![]() |
Cytat:
|
Nie ma jeszcze potwierdzenia transferu, ale sam fakt negocjacji jest znaczący:
http://www.sport.pl/pilka/1,96012,99...ozumienia.html Brazylijski klub daje 40 mln € za Teveza. Na ogół transfery były w drugą stronę. Świat się jednak trochę zmienia. |
Świat się zmienia bo jeden Tevez chciał odejść ze względu na rodzinę bo nie wytrzymuje rozłąki i nie ma to nic wspólnego z poziomem sportowym a nawet tym tematem?
Na ogół transfery idą właśnie w drugą stronę a jeden przykład Teveza nic nie zmienia. Ile takich Tevezów jest? 5% na 100? .piszesz jakby nagle worek piłkarzy wracało do Brazylii.. zaraz nowe teorie.. Brazylia się rozwija, zaraz pół składu Barcelony, Manchesteru, Bayernu, Schalke, Realu, Interu, Parmy, Partizana, Juventusu i reszty będzie przylatywać do Brazylii.. bo jeden Tevez odszedł ze względu na swoje dzieci. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie to szok - narkotyki dobrze idą ... |
Cytat:
|
Transferowy Hit - Alexis Sanchez zawodnikiem Barcelony
|
Cytat:
Chciałbym przypomnieć też parę kolejnych, ciekawszych transferowych zmian w europejskich klubach. Tak krótko: Szkocki piłkarz Charlie Adam podpisał kontrakt z Liverpoolem. Pomocnik ostatnio występował w zdegradowanym do Championship Blackpool, którego był czołową postacią w minionym sezonie. Były piłkarz Liverpoolu i reprezentacji Anglii, Robbie Fowler podpisał roczny kontrakt z czołowym zespołem ekstraklasy Tajlandii Muang Thong United. Od dwóch lat Fowler nie grał w klubach angielskich. W lutym 2009 roku związał się z australijskim zespołem North Queensland Fury, rok później przeniósł się do Perth Glory. John O'Shea, irlandzki zawodnik Manchesteru Unitedoraz Wes Brown z tegoż samego klubuzmieniają klub. Obrońcy przenoszą się do Sunderlandu. Beniaminek francuskiej ekstraklasy Evian podpisał umowę z niespełna 32-letnim Sidneyem Govou. Piłkarz reprezentacji Francji, wicemistrz świata z 2006 roku, związał się z nowym klubem dwuletnim kontraktem. Doświadczony napastnik ostatni sezon spędził w Panathinaikosie Ateny, ale najbardziej znany jest ze znakomitych występów w Olympique Lyon. Arsenal Londyn pozyskał napastnika Lille, Gervinho. Były reprezentant Anglii, Jonathan Woodgate będzie występował w drużynie tamtejszej ekstraklasy Stoke City. Wcześniej kontraktu z nim nie przedłużył Tottenham Hotspur. Znany włoski bramkarz, Federico Marchetti związał się z Lazio Rzym. Reprezentował ostatnio barwy Cagliari.Z tym samym klubem zakontraktował się Francuski napastnik, Djibril Cisse. Przeszedł do zespołu z greckiego Panathinaikosu. Obrońca AS Roma, John Arne Riise podpisał 3-letni kontrakt z klubem Premier League Fulham. Norweski piłkarz po trzech latach wraca do Anglii. Bayern Monachium porozumiał się z Manchesterem City w sprawie transferu piłkarza reprezentacji Niemiec Jerome'a Boatenga. 22-letni obrońca,ma podpisać z Bawarczykami kontrakt do 2015 roku. Brazylijczyk Alexander Doni od przyszłego sezonu zagra w barwach Liverpoolu. 31-letni bramkarz do Anglii przeprowadzi się z Włoch. Ostatnie sześć lat spędził w Romie. (kolejne wzmocnienie Bitelsów :D)-> Chociaż nie ostatnie :D. Hitem tutaj, może się okazać przyjście na Anfield Road, Stuarta Downinga z Aston Villi. Reprezentant Anglii kosztował 20 mln funtów. Argentyński obrońca Realu Madryt Ezequiel Garay w sobotę dołączy do Benfici Lizbona. Irlandzki bramkarz Manchesteru City, Shay Given podpisał pięcioletni kontrakt z innym klubem angielskiem Premier League - Aston Villa Birmingham. Kwota transferu wyniosła ok. 3,5 miliona funtów. Obrońca piłkarskiej reprezentacji Hiszpanii Joan Capdevila podpisał dwuletni kontrakt z Benficą Lizbona. Pomocnik Juventusu Turyn, Felipe Melo został na rok wypożyczony do tureckiego Galatasaray Stambuł. Po sezonie klub ze Stambułu ma prawo pierwokupu. Z Olympique Marsylia przenosi się defensor, Gabriel Heinze, na rzecz włoskiej AS Romy. I jeden z większych hitów - siłę ognia w przytaczanej przeze mnie powyżej Romie, na pewno zasili Bojan Krkić. Młodzieżowiec w celu ogrania się, opuszcza najlepszy zespół świata. Ciekawe czym nas jeszcze zarządcy wielkich klubów zaskoczą :) |
Do Juventusu dołączył chilijczyk Vidal, były gracz Bayeru Leverkusem, tym samym Bayern Monachium obszedł się smakiem :P
|
Szkoda, ze taki szejk jaki przejał Malage nie zgłosił sie by kupic Wisłe. Malaga własnie kupiła z Villarealu Santi Cazorle za 20mln euro
|
I to już któryś z kolei niezły transfer Malagi w tym okienku transferowym. Jest aż ciekaw ich poczynań w La Liga tuż pod koniec sierpnia.
A tymczasem mamy parę nowych ciekawych poczynań na rynku :) Napastnik Jeremy Menez zdecydował się na odejście z włoskiego klubu AS Roma. Francuz po 3 latach gry dla klubu ze stolicy, postanowił wrócić do rodzimej Ligue 1. Jeremy w nadchodzącym sezonie zagra dla Paris St. German. No i teraz czy to faktycznie prawda ?? Lecz chyba raczej tak. Otóż Sergio Aguero, po przejściu testów medycznych zagra jesienią w Man City. Osadźcie sami |
A Mateusz Klich został przesuniety do rezerw bo jak twierdzi Felix Magath - jego poziom nie jest wciąż wystarczający na wymagania stawiane piłkarzom Bundesligi.
|
Cytat:
|
Bardzo ciekawe transfery robi PSG. Myślę, że po latach posuchy mogą pokusić się o zdobycie mistrzostwa. Jeśli rzeczywiście transfer Pastore dojdzie do skutku, to można mówić o pewniaku do tytułu.
Są pewniakiem do tytułu. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
Stało sie - Javier Pastore za 43 miliony euro przeszedł do PSG ucierajac nosa Barcelonie, Realowi czy Chelsea. Do tego po transferze Aguero do Manchesteru kibice Atletico Madryt zycza mu smierci :/
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
I przede wszystkim hit ostatnich dni, czyli młody belgijski talent Romelu Lukaku, zasili Chelsea Londyn. Tak tak, to już pewne. Gwiazda i najlepszy strzelec minionego sezonu w Anderlechcie ma dopiero 18 lat ! Za to w odwrotnym kierunku powędrował Milan Jovanović. Pomocnik Liverpoolu wybrał ofertę Anderlechtu.
Z kolej Chelsea opuszcza Jurija Żyrkowa na rzecz Anży Machaczkała. Rosjanin podpisał z zespołem Priemier Ligi czteroletni kontrakt. Przejdźmy dalej: Argentyński piłkarz Gabriel Milito opuszcza Barcelonę. 30-letni środkowy obrońca zapowiedział, że wraca do Indepediente Buenos Aires. Nasz były piłkarz Kalu Uche przeszedł z hiszpańskiej Almerii do Neuchatel Xamax. 28-letni Nigeryjczyk podpisał ze szwajcarskim klubem dwuletni kontrakt, ale kwoty transferu nie ujawniono. Mirko Vucinic za 15 milionów euro przeszedł z Romy do Juventusu Turyn. Napastnik piłkarskiej reprezentacji Czarnogóry podpisał ze "Starą Damą" czteroletni kontrakt. Romę natomiast zasili golkiper rzymskiego klubu, reprezentant Holandii Maarten Stekelenburg z Ajaksu Amsterdam. To już trzecie dość poważne wzmocnienie rzymian. |
Zapomniałeś napisać, że Wesley Sneijder prawdopodobnie pójdzie do....Man City mówiło się o United chodź dalej nie wiadomo jaki klub wybierze.Ciekawi mnie ten Lukaku czy będzie grał pierwsze skrzypce w Chelsea i się rozwinie czy będzie nie wypałem
|
Moim zdaniem, zdoła przebić się do podstawowej jedenastki. Może nie od razu, ale stopniowo, systematycznie trener Villas Boas będzie dawał mu szansę. Tak jak to było w Anderlechcie czy w reprezentacji Czerwonych Diabłów. Tam w zasadzie szybko wypłynął na wysokie wody, ale trzeba pamiętać, że to nie ten sam poziom co w według mnie najlepszej lidze świata. I sadzę, że już po kilku meczach sezonu w Premier League będzie znaczącą postacią w zespole. Nie rzecz jasna, że będzie kimś od którego w dużej mierze zależy rezultat spotkania i nie sądzę też, że większość piłek będzie adresowana do niego. Taka sytuacja jest możliwa, lecz nie przypuszczam, że mogłoby to mieć miejsce już w tak jego młodym wieku. Chociaż przykład myślę znanego wszystkim nam dobrze Mario Gotze może świadczyć zupełnie co innego
|
Cytat:
|
Jeszcze nie słyszałem o oficjalnym przejściu gwiazdy Interu do Man City. Sądzę, że wszystko sie wyjaśni po jutrzejszym sparingowym spotkaniu z Anglią. Może nie bezpośrednio po tym meczu kontrolnym, lecz sądzę, że jest to kwestia paru następnych dni. A na czasie, powinno zależeć obu zainteresowanym stronom. Wszarze już w ten weekend maja ruszyć rozgrywki ligi angielskiej.
A z ostatnich ciekawszych transferów wypada wspomnieć tutaj o 34-letnim napastniku Luisie Boa Morte, który zamienia West Ham United na grecką Larissę. |
Samuel Etoo przeszedł za 30mln euro do druzyny Andżi Machaczkała. Za jeden sezon ma zarobic... 20mln euro.
|
Cytat:
Wcześniej Anżi pozyskało już Brazylijczyka Roberto Carlosa z Corinthians i Rosjanina Jurija Żyrkowa z Chelsea Londyn. |
Za taką kasę,którą oferują Eto to zbudowaliby nawet jak na tamte warunki super mocny zespół. A tak to wiele szumu o nic.
|
Wypsztykają sie jak te Kazachstany i inne Moldawie.
|
Machaczkała w czerwcu kupiła za 14 mln € Dżudżaka z PSV.Ciekawy zespół montują
|
A Biednego Drewnialdo nadal nigdzie nie chcą http://www.tvn24.pl/-1,1713702,0,1,n...wiadomosc.html
|
Liverpool uzgodnił z Newcastle kwotę transferu hiszpańskiego obrońcy, Josego Enrique. Sumy jak na razie nie ujawniono. Ten 25-letni lewy obrońca jest wychowankiem Levante. Grał też w Valèncii, Celcie Vigo i Villarrealu, z którego w 2007 roku przeszedł do Newcastle United.
|
Cesc Fabregas w Barcelonie (ofeta to 29mln od Barcy, 5 mln od samego Cesca plus 5 lub 6 mln euro zmiennych, które będą wypłacone w przypadku zdobycia przez Barcelonę w ciągu 5 lat 2 mistrzostw PD i 1 LM). Najprawdopodobniej w poniedziałek ma się odbyć prezentacja.
Xavi, Iniesta, Fabregas, Thiago, Mascherano, Busquets, Keita - pomoc w Barcie robi piorunujące wrażenie. |
Dokładnie i w dodatku może to już okazać się w najbliższą niedzielę, kiedy naprzeciw siebie staną dwie najlepsze drużyny w Hiszpanii,i aby powalczyć o krajowy Superpuchar. Przy tak wielkim potencjale Barcy, stawiam na przekonujące zwycięstwo nad Królewskimi.
Niestety... |
Cytat:
|
Cytat:
10 znaków |
Cytat:
Mou napiął się na to trofeum i myślę, że je wygra. Barca nie wyrobi kondycyjnie (taki Messi czy Alves nie wystąpili w żadnym meczu przed sezonem!, Iniesta pograł trochę, to samo Pique, Villa czy Pedro). Słabo to widzę. |
Szkoda, że z Barcy robi się taki moloch z gwiazdorami. Nie gwiazdorami w stylu CR, czy Rooney tylko z najlepszymi piłkarzami świata w jednym teamie. Tak jak już ich w poprzednim roku nie mogłem oglądać tak teraz pewnie zobaczę ze 2-3 mecze w ich wykonaniu w sezonie. Może wystawią dodatkową drużynę w PD? Spokojnie zrobiliby 1 i 2 miejsce.
|
Mam tylko nadzieję, że nie skończy się to wszystko tak jak kilka lat temu, z tzw. 'fantastyczną czwórką' (Ronaldinho, Eto, Messi i dojście Henry'ego). Mieli młócić wszystko i wszystkich, ale nic z tego nie wyszło.
|
Cytat:
Jak dla mnie, kibica który sympatyzuje od zawsze za Królewskimi, zdobycie kolejnego cennego trofeum w gablocie Królewskich (to byłby już 9 Superpuchar) byłoby dobrym prognostykiem przed ligą i po raz drugi utarciem nosa największemu rywalowi w pucharowej rywalizacji La Ligi. Ale daleki jestem od takiego optymizmu, jaki emanuje od Paco Buyo, byłego bramkarza Los Blancos, który wytypował odpowiednio 5-0 i 3-1 dla Galacticos. A i tak jeszcze jakoby nie odbiegać za bardzo od tematu to podam do wiadomości, że Juan Valera, obrońca Atletico Madrytzostał nowym zawodnikiem Getafe. |
Fabregas oficjalnie zawodnikiem Barcelony - jutro podpisze kontrakt i zostanie zaprezentowany. Potwierdził to Arsenal na swojej stronie internetowej.
|
Aguero wszedł i po 7 minutach strzelił gola. Potem zaliczył świetną asystę, a na koniec przywalil z 26 metrów pod długim rogu....Miazga transfer!
|
Cytat:
http://www.fcbarca.com/images/cescduze1.jpg I zaprezentowali tego no jakmutam DiNatale łączą z Arsenalem. |
"Bombardier" zmienił klub. Radamel Falcao oficjalnie zostal zawodnikiem Atletico Madryt. Przyszedl wraz z kolega z Porto Rubenem Micaelem za laczna sume 45mln euro.
|
Mateja Keżman łączony z Polonią Warszawa został nowym zawodnik uczestnika Ligi Mistrzów, Bate Borysów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl