Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Robert_wislak 06.08.2008 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 575081)
Leo Beenhakker ogłosił kadrę na mecz z Maccabi Hajfa (6 sierpnia), który odbędzie się we Wronkach. Ze względu na udział w eliminacjach Ligi Mistrzów, na rozpoczynające się w poniedziałek zgrupowanie nie pojadą piłkarze Wisły Kraków, a także zawodnicy występujący w ligach zagranicznych.

Kadra Polski

Bramkarze: Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śl.)

Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Przemysław Wysocki (obaj Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Tomasz Lisowski (Widzew Łódź), Piotr Polczak (Cracovia).

Pomocnicy: Radosław Majewski (Polonia Warszawa), Piotr Kuklis (Widzew Łódź), Bartłomiej Dudzic (Cracovia), Tomasz Bandrowski, Sławomir Peszko (obaj Lech Poznań), Adam Danch, Michał Pazdan (obaj Górnik Zabrze)

Napastnicy: Maciej Rybus (Legia Warszawa), Marcin Krzywicki (Cracovia), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin).

*
Jak PZPN stadionu szukał

Hmm, żadnego piłkarza Wisły... to trochę pokazuję naszą sytuację dotyczącą szkolenia młodzieży w naszym klubie

Weez3r 06.08.2008 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 580136)
Hmm, żadnego piłkarza Wisły... to trochę pokazuję naszą sytuację dotyczącą szkolenia młodzieży w naszym klubie

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja
Ze względu na udział w eliminacjach Ligi Mistrzów, na rozpoczynające się w poniedziałek zgrupowanie nie pojadą piłkarze Wisły Kraków [...]

Kris54 06.08.2008 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 580136)

Leo nie powołał żadnego wiślaka ze względu na mecz w eliminacjach LM :)

Weez3r 06.08.2008 16:58

Polska reprezentacja po 70. minutach wygrywa 4:0 z zespołem Maccabi Hajfa U23. Bramki dla naszej drużyny zdobyli Tomasz Zahorski (trzy) oraz Sławomir Peszko.

http://sport.wp.pl/kat,1726,wid,10230518,wiadomosc.html

HEDu 06.08.2008 16:59

1:0 - Zahorski 15'
2:0 - Peszko 36'
3:0 - Zahorski 53'
4:0 - Zahorski 66'
5:0 - Kuklis 90'+2

Awe 08.08.2008 12:38

Dzisiaj w PS jest wypowiedź Ulatowskiego. Nie zgadza się z powszechnym chwaleniem Brożka bo "to jest napastnik trochę wykreowany przez media. Jak się ma 10 sytuacji to się jakąś wykorzysta". Sumując to z 3 bramki drewnianego Zahorskiego wychodzi na to, że Leo dalej będzie pomijał najlepszego polskiego napastnika.

Marszałek 08.08.2008 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 581655)
Dzisiaj w PS jest wypowiedź Ulatowskiego. Nie zgadza się z powszechnym chwaleniem Brożka bo "to jest napastnik trochę wykreowany przez media. Jak się ma 10 sytuacji to się jakąś wykorzysta". Sumując to z 3 bramki drewnianego Zahorskiego wychodzi na to, że Leo dalej będzie pomijał najlepszego polskiego napastnika.

No i bardzo dobrze, po co nam zmęczony Brożek jakimiś wyjazdami na reprezentacje. Jak dla mnie z perspektywy Wisły są to słuszne decyzje.

Rob_Zombie 08.08.2008 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 581655)

Bo dla geniusza Leo powołanie najlepszego napastnika (Brożka) i najlepszego obrońcę (Głowackiego) z najlepszej polskiej drużyny jest zbyt banalne. On musi za każdym razem udowadniać że jego powołania sięgają tam gdzie wzrok nie sięga...

Arked 08.08.2008 21:10

O ile zawsze broniłem Benhakkera i byłem za jego pozostaniem po Euro to brak Brożka (i kilku innych graczy Wisły) w kontekscie powołania takich wirtuozów jak Zahorski czy Polczak to po prostu kompromitacja.

Coraz mniej rozumiem zachowanie Holendra i coraz mniej chce widzieć go na ławce trenerskiej reprezentacji Polski.

pietruch 08.08.2008 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 582006)
O ile zawsze broniłem Benhakkera i byłem za jego pozostaniem po Euro to brak Brożka (i kilku innych graczy Wisły) w kontekscie powołania takich wirtuozów jak Zahorski czy Polczak to po prostu kompromitacja.

Coraz mniej rozumiem zachowanie Holendra i coraz mniej chce widzieć go na ławce trenerskiej reprezentacji Polski.

Zawodnicy Wisły Kraków nie dostali powołania do kadry z powodu przygotowań do meczu z Barceloną.
Po 1 zawodniku z Legii i Lecha powoła Leo, z zastrzeżeniem że rozegrają tylko 45 minut w sparingu...

Awe 09.08.2008 13:34

Dziś w PS jest notka, że przepraszają za przypisanie słów o Brożku i Wiśle z Barceloną Ulatowskiemu. Wygląda na to, że wszystko było zmyślone...

Weez3r 09.08.2008 14:04

Nowy twardziel w reprezentacji Polski

http://www.weszlo.com/news/765

:rotfl:

Nehiar 19.08.2008 20:45

Jutro mecz naszej "reprezentacji" i dzisiaj usłyszałem w TV ciekawą rzecz ... Możliwe że Polacy zagrają w ustawieniu 3-5-2 z 3 stoperami i 2 napastnikami, podobno Ben chce sprawdzić to przez problemy z lewym obrońcą O.o

Ogryzek 19.08.2008 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 588119)
Jutro mecz naszej "reprezentacji" i dzisiaj usłyszałem w TV ciekawą rzecz ... Możliwe że Polacy zagrają w ustawieniu 3-5-2 z 3 stoperami i 2 napastnikami, podobno Ben chce sprawdzić to przez problemy z lewym obrońcą O.o

To po co został powołany jeden z niewielu dobrych lewych obrońców M.Kowalczyk? Pewnie chłopak dostanie 10 minut żeby się pokazał i Leo ma już z głowy kolejnego piłkarza po Brożku którego nie lubi a wciskają mu go dziennikarze i kibice! Został tylko Irek Jeleń. A i jak on nawali to już będą pełną parą szły Danchy, Zahorskie, Pazdany, Wawrzyniaki i cały las drewna:D

<Crasch> 19.08.2008 23:28

Akurat Danch jest dobry ale co do Zahorskiego się zgodze, Pazdana nie oceniam bo go w akcji nie widziałem a wawrzyniak na EURO mnie pozytywnie zaskoczył.
Może nie rewelacja, ale coś z niego jest.

dorotja 20.08.2008 13:06

Wyjściowy skład Polski na dzisiejszy mecz z Ukrainą. Gramy 3-5-2.

Fabiański - Golański, Dudka, Żewłakow, Kokoszka, Krzynówek - Lewandowski, Murawski - Błaszczykowski, Jeleń, Smolarek.

szprotson 20.08.2008 13:10

ja pierd........ dlaczego ta Kokoszka gra?

nie tak dawno były czasy w jednym z małopolskich klubów ze piłkarze oddawali kawełk pensji trenerowi, za to że ich wpuszczał...
ale przeciez trenerem jest LEO a nie zwykły obszczymurek?
A może ten cały LEO to jeden wielki farmazon?

Od jakiegos czasu, niestety pan Leo wydaje sie farmazonem, balonem napompowanym przez media, farciarsko uratowanym przez Krzynówka w meczu z Ukrainą.

markokrk 20.08.2008 13:27

Jest transmisja z tego meczu??

w0lno. - dzięki

w0lno. 20.08.2008 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markokrk (Post 588551)
Jest transmisja z tego meczu??

17:45 - TVP1

spidey 20.08.2008 13:52

Na stronie TVP.pl w programie jest info, że na jedynce jest tylko pierwsza połowa?!
OCB?!

EDIT: Okej przyjrzałem się dokładnie, chyba jest i druga część spotkania, bo wieczorynka prawdopodobnie nie trwa godzinę i 10 minut :D

spirit 20.08.2008 13:56

17:45 Piłka nożna - studio: Piłka nożna
17:55 Piłka nożna - 1. połowa meczu towarzyskiego: Ukraina - Polska: Piłka nożna
18:45 Świnka Peppa 2, odc. 36
18:55 Piłka nożna - 2. połowa meczu towarzyskiego: Ukraina - Polska: Piłka nożna

za onet.pl

Może ta cała Świnka Peppa się przedluży? :-)

St@chu 20.08.2008 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 588542)
ja pierd........ dlaczego ta Kokoszka gra?

nie tak dawno były czasy w jednym z małopolskich klubów ze piłkarze oddawali kawełk pensji trenerowi, za to że ich wpuszczał...
ale przeciez trenerem jest LEO a nie zwykły obszczymurek?
A może ten cały LEO to jeden wielki farmazon?

Od jakiegos czasu, niestety pan Leo wydaje sie farmazonem, balonem napompowanym przez media, farciarsko uratowanym przez Krzynówka w meczu z Ukrainą.

Niech gra... W końcu to tylko spraing... Niech kombinuje i wymyśla... Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak przyjdzie grać o punkty... Poza tym ciężko go za takie ustawienie czy inne potępiać jeszcze przed meczem...

szprotson 20.08.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 588617)
Niech gra... W końcu to tylko spraing... Niech kombinuje i wymyśla... Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak przyjdzie grać o punkty... Poza tym ciężko go za takie ustawienie czy inne potępiać jeszcze przed meczem...

sparing sparingiem, ale po 1.
SĄ LEPSI !
po 2.
chłop nie gra tam ...

ocb ?

couch 20.08.2008 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 588662)
sparing sparingiem, ale po 1.
SĄ LEPSI !
po 2.
chłop nie gra tam ...

ocb ?

Dokładnie. Powinien Leo powołać jakiegoś zawodnika na ta pozycję, a nie na siłę szuka dla Adasia pozycji.

St@chu 20.08.2008 15:58

Ja wiem... Gdzie są Ci lepsi? Tylko żeby byli faktycznie lepsi? Ten cały Polczak? Może Jopa chcecie? Głowacki wiadomo... ale kontuzja, poza tym on do kadry to chyba nigdy się nie przebije...

Być może i ja będe napieprzał na Leo i Kokoszkę ale wstrzymam się do końca meczu...

Wiślak_358 20.08.2008 16:08

Wiem dlaczego Benhaker nie powołał Brożka,dlatego że nie pasuje do jego koncepcji,w końcu się mu nie dziwie po co mu napastnik który mając 1 akcję w meczu potrafi strzelić bramkę,jest przecież Zahorski pupilek Leo który gra przeciętnie nawet na ligę polską,a z Jeleniem będzie tak jak z Brożkiem da mu pograć 45 minut nie dostane nawet jednego podania i skończy się na tym.

4fan_player 20.08.2008 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak_358 (Post 588693)
Wiem dlaczego Benhaker nie powołał Brożka,dlatego że nie pasuje do jego koncepcji,w końcu się mu nie dziwie po co mu napastnik który mając 1 akcję w meczu potrafi strzelić bramkę,jest przecież Zahorski pupilek Leo który gra przeciętnie nawet na ligę polską,a z Jeleniem będzie tak jak z Brożkiem da mu pograć 45 minut nie dostane nawet jednego podania i skończy się na tym.

Przecież Leo mówił że Brożek to nie jest International level :rotfl: ciężko to zrozumieć?:D

St@chu 20.08.2008 17:16

Co do Kokoszki to po 11 minutach meczu zgadzam się z pozostałymi... Są lepsi :P

Ale jakby grał być może i byłoby zasadne powołanie go...

Nie on pierwszy i nie ostatni jest powoływany mimo braku gry...

Gin 20.08.2008 17:44

Ja juz nie oglądam tej padaki i pomysleć że ci kopacze tyle zarabiają .

kreseq 20.08.2008 17:51

Prawa strona obrony czyli w tym przypadku Kowalczyk... Dodatkowo Kokoszka...reszta slaba i tak.
Nedza straszna. Po przerwie Roger chociaz on tez wiele nie zmieni :)
Nudny mecz...ide na piwo

dynek.pl 20.08.2008 17:51

cos nie bardzo to nowe ustawienie sie sprawdza

e 20.08.2008 17:53

i co, drugiej polowy nie bedzie w tv?

:lol:

Zieniu17 20.08.2008 17:56

Po obejrzeniu 1 połowy w wykonaniu zawodników o miedzynarodowym poziomie 'international level' stwierdzam, że wole iśc pograć w cs'a:-D

PS. Jak ja się ciesze, że nie ma Brożka, bo znowu tak jak Jeleń byłby odcięty od jakichkolwiek podań

Maćko 20.08.2008 18:16

Jedno wielkie gówno.
Dziękuję.

Kamson 20.08.2008 18:18

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeoooooooo... nowa wersja: Loooooooooooo-ooooooooooooooooL. Straszna padaka...

_ukoL 20.08.2008 18:21

Czego Wy oczekujecie? Niby Krzynówek nagle zacznie grać jak rasowy skrzydłowy, a Murawski jak Zidane? Kopaczy mamy, a nie piłkarzy i nawet Brożek czy inni tego nie zmienią. Cińcy są i tyle. :P

felipe 20.08.2008 18:30

Inna rzecz, że nie gramy znowu z "ogórkami" lecz z solidną ekipą europejską na jej terenie. Trudno było oczekiwac cudów z Polczakiem, Fabiańskim, Zahorskim, Kowalczykiem w składzie...
Sparing jak sparing, bez emocji sobie patrze.

jaro1985r 20.08.2008 18:41

Te trąbki na stadionach powinne być zabronione bo można zwariować. To jest dużo bardziej niebezpieczne niż race :D

kreseq 20.08.2008 18:48

Dno dna : Kowalczyk - Nigdy wiecej takich kalek.
Dno : reszta
Na plus : Majewski, Fabianski

Majewski : Dosrodkowania, ustawienie, no look pass. W naszym skladzie to MoM.

e 20.08.2008 18:53

Spoko mecz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl