chcesz no i na ile możesz sobie pozwolić cenowo. Jeśli lubicie kuchnię włoską, to Mamma Mia na Karmelickiej powinna wam się spodobać ;)

tas de fleia 10.10.2014 14:36

Ja polecam Warsztat na Bożego Ciała. Jedzenie dobre, niezłe ceny, spoko atmosfera tylko z miejscem ciężko bywa.

Bóg Trybun (objawion) 10.10.2014 17:30

"Kuchnia Mistrza Jana" przy 29 Listopada. Dużo, smacznie i po polsku.

Fugiel 10.10.2014 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1376841)
Ktoś może coś polecić?

hmm ja takiej nie znam:) Ale najlepsza pizze zjesz albo w mamma mia albo tu : http://www.pizzagarden.pl/pl/index.php , choc w tym ostatnim tylko dowóz ... niemniej jednak pizza jest chyba najlepsza w Krakowie.

vabanq 11.10.2014 07:55

mamma mia? Y Y, odradzam; czesc dan z karty faktycznie dobra, ale druga czesc bardzo przecietna(miesa- rozbite, gumiaste; zupy czesto po prostu bez smaku, pizza i spaghetti niezle) jak na lokal na takim poziomie i cenniku. Co do wloskiej naprawde dobrej restauracji moge szczerze polecic Pomodorino przy matecznym. Wszystkie steki naprawde trzymaja poziom, bardzo dobre pizze, polecam deske wloska (szynka parmenska, salami , ser) + bardzo dobre spaghetti w kilku smakach i risotto( raz jadlem ale polecam). Zupy dnia zazwyczaj ale kazda kiedy jadlem byla naprawde pyszna Nie zawiodlem sie tam ani razu, a cenowo jak mamma mia i z tych 2 restauracji z czystym sumieniem bardziej polecam 2 opcje.

Krav 11.10.2014 19:08

miałem zamiar dzisiaj wybrać się na kebsa do Sami Am Am, którego kilka osób polecało. Jakież było moje zdziwienie i rozczarowanie jak dotarłem i przeczytałem, że mają zamknięte od 6.10 do 19.19... Koniec końców wylądowałem na Kalwaryjskiej (ten z oczojebnym LED-em) La Marsa sie nazywa, jakoś tak. Nie żałuje, jeden z lepszych kebabów jak nie najlepszy jaki jadłem w Krakowiem, z jagnięciną, dobrze przyprawiony. Ku.ewsko ostry, pali jeszcze do teraz ;) ale do Sami Am Am jak otworzą też sie przejdę ;)

Fugiel 12.10.2014 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vabanq (Post 1379727)
mamma mia? Y Y, odradzam; czesc dan z karty faktycznie dobra, ale druga czesc bardzo przecietna(miesa- rozbite, gumiaste; zupy czesto po prostu bez smaku, pizza i spaghetti niezle) jak na lokal na takim poziomie i cenniku. Co do wloskiej naprawde dobrej restauracji moge szczerze polecic Pomodorino przy matecznym. Wszystkie steki naprawde trzymaja poziom, bardzo dobre pizze, polecam deske wloska (szynka parmenska, salami , ser) + bardzo dobre spaghetti w kilku smakach i risotto( raz jadlem ale polecam). Zupy dnia zazwyczaj ale kazda kiedy jadlem byla naprawde pyszna Nie zawiodlem sie tam ani razu, a cenowo jak mamma mia i z tych 2 restauracji z czystym sumieniem bardziej polecam 2 opcje.

Hehe :) co człowiek to opinia :) Ja pracuje niedaleko pomodorino :) i uważam, że w Mamma pizza jest kilkanaście razy lepsza:) Co do innych zdań w Mamma to się zgadzam, dobre mają oprócz pizzy sałatki :) i desery w szczególności rodzaj "lava cake" czyli ciastko podawane na ciepło z sosem pomarańczowym i czekoladą.

Co do reszty dań w Mamma to rzczywiscie średnio. Ale pizza jest wg mnie jedna z lepszych w Krakowie.

88tajfun 12.10.2014 19:57

Włoska kuchnia to chyba jednak nie tylko pizza ;) moim zdaniem najlepsze włoskie knajpy w Krakowie to Trattoria Pergamin na Kąciku i Soprano na Anny. Mamma Mia mocno obniżyła loty choć czekoladowe ciasto wciąż najlepsze ;)

Kocur 12.10.2014 20:11

Pizza tylko w Hallo na Dobrego Pasterza - od ponad 10 lat nie narzekałem ani razu a zamawiam regularnie z kumplami co środę. Żadnego spulchnionego ciasta ale wypieczona i 80% wagi to dodatki.

Co do obiadów - od kilku miesięcy jem w Bistro na Cystersów - porcje takie że tylko człowiek głodny może dokończyć, sympatyczna obsługa i różne gratisy dla stałych klientów - bez skojarzeń ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl