Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Olimpiada letnia - PEKIN 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4589)

e 16.08.2008 13:34

zal dupe sciska, tyle dogodnych sytuacji.

powstrzymam sie od wulgaryzmow, tylko dlatego ze cwiercfinal mamy w kieszeni.

w0lno. 16.08.2008 14:39

Ehh... ten mecz był do wygrania. Ten I set... Brazylia grała strasznie niepewnie. Szkoda, że nie wykorzystaliśmy piłek setowych i 'podaliśmy rękę' Canarinhos. Można powiedzieć co by było gdyby... Mówi się trudno i trzeba grać dalej.
W 2 kolejnych setach graliśmy już bez wiary we własne możliwości. Brazylia zaczęła grać dobrze i było po meczu. Nie wiem jak Wam, ale mi w dzisiejszym meczu brakowało walki.
Obyśmy tylko po dzisiejszej porażce nie stracili pewności siebie i nie przegrali meczu z Ruskimi w szatni.

Brawa należą się naszym szczypiornistom, którzy pokonali Mistrzów Olimpijskich i awansowali na 2 miejsce w tabeli. Miejmy nadzieję, że w meczu z Francją zagrają jeszcze lepsze spotkanie i odniosą kolejne zwycięstwo.

Ps. Chyba zacznę oglądać gimnastykę :D
http://sportfan.pl/artykul/2869/kibi...yczki-slusznie

_ukoL 16.08.2008 15:34

Widzieliście rekord świata na 100 m? :D
Coś niesamowitego jaką przewagę miał i jak się zachował ten Bold.

Slayer666 16.08.2008 15:38

Usain Bolt :shock:
Nie myślałem, że bieganie może być takie... Takie mega :D

kaelowiec 16.08.2008 15:38

niebywałe to było !!!

e 16.08.2008 15:39

o s****ysyn!

mogl sobie pozwolic na to co zrobil w koncowce bo i tak pobije wlasny rekord wszystkiego.

Endrju 1906 16.08.2008 15:41

Szedł jak francuski TGV !

luke1906 16.08.2008 15:46

ja .......ę, koleś zdeklasował całą resztę, fenomenalny rekord!
aż strach pomyśleć jaki miał by czas gdyby nie odpuścił(!) końcówki

siatkarze znowu przegrali mecz w głowach, czy oni pracują z jakimś psychologiem?
Brazylia grała dziś zupełnie przeciętnie, ale z taką zagrywką jaką prezentują Świderski czy Pliński to nie mamy czegoś szukać, niby super-techniczną Zagumnego Brazylijczycy przyjmowali z uśmiechem na ustach

piłkarze ręczni wspaniale, świetnie w bramce spisywał się Wichary, tak trzymać

a co do gimnastyki to tutaj kolejny argument, że chyba warto się tym zainteresować :D
http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,...e_dla_FHM.html

SZYMEK_TSW 16.08.2008 15:47

bold czysto ?? bo aż się wierzyć nie chce

Gucio25 16.08.2008 17:48

Bolt. :shock:
fenomenalny, genialny.. nie jestem sobie w stanie wyobrazić wyniku, gdyby do końca biegł max.

brawa dla szczypiornistów, ważna wygrana. nie popełniliśmy błędu z meczu z Hiszpanami i spokojnie dociągneliśmy prowadzenie do końca. świetny mecz Wicharego, dwóch świetnych bramkarzy mamy. ;)

a siatkarze... szkoda, że nie wykorzystaliśmy szansy pokonania Brazylijczyków - była szansa. pierwszy set graliśmy bardzo dobrze, pozostałe dwa już jakoś bez przekonania, a Brazylia grała swoje. ja się jednak nie przejąłem bardzo, bo jeśli tylko nie załamiemy się po dwóch meczach przegranych (gdybyśmy jeszcze przegrali z Rosją), to mamy najlepszą pozycję wyjściową ze wszystkich kandydatów do medalu.
dlaczego? ano dlatego, że do finału nie spotkalibyśmy się ani z Brazylią, ani z Rosją, a co najwyżej w półfinale z USA, lub Serbią.
a najlepiej by było wygrać i zająć trzecie miejsce. ;)

Jaro1991 16.08.2008 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 586388)
Bolt. :shock:
fenomenalny, genialny.. nie jestem sobie w stanie wyobrazić wyniku, gdyby do końca biegł max.

brawa dla szczypiornistów, ważna wygrana. nie popełniliśmy błędu z meczu z Hiszpanami i spokojnie dociągneliśmy prowadzenie do końca. świetny mecz Wicharego, dwóch świetnych bramkarzy mamy. ;)

a siatkarze... szkoda, że nie wykorzystaliśmy szansy pokonania Brazylijczyków - była szansa. pierwszy set graliśmy bardzo dobrze, pozostałe dwa już jakoś bez przekonania, a Brazylia grała swoje. ja się jednak nie przejąłem bardzo, bo jeśli tylko nie załamiemy się po dwóch meczach przegranych (gdybyśmy jeszcze przegrali z Rosją), to mamy najlepszą pozycję wyjściową ze wszystkich kandydatów do medalu.
dlaczego? ano dlatego, że do finału nie spotkalibyśmy się ani z Brazylią, ani z Rosją, a co najwyżej w półfinale z USA, lub Serbią.

Na określenie dzisiejszego wyniku Bolta brakuje określen:hura: Jak to powiedział komentujący ten bieg Marek Jóźwik, czas oscylowałby w granicach 9,55:shock: A nie zapominajmy o tym, że koleś ma21 lat dopiero!!!:p A jak koledzy przewidujecie jutrzejsze starty Polaków. Uważam, że jutro realnie możemy mysleć o 3 medalach: czwórka podwójna, Kołecki i Ziółkowski + mogą być 2 niespodzianki: Frankiewicz na 3000m z przeszkodami i czwórka pojedyncza wagi lekkiej:p Podzro

SZYMEK_TSW 16.08.2008 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 586388)
a siatkarze... szkoda, że nie wykorzystaliśmy szansy pokonania Brazylijczyków - była szansa

Cała ich kariera a nawet wcześniejszego pokolenia to wielkie szanse i calkowity brak sukcesów. Każdy turniej to początkowe wielkie nadzieje i zawsze klapa, nie rozumiem jak możecie się tak tymi siatkarzami nakrecać na każdym turnieju. oczywiście jest progres ale ja tam widze wiecej sytuacji w których przegywają niz tych sukcesów. Oczywiście był sukces w postaci srebra na MŚ ale potem znowu coraz gorzej. Podobnie jak poprzednie pokolenia które całą kariere jechało na Mistrzostwie Świata Juniorów za Mazura.

A Piłka Ręczna to co innego, widać ze ta kadra ma jaja, i życze sobie i wszystkim medalu

felipe 16.08.2008 18:53

Jako ciekawostka, nie wkleiłem tego w temacie z humorem, bo to raczej żałosne niż śmieszne...

http://2008pekin.blox.pl/2008/08/Top...towanie-1.html

kaelowiec 16.08.2008 19:29

nie ma co sie kompromitowac oskarżając phelpsa o doping jak gruchala po kilka latach startow dopeiro sie dowiedziala po co są odżywki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

luke1906 17.08.2008 09:26

Pięknie! Gratulacje dla naszych
Zaraz płynie kolejna osada, są faworytami więc mamy kolejną szansę.

O 11.35 w zapasach Wieszczek będzie walczyć o brąz

Siatkarki przegrały, norma. Są słabe psychicznie, przegrały 3 mecze, które spokojnie można było wygrać.

Stone Island 17.08.2008 09:28

Super !! Gratulacje

Jeszcze za chwilę szansa na czwarty medal.

A kiedy skacze Rogowska i Pyrek? Bo nie mogę się doszukać.

Aro1234 17.08.2008 09:41

Tyczka już jutro :) Dziś jeszcze Kołecki i Ziółkowski a także ta zapaśniczka, no i oczywiście wioślarstwo :) Ależ szkoda, że nie ma tam Sycza i Kucharskiego...

Kiedy finał rzutu dyskiem?

Piesek z krainy Pejsów 17.08.2008 09:57

złooootoooo!!!, dominatorzy :)

KRIS22 17.08.2008 09:57

Mamy 2 Złoto Gratulacje dla naszych chłopaków zdeklasowali rywali !!!!

KoPer 17.08.2008 10:00

brawo brawo brawo !

kaelowiec 17.08.2008 10:06

złoto !!!!!!!!!

Piesek z krainy Pejsów 17.08.2008 10:44

mamy brąz gratulacje dla naszej zapaśniczki!

szlaQ 17.08.2008 10:46

No bardzo ładnie Złoto , Srebro i Brąz a dziś jeszcze kilka szans mamy :D

dorotja 17.08.2008 11:12

Uryczałam się jak dziecko, zwłaszcza przy wioślarzach. Nie ma w obecnych czasach większych narodowych wzruszeń, niż te związane z Mazurkiem Dąbrowskiego podczas wydarzeń sportowych.

sandomingo 17.08.2008 11:19

Wielkie brawa, wioślarze pokazali się fenomenalnie.
Czwórka wagi lekkiej zaliczyła naprawdę życiowy występ, no a czwórka podwójna to tacy polscy Phelpsi tych igrzysk:) Faworyci którzy nie zawiedli i potwierdzili swoją dominację.
Super występ tej dziewczyny w zapasach, wielka niespodzianka. Mimo że sam sport niezbyt kobiecy.

Teraz do boju Szymkowie!!!

Aro1234 17.08.2008 11:41

Generalnie ta sonda w tym temacie jest już to wywalenia! :) Mamy już 5 medali, a zapewne wpadną kolejne.
Ciężary (Kołecki, Dołęga), Tyczka (Rogowska, Pyrek), Siatkarze, Piłkarze ręczni, ten Bokser (nie pamiętam nazwiska:/ ) , rzut młotem (Szymon Ziółkowski i Kamila Skolimowska), rzut dyskiem, w żeglarstwie Życki-Kuśnierewicz, może Plawgo, może Jędrusiński w biegach, Leszek Blanik w gimnastyce, może Ania Jesień, a kto wie co pokażą nasze dwie chińskie tenisistki stołowe.. :) w kajakach Baraszkiewicz...

Stone Island 17.08.2008 13:45

Brawo Szymon Kołecki !!!

kądzikowski 17.08.2008 13:53

Szkoda Ziółkowskiego. JEdnak cooś mu się ostatnio nie wiedzie niestety.

w0lno. 17.08.2008 13:54

Piękny dzień dla Polaków :) Lekki niedosyt, że Szymek nie zdobył złota. Cóż, mówi się trudno.
4 medale w 1 dzień...
Cytat:

Szkoda kolejnej szansy na zdobycie medalu. 'Ale za to niedziela, ale za to niedziela...' :D
Hehe miałem rację.

e 17.08.2008 13:57

Przespalem wszystko... trza liczyc na powtorki.

gratulacje dla wszystkich Polskich medalistow!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl