![]() |
Piszę ogólnie o ostatnich 2 dekadach.
|
Cytat:
|
To tutaj oczywiście trzeba się zgodzić. Dobrze jednak wiemy, jakie było podejście Cupiała do inwestowania w młodzież. Na szczęście mocno się to zmieniło. Szybko zapewne efektów nie zobaczymy, bo pewne tematy blokuje najprostsza rzecz, czyli brak środków na stosowne inwestycje (dlatego jeszcze raz zachęcam do zasilania szeregów Socios, nam nikt kasy nie da, sami musimy o nią zadbać).
|
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Beqiraja nie byłem aż takim sceptykiem wobec niego i jego nadwagi, byłem przekonany że skoro z takim przekonaniem nasz były sztab jest co do jego sprowadzenia, to szykujemy taktykę w stylu krótka piła do Beqiraja w polu karnym, a ten jak walnie bombę w brame, to nie będzie czego zbierać, wydaje mi się że taki typ piłkarza z niego wyrósł, choć w Polsce mu to za bardzo nie wyszło, a szkoda, bo chłop musi mieć parę w nodze, tylko w płucach niestety nie. Żegnam bez żalu jeśli faktycznie odejdzie, przy naszych juniorach wcale nie jest o kilka klas wyżej, jego minuty mogły być minutami Olka.
|
Moze sie okazac tak, ze za chwile zostaniemy bez napastnika :-) Buksa odejdzie z wolnego w czerwcu, wiec nie bedzie na niego za bardzo stawiania, Fatos rozwiaze kontrakt, a Forbes zostanie sprzedany. Wtedy praktycznie pewne jest dwoch nowych napastnikow i byc moze ktos mlodyu przeniesiony z juniorow do ogrywania ogonow.
Byc moze tak byloby najlepiej. Tzn najlepiej byloby gdyby Buksa podpisal kontrakt na 2,5 roku, a sprzedac obu dragali i sciagnac napastnikow, ktorych chce Hyballa :-) Czyli zwinnych, sprytnych, szybkich :-) Kolo 20 stycznia sie okaze :-) |
Cytat:
|
Przemysławowi Zdybowiczowi skrócono wypożyczenie i na ten moment wiosnę spędzi w Wiśle. Dodatkowo zawsze można je skrócić jeszcze Arturowi Balickiemu. Jakby nie patrzeć to napastnicy. ;)
|
Fatos miał pecha że trafił na okres kiedy nasza gra do przodu nie istniała. Z miejsca stał się wygodnym kozłem ofiarnym odpowiedzialnym za wszystko co nie wychodziło. Zdobyć tytuł króla strzelców w Chorwacji to nie byle co. Inna sprawa że do biegania miedzy obrońcami jest już za sztywny więc pewnie będzie szukał jakiejś alternatywy.
Ja cały czas mam nadzieję ze Buksa nie sprzeda się za 30 srebrników i podpisze umowę, która czeka na niego od pół roku... |
On tego krola strzelcow zdobyl 10 lat temu :D Teraz to jest koles ktory nie nadaje sie do grania w pilke. Najgorszy napastnik jaki tu sie pojawil. Juz Beto byl lepszy
|
Nie ma co się dziwić - z Fatosem pewnie rozwiążemy, Buksa out, zostaje Forbes, który też nic specjalnego nie gra, a tez jakiś plotki transferowe o nim są.
|
szansa że Fatos odpali , jest i tak większa niż że dostaniemy za Bukse cokolwiek poza ekwiwalentem
|
Nie widziałem oczywiście meczów Bełchatowa, ale sądząc po opiniach tamtejszych kibiców, to Zdybowicza chyba nie ma co traktować na poważnie...
|
A to nie widziales jak u nas gral? Nic sie nie zmienilo od tamtej pory. Kompletnie nie rozumiem po co on wraca do nas
|
Czy pamiętacie takiego grajka jak Sebastian Leszczak.... też uznawany był za wielki talent (oczywiście nie tak wielki jak Aleksander Buksa) i nie ustawiały się do niego takie kluby jak do Aleksandra Buksy... Sieszno mu było i jak odszedł z Wisly Kraków to słuch po nim zaginął...
Mam nie odparte wrażenie, że młody Buksa, popełni poważny błąd odchodząc już teraz z Wisły Kraków... Przy Hyballi zobaczy co to jest poważny trening... Poza tym umówmy się w tym roku, młody Buksa totalnie niczego nie pokazał... a miał szansę jak nigdy aby grać w pierwszym składzie... nie dał rady... to co on ma to zaoferowania na zachodzie? jak przegrał rywalizację z ławką rezerwową i Fatosem... Poza tym gdyby odszedł od nas za rozsądne pieniądze to poratował by klub w kryzysie.... niewątpliwie kibice doceniliby taki gest/ ruch ze strony zawodnika, a tak pozostanie pewien niesmak... Wiadomo, jego życie, jego kariera ale jednak... Pewnie słyszeliście, że interesujemy się zawodnikiem Sandecji Nowy Sącz: Damir Sovsić. Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-sacz/157879-n Jakoś ten 30 letni Chorwat z pierwszej ligi, nie przekonuje mnie... Cóż Przemysłąw Zdybowicz prochu nie wymyśli, może chociaż pobiega na treningach... Bo jakoś nie wierzę w jego zdolności... podobnie w sumie jak Serafin Szota... W sumie z tego co widziałem w komentarzach kibiców odpowiednio GKS-u Bełchatów oraz Stomilu Olsztyn... to obaj furory nie zrobili... 20 i 21 lat... oby jeszcze wystrzelili z formą... Ale nie wiem, czy Hyballa to cudotwórca ;) Choć w sumie krytykowany Plewka wrócił z wypożyczenia i zaczał u nas grać przyzwoicie... |
Ja widziałem parę dobrych momentów u Fatosa (timing w starcie do akcji, znalezienie się tam gdzie trzeba, niezła szybkość jak na posturę), nie pytajcie mnie gdzie i w której minucie, bo nie wiem, może mi się to przyśniło ;) tak czy siak chciałbym go jeszcze zobaczyć w 1-2 meczu po całym styczniu z Hyballą i jak nic już nie pokaże to nara.
|
^^Leczak nie zrobil kariery bo nie mial rowno pod sufitem. Buksa ma diametralnie inne podejscie do zawodu.
|
Czy na pewno. Mamy, przynajmniej ja to tak widze kukielke rodzicow, taty. A w pilce grzeczni chlopcy znacznie rzadziej robili kariery.
|
Cytat:
|
A co ma być 15 stycznia?
|
Cytat:
|
Początek szczepień dla wszystkich.
|
15 nic nie bedzie wiadomo. Jak ktos liczy ze wtedy sie rozstrzygnie przyszlosc Olka to mysle, ze jest w bledzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie nie ma się co ekscytować. Zrobi co uzna za słuszne. Wisłą była i będzie z nim czy bez niego. To tylko jeden z wielu juniorów.
Bardziej bym się martwił czy Kuba podpisze nową umowe, bo na boisku i poza nim daje zdecydowanie więcej niż Olek. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl