![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie chce mi się za bardzo wcinać między wódkę i zakąskę ale ...
nasza obrona to był zawsze miks z dominacją Polaków. Jaroch, Łasicki, Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Uryga, Colley Lielieveld miał być zamiast Jarocha, ale ten się wziął do pracy. A teraz kombinujemy bo nam kontuzje przetrzebiły obronę. |
Uważam, że dzisiaj jest łatwiej nam o obcokrajowca z uwagi na większą ich podaż niż zawodnika rodzimego. Skoro większa podaż to większa możliwość trafienia z właściwym wyborem. Nie uważam, że brakuje utalentowanych Polaków mogących zagrać na poziomie obcokrajowca tylko z uwagi na inne czynniki jest dużo trudniej go pozyskać. Natomiast i tu i tu zdarzają się wtopy bo życie nie jest czarno białe a Excel to bezduszne monstrum. Fakt natomiast jest taki, że grając już 4ty sezon w 1 lidze przeciętnie zaczęliśmy robić lepszy wynik mając w składzie więcej Polaków niż obcokrajowców i polskiego trenera a nie teoretyka zza granicy.
|
Cytat:
Zdecydowanie byłoby lepiej, gdyby klub potrafił ściągnąć kolejnego obrońcę o jakości Lelievelda, lub Moltenisa niż przepłacał za kolejnego krajowego kopacza o jakości Łasickiego, Krzyżanowskiego czy nawet Urygi. |
Uryga - podstawa obrony - potencjał na legendę, Krzyżanowski - młodzieżowiec, wychowanek. Łasicki przeszedł za darmo z Pogoni Szczecin.
Wątpię by za któregoś z nich "przepłacono". Ale możesz to uzasadnić jakimiś kwotami. |
Alez ty jesteś chlopie naiwny
|
Uryga, podstawa obrony, potencjał na legendę
To już trolling wysokich lotów. Nie wierzę, ze ktokolwiek mógłby to napisać na poważnie. |
Uryga, że potencjał na cooo?? :D
Jego nawet panem piłkarzem nazwać nie wypada. |
Ja tylko przypomnę,że gramy w pierwszej lidze i jesteśmy biedni jak mysz kościelna...
|
Cytat:
Dostal gwiazdorski kontrakt przychodząc z Plocka na 5 lat, z czego zagrał u nas 1.5 sezonu. Za sam staż na l4 sie statusu legendy nie przyznaje. Tym bardziej jesli po spadku nie obniżasz swoich apanaży |
Pepe ma swój świat stąd ten Uryga jako legenda ale to też pokazuje gdzie dzisiaj jest Wisła. Dla niektórych wystarczy, że piłkarz jest, jest x lat w Wiśle i już może być legendą.
Z Uryga najsmieszniejsze jest to, że najlepsze sezony swoje ma w Wiśle ale Płock xd |
Panowie było info, że Alan Uryga obniżył swój kontrakt
|
Cytat:
Ale z tym potencjałem na legendę to albo ciężka ironia, albo równie mocna odklejka... O Krzyżanowskim i Łasickim nie chce mi się nawet pisać. Jeśli to mają być argumenty za krajowymi obrońcami, to już lepiej dać sobie spokój. Przedłużenie kontraktu z Igorem to był strzał w kolano. Mikulec, Jaroch, Biedrzycki (jak nie gra z innym klocem) - to piłkarze którzy mniej lub bardziej, ale coś tam grali w obronie. Jaroch mocno w kratkę, dlatego ściągnęli Lielevelda. |
wolfy docenia Biedrzyckiego - czekamy miesiąc aż dołączy do fun clubu Kacpra Dudy
|
Cytat:
Jeśli Biedrzycki ma być ostatnim obrońcą to czerwona kartka wisi w powietrzu. Tylko debil by nie skorzystał, wystarczy rzucać piłki za plecy. Wiadomo że Biedrzycki z nikim sprintu nie wygra bez kilkumetrowej przewagi, zostają wślizgi, ew. faul. Ale - jak napisałem - wina trenera. |
Myślę, że z Kutwą to i Urydze się lepiej gra. Co innego kiedy mamy wystawione dwa klocki przy naszej ofensywnej taktyce. Na dwa klocki to można grać w autobus.
|
Cytat:
Niestety swój prime Uryga ma już od 2-3 lat za sobą. Szybkościowo nie istnieje i gra jak Głowacki pod koniec kariery, swoje ewidentne braki starając się nadrobić ustawieniem i siłą fizyczną. Na pierwszą ligę od biedy jeszcze styknie, w Ekstraklasie szybcy napastnicy go obnażą. |
W ekstraklasie go obnaża?
Bez jej, jego już w 1 lidze wystarczająco wiele razy obnażyli. Trzeba to powiedzieć jasno: kontuzja Urygi to wybawienie dla Wisły! Oby tylko Królewicz nie wpadł na pomysł przedłużania kontraktu |
Przesadzasz
Nie jest zły na 1 ligę, tylko jak wiele razy było pisane nie może grać w parze z Biedrzyckim, nie przy naszym sposobie gry No i on by musiał schudnąć 8-10 kg, dziwię się, że nikt mu nie zwrócił uwagę, że to stąd mogą się brać te kontuzje |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl