Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto zostanie nowym trenerem Wisły Kraków ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10398)

serek.c2 27.05.2021 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567922)
Urban byłby w pakiecie z Płatkiem (a raczej odwrotnie). Nigdy nie sądziłem że był naszym kandydatem nr 1, ale pewnie gdybyśmy mieli przebierać tylko w polskich szkoleniowych to pewnie byłby jednym z pierwszych wyborów.

Tak jak zresztą pisałem. Top 10 trenerów tym kraju ma robotę. I to taka z której na razie sami nie odejdą. Oczywiście pewnie nie brakuje ludzi z wizją w 1 czy 2 lidze, ale ja nie odważe sie nikogo wskazać.
Takich Papszunów II pewnie i sporo, ale łatwiej powiedzieć niż takiego wskazać.

Przepraszam, ale nikt w klubie nie rozważał zatrudnienia Urbana.

Merkury 27.05.2021 19:07

Skoro dotychczas nie ogłosili Wuja czy Sobola rozmawiają z kimś spoza Polski.

Karherop 27.05.2021 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1567925)
Przepraszam, ale nikt w klubie nie rozważał zatrudnienia Urbana.

Przecież sam Urban to dzisiaj powiedział.

krysztal 27.05.2021 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567929)

Wiadomo o która Wisłę mu chodziło?

R33 27.05.2021 20:47

O nas.

https://www.goal.pl/ekstraklasa/jan-urban-wywiad/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goal.pl
Kibice Wisły Kraków chcieli, bym spytał, czy miał pan ofertę z tego klubu.

Powiem tak: był kontakt. Ale inni też się odzywają. Poprzestańmy na tym.

serek.c2 27.05.2021 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567929)

Nie wiem co Urban powiedział, wiem że klub nie brał pod uwagę jego zatrudniania :)

Może mu chodziło o czas przeszły, jeszcze przed Skowronkiem ;)

krysztal 27.05.2021 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1567915)
Kolego ale czego się spodziewałeś? Że pukniemy Górnika czy Lechię po 3:0? W obu meczach prowadziliśmy grę, ale bez napastnika to można sobie prowadzić ... W Płocku Sobol naładował swoich mentalnie i dokąd mieli siłę przeszkadzali, nawet za Kasperczaka potrafiliśmy walić głową w mur 70 minut i nic, a ostatecznie kończyło się 3:0. Różnica taka ze wtedy Kasperczak miał pół drużyny reprezentantów, a teraz nie ma nawet pół napastnika który strzeliłby bramkę. To samo było z Mielcem, gdyby Burliga nie spalił jak frajer spokój byłby wcześniej, a tak była nerwówka. Ale przecież skuteczność jest najważniejsza czyli i Płock i Mielec na plus, wygląda, że twojemu stolarzowi jednej ręki brakuje. Dodając do tego Gdańsk i Zabrze bo pisanie że zagraliśmy w tych meczach słabo, kompromituje. Trzy mecze z poprzedniej rundy w których zagraliśmy dużo powyżej oczekiwań i zaczyna twojemu stolarzowi palców u rąk brakować. Ale wtedy po przerwie na reprezentację i słynnym jajeczku, nagle "pary zabrakło". I zaczęła się kupa jak to obrazowo określiłeś... Która trwała tak długo jak było trzeba, bo "legendy się szanuje". Co tam wyniki, Wisła i jej interes...

Ale jak ma trener zadbać o wyniki kiedy zawodnicy mają wyniki w dupie? O ile nie dbają właśnie o argumenty dla zarządu/właściciela. Bo przecież pensje wypłaca zarząd/właściciel, a nie trener...

Skoro już przyznałeś że skuteczność jest najważniejsza to policz dobrze i wtedy tym bardziej wystarczy palców jednej ręki no bo przecież wtedy taki mecz z Piastem zapisujemy na minus.Bilans Hyballi to 5 zwycięstw wliczając nawet mecze grudniowe.Pięć zwycięstw jak pięć palców u jednej ręki.Remisu przecież nie można w takim wypadku zapisac ani na plus ani na minus.W gdańsku lechia nas kontrolowała cały mecz ale przeciez napisałem że na pewno gra wyglądała lepiej niż z płockiem czy żabolami. Mieliśmy jakies sytuacje ale zwycięstwo gdańszczan było jak najbardziej zasłużone .Mecz z górnikiem to typowy pokaz antyfutbolu z obu stron.Tak samo jak mecz z imienniczką z mazowsza

royalmichael 28.05.2021 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1567931)

https://mobile.twitter.com/jarokrole...27524005072903
Może ta wypowiedź to po prostu element negocjacji z Górnikiem. "inni też się odzywają", "poprzestańmy na tym" - wygląda na to, że po prostu chciał ugrać jak najwięcej dla siebie.

Był kontakt z Wisły?
No kiedyś tam był. Ale tego nie pisz. Napisz, że był.
Aż się ten dziennikarz zaczął tam tłumaczyć.

silver03 28.05.2021 13:03

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15636014

Cytat:

Wisła Kraków cały czas szuka trenera. Informowaliśmy już, że przy ul. Reymonta poważnie myślą o kierunku południowym, a poszukiwania czynione są m.in. w Czechach i na Słowacji. Czeski dziennik isport.blesk.cz informuje, że „Biała Gwiazda” chciała zatrudnić Martina Svedika. Ten odmówił jednak.

Cytat:

To kolejny trener, na którego ostrzyła sobie apetyty Wisła, a który jej odmówił. Tak samo jest bowiem w przypadku Pavola Stano. Trener Żyliny również był jednym z mocniejszych kandydatów do zatrudnienia w Krakowie i również nie zdecydował się podjąć bardziej konkretnych rozmów z „Białą Gwiazdąâ€.

Kurz 28.05.2021 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1567939)

Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca :).

wolfy 28.05.2021 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1567940)
Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca :).

Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.

Jagul 28.05.2021 16:08

Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.

Ogryzek 28.05.2021 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1567949)
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.

A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.

FraMat 28.05.2021 17:25

Niech jeszcze zaproponują Flickowi, Mourihno, Kloppowi... okaże się, że tylko Brzęczek nie robi fochów

Kurz 28.05.2021 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567942)
Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.

Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.

KOALIK 28.05.2021 17:55

Tylko pytanie brzmi: czy gdyby była zagrożona obecność Wisły w Ekstraklasie, to czy Kuba dalej broniłby wujka czy pozwoliłby zatonąć, bo rodzina byłaby ważniejsza niż klub.

robert777 28.05.2021 18:18

Wszyscy odmawiają, Niedługo wszyscy będą błagać o Brzeczka. I wtedy wjedzie on, cały na bialo

Jagul 28.05.2021 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567953)
A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.

Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.

Ogryzek 28.05.2021 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1567960)
Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.

Sam sie kompromitujesz pisząc takie brednie. Napisałem - Twój (w podtekscie) głos żadnego kibica nie ma tu znaczenia. No, ale widac "frustracie" - nerwy puściły :)

Jagul 28.05.2021 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567961)
Sam sie kompromitujesz pisząc takie brednie. Napisałem - Twój (w podtekscie) głos żadnego kibica nie ma tu znaczenia. No, ale widac "frustracie" - nerwy puściły :)

Jesteśmy na forum kibiców Wisły Kraków, więc chyba oczywiste jest to co napisałeś. Masz coś jeszcze do dodania?
Wiem, że aktualnie jest wakat na stanowisku trenera i nie masz kogo gnoić ale wytrzymaj jeszcze te dwa tygodnie...

Ogryzek 29.05.2021 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1567966)
Jesteśmy na forum kibiców Wisły Kraków, więc chyba oczywiste jest to co napisałeś. Masz coś jeszcze do dodania?
Wiem, że aktualnie jest wakat na stanowisku trenera i nie masz kogo gnoić ale wytrzymaj jeszcze te dwa tygodnie...

Lecz się ćwoku, popłuczyno po Gegenie.

Jagul 29.05.2021 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567973)
Lecz się ćwoku, popłuczyno po Gegenie.

No i takiego Ogryzka to ja lubię ;)
Naprawdę skup się na tym co robisz dobrze, a zdecydowanie nie jest to pisanie merytorycznych postów.

Ogryzek 29.05.2021 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1567977)
No i takiego Ogryzka to ja lubię ;)
Naprawdę skup się na tym co robisz dobrze, a zdecydowanie nie jest to pisanie merytorycznych postów.

Niewiniątko, świeczkę zjadło i siedzi po ciemku. Typowy prowokator - a potem uradowana micha. No taki typowy Jagul - zero merytoryczności, byle sprowokować.

btw
Jurek przybywaj!

wolfy 29.05.2021 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1567956)
Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.

Tak jak napisałem wcześniej, Brzęczka:
- nie wywalą po pięciu miesiącach
- nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich
- piłkarze ani legendy nie będą mu podskakiwać, bo stoi za nim Kuba
- Kuba nie będzie mu pyskował, bo wujek.

Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów.

Jagul 29.05.2021 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567978)
Niewiniątko, świeczkę zjadło i siedzi po ciemku. Typowy prowokator - a potem uradowana micha. No taki typowy Jagul - zero merytoryczności, byle sprowokować.

btw
Jurek przybywaj!

Ale to Ty do mnie zagaiłeś w tym temacie więc nie wiem o co Ci chodzi.

To co napisał wolfy zdecydowanie ma sens.

krysztal 29.05.2021 13:56

Tylko że nie Brzęczek będzie trenerem.
A i Jagul o Fornaliku to .......iłem chyba ja a nie Ogryzek ale tak jak wy marzyliście że Hyballa będzie naszym zbawcą tak ja mogę marzyć o Fornaliku na stanowisku trenera Wisły

Jagul 29.05.2021 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1567984)
A i Jagul o Fornaliku to .......iłem chyba ja a nie Ogryzek ale tak jak wy marzyliście że Hyballa będzie naszym zbawcą tak ja mogę marzyć o Fornaliku na stanowisku trenera Wisły

Może Ty również. Ogryzek na pewno, bo nawet wymienialiśmy się opiniami.
.
Oczywiście, że możesz marzyć czy ja Ci zabraniam?

FraMat 29.05.2021 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567980)
- nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich

Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów.

No i dziwnych transparentów też nie będzie.
Ma to sens.
Niestety.
Aż strach się bać.

PAWEŁ 29.05.2021 16:03

Cytat:

Ale po kiego grzyba potrzebny nam typ który pojęcie o trenerce pokazał będąc selekcjonerem? Tzn. On rozumie tylko ....a pojąć nie może. Taniej wyjdzie wziąć figuranta za frytki a dyrygował będzie Kuba. Sportowo będzie to samo a finansowo in plus..

Fugiel 29.05.2021 17:42

A ja mysle, ze nikt nie przyjdzie trenowac - zostanie nam KK i MJ - nasze Trio dziala bez zadnego planu - skoro chcieli zwolic Piotrusia, powinni miec kogos zaklepanego i teraz wszyscy zdziwieni.

qaro 29.05.2021 19:56

Brzęczek nie będzie popychadłem, do tego po wydarzeniach w kadrze ma coś do udowodnienia więc może na tym zyskamy, transfery i stabilność, musimy odbić się od dna to jest priorytetem
I przestańcie cytować tego brodatego trolla ogryzka

PAWEŁ 29.05.2021 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1567997)
Brzęczek nie będzie popychadłem, do tego po wydarzeniach w kadrze ma coś do udowodnienia więc może na tym zyskamy, transfery i stabilność, musimy odbić się od dna to jest priorytetem
I przestańcie cytować tego brodatego trolla ogryzka

Żeby coś udowodnić to trzeba mieć wizje i pomysł a przede wszystkim wiedzieć jak. U Brzeczka nic takiego nie występuje

qaro 29.05.2021 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1567998)
Żeby coś udowodnić to trzeba mieć wizje i pomysł a przede wszystkim wiedzieć jak. U Brzeczka nic takiego nie występuje

W naszej buraczanej lidze? My nie gramy o podium tylko o utrzymanie po co Ci gość z wizją i pomysłem jak na boisku są partacze. Brzęczek, mam taką nadzieję to szansa na wzmocnienie składu

Kurz 30.05.2021 00:06

Cytat:

I weźmie tyle co Rumak :)? Czy z dodatkiem reprezentacyjnym, jak Nawałka.

Arkadiusz.Czerepach 30.05.2021 09:21

dlatego pisałem : Kuba grający trener

rafkur 30.05.2021 10:08

Cytat:

Kuwa przeczytałem to i mimo, że Brzęczka uważam za parodię trenera zgadzam się. Tylko Brzęczek! Faktycznie nikt normalny do nas nie przyjdzie, gramy o 12 miejsce i 3 rundę PP, zawodników mamy jakich mamy więc fajerwerki nam nie grożą a Brzęczkowi nikt nie podskoczy z wiadomych względów. Ogarnąć na poziomie utrzymania raczej ogarnie.

Jaroo1 30.05.2021 10:54

Generalnie wszystko się zgadza. Była nadzieja, że ktoś z zewnątrz, najlepiej z zagranicy wprowadzi nas na nowy poziom itd Jak widać za wcześnie na to. Także teraz to aby stabilizacja, spokój w szatni, jak najmniej roszad i spłacanie długów, budowanie przez kolejne lata.

Z Brzęczkiem to jak najbardziej może wypalić ale... no własnie, jest jedno ale... Wuja mogą nie zwolnić w odpowiednim momencie, gdy druzyna np będzie w strefie spadkowej... I tym sposobem myk z Brzęczkiem może okazac się ostatnim gwoździem do trumny i spadku z ekstraklasy.

Jeśli tego spadku byśmy unikali w kolejnych sezonach to rzeczywiście taki wujo może być dobrym elementem w tej ukladance, na przetrzymanie kolejnych lat i powolne wychodzenie z biedy. Bez kłótni, bez ciśnienia i presji na wyniki.

Karherop 30.05.2021 11:14

https://youtu.be/5fWwB7i3Ba0
Polecam film odnośnie kilku niuansów taktycznych trenera Brzeczka.

Ciekawe tylko czy piłkarze tego nie stosowali bo nie wiedzieli/nie chcieli/nie umieli czy nie dosłyszeli.

Niemniej ciągle mam nadzieję że nie wylądujemy teraz z Brzęczkiem, a tropy Słowacki/Czeskie nie są przypadkowe.

Drozd 30.05.2021 11:20

Co innego presja na wyniki, a co innego wymaganie od kopaczy odpowiedniej postawy na boisku i rozwoju piłkarskiego . Bo oni nie grają w Wiśle charytatywnie tylko kasują co miesiąc niezłą bułę. I jeżeli warunkiem spokoju w szatni jest głaskanie się po fiutach to do niczego to nie doprowadzi. Potrzebny jest trener WYMAGAJĄCY. Niezależnie od poziomu piłkarzyków w szatni. Czy Brzęczek jest wymagający? Oby Kuba kazał mu takim być, a buntowników wypieprzał czym prędzej tym lepiej, a nie jak dotychczas...

Arkadiusz.Czerepach 30.05.2021 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1568014)
https://youtu.be/5fWwB7i3Ba0
Polecam film odnośnie kilku niuansów taktycznych trenera Brzeczka.

Ciekawe tylko czy piłkarze tego nie stosowali bo nie wiedzieli/nie chcieli/nie umieli czy nie dosłyszeli.

Niemniej ciągle mam nadzieję że nie wylądujemy teraz z Brzęczkiem, a tropy Słowacki/Czeskie nie są przypadkowe.

sporo tam o 3-5-2 , a z tego co pamietam to już od czasów wdowczyka , za zrodlo porazek upatrywano sie przechodzenia na 3-5-2 , zreszta to samo bylo u skowronka i ph

tymczasem , jasne jest że od kilku lat to jest standard , ui albo sie tego polskie druzyny w koncu nauczą , albo nie mamy czego szukac w europie
4-4-2 to archaizm jak WM

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl