Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

sandomingo 26.02.2024 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1616755)
Coś takiego:
Raton - Szot, Łasicki, Uryga, Eneko - Baena, Carbo, Duda, Goku, Bejgu - Rodado ??

Dla Widzewa to było nie było szansa na puchary, dla nas kolejne 90 minut mordęgi w oczekiwaniu na ważny mecz dla Rudego z Odrą.

Tutaj widzę 8 zawodników, którzy zagrają od 1 minuty w Opolu.
Nie wiem czy Rude będzie aż tak ryzykował.

wolfy 26.02.2024 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616760)

Dokładnie.

Parzony 26.02.2024 13:50

Wisła wygra 2:1 i zamknie usta niedowiarkom.

fansorina 27.02.2024 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616760)

Ale to po prawdzie nie ma kim ich zastąpić, no można wrzucić Sobczaka za Rodado i to tyle, może Kuba Krzyżanowski, ale nie wiem czy trenuje.

Szneka 27.02.2024 09:02

Raton na pewno. Szot Łasicki Eneko z lewej Krzyżanowski
Carbo Duda Goku
Baena Rodado Alfaro

W opolu będzie zmiana tylko na środku obrony

Stelio 27.02.2024 09:06

Lol wytrą nami podłogę, z naszym tempem rozgrywania akcji i niedokładnościami nie mamy szans z ekstraklasowa drużyna. Myślę że luźne 0:3 do przerwy a druga połowa będzie na przepierdzenie.

sandomingo 27.02.2024 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1616848)
Ale to po prawdzie nie ma kim ich zastąpić, no można wrzucić Sobczaka za Rodado i to tyle, może Kuba Krzyżanowski, ale nie wiem czy trenuje.

Olejarka, Kutwa, Sobczak, być może Żyro- oni powinni tutaj dostać więcej minut.

fansorina 27.02.2024 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616851)

Zapomniałem o Olejarce, w ogóle czy on jest taki słaby, że przegrywa z bezproduktywnym w ofensywie Alfaro? Żyro dostał chwilę w sparingu, tak to nie grał, więc myślę, że Michał jiż jest odpalony, nie ma dla niego miejsca w związku z przyjściem Algierczyka. Kutwa? Fajny byłby to test dla niego, chciałbym go zobaczyć.

wolfy 27.02.2024 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616851)

Śpieszmy się wystawiać Żyro, dopóki nie dołączył do Sapaly i Bashy w grupie sanatoryjnej.

Elendil 27.02.2024 22:45

Scenariusz realny: Widzew strzela szybko 2-3 bramki, reszta spacer, bo co się będą przed ligą przemęczać
Scenariusz negatywny: Obie drużyny się męczą aż do karnych, po których odpadamy

Natomiast scenariusz pozytywny to już by musiała zadziałać logika ekstraklasy, czyli zadziać się by musiały rzeczy niesłychane.

FraMat 27.02.2024 23:14

A myślicie, że Królewski też kładzie laskę na PP?
Że nie chce jakiegoś wypromowania piłkarzy, drużyny, zapełnionego stadionu jeśli zagramy dobrze, jeśli udałoby się przejść dalej?
Że jest już odgórna dyspozycja: oddajemy PP?

wolfy 28.02.2024 02:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1616896)
Że nie chce jakiegoś wypromowania piłkarzy, drużyny, zapełnionego stadionu jeśli zagramy dobrze, jeśli udałoby się przejść dalej?

Królewski podejmuje irracjobalne decyzje i ma parcie na szkło. Myślę że Puchar jest dla niego ważny, żeby sobie trochę pobrylować...

Skawa Wadowice 28.02.2024 07:54

Dzisiaj będzie poprawa w grze i zamiast gładkiego 3:1 dla Widzewa będzie ciężko wywalczone 4:2 dla Widzewa.

leszekpw 28.02.2024 09:15

Raków i Lech odpadły. Grać Wisła a nie pier...

Enigmovsky 28.02.2024 09:25

Dziwi mnie optymizm co po niektórych, kopacze nie otrzymują wynagrodzeń więc będzie wyjebka, dziś odpadamy z PP, nie ma innej opcji

leszekpw 28.02.2024 10:04

A gdzie tu optymizm? Wiadomo, że dostaniemy wciry od Widzewa, co nie znaczy, że mają się położyć i oddać mecz już przed.

Manhunt. 28.02.2024 10:07

Sytuacja z wynagrodzeniami jest od dłuższego czasu, nikt ameryki nie odkrył.

kasiarz 28.02.2024 10:23

Mam nadzieję na jakiś transparent w stronę nauki jazdy w stylu widzimy się w marcu w Łodzi, chyba że was bojkoty nie obowiązują.

Griszka30KR 28.02.2024 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1616896)

Zależy co AI Jemu podpowiedziała...

TommyTSW 28.02.2024 11:31

Nie wiem czy oglądacie co się dzieje w ekstraklasie, ale Widzew gra na poziomie topki tej ligi, a my gramy obsrani z tychami czy stalą kopiąc się po czole.W lidze będą spokojnie punktować z kim trzeba, jak wyjdą z nami normalnym składem to słabo to widzę.

Jaroo1 28.02.2024 11:51

Na minus dla nas obecna nasza forma, na plus, ze nasza drużyna jest skrojona pod ekstraklasę więc powinno się łatwiej grać i powinno być łatwiej o sukces.

Pojawiły się tu głosy czy Królewski olewa PP. Właśnie jestem zaskoczony, że nie ma stanowiska, że walczymy o półfinał i nie odpuszczamy. Za Sobla to wybrzmiało, że nie odpuszczamy PP, teraz widzę nastąpiło wycofanie się na bezpieczne pozycje i zamknięcie jadaczki.

Kurz 28.02.2024 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1616909)
Nie wiem czy oglądacie co się dzieje w ekstraklasie, ale Widzew gra na poziomie topki tej ligi, a my gramy obsrani z tychami czy stalą kopiąc się po czole.W lidze będą spokojnie punktować z kim trzeba, jak wyjdą z nami normalnym składem to słabo to widzę.

Topka tej ligi solidarnie gra teraz bardzo przeciętnie :). Widzew gra fajnie dla oka i jest faworytem, ale właśnie... gra w piłkę, a nie broni się całą drużyną na polu karnym. Fajnie będzie zobaczyć, jak nasza gra wygląda przy dużo bardziej "otwartym" meczu.

Kurz 28.02.2024 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616910)
Na minus dla nas obecna nasza forma, na plus, ze nasza drużyna jest skrojona pod ekstraklasę więc powinno się łatwiej grać i powinno być łatwiej o sukces.

Pojawiły się tu głosy czy Królewski olewa PP. Właśnie jestem zaskoczony, że nie ma stanowiska, że walczymy o półfinał i nie odpuszczamy. Za Sobla to wybrzmiało, że nie odpuszczamy PP, teraz widzę nastąpiło wycofanie się na bezpieczne pozycje i zamknięcie jadaczki.

Nasza drużyna nie jest skrojona pod ekstraklasę. To słabsza wersja tego, co widzieliśmy przed spadkiem. Tam to dopiero są drużyny, które potrafią "zabić" każdy mecz.

Jaroo1 28.02.2024 12:21

Ja wierzę prezesowi Królewskiemu, że w ekstraklasie byśmy sobie radzili lepiej. Kto wie, może nawet by były puchary :D Paradoks, jak gralismy w ekstraklasie to mieliśmy drużynę bardziej pod I ligę, a jak gramy w I lidze to na odwrót :D

Kurz 28.02.2024 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616914)
Ja wierzę prezesowi Królewskiemu, że w ekstraklasie byśmy sobie radzili lepiej. Kto wie, może nawet by były puchary :D Paradoks, jak gralismy w ekstraklasie to mieliśmy drużynę bardziej pod I ligę, a jak gramy w I lidze to na odwrót :D

:D

Ciekaw jestem, jeśli jakimś cudem awansujemy do ekstraklasy, czy będziemy potrafili wzmocnić tak Wisłę, żeby po sezonie tu nie wrócić. Co zapewne czeka przynajmniej 2 z 3 drużyn, które ostatnio się tam dostały,

As 28.02.2024 13:19

Wedlug mnie Wisla wygra i wynika to z faktu, ze Widzew nie przyjedzie zaparkowac autokaru w polu karnym jak nasi przeciwnicy w lidze.
Bedzie mijesce do gry kombinacyjnej, Widzew nie ustawi srodkowych obroncow na 5 metrze tylko wyzej wiec bedzie wiele mozliwosci wypuscic Rodado na prostopadla pilke cos czego absolutnie w lidze nie mamy mozliwosci robic.
Bedziemy tez mogli wykorzystac nasza najgrozniejsza bron czyli gre z kontry. Widzew ostatnio gra w ofensywie tak, ze ponad polowa zespolu wychodzi atakowac wiec bedzie wiele okazji do kontr. W lidze mamy tak, ze zespoly kontruja nas 2-3 zawodnikami a jak nam sie uda skasowac ich atak to sami nie mozemy skontrowac bo przeciwnik ma 8 zawodnikow na pozycjach defensywnych.

Poprostu, mecz z Widzewem bedzie totalnie inny od tego co obserwujemy w lidze.

krysztal 28.02.2024 14:16

Jesteś tego pewien?Bo moim zdaniem Widzew wykorzysta sposób dobrze już na nas sprawdzony,tym bardziej jeśli wyjdą mocno zmienionym składem

Patryko 28.02.2024 14:27

Nie wiem czemu mieliby się z nami decydować na otwartą grę, skoro grając z kontry mają w meczu gwarantowanych przynajmniej kilka setek w prezencie od naszych piłkarzy?

leszekpw 28.02.2024 14:45

Przegramy i to ostro, szczegolnie jak mamy wyjść z drewniakiem Sobczakiem.

wolfy 28.02.2024 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1616920)
Jesteś tego pewien?Bo moim zdaniem Widzew wykorzysta sposób dobrze już na nas sprawdzony,tym bardziej jeśli wyjdą mocno zmienionym składem

Moim zdaniem nie będzie musiał i brutalnie się przekonamy o różnicy między Ekstrasą a zapleczem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl