Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Hip Hop, Jazz ,Elektronika itd - czyli z dala od komercji (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=232)

piotrek1325 15.03.2010 21:33

Co do PIHa to jak dla mnie bomba ;) Wszystko fajnie zrobione mi się podoba !

AYALA 16.03.2010 19:09

uwielbiam ten utwór Klenczona, takie życiowe słowa.
http://zen11.wrzuta.pl/audio/8oJkHM6...cia_w_nieznane

wislak_92 19.03.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 868684)
W jakich godzinach sprzedaja bilety w Studiu? Nie musze rezerwowac przez neta tylko podejsc i kupic na miejscu?

Podbijam, bo nie bardzo mi sie widzi przelewanie kasy na asfalt. Przechodzilem dzis k. 10:30 kolo Studia, ale wszystko zamkniete.

Chyba ze mozna jakos zarezerwowac, a zaplacic i odebrac przed wejsciem?

Sry za takie pytanie ale bylem doslowanie raz w Klubie Studio, zarezerwowalem wtedy bilety na hip-hop.pl i odebralem i zaplacilem przed samym koncertem, ale teraz niestety takiej mozliwosci z tego co widze nie ma.

ed: patrzylem na ich stronie i nic nie znalazlem na temat godzin.

Dzieki za odp:)

ed2: 13:30 -> zamkniete....

Jot 19.03.2010 12:22

Otwarte od 12 od poniedziałku bodajże do soboty, w niedziele od 18 z tego co dobrze widziałem.
Poza tym wujek google nie gryzie, 10 sekund szukania.
Wczoraj kupiłem bilet w Studio, 35zł, jeszcze tego trochę w folii mieli.

Nowohucianin^^ 22.03.2010 10:54

Moja rozmowa z "kimś" ze studia, w sobote :) nie wiem kto się tam czai po 2stronie ; )

Cytat:

Ja (20-03-2010 17:19)
macie w ciągłej sprzedazy bilety na OSTR'a
Ja (20-03-2010 17:20)
??
Studio (20-03-2010 17:20)
bilety w studio sie skończyły
Studio (20-03-2010 17:21)
prosze probowac w sieci ticketpro
Ja (20-03-2010 17:21)
ok, wielkie dzięki
w sieci ticketpro

a na AsfaltShop, bilety już dawno przeszły do historii.

Ofsajd 22.03.2010 12:21

punkt sprzedaży tzn że nie możesz kupić online, tylko musisz się garnąć do jakiegoś empika albo mediamartku i tam kupisz ;)

Nowohucianin^^ 22.03.2010 16:16

a widział ktoś bilety w empiku/mediamarkt ?
Bo wydaje mi się że tam chyba nie ma ;D

http://www.youtube.com/watch?v=p_vUrMs4tAg Rychu Peja SoLUfka - Hip Hop

wislak_92 22.03.2010 19:52

Ja kupilem w sobote w Empiku w Galerii Krakowskiej. Adresy i numery telefonow -> http://www.ticketpro.pl/jnp/gdzie-ku...kie/index.html

Nowohucianin^^ 24.03.2010 15:37

ja już nigdzie nie znalazłem.

Endorfinka 25.03.2010 19:23

Jutro przed koncertem Ostrego ma być w sprzedaży 100 biletów. Ma ktoś do sprzedania ? :)

Jot 25.03.2010 23:26

Przecież masz bilet :P

Endorfinka 26.03.2010 08:15

Ale potrzebuję więcej :P

Proud 26.03.2010 16:02

mój kumpel ma do sprzedania bilet na Ostrego na dziś. 35 zł.

661 858 898

jak coś to do odebrania przed koncertem, albo na MS AGH.

PILNE!

wislak_92 26.03.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 876672)
mój kumpel ma do sprzedania bilet na Ostrego na dziś. 35 zł.

661 858 898

jak coś to do odebrania przed koncertem, albo na MS AGH.

PILNE!

http://krakow.gumtree.pl/f-ostr-Clas...earchFormZtrue

Tu masz chetnych. Pod Studio tez na pewno beda, bo dzis bilety po 45zl:)

Ofsajd 26.03.2010 20:46

pamiętam jak na koncercie w Katowicach(15-lecie MegaClubu - Fokus+Gural+OSTR i MeriDialu na supporcie) miałem właśnie jeden wolny bilet, ze znajomym podszedłem do wejścia i się pytam na głos czy ktoś chętny? ze 30osób chętnych było, zastanawiałem się czy licytacji nie robić :D

wiertar 29.03.2010 18:22

i jak po OSTRym?? niezły koncercik chyba nie?? ale jak dla mnie to rozjebał Cadillac... potrafi rozbujać swoją muzyką!!!

wislak_92 29.03.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 878295)
i jak po OSTRym?? niezły koncercik chyba nie?? ale jak dla mnie to rozjebał Cadillac... potrafi rozbujać swoją muzyką!!!

Jak dla mnie mega, ale nie mam porownania bo byl to moj dopiero 2 koncert..
Rozjebal? Rozbujac? To ja chyba bylem na innym koncercie... mnie usypial, patrzylem po ludziach i mialem wrazenie ze nie tylko mnie...

Wie ktos cos na temat plyty Eldo? W styczniu na koncercie mowil, ze prawdopodobnie w kwietniu bedzie.

wiertar 29.03.2010 20:43

hmm bo może nastawiłeś sie typowo na koncert HH... a Cadillac to bardziej Soul i R'n'B.. jak dla mnie i nie tylko świetny wokalista.. hmm koło mnie a stałem w troche luźniejszym miejscu nie daleko baru ludzie w mojej okolicy bawili się dobrze, co poniektórzy nawet... tańczyli, wiesz nie ma takiego co by zadowolił każdego..:)

Kamil 30.03.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 878396)
hmm bo może nastawiłeś sie typowo na koncert HH... a Cadillac to bardziej Soul i R'n'B.. jak dla mnie i nie tylko świetny wokalista.. hmm koło mnie a stałem w troche luźniejszym miejscu nie daleko baru ludzie w mojej okolicy bawili się dobrze, co poniektórzy nawet... tańczyli, wiesz nie ma takiego co by zadowolił każdego..:)

no trudno zeby ktos szedl na koncert hh i nie nastawial sie na takowy:rotfl:

kiedy wyjdzie wkoncu plyta piha? bo czekam czekam i sie kuzwa nie moge naczekac :D

Endorfinka 30.03.2010 09:21

Ale wiadomo, jaką muzykę wykonuje Cadillac, więc nie można było się spodziewać czegoś innego niż R'n'B i soul :P
Polecam Rahima - Podróże po amplitudzie ;)

wiertar 30.03.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 878525)
no trudno zeby ktos szedl na koncert hh i nie nastawial sie na takowy:rotfl:

kiedy wyjdzie wkoncu plyta piha? bo czekam czekam i sie kuzwa nie moge naczekac :D

Trudno żeby ktoś szedł na koncert i nie umiał czytać... ale widocznie zdarzają się tacy:)

Kamil 30.03.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 878529)
Trudno żeby ktoś szedł na koncert i nie umiał czytać... ale widocznie zdarzają się tacy:)

przykro mi, ale ni ebylem na koncercie
:)
pozatym tak na logike, jakbym nie umial czytac to bym tez nie pisal, chyba ze sugerujesz ze dyktuje komuś kto pisze za mnie:lol::lol::lol::lol::lol:

wiertar 30.03.2010 09:53

skoro nie byłeś na koncercie to ta wypowiedź nie dotyczy Ciebie kolego... jak umiesz czytać to rób to ze zrozumieniem:) peace

Endorfinka 01.04.2010 18:03

Wywiad z Eldoką w programie "1 na 1", nie tylko o Legii ;)
http://www.youtube.com/watch?v=snt8T...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=h8L6A...eature=related

Coach 01.04.2010 22:05

http://www.youtube.com/watch?v=Ix4a-PFQRjs Beefu ciag dalszy. Ciekawe czy Tede odpowie. O ile pierwszy numer w tym klipie moim zdaniem daje rade, to jednak ten drugi ... hmmm. W kazdym razie jesli ktos chce wiedzieć"dlaczego Tede ****ą jest" to posłuchajcie ;)

Nowohucianin^^ 01.04.2010 22:18

dobrze Rysiu pojechał :D teraz nic tylko czekać na płytę ! Moim zdanie Peja tą płytą zmiecie Pedego z powierzchni ziemi !! :):)

Ofsajd 02.04.2010 00:04

szkoda słów... dlaczego Tede jest ****ą? dlatego! genialne argumenty, ale i tak czekam na tą całą płytę chociaż Peja to kawał hipokryty najpierw: "nagrałeś całą płytę to teraz zrób z tego trasę koncertową" a nie dość że na większości koncertów dissował Jacka swoimi "freestyle'ami" to teraz sam wydaje płytę z dissami. Szkoda chłopaka bo przed tym wszystkim miałem do niego szacunek(pomimo tego że za jego stylem nie przepadam) bo trochę dla polskiej sceny zrobił, ale w tym momencie robi z siebie pośmiewisko, powinien sobie dać spokój i zająć się swoją muzyką, swoimi fanami, sprawami, projektami, koncertami... bo ten beef przegrał na samym początku, a jakieś zapowiedzi odpowiedzi...n/c.
bez zbędnej napinki elo!

Jot 02.04.2010 06:34

Peja to kretyn. Nie dość, że burak, to jeszcze kuchenkorz. Nie wiem, z czego tu się jarać.

wiertar 02.04.2010 08:51

kij z Pejka bo poraz kolejny żadnych argumentów nie używa... bardziej smieszą mnie ci jego przydupasy co zanim stoją, najlepszy jest ten krzywousty po jego lewiznie:D

a w tym drugim kawałku to mi sie wydaje czy on próbuje naśladować flow 2paca??
podsumowując.. błazen i tyle

Coach 02.04.2010 09:08

Czytajac news na onecie mam wrazenie, że to będzie legal :O

DominoForza 02.04.2010 10:05

jeden to kopia Jay-Z a drugi 2 pack,jeden robi z siebie ojca polskiej sceny HH co jest takim absuredm ze hoh..a drugi to banan z snieznym nosem,obaj wyczuli ze konczy sie ich era i robia wokol wlasnej osoby zamieszanie,wiadomo aby bylo glosno o nich,takie moje zdanie

igortsw 02.04.2010 10:38

Moje skromne zdanie na temat dwóch panów:

- Tede - rap bardziej pod komercje, jakoś za nim nie szaleje, chociaż "Warszafski Deszcz" a konkretnie "Powrócifszy" z jego udziałem uważam za bardzo udany, przesłuchałem również "Notes 2" , ale po za kilkoma kawałkami wpadającymi w ucho, płyta naprawdę przeciętna + występ w Opolu, jak dla mnie nie wypał(starsze babcie udające, że bawią się, przy muzyce chłopców w czapkach New Era:D)

- Peja - nic mnie tak nie wkurza, jak zmiana Peji przez te ostanie lata. Za dawnych lat to był gość który razem z Paktofonem, Ostrym, K44 tworzył śmietankę naszej Polskiej kultury h-h, ba, jego płytę "Na legalu", uważam dalej za jedną z lepszych jakie powstały w ostatniej dekadzie, ale Rychu z 2001 to Rychu, który umiał argumentować, jego teksty płynęły, wbijały się w ucho, a teraz, jak ktoś już wcześniej wspomniał: "dlaczego Tede jest ****ą? dlatego!", przesłuchałem "Styl życia gnoja", bo myślałem, że zostało w nim chociaż trochę starego Ryśka, no ale się przeliczyłem...

Kiedyś skłaniałbym się zdecydowanie w stronę Peji, dziś bardziej pod Chorego Pastora, ale ogólnie obaj, raczej mi latają :P

To oczywiście tylko moje zdanie, każde ma inne ucho, więc pewnie każdy sądzi trochę inaczej :)

Ofsajd 02.04.2010 20:34

http://www.youtube.com/watch?v=Hfrix...layer_embedded kolejny kawałek od Rysia, i jestem w szoku, zdecydowanie najlepszy diss z jego strony. 6 kwietnia ma wyjść cała płyta, zobaczymy co tam będzie ciekawego.http://pejaslumsattack.pl/index.php?...t_from=&ucat=& tu jest tracklista.

Zarko42 02.04.2010 20:51

Rychu zmiażdżył banana! Czas hardcoru :D

bearex 02.04.2010 20:55

IgorTSW - ja bym jeszcze z tą oceną Peji poczekał do wyjścia "Reedukacji" spod szyldu "Slums Attack"

Peja sam mówił, że utwory z jego solówek są bardziej osobiste, prywatne. Więc mam nadzieję, że na "Reedukacji" usłyszymy starego, dobrego Rysia z ostrym pazurem jak na starych płytach.

igortsw 02.04.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 879961)
ja bym jeszcze z tą oceną Peji poczekał do wyjścia "Reedukacji" spod szyldu "Slums Attack"

Obym się doczekał, choć pewnie ciężko mu będzie powrócić, do zajawki sprzed już prawie 10 lat, mimo to posłucham:-)

Jachcik 02.04.2010 21:11

Moje zdanie jest takie, że poprostu Tede musiał coś zrobić, żeby znowu o nim było głośno, bo chłopaka żal mu napewno nie było. Nie, że bronie Peji przy tej sytuacji, bo nie uważam że całkiem mądrze postapił, choc każdy wie jaki jest Rychu, i że jak przychodzi taki debil(bo to trzeba tak nazwać) na koncert i pokazuje takie gesty a nie inne, powinien sie dowiedzieć że tak sie nie robi. Peja łątwego życia nie miał, i jak coś spier*olił to ponosił tego konsekwencje.
Co do (T/P)dego. Czas "Warszaffskiego Deszczu" już dawno przeminął, i ten marny "raper" stał sie dla mnie sprzedajnym pajacem. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
OStatnie solówki Peji są naprawde bardzo dobre, bo zmuszają słuchającego do refleksji(nie wszystkie kawałki ale np. Kochana mamo). Nie jest to może to w czym jest najlepszy, czyli takie "Uliczne Pier*dolniecię"(że tak to nazwe), ale pokazał sie z innej strony, chciał poprostu wylac swoje uczucia które zapewne siedziały w nim odkąd życie mu sie sypać zaczeło.

bearex 02.04.2010 21:17

Pozostaje tylko wierzyć w powrót "starego" Rysia.

Póki co drażni mnie cała ta otoczka z beefem. Skupił by sie na płytach (Reedukacja, Książe) a nie odpowiadac temu błaznu co kręcił dupskiem u Majewskiego :D

Ogólnie to kilka płyt zapowiedzianych na ten rok już mnie jara. np. "przyjaźń, duma, godność" Kaczora, "Dem6n6l6gia" Słonia, "Reedukacja" Peji, "PDG Gawrosz" Schellera, "Dowód rzeczowy nr1" Piha.

Oj obfity będzie ten 2010 rok w polskim H-H

Pozdro

Jachcik 02.04.2010 21:34

OJ będzie obfity. Mam nadzieje, że Słoń mi zryje bardziej mózg niz Chorymi Melodiami("To będzie złe gówno"). Kaczor, to Kaczor, i choc to jego pierwsza solowa płyta, nawet nie przyjmuje do siebie wiadomości że coś będzie nie tak . Peja, to tak jak napisałem w poprzednim poście wypluje w majk swoje uczucia, co mi sie dośc podoba. Schellerin i"„PDG Gawrosz” w skrócie o nim: moja szczerość, moje słowa, moje myśli…" nic do dodania. A pih zapewne zrobi też dość niezły syf!
a Ja sie jaram tym co sie zaczyna dziac w polskiej scenie
Bo za czasów K44 i paktofoniki był poziom wysoki potem spadł,gdyż tylko pare raperów poziom trzymało i teraz znowu unosi sie powoli ten poziom, Ci co byli zajebisci zostali nadal, a do tego dochodzi wielu nowych MC,(może nawet nie nowych ale powli podnoszących poziom.
MÓWMY NIE MEZO-PEDAŁOM!

Ps; Druga częśc mało inteigentnie napisana, za co przepraszam, ale spiesze sie i nie mam czasu poprawić. Ale mam nadzieje że ten kto ma skumać to skuma.

TSW Fanatyk 03.04.2010 10:43

Rzeczywiście jak ktoś myśli że Rychu umie tylko bluzgać oto kolejny przykład zajebistego dissu!
Czas hardcoru!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl