Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

SpoXsteR 01.07.2010 14:09

Ale jeczec kazdy musi..
jak to Wisla.. cichosza kompletna.. nawet nikt go nie bral pod uwage... a tu nagle nowinka :)
oby tak dalej, widac ze Wisle to pomaga, nikt nic nie wie i na spokoju mozna dojsc do porozumienia

LooNatyk 01.07.2010 14:09

no najlepsze, ze znowu nikt chyba tego nazwiska nigdzie na forum nie wymienil ;-)

KuLwIk 01.07.2010 14:11

Tu macie jego pierwszą brameczkę ;p

http://www.youtube.com/watch?v=pfhGAZDuGvg

jurukuru 01.07.2010 14:12

Ok. Wszystko jest na oczach świadków. Tylko kiedy będzie rozstrzygnięcie zakładu ? Pablo84 jestem po Twojej stronie i przychylam się do Twojego zdania. Chociaż z drugiej strony zobaczyć jak nawrzucałeś moderatorom i adminom, bezcenne. Hehe. A tak na poważnie, to ciekaw jestem jaki jest ten 22-letni obrońca, który przechodzi testy medyczne. Wzmacniajmy się, wzmacniajmy- co by kolektyw był.

1q2 01.07.2010 14:13

A czasami to nazwisko nie przewinęło się już z miesiąc temu?Że to taki ichniejszy Piechna czyli kicha przez całą karierę i jeden 'wybryk' w wieku 28 lat?

migifan83 01.07.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 924852)
Erik Čikoš, 22-letni obrońca ze Słowacji, przechodzi testy medyczne w Wiśle Kraków.

No to mamy prawego obrońcę ;-)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/

Jeszcze Środkowy Obrońca, Milinkovic, Boskovic i można grać :-D

dynek.pl 01.07.2010 14:14

Cytat:

Erik Čikoš, 22-letni obrońca ze Słowacji, przechodzi testy medyczne w Wiśle Kraków.

Hmm, no przynajmniej jest mlody.
Sprytne posuniecie klubu bo zazwyczaj nie ujawnia jednak jak ktos przechodzi w testy medyczne no ale w obliczu fiasku transferu Makinwy trzeba bylo troche ludzi uspokoic :)
Z drugiej strony mozna wiec wnioskowac, ze Milinkovic jednak nie przechodzil testow medycznych jak to wroble cwierkaly
bo jednak takiej informacji nie ujawniono.

nesta 01.07.2010 14:15

Niezle.. Mlody, utalentowany chlopak. Dobre posuniecie!

Erik Čikoš to również młodzieżowy reprezentant Słowacji. Grał w kadrze U-19, powoływany był też do kadry U-21 na mecze kwalifikacyjne do Mistrzostw Europy U-21, które w przyszłym roku rozegrane zostaną w Danii.

cinekw 01.07.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez migifan83 (Post 924866)
Jeszcze Środkowy Obrońca, Milinkovic, Boskovic i można grać :-D

Już lepiej jak nie kupią Boskovicia i dadzą pograć komuś innemu bo to strata pieniędzy.
Ten obrońca może byc ciekawy :)

Wasiu 01.07.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 924865)
A czasami to nazwisko nie przewinęło się już z miesiąc temu?Że to taki ichniejszy Piechna czyli kicha przez całą karierę i jeden 'wybryk' w wieku 28 lat?

Jesli chodzi Ci o Boskovicia to owszem. Bieda przez cala kariere i teraz sezon gdzie strzela 28 bramek w 33 spotkaniach ligi czarnogorskiej. Nadziei z nim raczej nie ma co wiazac, ale moim zdaniem to wymysl mediow. Skoro sie pisalo miesiac temu, upadl pomysl Makinwy to najlatwiej pismakom wrocic to tematu Czarnogorca.

A co do Slowaka - to chyba niezla opcja. Prawa obrona nawet jakos wyglada u nas, wiec mlody, tani grajek powinien byc wystarczajacym wzmocnieniem.

przemek1902 01.07.2010 14:19

A i płacić za niego nie trzeba było zbyt wiele, bo Artmedia przeciez z ligi spadła :-)
Ciekaw jestem, ile mogli za niego dać. 200 tys. euro max?

Szyman423 01.07.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 924872)
A i płacić za niego nie trzeba było zbyt wiele, bo Artmedia przeciez z ligi spadła :-)
Ciekaw jestem, ile mogli za niego dać. 200 tys. euro max?

Na tansfermarket.de wyceniają go za 50.000

arti 01.07.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 924863)
Ok. Wszystko jest na oczach świadków. Tylko kiedy będzie rozstrzygnięcie zakładu ? Pablo84 jestem po Twojej stronie i przychylam się do Twojego zdania. Chociaż z drugiej strony zobaczyć jak nawrzucałeś moderatorom i adminom, bezcenne. Hehe. A tak na poważnie, to ciekaw jestem jaki jest ten 22-letni obrońca, który przechodzi testy medyczne. Wzmacniajmy się, wzmacniajmy- co by kolektyw był.

Hmm grajek co spadł z ligi słowackiej... Z drugiej strony Onyszkę czy Glika witalibyśmy w Wiśle z otwartymi rękami...
Myślę, że cały sezon 2010/2011 - wszystkie rozgrywki w sumie. A jakby np. w zimie odszedł Paweł to tylko ten okres w którym obaj bedą grać w Wiśle. Hmm co mi z tego, że Pablo nawrzuca modom? Mnie się nie chce wrzucać modom jak przegram:)

Ejdzbiol 01.07.2010 14:23

Może być niewypał

Tak super, wszyscy się cieszą, że przychodzi do nas młody obrońca po u-21 kadrze Słowacji no i oh ah jest genialnie a tak btw gra w spadkowiczu z pierwszej ligi słowackiej... Coś mi tu szczerze mówiąc śmierdzi i to bardzo, ten grajek może być odpowiednikiem Glika naszej ligi niestety. To może być dobrze trafiony transfer a jednocześnie co wydaje mi się bardziej prawdopodobne: kompletne nieporozumienie i przysłowiowa "dziura w obronie" na najbliższe 2 lata, dopóki ktoś nie odważy się go ściągnąć z pola. Jak na razie wśród nazwisk, które się tu przewijały i były w jakimś sensie realne to jest to najsłabsze, no może oprócz Aracic'a xD

1q2 01.07.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 924871)
Jesli chodzi Ci o Boskovicia to owszem. Bieda przez cala kariere i teraz sezon gdzie strzela 28 bramek w 33 spotkaniach ligi czarnogorskiej. Nadziei z nim raczej nie ma co wiazac, ale moim zdaniem to wymysl mediow. Skoro sie pisalo miesiac temu, upadl pomysl Makinwy to najlatwiej pismakom wrocic to tematu Czarnogorca.

A co do Slowaka - to chyba niezla opcja. Prawa obrona nawet jakos wyglada u nas, wiec mlody, tani grajek powinien byc wystarczajacym wzmocnieniem.

A faktycznie to że 'nikt go nie wymienił' odnosiło się do tego Słowaka.Miejmy nadzieje że ktoś go w tej Artmedii oglądał

Pablo84 01.07.2010 14:24

I pojawiają się pierwsze pesymistyczne posty.

Jeszcze trochę i będzie "Cupiał ****", bo nie dał kasy na kogoś droższego

SpoXsteR 01.07.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 924875)
Hmm grajek co spadł z ligi słowackiej...

a co on sam tam gra?
odbijam pileczke - hmm.. Marcelo - grajek ktory nie zdobyl Mistrzostwa Polski..

a teraz sie wyplaczcie, jak to zle i niedobrze.. Wam to by nawet Messi nie pasowal..

KacpiTSW 01.07.2010 14:26

Patrzę, czytam i nie wierzę...

Chłopak nawet jeszcze kontraktu nie podpisał, a tu już narzekania, że może być takim drugim Glikiem. Widzieliście jak gra? Raczej nie - to po co komentujecie? Błaszczykowski przychodził do nas z Częstochowy, która nie wiadomo gdzie gra i proszę... teraz zbija kokosy przy czym gra z ogromnym powodzeniem w Dortmundzie. :shock:

iq1000 01.07.2010 14:27

Uzupełnienie, a nie wzmocnienie. Singlar pozostanie podstawowym prawym obrońcą, a ten młody będzie drugim. Lepiej było zainwestować w jakiegoś Polaka. Po co nam kolejni obcokrajowcy tej klasy?...

TSW06 01.07.2010 14:27

koleś zagrał w 33 meczach i strzelił 3 bramki, więc chyba takim ogórem nie jest... :)

polska.mysl.szkoleniowa 01.07.2010 14:27

Cytat:

b. się cieszę, nie dlatego, że łasym na każdy transfer, ale kontent na uzupełnienie naszego mikroskładu sensownym transferem - bez testów, jak ludzie.

Simao1 01.07.2010 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 924877)
Tak super, wszyscy się cieszą, że przychodzi do nas młody obrońca po u-21 kadrze Słowacji no i oh ah jest genialnie a tak btw gra w spadkowiczu z pierwszej ligi słowackiej... Coś mi tu szczerze mówiąc śmierdzi i to bardzo, ten grajek może być odpowiednikiem Glika naszej ligi niestety. To może być dobrze trafiony transfer a jednocześnie co wydaje mi się bardziej prawdopodobne: kompletne nieporozumienie i przysłowiowa "dziura w obronie" na najbliższe 2 lata, dopóki ktoś nie odważy się go ściągnąć z pola. Jak na razie wśród nazwisk, które się tu przewijały i były w jakimś sensie realne to jest to najsłabsze, no może oprócz Aracic'a xD

Jak tak czytam Wasze wywody, to mi się gorzej robi...

Przecież Artmedia jeszcze parę lat temu grała w fazie grupowej LM. Poziom sportowy mieli dość wysoki, więc raczej złego zawodnika by nie ściągali. Czemu spadli? To już temat na inną rozmowę.

Ten obrońca wydaje się być perspektywiczny. Ma dopiero 22 lata.

Okienko rozpoczęte - miejmy nadzieję, że będą kolejne transfery.

Witamy w Wiśle! :D

koyoot 01.07.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 924877)

Jakby byl odpowiednikiem Glika to powinnismy sie cieszyc, bo ten wlasnie odchodzi do Palermo za 2 mln Euro.

Poczekamy zobaczymy co on potrafi. Cos mi sie jednak wydaje ze Singlar znow moze sobie zbyt duzo nie pograc.

MCX 01.07.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 924882)
Uzupełnienie, a nie wzmocnienie. Singlar pozostanie podstawowym prawym obrońcą, a ten młody będzie drugim. Lepiej było zainwestować w jakiegoś Polaka. Po co nam kolejni obcokrajowcy tej klasy?...

Kwestia ceny.
Poza tym nie zakładałbym z góry, że facet jest słaby.
Wiadomo, że nie będzie Maiconem ale ma dopiero 22 lata, był powoływany do reprezentacji młodzieżowych, może coś z niego być!

przemek1902 01.07.2010 14:30

Cikosz może grać na prawej bądź lewej flance, jest reprezentantem młodzieżowym swojego kraju, w tamtym sezonie był najlepszym zawodnikiem swojego klubu, który jako calosc spisal sie mizernie - skutki kazdy zna.

On nie jest ogórem jak juz niektorzy zaczeli tutaj pisac, olaboga.. Czy konkurencja na pozycji komuś zaszkodziła?

Ejdzbiol 01.07.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 924887)
Jak tak czytam Wasze wywody, to mi się gorzej robi...

Przecież Artmedia jeszcze parę lat temu w fazie grupowej LM. Poziom sportowy mieli dość wysoki, więc raczej złego zawodnika by nie ściągali. Czemu spadli? To już temat na inną rozmowę.

Ten obrońca wydaje się być perspektywiczny. Ma dopiero 22 lata.

Okienko rozpoczęte - miejmy nadzieję, że i transfery :) Mamy już trzech :)

A to dobra ;) Nie znam akurat realiów ligii słowackiej oprócz tego, że jest słabsza od naszej więc jeżeli w jakiś sposób przekonałeś mnie o klasie sportowej klubu (poza tym przypominam sobie niejasno że tam były jakieś jaja w tym klubie z czymś) to już nie bredzę od rzeczy ;)

rafal777 01.07.2010 14:32

Jako uzupełnienie na prwą stronę jak najbardziej! Singlar podstawowy i przynajmniej będzie miał z kim rywalizować. Jeśli oficjalna pisze juz o testach nawet to znaczy że chyba nic pozytywnego się nie dzieje i chcieli cokolwiek napisac żeby uspokoic fanów...Tak mi się wydaje. Ale ważne, że ktoś jest. Tylko, że ja czekam na transfery, które podniosa poziom tej drużyny. A za gości kupowanych dzień przed meczem to podziękuję bo będą pewnie same Hristovy...

Żuczek 01.07.2010 14:32

Już się maruderzy znaleźli? Ludzie zrozumcie, że mamy ograniczony budżet i samymi gwiazdami składu nie uzupełnimy. Chłopak jest młody, gra w młodzieżówce Słowacji, mogą z niego jeszcze być ludzie, a z pewnością dużej kasy nie ciągnie. Wolę, żeby ściągali takich piłkarzy, a nie wynalazki typu Makinwa, którym trzeba płacić na zawołanie, a forma jest wątpliwa.

szlaQ 01.07.2010 14:32

Z tego co wyczytałem to zagrał w ostatnim sezonie w 6 meczach U-21 i był tam podstawowym zawodnikiem a w tej całej Artmedii zagrał najwięcej spotkań z wszystkich zawodników ... miejmy nadzieje że to jest jakiś talent ... ze statystyk można wnioskować że mogłoby by tak być...

bódyń 01.07.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 924882)

Super. A skad masz takie informacje. I skad wiesz w jaiej formie jest Singlar. A nowy nabytek co umie?? Ile razy go widzialem w akcji. No chyba troche skoro wiesz juz kto jest rezerwowym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl