![]() |
Zastanawiający jest fakt, że ucichła (czy raczej została wyciszona) sprawa skorumpowanych klubów. Widać, ze prokuratorzy mają polecenie zajęcia się sędziami i zostawieniem klubów ....do czasu, aż nastąpi przedawnienie czyli po 1 czerwca 2009 r. Zważywszy, że np. jeden ze skorumpownych klubów z drugiej strony Błoń ma mocnego promotora z partii rządzacej, a minister tzw. sprawiedliwości jest też z Krakowa to wielece prawdopodobne, że akta tej sprawy zostały na ten czas przywalone sterta innych akt. Dlatego teraz o klubach cicho sza, a trwa łapanie sedziów. A przeciez można i jedno i drugie :).
|
Jasne, że można. Ale jak?
Przecież wiadomo, jak trudno było udowodnić że klub był uwikłany korupcję w przypadku Arki Gdynia. Mimo, że aresztowano i postawiono zarzuty niemal całemu zarządowi. Ostatecznie jednak uzyskano dowody, że klub o sprawie wiedział i PZPN nie miał wyjścia. Natomiast prof. Filipiok jest cwańszy. On meczów nie kupował i o niczym nie wiedział:-D Jak Klicki. Tyle, że u Klickiego kupował trener. A u Filipioka nawet nie trener, ani zawodnicy. Tylko najprawdopodobniej grupa 100, która teoretycznie z klubem nie musi mieć nic wspólnego. Filipiok może zawsze stwierdzić, że nic o tej oddolnej inicjatywie nie wiedział, podobnie jak zawodnicy i zarząd klubu. I ukaranie C. może być bardzo trudne, choć oczywiście nie niemożliwe. Ale faktycznie, masz rację. Najwyraźniej i we Wrocławiu nie ma chyba specjalnej woli do tego, by karać kolejne kluby. Szczególnie że pewnie i na Lechię (Tusk), Śląsk (Schetyna) coś by się znalazło. Niby śledztwo jest rozwojowe, a przecież prokuratura miała dostarczyć PZPN dowody w sprawie kolejnych klubów. Mowa była o Jadze, Cracovii i innych klubach. I co? I nic... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oboje wiemy, że kolor mojego nicka nie ma nic do rzeczy, ale to wygodne - wskazywać się jako ofiarę nadużyć, prawda? Poza tym - gdzie Ty widziałeś te brutalne ataki personalne? Sugeruję trochę luzu. Nie ma chyba sensu przesadnie przejmować się komentarzami z forum internetowego, prawda? |
Wit. Z i Wójcik gdyby opowiadali głupoty to sami by na siebie bicz kręcili. Przecież wiedzą,że co najwyżej w zawieszeniu wyrok dostaną, i tyle z tego cyrku calego. Natomiast gdyby wyszlo,że komfabulowali podczas skladania zeznań sami sobie narobili by dużo większych problemów. Większych niż ta cała korupcja. Przecież zanim cokolwiek powie się podczas przesluchania to podpisuje się później, że to co się powiedziało jest zgodne z prawdą, i ,że skladało sięzeznania pod odpowiedzialnością karną. Wiec gdzie tutaj logika? Sąd wydaje wyrok w zawieszeniu za korupcję,a zaraz go odwiesza, bo wyszło, ze chłopcy składali fałszywe zeznania. Jeśli są cfani to w takie rzeczy nie pójdą,bo to ma krótkie nogi. Poza tym przed śadem zenzje się pod przysięgą, muszą powtórzyć to co podczas przesluchania. Jeśli kłamią sami sobie krzywdę robią. Więc ja bym tak bardzo ich nie oczerniał,że skladają fałszywe zeznania,aby się mścić.Bo na tym mogą stracić najbardziej oni.
|
Dokladnie panowie - przeciez cala ta afera - wziela sie z tego , ze zawineli jednego, ten sie poprul, wiec zwineli kolejnego, kolejnego itp.
Czego by nie mowic o tej calej bandzie, to to nie sa wielcy mafiozi, ktorzy pary z geby nie pisna, tylko zwykle cwaniaki ktorym sie wydawalo ze to sie bedzie tak krecilo do samego konca. Taki Rywin choc poszedl pierdzec zupelnie za co innego niz zrobil i tak na prawde byl tylko kozlem ofiarnym - wolal odsiadke, niz zeznania. Oni tego nie maja - to zwykle cioty i rzeczywiscie nie ma zadnego sensu w tym, by mieli kogos oczerniac. Nie ma w pl uczciwego sedziego i nalezy sie z tym pogodzic. Kazdy w miare szanujacy sie zwiazek, juz dawno pozbyl by sie ich wszystkich -zatrudniajac Czechow,Slowakow,Niemiachow itp - stac ich na to ale w warunkach gdzie oni sami przez lata handlowali na wszystkie strony to oczywiscie s/f. apdejt - mam nadzieje ze ta 'organizacja przestepcza' w zarzutach , ma solidne umocowanie ,bo reszta zarzutow to wiadomo ze skonczy sie co najwyzej zawiasami a ten to juz nie jest smiech na sali a znakomita karta przetargowa by panowie zaczeli sypac |
Kolejny do kolekcji http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zymany,1230413
|
co prawda to tylko Fakt, więc ostrożnie, ale może zaczyna się coś konkretniejszego wykluwać:
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=39575 Na tę okoliczność już mam zakupioną flaszeczkę Absolutu, a gdy słowo stanie się się ciałem jeszcze do tego czteropak choćby takiego Zywczyka dodam, co tam, ma uderzyć w dekiel , takie święto :D |
Listska przycisneli i pewnie zaczął sypać. Pewnie niedługo pojawią się nowe zatrzymania.
|
Cytat:
|
Piszą to już od dawna (co jakiś czas) , W prawdzie PS. to Fuc-kt ale nie wiadomo czy śmiać się czy płakać nad tym bagnem.
Może dla tego Filipiak taki wstrzemięźliwy z transferami bo na drugą(1) ligę kasy szkoda?. A poznań mógłby skończyć jak Lubin i Kielce. Ależ to wszystko porypane, tych sędziów i działaczy to powinien osądzać trybunał w Iranie!, tam by ich odpowiednio ukarali. |
Lista ustawionych meczów piłkarskich z udziałem zespołów z Podkarpacia:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...RT01/745315275 |
http://www.sport.pl/sport/1,65025,61...chatow___.html
Ciekawe, ten sam beton z PZPN który uchwalił abolicję teraz ją chce anulować. Sam byłem i jestem nadal za jakąś formą abolicji - jeśli chodzi o kluby. W końcu trzeba ustabilizować rozgrywki, a nie wykluczać co roku 2-3 kluby - w miarę jak pojawią się zarzuty. Szczególnie, że prawie wszyscy są umoczeni. Ale problem w tym, że prokuratura nie chce już współpracować z PZPN. I do czerwca raczej na pewno nie będzie kwitów na Jagiellonię czy Pasy, a więc typowane przez media, najbardziej umoczone kluby. To byłaby jawna niesprawiedliwość w stosunku do Korony, Zagłębia czy Arki które swoje odcierpiały. Perspektywa odsunięcia abolicji w czasie byłaby też kusząca z uwagi na pojawiające się coraz częściej wątki dotyczące Kuchenek:-D |
Cytat:
To chyba nie jest caly tekst, jak macie reszte, to wklejcie, z czystego masochizmu prosze. |
Jak podaje TVP Info policja w Poznaniu zatrzymała piłkarza Lecha - Piotra R. i jakiegoś tam działacza.
|
co za news z samego rana:-)
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Teraz tylko czekać na sąsiadkę zza Błoń:-p |
|
Cytat:
Co istotniejsze dla mnie, jakie to może mieć konsekwencje dla samego klubu. Czy Lech może być tak jak Zagłębie czy Korona zdegradowany? |
Chodzi podobno o sezon 03/04 Lech miał sprzedać mecz Świtowi. Panu R. oczekiwany jest w Wrocławiu za około 4h. Info : TvpINFO
|
Cytat:
|
Cytat:
Co nie znaczy, że zatrzymanie kryształowego Piotrka mnie nie ucieszyło :D |
Buhahaha...
No tak jednak miał rację, że cała liga będzie oglądać jego plecy, zapomniał jedynie dodać o czarnym pasku na oczkach :lol: http://m.onet.pl/_m/bfda3e17b5833fa3...8f5698,5,1.jpg |
W Tvp Info mówili że ma już zostać przedstawione zarzuty i będzie to więcej niż jeden zarzut. Lechowi i tak nic nie zrobią. Nie chodzi tu nawet o żadne ustawy tylko o to że ten Lech już nie istnieje. Lech wiedział co robi sprzedając się...
|
kiedy był mecz z Płockiem co go to sprzedalismy i drugi sprzedany(?) ze Śląskiem Wójcika ?
W Poznaniu będzie dziś gorąco: -Lechem! -Amiką! -Lechem! -Amiką! :lol: nie ma sie co podniecać: w czerwcu będzie abolicja, nawet jak im dadzą karę wcześniej to na pewno nie degradacji. Pozatym jak stwierdza, ze sa Amika to rpzed czerwcem Amiki na pewno już nie ukarzą ... |
Cytat:
PS: zna ktoś forum Lecha? Chciałem poczytać komentarze i się pośmiać :) |
|
Buhahaha...tak marzył o zdobycia MP z Lechem...Pozdrowienia do więzienia..
http://www.lechpoznan.net/wydarzenie-5943.html Bardzo jestem ciekaw komentarzy Smudy...i jak to bałkańcom wytłumaczą...a tak się napinali...i pomyśleć , że pare lat temu Piotr R. zwany reksiem był jedną nogą w Wiśle |
Ach, jestem bardzo ciekawy reakcji Prawdziwych Kibiców Lecha.
No bo: jeśli ich guru i żywa legenda klubu Reksio faktycznie sprzedawał mecze, to znaczy że Lechowi można by postawić zarzuty korupcyjne. Jasne, zarzutów nie postawią - bo Lecha już nie ma. Jest Amika. O czym pewnie dobitnie przypomną działacze tego klubu. Chodzi tylko o to, do jakich korzeni się Prawdziwi Kibice poczuwają: - do kupującej na potęgę Amiki, założonej w 1992 roku; - do kupującego Lecha, zlikwidowanego w 2007 roku. |
Cytat:
Pokaż mi dokładnie jaki mecz kupiliśmy, tylko z konkretnymi dowodami. |
Cytat:
ciekawe podejście do sprawy :lol: |
Cytat:
Znalezione na forum gazeta.pl Cytat:
|
Wcale nie musieli kupować.
Mogli wszak sprzedawać... Druga strona tego samego handlu :] |
Cytat:
|
To pokaż mi konkretnie gdzie prokuratura napisała, że kupowaliśmy
@it, wiem, możliwe, że Lech-Świt był sprzedany, ale Flamengista napisał, że coś kupiliśmy więc czekam na dowody. |
[quote=studio;667164]To pokaż mi konkretnie gdzie prokuratura napisała, że kupowaliśmy
quote] jak ostatnio wchodziliście do ligi pod dowództwem Baniaka to publiczną tajemnicą jest co się działo m.in. w szatniach sędziowskich przed meczami... i może tyle na ten temat dowodów zapewne żadnych nikt tu nie ma..., ale jaki to argument? |
Cytat:
Pewnie że to nie dowód, ale od dowodów jest prokuratura. Nie żadaj dowodów od nas, bo niby skąd takowe mielibyśmy mieć? Równie dobrze ktoś mógłby napisać udowodnij że nie kupowaliście. |
prosze oto dowód że Lech nie kupował
Bogusław Baniak (trener poznańskiego Lecha) "Gramy w Lechu uczciwie. Poza tym kupienie meczu kosztuje 500 tysięcy. A my tyle nie mamy... " chyba wystarczy :) |
Dokładnie Gigant, od dowodów jest prokuratura, tak samo od dawania wyroków jest sąd, dlatego radziłbym się wstrzymać z komentarzami a tymbardziej takimi głupotami jak Flamengista pisał.
Zatrzymano prawie 200 osób w tych aferach, ile wyroków skazujących padło? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl