Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 12.01.2017 11:40

Orban na Węgrzech też daje zasiłki na dziecko i jakoś nikt nie nazywa go lewakiem

ABGwislakABG 12.01.2017 11:46

Orban w porównaniu do kaczorka wprowadza ulgi podatkowe, dzięki czemu do końca nie rozjebie jak Kalkstein gospodarki swojego kraju. Jak już porównujesz sprawdzaj dokładnie poszczególne składowe, chyba, że odpowiada Ci latka pislamisty.

Kwaku Akbar.

Kocur, a w którym miejscu tego kawału z brodą masz PIT i VAT? I kto Ci kredyt udzieli bez%owy? ;)

Bo w polskich realiach to wygląda tak, że co etap kwota jest sukcesywnie pomniejszona od 7 do 23 procent. 9% inkasuje rzeźnik, rolnika i dzivki szkoda, gdyż oni już się nie spłacą.

Niemiec by wrócił, a zostałaby mu kwota 2X pomniejszona o stawkę 9% i raz 23 (w końcu luksusowy towar :haha:).

Zejdzcie na ziemię.

azor 12.01.2017 13:50

Chyba ze wszystko ładnie przeszło pod stołem ;) taki mały efekt uboczny nasilający się przy każdej podwyżce.

Btw. prostytucją też mógłby się w końcu ktoś zająć. Chyba, że możemy sobie pozwolić na odpuszczenie tej kasy.

Lukasz 12.01.2017 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1461296)
A dla tych co uważają że zamiast dawać kasę można o 500 zł obniżyć podatki proponuję jeszcze raz przeczytać znaną historyjke:

Gdyby nie było Vat, dochodowego, ZUS czy lichwy....:)

Ale oczywiscie wiem o co Ci chodzi.
Innymi słowy jeśli 500 zł przeznaczysz na usługę z podstawową stawką VAT, to 200 zł wróci do Państwa w postaci podatków (Vat +dochodowy). Jeśli z tych 300 zł które zostanie firmie sprzedwacy po opłaceniu podatków, odejmiemy 20% zysku (60zł) bedziemy mieli 240zł. Jesli przeznaczymy to na pensje dla pracownika ktory usługe wykonał, dostanie 60% z 240zł czyli 144 zł reszta znów idzie dla Państwa w postaci podatków.
Czyli kapitalista+pracownik 'zarabia' 205zł, do państwa zaś wraca reszta - 295 zł.

Obniżenie podatku spowoduje wiekszy zysk po stronie kapitalisty i pracownika. Kapitalista swój zysk zainwestuje/wywiezie za granicę, pracownik przeje, państwo zaś wyżywi swoich w kolejnosci od najwyzszych stołkow, poprzez misiewiczów i na koniec beneficjenci 500+. Tu jest ta hipokryzja o ktorej mowisz - intuicyjnie czuje się że owo 500+ to pieniadze dla 'swocih'.

W Twojej historii z jednej stówy u każdego, Państwo bedzie miało przychod 200 zł z samego VAT - pomijam dochodowy bo dochodu nikt nie miał tylko koszty i pomijajam 25%-tową szarą strefę w postaci damy lekkich obyczajów.:-p

Na okrągło 60% wraca do Panstwa bo podatki mamy chorendalnie wysokie.

Barti 12.01.2017 14:50

Oprócz ekonomicznego aspektu programu 500+, jest jeszcze aspekt społeczny. Socjalistyczne myślenie produkuje ludzi niezdolnych do jakiejkolwiek inicjatywy, biernych. Ludzie wolą wegetować, niż wziąć się za uczciwą robotę...I z tego co słyszę i widzę to się już dzieje. Jedyny przejaw inicjatywy to kombinować jak dostać tą jałmużnę. I kończy się tym że żyją np. "na kocią łapę". Czy nikt nie dostrzega pewnych analogii z ubiegłym ustrojem? PiS wygrał wybory, bo 40 lat socjalizmu niestety zakorzeniło się w mentalności ludzi. Zwłaszcza w małych miejscowościach (bez urazy), gdzie ludzie zawsze uważają, że są pokrzywdzeni przez los i że im się należy. Nie mówię oczywiście o wszystkich, a moje poglądy wynikają z obserwacji.

art 12.01.2017 14:53

Kocur, a w którym miejscu tego kawału z brodą masz PIT i VAT? I kto Ci kredyt udzieli bez%owy? ;)

Bo w polskich realiach to wygląda tak, że co etap kwota jest sukcesywnie pomniejszona od 7 do 23 procent. 9% inkasuje rzeźnik, rolnika i dzivki szkoda, gdyż oni już się nie spłacą.

Niemiec by wrócił, a zostałaby mu kwota 2X pomniejszona o stawkę 9% i raz 23 (w końcu luksusowy towar :haha:).

Zejdzcie na ziemię.

Bo to jest kawał o tym jak banki obrcają kasą, a nie zwykli obywatele :D

Zwitter 12.01.2017 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1461255)
Najlepiej jakby ich wszystkich bomba pierdoła w tym sejmie ale dopóki nie .......nie to trzeba wybierać między PO-PiSami.

Nie, właśnie nie można wybierać między tymi partiami bo one od 1989 roku szkodzą Polsce.
Podobnie jak Nowoczesna bo to to samo co PO.
Ile jeszcze muszą nakraść abyście zrozumieli że na nich nie wolno głosować?

ABGwislakABG 12.01.2017 16:02

Nigdy nie zrozumieją. Papka po papce, vel. Qtaz wieczoru, Dysputy skończone, Kielon nienawiści, wPiSduwizji za bardzo piorą mózgi.

Muszą szufladkowac od korwinowskich kucy, platfusow, pisiorow etc. bo nie mają argumentów. Bo musi być z przeciwnego obozu, bo muszę zgnoic, bo racja jest najmojsza.

Jaroo1 12.01.2017 16:04

Cytat:

Obniżenie podatku spowoduje wiekszy zysk po stronie kapitalisty i pracownika. Kapitalista swój zysk zainwestuje/wywiezie za granicę, pracownik przeje, państwo zaś wyżywi swoich w kolejnosci od najwyzszych stołkow, poprzez misiewiczów i na koniec beneficjenci 500+. Tu jest ta hipokryzja o ktorej mowisz - intuicyjnie czuje się że owo 500+ to pieniadze dla 'swocih'.
Dobra, dobra. Tylko nie zapominajcie 2 rzeczy. Niby Państwo straci jak nie zabierze podatku ale z drugiej strony uproszczenie prawa, mniejsza biurokracja to mniejsze wydatki dla państwa. Także to nie jest przełożenie jeden do jeden bo po drodze w wielu miejscach tego procesu dochodzą różne zmienne.
Poza tym państwo tak się wzbogaciło na 500+, że mamy zajebisty kredycik i odsetki od niego. Czyli Co z tego, że do Państwa wróci 60% z tych kilkunastu mld złotych skoro trzeba wierzycielom oddać kilkanaście mld i odsetki od tego. Te wszystkie wyliczenia mają sens kiedy się nie jedzie na kredycie.
Sprawa podstawowa i najprostsza to NIE zadłużać się.
Zobaczcie, (dane z 2012 roku) na odsetki z długu publicznego płacimy 55 mld złotych. ....a, 55 mld złotych. A deficyt kilka lat temu był na poziomie 40 czy tam 60 mld złotych. Czyli to jest błędne koło. Bidujemy dzisiaj, dzisiaj mamy deficyt tylko dlatego, że kiedyś zachciało się pożyczać kasy i teraz trzeba od tego odsetki spłacać.
Do tego co roku dług państwa jeszcze rośnie także nam dalej mało. Jeszcze chcemy mieć większe odsetki i zobaczymy jaki deficyt wtedy będzie. Niedługo ....a cała Polska będzie robiła na odsetki z kredytów i nawet państwa nie będzie stać na danie ludziom 1+ albo posypanie ulicą solą w zimę.
Ja wiem, że teraz sa takie standardy, że wszystko się robi na kredyt bo lepiej mieć kasę dziś a jutro już nią obracac i zarabać na tym, zamiast czekać miesiac żeby na kasę zapracować i żyć ze swojego ale jest jakas granica. Tak jak szary obywatel nie powinien się niebotycznie zadłużac, tak i państwo nie powinno. Każdy polityk za uchwalanie budżetu z deficytem powinien odpowiadać za to przed sądem.
Cytat:

Nie, właśnie nie można wybierać między tymi partiami bo one od 1989 roku szkodzą Polsce.
Podobnie jak Nowoczesna bo to to samo co PO.
Ile jeszcze muszą nakraść abyście zrozumieli że na nich nie wolno głosować?
Jasne, tylko, że to jest błędne koło. Nie zagłosuję na PiS to wygra PO albo N, bo Kukiz nie ma szans. Bedzie rządzić PO, N z przydupasami z PSLu czy SLD to mam PiS do kwadratu czyli te same błędy typu budżet z deficytem, śmieszni politycy typu Szydło, która nie wiem kiedy Polska weszła do UE albo Waszczykowski z San Escobar, propagandowa tv itd a do tego będę miał w....... na MN, .... dupa i kamieni kupa, prowokacje na MN, seryjnego samobójcę, może imigrantów z dalekiego wschodu i Afryki w Polsce, pedalstwo itd.
Także wniosek jest prosty na dzisiaj, albo PiS albo jeszcze gorzej niż PiS, albo głos na Kukiza i niech się dzieje wola nieba - może koalicja PO-N, może PO-N-PSL. Chociaż znając życie to ja i tak zagłosuję na Kukizów za 2 lata.

Cytat:

Muszą szufladkowac od korwinowskich kucy, platfusow, pisiorow etc. bo nie mają argumentów. Bo musi być z przeciwnego obozu, bo muszę zgnoic, bo racja jest najmojsza.
Ale to samo można napisać o Tobie i reszcie, która ma poglądy anty PiS-PO. Wy też wszystko wiecie najlepiej, każdy to socjalista, debil, ....a. Nikt nie ma racji. Także Wy też ludzi szufladkujecie, tylko usadziliście się na wygodnej pozycji typu anty wszyscy i nikt Wam od pisowców czy powców nie dosra.

ABGwislakABG 12.01.2017 16:17

Ale czy Ty nie rozumiesz, że określając się jako prawak a.k.a. libertarianin mogę nawet głosić peany na rzecz centrolewackiej partii, o ile robi to, co do polityków należy, czyli cięcia podatkowe, uproszczenie ich, wyjebanie bzdurnych typu abo tv-rtv jak dawałem przykład Rumunii.

Rumunii kurva!

Idą za tym inne kraje grupy Wyszechradzkiej, wcześniej Holandia. Ale MUSISZ SIE TRZYMAC SZTYWNO TEGO, jak oni to zrobili. To przepis nie do ruszenia, nie zrobisz własnej inwencji, że wyjdzie jeszcze lepiej, tylko zakalec i całe ciasto do wyjebania.

Jaroo1 12.01.2017 16:22

Jedni się podzielili na wojowników PiSu, inni wojowników Po, a Ty po prostu sie podzieliłeś nie na partie tylko na poglądy gospodarcze i dla Ciebie każdy kto inaczej myśli jest pojebany czyli ten sam efekt tylko inna droga do niego.

ABGwislakABG 12.01.2017 16:39

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów."

Nie ja, Einstein tak twierdzi.

Chociaż ja również pod Einsteina się podepnę, gdyż wykazuje to studium przypadku. Polacy głosują tak, że cały czas wygrywają socjaliści ekonomiczni. Rok temu pisowczyki również wygrały, a obwołały się dobrą zmianą.

Widzisz różnicę? Ja nie. Oba przypadki to szaleństwo.

I jeszcze dobra zmiana. Dobrej zmiany nie będzie, dopóki rządzić będą socjaliści ekonomiczni.

Cytat:

ten sam efekt tylko inna droga do niego.

Nie. Ja mam gdzieś wszelkie partie, wszelkie ugrupowania. A mam gdzieś, bo naprawdę chcę, by ludziom się żyło lepiej.

A nawet jeśli, to jest bardzo pożądana cecha w organizacji i zarządzaniu, czyli EKWIFINALNOŚĆ.

Dziękuję Jaro za komplement :)

Jaroo1 12.01.2017 16:54

Cytat:

Nie. Ja mam gdzieś wszelkie partie, wszelkie ugrupowania. A mam gdzieś, bo naprawdę chcę, by ludziom się żyło lepiej.

A nawet jeśli, to jest bardzo pożądana cecha w organizacji i zarządzaniu, czyli EKWIFINALNOŚĆ.

Dziękuję Jaro za komplement
Ja nie pisałem, że Ty chcesz żeby się żyło gorzej albo, że oni chcą/ nie chcą tylko, że jedni są po stronie PiSu, inni PO, a Ty po stronie antyPiS/PO i tak jak jedni jebią PiS a inni PO, tak Ty jebiesz i tych i tych.

Cytat:

Do tego się odnosiłem. Sam szufladkujesz na PiSowców itp na socjalistów itd. Dlatego napisałem, inna droga ale efekt końcowy (szufladkowanie) taki sam.

Dopóki się ludzie nie zaczną szanować to będzie chujowo. Nie mówię żeby (uwaga szufladkuję) szanować lewackie ....y, które by najchętniej polskimi barwami podłogę umyli i się wyrzekli tego kraju, bo to .... nie ludzie, ale każdy kto ma Polskę w sercu, do Korwinowców, przez Kukizów, po PiS, kończąc na ludziach apolitycznych powinni w trosce o Polskę się dogadać i nie szukać podziałów.
A tu ciągle jest tak jak napisałeś, że moja racja jest najmojsza. I dotyczy to również Ciebie czy innych oświeconych typu fialo, którzy zawsze mają rację i wszystko wiedzą najlepiej.

ABGwislakABG 12.01.2017 17:03

Ok, czyli głosujmy dalej na gospodarczych socjalistów, przecież od 1989 i magdalenki to działa przecież bardzo dobrze, więc zwycięskiej taktyki się przecież nie zmienia.

Jaroo1 12.01.2017 17:11

Nigdzie nie pisałem o głosowaniu tylko o dzieleniu się na PiS, PO, anty PiS-PO, na najmądrzejszych, dla których inni sa najgłupsi. Tyle.
A co do głosowania to wcześniej napisałem, że mimo wszystko i tak pewnie zagłosuję na Kukizów. Tylko, że jeśli rządy przejmą PO-N-PSL-SLD a głos na Kukiza tak na prawde będzie stracony (taka opozycja, która nic nie może) to wtedy dopiero się za PiSem zatęskni i będzie dupa bolała.

Zwitter 13.01.2017 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1461375)
A co do głosowania to wcześniej napisałem, że mimo wszystko i tak pewnie zagłosuję na Kukizów. Tylko, że jeśli rządy przejmą PO-N-PSL-SLD a głos na Kukiza tak na prawde będzie stracony (taka opozycja, która nic nie może) to wtedy dopiero się za PiSem zatęskni i będzie dupa bolała.

Niekoniecznie. Nawet jak PiS nie będzie miał większości jak w tej chwili, a zapewne tak się stanie to będzie musiał się połączyć z Kukizem, który w zamian będzie chciał wprowadzić jakieś swoje postulaty, typu JOWy, zmiana konstytucji, obniżka podatków i PO-PSL-.N i nawet KOD nic nie zdziała. Tym bardziej, że ludzie dostrzegają merytoryczną pracę Kukizowców i zapewne będą mieć lepszy wynik niż w poprzednich wyborach. Kto wie, może jeszcze Korwin wejdzie do sejmu.

Kocur 13.01.2017 19:48

Nie 90 tys. zł, ale ponad 120 tys. miało trafić z kont Komitetu Obrony Demokracji do firmy MKM-Studio należącej do Mateusza Kijowskiego - dowiedziała się "Rzeczpospolita".

Cytat:

W środę 4 stycznia ujawniliśmy, że między marcem a sierpniem 2016 roku Mateusz Kijowski wystawił Komitetowi Społecznemu KOD sześć faktur – każda na sumę 15 190,50 zł (łącznie ponad 90 tys. zł). Miały one dotyczyć usług informatycznych, które firma Kijowskiego wykonała dla KOD. Okazuje się jednak, że faktur mogło być więcej. Jak ustaliliśmy, we wrześniu i październiku Kijowski wystawił Stowarzyszeniu KOD (następca Komitetu Społecznego) dwie faktury o łącznej wartości ponad 30 tys. zł. Oznaczałoby to, że Mateusz Kijowski dostał z KOD minimum 120 tys. zł.
:rotfl::rotfl::rotfl:

leszekm 15.01.2017 11:13

Belka: Sensacyjnie dobry wynik budżetowy

http://niezalezna.pl/92263-belka-sen...ynik-budzetowy

uposledzony_ale_kumaty 15.01.2017 13:52

https://pbs.twimg.com/media/C2ND_YgXAAAAzN9.jpg

http://fanatik.ogicom.pl/archiwa/8538#comment-39053

heoij 15.01.2017 18:41

Godz. 20:20 tylko w TVP1 film "Pucz", pierwszy dokument na gorąco odsłaniający motywy i przebieg okupacji Sejmu.

azor 15.01.2017 19:02

Dziwnym trafem przesunięta z 14.55 na godzinę finału WOŚP ;)

heoij 15.01.2017 19:07

Ale co ma film do WOŚP, bo nie rozumiem?

Jaroo1 15.01.2017 19:47

Spiseg
10 znaków

azor 15.01.2017 19:51

niczym Smoleńsk

Jaroo1 15.01.2017 20:17

Gorzej, bo w Smoleńsku zginął tylko prezydent i 95 osób a tutaj mamy "Pucz" na TVP w trakcie finału WOŚP. Gruba przeginka. Niepojęte.
#wolność mediów

ABGwislakABG 15.01.2017 20:19

Lubię kabarety, ale żeby w prime timie? :D

azor 15.01.2017 20:21

eeeee no nie przesadzajmy, bomby wodorowe rozbierające pasażerów jednak przebijają WOŚP ;)

heoij 15.01.2017 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461740)
Lubię kabarety, ale żeby w prime timie? :D

Jeszcze nie obejrzałeś, ale już oceniasz?

Książkę też po okładce oceniasz? :D

Fajnie :D

ABGwislakABG 15.01.2017 20:43

Chodziło mi o Ciamajdan, ale Ciebie akurat o dostateczny do zrozumienia iloraz inteligencji nie podejrzewam, wybaczam :)

heoij 15.01.2017 20:51

A mi chodziło o film.

Musi Jaśnie Pan bardziej precyzować na przyszłość co ma na myśli. Niestety nie każdy posiada taki iloraz inteligencji, żeby od razu mógł odgadnąć i wiedzieć o co Jaśnie Panu chodzi, żeby później nie dochodziło do niedomówień i nieporozumień.

Jaroo1 15.01.2017 20:57

PiS jaki jest taki jest ale wystarczy spojrzeć na tych meneli lewacko-KODowskich i od razu się odechciewa PO-N i reszty oszołomów.
Film tylko pokazał jakie to jest jebane bydło. Proszę mi pokazać wypowiedzi PiSowców, którzy się cieszą z tego, że np Palikota kiedyś pogonili na proteście anty ACTA, pokażcie mi tego całego Kuchcińskiego, który zachowuje się jak Niesiołowski na fotelu marszałka itp itd. O ile można jakies pojedyncze wypowiedzi i złe zagrywki PiSu znaleźc o tyle w PO i reszcie bydła to jest standard.
Kula w łeb dla tych wszystkich oszołomów to byłoby najprostsze rozwiązanie ale z drugiej strony zbyt radykalne i nieeleganckie także pozostaje się z tym kurestwem męczyć dalej.
Gówno komunistyczno lewackie pięknie się zmieszało. Pisałem o tym, że nie było rozliczenia z tamtym systemem i to co się dzieje to są konsekwencje tegoż. Skoro część gówna UBecko PZPRowskiego dziś stoi w jednym szeregu z N, PO, KODami to widac kto jest kim w tej układance.

azor 15.01.2017 22:59

Film jak film, druga Nocna Zmiana to to nie jest. Nie do końca rozumiem cel w jakim powstał, bo ani to jakieś nowe fakty ani nowe spojrzenie. Ot zbitka obrazów, które w większości były ogólnodostępne. Co mnie zaskoczyło na plus to na pewno fakt, że nie był skrajnie tendencyjny. Wiadomo, że cały zabieg z przedstawieniem hipokryzji PO się udał, ale spodziewałem się większej propagandy. Coś Jacek nie w formie.

emj10 16.01.2017 09:39

Cytat:

Proszę mi pokazać wypowiedzi PiSowców, którzy się cieszą z tego, że np Palikota kiedyś pogonili na proteście anty ACTA
Jednak to już zamierzchła historia, bo 5 lat z życia III RP to jak wieki. Pod Pałacem współorganizowałem wtedy protest przeciwko ACTA i zdaje się, że na forum opisywałem wtedy sytuację z Palikotem, którego pogoniliśmy głównie za to, że próbował wykorzystać protesty dla politycznych względów. Wielu polityków przewinęło się wtedy przez Krakowskie Przedmieście i nikogo nie innego nie wyganiano.

TomaszWik 18.01.2017 12:37

Jednak dla mnie PiS niszczy wolność gospodarczą, co jest najgorsze. Podatek bankowy i handlowy na początek, później niższa kwota wolna od podatku (zamiast obiecywanej wyższej). Teraz nowa ustawa hazardowa monopol na automaty barowe i blokowanie stron zagranicznych bukmacherów. Wszystko po to, żeby było za co sponsorować 500+. Jestem w stanie zrozumieć pozytywne aspekty tego programu, no ale bez przesady. Powinny być progi dochodowe, lub jakaś inna forma cenzusu majątkowego.

AYALA 18.01.2017 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TomaszWik (Post 1462040)
Podatek bankowy i handlowy na początek

73% banków zostało sprzedane obcemu kapitałowi.

TomaszWik 18.01.2017 13:27

I co w związku z tym? Przecież banki za to nie zapłacą, tylko my w formie kosztów za przelewy, operacje bankowe, korzystanie z karty debetowej lub kredytowej. Nie miałbym problemu z tym, że spadnie zysk spółki, ale z tym że za te wszystkie zmiany ja będę płacił lub nie będę miał dostępu do pewnych produktów.

Kocur 18.01.2017 15:44

Gdzie Was hodują ??

1. 100% - słownie "STO PROCENT" banków na Zachodzie płaci podatek bankowy.

2. Lemingi obiecywały podniesienie kwoty wolnej od podatku przez 8 lat i gówno zrobili - rozumiem, że gorsze jest zwiększenie też kwoty o część niż gównorobienie ?

royalmichael 18.01.2017 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TomaszWik (Post 1462050)
I co w związku z tym? Przecież banki za to nie zapłacą, tylko my w formie kosztów za przelewy, operacje bankowe, korzystanie z karty debetowej lub kredytowej. Nie miałbym problemu z tym, że spadnie zysk spółki, ale z tym że za te wszystkie zmiany ja będę płacił lub nie będę miał dostępu do pewnych produktów.

Mam konto od 2 lat w Nest Banku (wcześniej Smart), niedawno założyłem drugie w Millenium. Wszystkie usługi (wiadomo, bez kredytów), które wymieniłeś są tam za darmo i jeszcze ani raz nie zapłaciłem za jakąkolwiek usługę nawet grosza (w przypadku Millenium musi wpływać 1000zł miesięcznie). Pomijam już, że wszystkie bankomaty są za free i banki te oferują intratne konta oszczędnościowe, a Millenium nawet zwraca 2-5% za transakcję kartą/telefonem. Gdzie więc te podwyżki? Kiedy w końcu zapłacę za te wszystkie zmiany? :D Straszycie tak już od roku, kiedy się wam znudzi?

TomaszWik 18.01.2017 16:49

Uwielbiam wyciąganie wniosków dotyczących sektora na jednostkowym przykładzie. Tutaj masz znajdziesz więcej informacji: http://www.bankier.pl/tag/podwyzki-oplat-bankowych Odpowiadając na argumenty, że przecież każdy może tam założyć konto i nie płacić to już mówię: Masz takie niskie opłaty, dlatego że jest to bank który posiada niewielką liczbę klientów więc musi zaoferować lepsze warunki niż konkurencja. Po drugie jest to bank głównie internetowy - posiada 130 placówek w Polsce więc osoby z mniejszych miejscowości tam konta nie założą.
Rozumiem też kwestii ustawy hazardowej i podatku handlowego już zwolennicy obecnego rządu nie poruszają ;)

heoij 18.01.2017 17:11

Ja mam w Pekao SA i opłata to 1,98 zł miesięcznie, także nie wiem gdzie się podziały te podwyżki, trzeba zmienić Bank, a nie zwalać wszystko na Rząd, ale tak łatwiej niż samemu poszukać...

Uprzedzając posiada około 1000 placówek w całej Polsce :-)

Daj się dalej robić w konia i płać więcej...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl