![]() |
Skoro przez całe życie doszedłeś jedynie do wniosku, ze kościół jest tylko zły i Rydzyk to pała to coś słabo Ci to wyszło. Rozmawialiśmy o tym w kontekście Owsiaka, u którego nie przeszkadza Ci, że wyprowadza kasę z WOŚP podobnie jak Kijowski, i AS wrzucił gadkę o kościele i Rydzyku pod która się podpiąłeś. Tutaj już nie zauważyłeś ile dobrego robi Caritas albo, że Rydzyk tez coś tam dobrego robi (radio, TV, uczelnia).
Dlatego Ci powtarzam, masz ból dupy i posługujesz się typowym lewackim bełkotem. A czy się nazwiesz lewakiem czy nie, czy ja Cię tak nazwę, to jest nieważne. To jest tylko jakieś tam szufladkowanie lub określenie osoby, które generalnie nie ma znaczenia w całej dyskusji. |
Cytat:
A jak tego nie rozumiesz, toś trąba. |
Cytat:
Cytat:
|
W Polsce lewica i prawica kompletnie się zatarły. Patrząc kanonicznie po poglądach to circa 95% społeczeństwa ma socjalistyczny resentyment, a stricte liberalne poglądy max kilka % wyborców.
|
Cytat:
Prawicowe poglądy gospodarcze i światopoglądowe to libertarianizm. |
Cytat:
|
Libertarianin ma jeszcze gorzej :D
|
Cóż poradzić jeśli zachciało się bycia wyjątkowym ;)
|
4-5%, jak nie mniej ;)
Po-wcy i nowoczerscy określając się jako partie liberalne zrobiły temu środowisku antyreklamę, czarny PR, dowolność w wyborze określeń, mnogość interpretacji. A po wpisach użytkowników azor i frank prawdziwym niestety jest twierdzenie, że ludzie własnych poglądów nie potrafią określić |
Oj liberalizm został zohydzony jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. Nawet trudno cytować te nagłówki w prasie jakie pisali czerwoni propagandziści od Piłsudskiego.
|
.................
|
Cytat:
Cytat:
Nie pisałem o swoich poglądach, to była abstrakcja. Do libertarianina mam jeszcze kawałek. |
Prawda jest natomiast taka, że PiS z prawicą ma niewiele wspólnego. Ba, nawet jak się wrzuci ich na mapę poglądów to PO jest bliżej do prawicy ;)
|
Cytat:
|
Komuszy (P)rezydent podpisał właśnie ustawę o edukacji, która cofa nas do PRL'u. Ciekawe, ile będzie zwolnień... W marcu chyba strajk generalny nauczycieli i oby dali do pieca.
Natomiast kolejny prawdziwek objawił się w osobie Ministra Zdrowia i jego wypowiedziach o smogu. Ci ludzie zatrzymali się w nauce w XIX wieku(przy dobrych wiatrach). |
Tyś widział komucha :lol:
Dlaczego cofa nas do PRLu według Ciebie? |
Cytat:
A w Wyborczej po wyborach 2015 skończyły się pokazywać takie artykuły popierające likwidacje gimnazjów http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1...Redirects=true Całe KODziarstwo zarzuca Dudzie że to podpisał , że jest notariuszem itd., ale czy do tych łbów nie dociera, że Duda , który wywodzi sie z PiS-u miał taki sam program wyborczy, to samo obiecywał, więc po co ma coś vetować skoro to obiecał? Lemingi to stan umysłu. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ty jak mniemam składając tutaj pity i płacąc VAT nie masz wyjebane? ;) Cytat:
Szkoda, że masz kawałek do libertarianina I nie tylko Ty, większość Narodu. Byłoby znacznie, znacznie lepiej jak ukazują cięcia podatków u innych przedstawicieli grupy Wyszechradzkiej czy np. Rumunii. Szkoda, naprawdę szkoda. Pozdrawiam |
I git z tymi gimnazjami. Jedyny minus jest taki, ze każda taka zmiana to zamieszanie, 15 lat temu mieliśmy zamieszanie, to generuje koszty, teraz cofamy tamto zamieszanie i likwidujemy gimnazja, znowu zamieszanie w papierologii się zrobi, do tego jakieś nowe książki czyli finansowo też każdy po dupie dostanie. Ale cóż, życie.
Nic te gimnazja nie dały. Ja skończyłem gimnazjum i nie uważam, że jestem mądrzejszy lub lepszy od kolegów kilka lat starszych, którzy mieli 8 lat podstawówki. Może nawet gorzej dla mnie (nas) się skończyło bo zmarnowaliśmy 1 rok w gimnazjum, które było przedłużeniem podstawówki, czyli tych wszystkich biologii, geografii itp a można było rok dłużej siedzieć w liceum, zawodówce czy technikum i się uczyć już konkretniejszych rzeczy, uczyć się zawodu, mieć program rozbity na rok dłużej = mniej napięty harmonogram zajęć = może dzięki temu mniej nauki czyli więcej by było chęci ogarnąć wolniej program a nie napierdalać jak głupi w 4 lata w technikum i przedmioty zawodowe i do matury (i te niematuralne też). Także im krócej się uczymy tych podstaw tym lepiej. Najlepiej to by było nauczyć się pisać, czytać, historii, matematyki i od razu na jakiś profil, który nam się przyda w pracy, nawet niech to będzie głupia wiedza teoretyczna, która się przeważnie z praktyką mija ale zawsze lepiej się uczyć czegoś co ma jakiś związek z pracą a nie marnować czas w podstawówce, gimnazjum na historię Mezopotamii czy jakieś pierdoły z biologii albo coś o skałach z geografii. Poza tym oświata to część biurokracji. Im więcej tych nauczycieli tym gorzej. Wiem, że praca fajna, lekka, może jedynie psychicznie trudna ale wakacje 2 miechy są, ferie i inne przerwy są więc fuszka dobra, no ale szkoda kasy państwowej na nadmiar nauczycieli. |
Dotychczasowa edukacja wyglądała tak:
6 lat szkoły podstawowej 3 lata gimnazjum 3 lata szkoły średniej Czyli to co w 8-klasowej podstawówce realizowano przez 9 lat - szkołom średnim zabrano jeden rok. Teraz będzie: 8 lat podstawówki 4 lata szkoły średniej Dla mnie te proporcje wyglądają lepiej. Co do podpisania- przecież Prezydent realizuje swój program wyborczy, więc nie wiem skąd to zdziwienie? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
I teraz boli znowu dupa, że jednak te swoje obietnice spełniają więc trzeba wymyślać dalej jakies problemy. |
Cytat:
|
Cytat:
Greetings from the United States of America!!! |
Jak już oceniać prawicowość to chociaż rozróżnij. Czy chodzi o:
a) światopoglądową (pedalstwo czy rodzina) b) narodowościową (polskość jako wartość, czy internacjonalizm) c) gospodarczą (stosunek do własności środków produkcji) To takie podstawowe frakcje na które prawą (a i lewą) stronę sceny politycznej można podzielić. Marian Kowalski dziś: https://www.youtube.com/watch?v=i0uW5kqnQ58 |
No i właśnie jak się będziemy rozdrabniać to wyjdzie na to że masz milion partii prawicowych, ale żadna w 100%. I przez takie rozmycie słowo "prawica" tak na prawdę nic nie mówi. Przez to nasz pojęciowy tygiel robi się jeszcze bardziej porąbany.
Jeszcze kilka lat temu zdaje się było prościej - prawica to konserwatyści, lewica "postępowcy" (czy tam liberałowie, choć nie jestem przekonany czy w przypadku naszego podwórka to dobre określenie). Jak kto ocenia polskość jako wartość to jest kwestia światopolgądowa i moim zdaniem nie ma co tutaj wydzielać podpunktu 'b'. |
Cytat:
I to jest główna linia podziału. Ale jak piszesz, Korwin sobie wychował wielu wyznawców, którzy lubią wszędzie widzieć socjalizm itp. Tu jest Polska i podział jest prostu. Na zachodzie może to się zatarło bo jak prawica głosuje za ślubami dla pedałów albo popiera multi kulti to tam sobie mogą będąc lewakami (prawica tam jest lewa) budować jakieś linie podziału na prawy-lewy względem poglądów gospodarczych. Jak tam anty pedalskie czy imigranckie to są ruchy nacjonalistyczne czyli to co tam nazywają radykałami i faszystami to u nas po prostu jest prawica (czyli ponad połowa Polaków). Szukać teraz 100% samca alfa prawicy to śmiech na sali. Światopogląd się liczy i tyle. Teraz rozdrabniać się na gospodarkę to tak jakby dzielić włos na czworo. Za dużo mutacji wtedy by wyszło z tego prawakowania i lewakowania. Poza tym gdzie jest napisane albo kto powiedział jakie poglądy gospodarcze musi mieć człowiek mieniący się prawicowcem? |
Cytat:
Boguś Linda to ładnie dzisiaj podsumował: To jest kurewstwo niezależnie od koloru partii. Życie jest zbyt piękne, żeby tracić na nią czas. |
Cytat:
|
Jeszcze tylko tego by brakowalo zebym jakiemus politykowi mial zaufac:D Tymbardziej politykowi jednego z najwiekszych mocarstw na planecie, ktory w razie czego posluzy sie Polska jako .....a/tarcza/poligonem/buforem...
|
No tak. Chodzimy na smyczy Jankesów i jeszcze zapraszamy ich wojska do kraju, a ktoś tutaj wyskakuje z interesem narodowym :D
PiS to sprzedajne ....y i tyle. |
PiS nie jest partią prawicową. Niestety nie mamy poważnej patii prawicowej w tym kraju, na którą można by głosować, bo "Korwinowców", z całym szacunkiem do jego wielu zwolenników na forum, za taką nie uważam. Ta partia nie ma przebicia w społeczeństwie m.in. przez lidera i jego kontrowersyjne wypowiedzi i poglądy. Głosowałem na PiS chociażby ze względu na ustawę dezubekizacyjną. Natomiast wszystkim, którzy uważają PiS za partię prawicową, polecam tą tabelkę. Znajdź części wspólne. I nie chodzi tylko o stosunek do gospodarki. Jak się tak głębiej zastanowić, to w innych kwestiach (nie we wszystkich) PiS, też nie ma prawicowego myślenia.
http://tomaszcukiernik.pl/artykuly/a...omment-page-2/ |
Dla mnie jako centrysty i liberała głosowanie na Korwina też przychodzi z bólem. Dużym bólem.
|
Cytat:
Zdecydujcie się. Albo zacznijcie brać inne leki, bo te nie działają. |
A co ja mam z gównomediami wspólnego żeby powielać ich narrację?
PiS to jak pisałem x lat temu jest partią prożydowską i proamerykańską (zresztą jedno i to samo) i realizuje ich interes. |
Cytat:
|
A od kiedy pisior słucha po-nowoczerskiej-zsl i IM WIERZY?
Ciekawe zjawisko, chciałbym poznać genezę. po/zsl/nowoczerska określając się mianem liberałów są równi dziwce, mówiącej o miłości. Dlaczego? Ażeby ludziom obrzydzić znaczenie LIBERAŁA, by jedynym słusznym systemem był SOCJALIZM tak umiłowany przez pisowców. By ludzie na wyraz "LIBERAŁ" rzygali, opluwali tych, którzy tym mianem się określają. LIBER-AŁ, LIBER-TARIANIZM TO WOLNOŚĆ, A NIE JEBANE KOLEJNE PODATKI. WŁASNOŚĆ, A NIE ZAJEBANIE KASY Z OFE. Ale tłumacz to socjaliście. Syzyfowa praca. ;) |
Nie wiem co PO, PSL i inne Nowoczesne mają z liberalizmem wspólnego. Ale to szczegół w tej zawiłej układance ;)
|
Praw.....i tworzą dalsze ustawy godne idola Jarosława, czyli Gierka. Radzę zapoznać się z treścią takowej nt. odbierania stopni generalskich, a także zmian w systemie wyborczym. PRL bis w budowie. Dojna zmiana nie zawodzi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl