![]() |
Ktoś był ostatnio w Maciejowej? Jak warunki? Wlasnie kupilem groupona na karnet popoludniowy (15-22) za 20zł :) Jak z parkingiem, jest dużo miejsc czy trzeba ostro się naszukać?
|
Z różnych przyczyn ale z dużym opóźnieniem zacząłem w tym roku sezon.
Tradycyjnie Kasina. Tradycyjnie jestem zadowolony :) Śniegu mnóstwo, warunki super, dużo ludzi ale da się jeździć spokojnie - czekało się koło południa jakieś 10 minut do wyciągu. Dojazd wyśmienity jak zawsze - do tego obwodnica Dobczyc - z domu pod wyciąg równa godzina jazdy. |
trasa wzdłuż wyciągu otwarta ?
|
Otwarta, w ch... śniegu w Kasince. Na Kasprowym też, w ogóle strasznie dowaliło w Zakopcu.
|
Cytat:
Otwarta i dobrze przygotowana - jakieś kawałki lodu pod wyciągiem zaczęły wyłazić dopiero koło 10-11 |
Cytat:
|
Wczoraj ponownie Kasina - karnet poranny 9-13.
Warunki cudowne - ludzi praktycznie nie było - trasa wytrzymała 4 godziny bez praktycznie żadnego oblodzenia. Za to podjazd pod górkę od głównej drogi był czadowy - 2 auta przede mną wylądowały w zaspach - oblodzone było rano jak jasna cholera. |
|
Cytat:
Polecam wybrać się w Beskid Żywiecki lub Śląski, chociaż Pieninki i Sądecki też mają swój urok, ja bym szukał bardziej dzikich tras :):) |
wiem ale praca nie pozwala znytnio na wiele wypadow. planuje jeszcze szczyrk odwiedzic, no i tradycyjnie chopok i kasprowy ale czekam na jakis opad;)
|
świeży puch najlepszy :) Ja planuje jakiegoś nightride'a zaliczyć na świeżym puszku, to musi być przeżycie :)
|
kiedy ja ostatnio byłem na nartach ehhh czemu ta zima taka krótka :D
|
To chyba jedyny temat w którym jest mowa o śniegu a muszę sobie pobluzgać bo mnie coś już trafia :D
%^&#@$@#&%^&(^&$##$@@$ |
.......ony snieg z deszczem
|
Macie jakiś dobry serwis narciarski albo snowboardowy?
Mam deski do smarowania a chce żeby ktoś to dobrze zrobił. |
Ktoś był w ostatnich dniach na Śnieżnicy w Kasinie ???
|
Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak było, żeby w styczniu pogoda była taka raczej październikowa. Jak patrzę na pogodę i widzę, że w połowie stycznia ma być 5 czy 6 stopni NA PLUSIE, to się tylko uśmiecham. Na nartach nie jeżdżę, więc mi to pasuje :D
|
:pala:
Śnieg ma być i już :foch: Jak co roku jestem za tym żeby spadło nawet z metr i to w mieście. I nie ma na to wpływu fakt że sprzedałem auto :-p |
Śnieg ma być w górach. W mieście ma być wiosna.
I tak jadę w Alpy :P |
A kiedy ten sniego bo za 2tygodnie mam urlop...
|
Na stokach trochę śniegu sztucznego jest pomieszanego z dodatkami. Jeździć się jakoś da wnioskując po kamerkach ze stoków.
Ale co to za śnieg przy + 6 stopniach. Znajomi byli w niedzielę w Bukowinie i pytam ich jak było - w ch.j ludzi. W Białce podobno też. Ale to może w związku z przerwą świąteczno-noworoczną, bo nikt chyba rozsądny nie jeździ po tej brei lub konsystencji sypkiego piasku (w zależności od dodatków do sztucznego śniegu) płacąc TYLE SAMO jak podczas normalnych warunków do jeżdżenia. Przy okazji... W tym roku planuje w końcu córkę uczyć jazdy i czy ma ktoś z Was na zbyciu/wypożyczeniu narty, buty, kijki itp. itd. na 1,50 m w kapeluszu? Nie będę inwestował specjalnie dla niej w sprzęt jak nie mam pewności ile razy w tym sezonie ją zabiorę. EDIT: A na razie polecam wszystkim wyciągnięcie z piwnicy... łyżew. Kilka lodowisk jest w Krakowie, można fajnie pojeździć. |
Wybieramy się pierwszy raz w Alpy francuskie do Risoul.Był tam może ktoś i może coś o tych górkach i miasteczku napisać.Z góry dzieki za odpowiedz.
|
Wczoraj byłem na Śnieżnicy w Kasinie. Jak na tak fatalne warunki pogodowe, stok przyzwoity. Rewelacji nie ma, ale 3 godziny dało się pojeździć. Brak oblodzeń i wystających połaci trawy. Śnieg nie roztopiony jeszcze, więc dało się poszlusować.
|
Cytat:
|
Śnieg za oknem !!
|
Cytat:
|
Super, odśnieżanie...
|
Cytat:
|
Idźcie marudy - do pracy się jeździ mpk ;P
|
A może nie myśleli o odśnieżaniu auta tylko chodnika przed domem.
Gwarantuję Ci że to o wiele gorsze niż zmieść troszkę śniegu z auta. |
Cytat:
|
K.O. :pobity:
|
Jak coś to mam fajne ciuchy na deskę/narty gdyby ktoś potrzebował.
Trochę kurtek i spodni damskich, jedna męska, Burton i 686. Żebyście się jakoś na stokach prezentowali :) edit: hunter pozamiatał :D |
Cytat:
|
@MatMario, jakieś aukcje na allegro? BO własnie kurtki na deskę potrzebuję nowej
|
Cytat:
Męską mam jedną, mam jeszcze damskie jak o takie chodzi to pisz to też pokaże. Będzie zniżka jak coś :D tutaj jeszcze na innych stronach, lepsze zdjęcia. 686 super firma, jakość wykonania chyba lepsza niż u B. Miała być dla mnie, ale zostawiłem sobie inny model a ta na sprzedaż http://www.dogfunk.com/686-reserved-...ed-jacket-mens http://www.cheapskates.co.nz/product...ed-jacket.html http://supersklep.pl/i88512-kurtka-s...ya-royal-plaid |
Wczoraj po 3 tyg. przerwy ruszyła Kasina. Niech jeszcze coś popada i w weekend będzie można odkurzyć sprzęt :)
|
Gdzie polecacie na kilkugodzinny wypad? Kasina, Chełm?
|
Chełm, Myślenicki Chełm ? To on wogóle jeździ ?
|
Z dwójki Chełm Kasina to ta druga zwycięża bez porównania.
Przede wszystkim dłuższy i ciekawszy stok. Poza tym nie wiem jak w Myślenicach ale w Kasinie parking za free, do każdego karnetu kupon na kawę i jedzenie lub batonika. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl