Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WISŁA 1906 NH 12.03.2013 16:32

Mam pytanko . Wiecie dlaczego w słuchawkach i na głośnikach słyszę tylko bit a śpiew(głos) jest tak jakby przyciszony. Miał tak kiedyś ktoś? . Wiecie ewentualnie jak to naprawić

leyzer87 12.03.2013 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁA 1906 NH (Post 1303265)
Mam pytanko . Wiecie dlaczego w słuchawkach i na głośnikach słyszę tylko bit a śpiew(głos) jest tak jakby przyciszony. Miał tak kiedyś ktoś? . Wiecie ewentualnie jak to naprawić

Rozumiem, że słuchając z laptopa? Spróbuj nie dopinać słuchawek do końca gniazda. Ja tak muszę słuchać z lapka, ale działa. :-)

South 12.03.2013 22:07

ile bedzie kosztował ubezpieczony priorytet (list) na 100zł ? bo nie moge sie rozeznac

Kamil_mchw 13.03.2013 11:55

sprawa wygląda następująco...
Jechałem dzisiaj sobie autobusem i z przyzwyczajenia kupiłem bilet studencki... kiedy nie jestem studentem już od kilku lat :D zawsze taki kupowałem i nigdy kanary nie wymagały pokazania legitki. Dzisiaj było inaczej :/ mam 7 dni żeby pojechać na św. wawrzyńca z legitką w przeciwnym razie będę musiał zapłacić mandat. Da się z tego jakoś wyjść?? Nie wiem... znalezienie biletu "całego" z tej lini w podobnych godzinach. Coś zrobić z legitką... mam starą legitkę z podbitą datą jeszcze z 2009 roku. Nie płacenie mandatu, odwołanie czy coś...

jakkfk 13.03.2013 12:11

...dokupienie sobie pary jąder i zapłacenie mandatu...

labtec 13.03.2013 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1303362)
sprawa wygląda następująco...
Jechałem dzisiaj sobie autobusem i z przyzwyczajenia kupiłem bilet studencki... kiedy nie jestem studentem już od kilku lat :D zawsze taki kupowałem i nigdy kanary nie wymagały pokazania legitki. Dzisiaj było inaczej :/ mam 7 dni żeby pojechać na św. wawrzyńca z legitką w przeciwnym razie będę musiał zapłacić mandat. Da się z tego jakoś wyjść?? Nie wiem... znalezienie biletu "całego" z tej lini w podobnych godzinach. Coś zrobić z legitką... mam starą legitkę z podbitą datą jeszcze z 2009 roku. Nie płacenie mandatu, odwołanie czy coś...

kantowałeś mpk-a od 3/4 lat widzę - no to tyle zaoszczędziłeś, że będziesz miał te 70 zł na mandat hm ;) ?

A jak nie, to szukaj na FB profili / fanpage`y po haśle " Sprzedam bilet " , ' zbieram bilety' albo " wymienie się biletami mpka"

Kamil_mchw 13.03.2013 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jakkfk (Post 1303363)

nie mierz wszystkich swoją miarą... niektórzy urodzili się z jądrami...
2 par nie potrzebuje

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1303367)
kantowałeś mpk-a od 3/4 lat widzę - no to tyle zaoszczędziłeś, że będziesz miał te 70 zł na mandat hm ;) ?

A jak nie, to szukaj na FB profili / fanpage`y po haśle " Sprzedam bilet " , ' zbieram bilety' albo " wymienie się biletami mpka"

nie... po prostu zazwyczaj jeżdżę autem, dzisiaj tak się złożyło że musiałem MPK :/ nie jestem kanciarzem :D
zabawa z szukaniem, kupowaniem biletu nie jest ciekawa... więc niestety będę musiał zapłacić :/

szprotson 13.03.2013 14:25

kamil nie ma sensu.
daj tą 100 i olej reszte.
nie kombinuj z legitką bo można grubiej w.......ić niz marna stówa

LanceTS 13.03.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jakkfk (Post 1303363)

Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1303367)

70zł za mandat? Zobacz sobie ile aktualnie płaci się w Krakowie za brak biletu.

Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł.

Bąbel 13.03.2013 15:44

W którym komisie dostanę najlepszą cenę za nową komórkę? Możecie coś polecić?

piotrek06 13.03.2013 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1303410)

Ale on chyba nie zapłaci za brak biletu tylko za brak dokumentu uprawniającego do ulgi:mysli:

WISŁAZWE 14.03.2013 19:11

Jeżeli jest tu konsultant Plusa, proszę o kontakt na priv.

Prezydentowa 14.03.2013 20:31

Jest ktoś w stanie mi to na szybko przetłumaczyć? Nie znoszę łaciny i nie mam nerwów się nad tym gimnastykować:

Ecclesia est Communio sanctorum, secundum expressionem antiquam in versionibus Latinis Symboli apostolici traditam inde a fine saeculi quarti. Communis participatio visibilis bonorum salutis, precipue Eucharistiae, radix est communionis invisibilis inter participes. Communio dat spiritalem coniunctionem atque conspirationem in unum inter membra Ecclesiae atque tendit ad veram membrorum unionem in caritate. Item tendit communio ad unionem in oratione. Spiritum Sanctum replentem Ecclesias et unientem vidimus, inspirantem unionem in oratione.

focusik09 14.03.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1303635)
Jest ktoś w stanie mi to na szybko przetłumaczyć? Nie znoszę łaciny i nie mam nerwów się nad tym gimnastykować:

Ecclesia est Communio sanctorum, secundum expressionem antiquam in versionibus Latinis Symboli apostolici traditam inde a fine saeculi quarti. Communis participatio visibilis bonorum salutis, precipue Eucharistiae, radix est communionis invisibilis inter participes. Communio dat spiritalem coniunctionem atque conspirationem in unum inter membra Ecclesiae atque tendit ad veram membrorum unionem in caritate. Item tendit communio ad unionem in oratione. Spiritum Sanctum replentem Ecclesias et unientem vidimus, inspirantem unionem in oratione.

Kościół jest komunią świętych według wyrażenia w starożytnych łacina wersji z Apostolski został wydany z końcem czwartego miesiąca życia. Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia, zwłaszcza Eucharystii, jest źródłem komunii niewidzialnej między uczestnikami. Daje duchową solidarność między członkami tej komunii w Kościele, a to sprzyja w jednym z członków Unii w miłości. Zmierza również do unii komunii w modlitwie. Duch Święty jednoczy kościoły napełniania i widzieliśmy, co skłoniło zjednoczenie w modlitwie.

tak na szybko ;)

Prezydentowa 14.03.2013 21:03

Niesamowicie jestem Ci wdzięczna za skopiowanie Google Translatora :) Obawiam się jednak, że to mnie nijak nie wspomaga. Jednakże już kończę tłumaczenie na własną rękę.
Gdyby jednak ktoś chciał wesprzeć na serio, to chętnie skorzystam

focusik09 14.03.2013 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1303645)
Niesamowicie jestem Ci wdzięczna za skopiowanie Google Translatora :) Obawiam się jednak, że to mnie nijak nie wspomaga. Jednakże już kończę tłumaczenie na własną rękę.
Gdyby jednak ktoś chciał wesprzeć na serio, to chętnie skorzystam

Mówiłaś na szybko ;) , Nara

Prezydentowa 14.03.2013 21:07

Tak. Bo mi się spieszy. Gdybym chciała tylko zrozumieć tekst, a nie przetłumaczyć go, to nie potrzebowałabym pomocy.

FraMat 14.03.2013 21:22

Przecież to proste

Tu masz tłumaczenie:
http://www.vatican.va/roman_curia/co...-notio_pl.html
Według tradycyjnego wyrażenia, które znajduje się w łacińskich wersjach Symbolu apostolskiego począwszy od IV wieku, Kościół jest komunią świętych(22). Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia (rzeczy święte), szczególnie w Eucharystii, jest podstawą komunii niewidzialnej między uczestnikami (święci). Komunia ta rodzi duchową solidarność między członkami Kościoła, jako członkami tego samego Ciała(23), oraz prowadzi ich do zjednoczenia w miłości, by stanowili "jedno ciało i jedną duszę"(24). Owocem komunii jest również zjednoczenia w modlitwie(25), inspirowanej przez tego samego Ducha(26), Ducha Świętego, "który napełnia i jednoczy cały Kościół"(27).

Prezydentowa 14.03.2013 21:30

Dzięki. Co prawda tekst chyba nie jest słowo w słowo taki sam, ale da się z tego coś zrobić.

TSW Fanatyk 15.03.2013 12:24

Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?

maciekmiszcz 15.03.2013 12:45

Czyta ktoś z was taką gazetkę jak "Cd action"?

DevilMayCry 15.03.2013 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1303708)
Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?

Dentist na Placu Inwalidów. W soboty do 14tej.

Al_29 15.03.2013 19:47

Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?

labtec 15.03.2013 20:04

Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu ;)

MatMario 15.03.2013 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1303774)
Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?

2 zł

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1303776)
Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu ;)

W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.

AS82 16.03.2013 15:05

Orientuje sie ktoś czy dalej obowiazuje ulga za internet przy rozliczaniu PITu ,bo w internecie znalazlem same sprzeczne informacje ?

jakkfk 16.03.2013 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1303410)
Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.

Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł.

Żałosny to jest priorytet oszukiwania przed choćby zadzwonieniem do MPK i zapytaniem co da się zrobić.

Krav 16.03.2013 15:47

tak, za 2012 rok możesz odliczyć internet, po raz ostatni niestety.

labtec 17.03.2013 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1303787)
2 zł

W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.

czyli vga - vga i czincz tak zwany? czyli z dwóch stron mini-jack 3,5 mm tak?

a jaka jest różnica pomiędzy połączeniem vga - vga
a usb - usb czy usb - hdmi ?

szprotson 17.03.2013 14:22

nie wiem czy wytłumacz dobrze, ale na logike/

różnica miedzy vga-vga a usb-usb
kabel z wejściem VGA i wyjściem VGA -- kabel z wejściem USB i wyjściem USB czyli podłączany tylko do wyjścia usb. A przez USB to raczej obrazu nie przekażesz.
USB-HDMI wejscie usb wyjście hdmi - ale takiego kabla to jeszze nie wymyślili.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl