Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30 kolejka] WISŁA Kraków - Zagłębie Lubin, 9 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9605)

Adenalix 11.04.2016 13:19

Popatrzcie co dali zmiennicy Wisły (crivellaro, Bałaszow), a co zmiennicy Zagłębia. Mam nadzieję, że miejsce tych dwóch piłkarzy w tej formie będzie w rezerwach, albo na środku ławki. Fajnie się gada post factum, ale lepiej było dac Popovicia albo Wolskego na 10tkę za Drzazgę i dać na defensywnego Bartosza z mega serduchem albo nawet Cywkę.

Po drugie: jasne, jesteśmy w trakcie co najwyżej średniego sezonu, ale nie ma co gadać, że nie awansowaliśmy zasłużenie/ nie zasłużenie. Przed gwizdkiem na rozpoczęcie meczu z Zagłębiem wiedzieliśmy, że tak się sprawy poukładały, że wystarczy wygrać i jesteśmy w grupie mistrzowskiej. Mogliśmy zapomnieć o przykrych sprawach z początku sezonu. Ale nie wygraliśmy. Kropka. Nawet, jeśli zasługiwaliśmy w tym meczu na wygraną (nie wiem czy jest coś takiego w futbolu), to Zagłębie, które w sensie piłkarskim było jednym z najtrudniejszych rywali przy R22 w tym sezonie postawiło nam twarde warunki. Np. moim zdaniem Starzyński był lepszy od Wolskiego. Wisła zagrała super mecz. Grali w piłkę, jeździli na tyłkach, podwajali w kryciu, pressing i wola zwycięstwa. Szacunek dla Zagłębia, bo choć nie stwarzali realnego zagrożenia pod nasza bramką, potrafili strzelić ze stałego fragmentu gry (krycie zgubił Głowa) i poszli do przodu, bo chcieli z nami wygrać, a teoretycznie nic nie musieli. Brakło trochę szczęścia (strzał Ondraszka), jakości (kiks Bałaszowa), wyrachowania (bramka na 1-1), ławki rezerwowych... Szkoda, bo będziemy teraz się męczyć. Musimy wygrać z Zabrzem i wejść w swój właściwy rytm do końca sezonu.
Jedynym lekkim optymizmem napawa mnie to, że nikt nie uzna w Zarządzie, że już jesteśmy super i nie wymagamy wzmocnień, co mogłoby się stać po awansie do górnej ósmeki.
Podziwiam grę Wolskiego, ale na dzisiaj lepsi w naszej lidze są Starzyński i Lipski. Oczywiście powinniśmy zatrzymać Rafała w miarę naszych możliwości finansowych i jego woli i wokół niego budować drużynę.

FraMat 11.04.2016 13:34

Obawiam się o stronę psychiczną piłkarzy w meczach z potencjalnymi spadkowiczami.
Obawiam się nonszalancji i minimalizmu.
Być może za awans do ósemki były w perspektywie jakieś premie? I to dodawało motywacji?
Teraz natomiast motywacja (nawet nie finansowa) siadła.
Bo o co gramy?
W przypadku awansu do ósemki można było liczyć na miejsce w pierwszej czwórce przy dobrych wiatrach, a teraz wiemy, że powyżej 9 miejsca nie podskoczymy.

WISŁAZWE 11.04.2016 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1437220)
Obawiam się o stronę psychiczną piłkarzy w meczach z potencjalnymi spadkowiczami.
Być może za awans do ósemki były w perspektywie jakieś premie? I to dodawało motywacji?
Bo o co gramy?
W przypadku awansu do ósemki można było liczyć na miejsce w pierwszej czwórce przy dobrych wiatrach, a teraz wiemy, że powyżej 9 miejsca nie podskoczymy.

Bo o co gramy?

Naiwne myślenie.. ale może gramy o honor?
Głowackiemu albo Brożkowi na zakończenie kariery raczej nie będzie miło, jak spuszczą klub do I ligi.

Liczę jedynie na to, że częściej zobaczą na boisku Drzazgę i Bartosza.
Myślę, że to będzie również test dla Bałaszowa czy Crivellaro.

mee 11.04.2016 13:44

Może wreszcie posty z propozycją posadzenia Brozia na ławce znikną z tego forum...
Przed meczem z Lubinem znowu takie widziałem i krew mnie zalewała jak można być takim analfabetą piłkarskim.
Chcieliście osłabienia drużyny przed najważniejszym meczem w sezonie - macie co chcieliście.
Szkoda. Było blisko.
Dzięki chłopakom za walkę i poświęcenie. Szkoda bo mam świadomość że moglibyśmy w grupie mistrzowskiej powalczyć o coś więcej. Biorąc pod uwagę zapaść po odejściu Moskala to spokojnie moglibyśmy zakończyć w okolicach pierwszej czwórki. Z drugiej strony może to i dobrze bo Wdowczyk nie ma szansy wylecieć po meczach z Legią bądź Cracovią i dotrwa do końca sezonu. Groteskowe...

przemonik 11.04.2016 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1437218)
3.Pomyłki transferowe i kadrowe (Crivellaro, Cywka, rezygnacja ze Stilicia, ze Stępińskiego, dziwna krytyka Donalda - kolejnego piłkarza na którym można byłoby zarobić minimum kilkaset tys. euro, zawalenie sprawy z Cierzniakiem, itp). - czego symbolem boiskowej nieudolności jest Rafa Boguski - jeśli ktoś miał strzelić gola ze spalonego, to tylko on. Ilu poważnych zawodników odeszło, a bastion Messiego z Łomży trwa w najlepsze - ze szkodą dla Wisły.

Rozumiem wszystko, ale jechanie bo Boguskim, że był na centymetrowym spalonym to już jest na prawdę mocne :D

FraMat 11.04.2016 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1437221)
Bo o co gramy?

Głowackiemu albo Brożkowi na zakończenie kariery raczej nie będzie miło, jak spuszczą klub do I ligi.

Szczerze, to w grę o honor w tym przypadku nie wierzę.
Może faktycznie, o zachowanie resztek przyzwoitości... a może o odbudowę?

wolfu 12.04.2016 06:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1437258)
Akurat Stępiński to jest kaleka, więc dobrze że z niego zrezygnowano. Facet który patrzy się na piłkę, nie może grać u nas.

Dokładnie. Co tam, że ma 14 bramek i ociera się o Euro. Po co nam niepełnosprawni.

Blaszczu16 12.04.2016 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1437259)
Chyba za szybko to napisałeś, jednak dobrze że tam nie jesteśmy. :) Jakby nas tak wyjebali to bym się w....ił i to mocno. :)

Nas by wyruchali w taki sposób, że oddaliby zabrany jeden punkt Ruchowi i nawet zwycięstwo z Zagłębiem by nam nie pomogło.

mitmichael 12.04.2016 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1437265)
Nas by wyruchali w taki sposób, że oddaliby zabrany jeden punkt Ruchowi i nawet zwycięstwo z Zagłębiem by nam nie pomogło.

Jeszcze lepiej, -2 punkty mamy zawieszone i pewnie by odwiesili :D

FraMat 12.04.2016 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1437260)
Dokładnie. Co tam, że ma 14 bramek i ociera się o Euro. Po co nam niepełnosprawni.

Dżizas... Svitlica i Kiełbasa też byli kiedyś nawet królami strzelców. To że Stepiński strzelił te bramki nie czyni z niego jeszcze boga futbolu

wolfu 12.04.2016 11:37

Czy gdzieś tak napisałem? Nie rozumiem po prostu, jak można 20-letniego piłkarza, który władował już 14 bramek w tym sezonie, nazwać kaleką. Tak to można Urygę nazwać.

szprotson 12.04.2016 20:09

tez sie ze Stępińskiego smialem ale strzelil ponad 10 w sezonie wiec koledze z ktorym toczyłem batalie zwracam honor i przyznaje racje w ocenie umiejetnosci.
Framacie Svitlica i Kiełbasa słabe porównanie. Znajdz kogoś podobnego wiekowo.

Karherop 12.04.2016 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1437221)
Bo o co gramy?

Liczę jedynie na to, że częściej zobaczą na boisku Drzazgę i Bartosza.
Myślę, że to będzie również test dla Bałaszowa czy Crivellaro.

Mamy dość ciekawych piłkarzy w zespole i jakoś sobie nie wyobrażam, że motywacja opuści Ondraszka czy Małeckiego. Wolski i Mączyński marzą o Euro. Jović nie powinien biegać mniej.

Najbardziej pod formą wydaje się być Guzmics i Sadlok. Miśkiewicz zależy od dnia. Boguski gra jak gra, ale jeśli jest zdrowy to liczby go bronią.

Bartosz, Drzazga, Pietrzak, Bałaszow - wszyscy byli wygranymi zimowych przygotowań, pora aby mocniej na nich postawić.

Ogryzek 12.04.2016 22:30

Nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak zdobycie maksymalnej ilości punktów i zajęcie 9 miejsca. Zwycięstwa powinny wejść naszym kopaczom w nawyk. Myślę że Wdowczyk nie pozwoli na rozprężenie - w końcu mamy tylko 2 punkty przewagi nad strefą spadkową. Jak się utrzymamy można będzie trochę poeksperymentować ze składem. Ale najpierw wygrana z Górnikiem i dalej do przodu!

Prezydentowa 12.04.2016 22:33

Jest niesamowicie ważne, żeby kopacze grali z jakimś jasnym celem - np. 9. miejsce. To jest jedyny sposób, żeby motywacja i morale pozostały w górze i można było patrzyc na przysły sezon optymistyczie, jak na kontynuację dobrej passy. Inaczej przewegetujemy ten sezon na "byle się utrzymać" i zaczniemy nowy bez żadnego kopa. Czyli będziemy kontynuować marazm i kryzys.

piotek 13.04.2016 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1437293)
A co to zmienia, że władował 14 bramek do pustaka? To jest snajper już, tak? Dla mnie zawodowy piłkarz który patrzy się na piłkę podczas biegania to kaleka, Uryga chociaż tego nie robi. Ale żeby nie było, dla mnie obaj są słabi. Stępiński nigdy nie będzie grał wyżej niż Ruch itp. On strzela do pustaków po kontrach. Gdy był w druzynie która grała kombinacyjnie, został brutalnie zweryfikowany.

Zmienia to, że Ruch jest m. In. Dzieki temu w 8. Jak gra wygląda bez niego widać było w Gdańsku.

Zrozum, nikt nie robi z niego nie wiadomo kogo, ale Ty nie rob z niego kaleki. Niech patrzy się na piłkę, niech nawet biega tyłem na rękach i makijażem klauna na twarzy - dopóki strzela, to wywiązuje się ze swojej roli. Di poprawy ma sporo, ale na razie to on ma wymierne argumenty w postaci goli na swoją obronę.

wolfu 13.04.2016 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1437293)
A co to zmienia, że władował 14 bramek do pustaka? To jest snajper już, tak?.

A jakie zadanie ma snajper, przepraszam bardzo? Ładować bramki, czyż nie? Czy ktoś liczy odległość z jakiej strzela, bądź czy na pustaka czy nie? Liczą się efekty, które Stępiński ma już w postaci 14 bramek. Nie rozumiem Twojego podejścia - "strzelił 14 bramek ale na pustaka". Strzelił dwie więcej niż Brożek i Ondrasek razem wzięci. Twoje argumenty o pustaku raczej są bardzo mało przekonywujące

FraMat 13.04.2016 12:24

swoją drogą.... kiedy gramy pierwszy mecz w grupie?

wolfu 13.04.2016 12:29

W niedzielę o 18.

Ma_niek 13.04.2016 13:07

Nazywanie kaleka Stępinskiego bo laduje bramy do pustaka. Padłem. Wez kolego zobacz jakie on te bramki strzelał pozniej pisz te durnoty. Mlody chlopak ma talent i Ruch na nim kupe kasy zarobi , ale nasi geniusze trenerki Smuda i Moskal stwierdzili ze to skrzydłowy nie napastnik.

Pero 13.04.2016 13:26

Jankowski nie potrafił strzelić nawet do pustaka ....

jendrus 13.04.2016 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1437220)
Bo o co gramy?

Poinformuje cie ze my też mamy duże szans e spasc haha... wiec nie traktuj inaczej z wysoką. Jesteśmy w d....

BlurgH 13.04.2016 14:03

Spadek spowoduje, że większa część naszych piłkarzy dostanie propozycje nie do odrzucenia pt cięcie zarobków lub szukanie sobie innego pracodawcy ( i poza paroma wyjątkami, również cięcie zarobków ).
Więc nie uprzedzałbym faktów mówiąc, że piłkarze nie będą mieli motywacji.

tommiyacht 13.04.2016 14:14

Propozycje nie do odrzucenia to może klub dostać od piłkarzy, jeśli maja zapis o zwolnieniu z kontraktu w przypadku spadku.

BlurgH 13.04.2016 15:57

To prawda - pytanie tylko, czy piłkarze ( z wyjątkiem tych, którzy ostatnio podpisywali kontrakty ) myśleli o czymś takim jak spadek do I ligi z Wisłą Kraków, skoro jeszcze pół roku temu osoby, które wspominały o spadku były traktowane jako sabotażyści lub niespełna rozumu....

FraMat 13.04.2016 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1437307)
W niedzielę o 18.

a wiesz coś o nowym temacie meczowym?
:-p

arti 13.04.2016 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1437284)
tez sie ze Stępińskiego smialem ale strzelil ponad 10 w sezonie wiec koledze z ktorym toczyłem batalie zwracam honor i przyznaje racje w ocenie umiejetnosci.
Framacie Svitlica i Kiełbasa słabe porównanie. Znajdz kogoś podobnego wiekowo.

Jarka i Piszczek (obaj strzelili chyba nieco mniej)

Ogryzek 13.04.2016 20:11

Taki ten Stępiński słaby że w zimie Amica dawała Ruchowi za niego 1 mln euro. Ale ten odmówił bo liczy na większą kasę po ME. Stępiński potrzebował 1 sezonu żeby dojrzeć piłkarsko i potem wystrzelić w następnym sezonie. My jak to my przegapiliśmy ten moment i nie wykupiliśmy go z Niemiec. Szkoda. Trzeba pamiętać ze to wciąż bardzo młody piłkarz.

Marcin_fan 13.04.2016 20:22

Z tym wykupieniem Stępińskiego z Norymbergi to były jakieś jaja. Dla nas ta kwota była dużo wyższa ( ile dokładnie nie pamiętam ) a Ruch wykupił go bodajże ze 200 tyś euro ( poprawcie mnie jeśli się myle )

wolfu 13.04.2016 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1437323)
a wiesz coś o nowym temacie meczowym?
:-p

Grafiki już są, czekamy na ZWE :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl