![]() |
Mamy jakiś meczet w Krakowie?Bo jak nie to trza by pomału zacząć budować:>
A na serio to właśnie tego typu zawodników należy sprowadzać |
Hadouir jak najbardziej na tak! Oglądałem dwa pełne mecze Rody w tym sezonie i wszystkie skróty, mogę potwierdzić, że jest to zdecydowanie zawodnik, który byłby wzmocnieniem dla Wisły. Zawodnik szybki, zwinny, świetny technicznie (w polskich warunkach), idealny do taktyki 4-3-3 jako ofensywny pomocnik lub napastnik, takie wsparcie dla typowego strzelca jakim kiedyś był Brożek. Od lat ma miejsce w podstawowym składzie Rody, mimo że wielu bramek nie strzela, z asystami też tak sobie - to trochę na zasadzie gry Błaszczykowskiego w Borussii, gdzie Kuba ma chyba najgorszy współczynnik goli/asyst z ofensywnych zawodników w drużynie, a i tak jest uważany za gracza, który napędza grę drużyny i robi świetną robotę na skrzydle, ceniony bardziej niż Grosskreutz, mimo że ten drugi ma lepsze statystyki.
Z tego grona wymienionego przez Ogryzek, zdecydowanie widziałbym w Wiśle: - Krzysztofa Pilarza - gwarancja solidności w bramce, ze znikomą ilością bramkarskich gaf w ostatnich sezonach, miewał wręcz genialne interwencje. Tak samo jak Pietrasiak chyba ma słabych managerów, bo od lat zasługuje choćby na epizod w kadrze, dla mnie Pilarz jest to z pewnością pierwsza trójka bramkarzy ligi. - Janusz Gol - poprzedni sezon przeciętny, ale jeszcze sezon wcześniej był to zawodnik, którego również widziałem jako zaplecze dla kadry. W tym wygląda na to, że wrócił do dawnej formy, świetny występ z Legią. Idealny zawodnik do konkurencji z Sobolem i Wilkiem. - Tomasz Lisowski - jako solidny konkurent dla Brożka na lewej obronie. - Hubert Wołąkiewicz - też przynajmniej od trzech sezonów nie zszedł poniżej przyzwoitego poziomu (co jest sztuką w polskich warunkach), niezły technicznie (dlatego był również próbowany jako defensywny pomocnik), uniwersalny, właściwie może grać na każdej pozycji w obronie i robi to z dobrym skutkiem. Z pewnością zawodnik, który w tym momencie miałby pewne miejsce na środku obrony w Wiśle, do tego 24-letni. - Marcin Robak - rzadki i cenny typ silnego napastnika, jeden z lepszych w Polsce, szkoda że się kisił w I lidze przez ostatnie dwa lata...mam przeczucie że jeszcze w tym sezonie odpali reprezentacyjną formą, 27-lat to jeszcze wiek w którym może pograć przynajmniej przez 5 lat na dobrym poziomie. Ciekawe na ile jego transfer byłby realny. Z młodych talentów chętnie sprawdziłbym Mateusza Zacharę, 20-latka z Rakowa Częstochowa, który w tym sezonie zdobył już 10 goli w 12 meczach, a jego drużyna jest aktualnie na 3 miejscu mimo że gra w zdecydowanej większości zawodnikami poniżej 21 roku życia. Kto wie, może to drugi Lewandowski, albo choćby Kucharczyk? |
Mówiąc o Boukharim chodziło mi bardziej o to że on się nie na daje na skrzydło bo jest za wolny.A wiek 28 lat to wiek , w którym już raczej piłkarz nie będzie lepszy aczkolwiek może reprezentować stary dobry poziom.A patrząc na rynek Holenderski to wczoraj Hat-trickiem popisał się kolega Kirma z reprezentacji Tim Matavż 21 lat wysoki silny ale raczej nie do wyciągnięcia z Groningen .http://pl.wikipedia.org/wiki/Tim_Matav%C5%BE
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ściągają młodych, to beczycie że za młodzi, chcą ściągnąć zawodnika ogranego, doświadczonego, który z miejsca wskoczy do pierwszego skladu, to beczycie jeszcze bardziej, wtf?!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli uda się ściągnąć tego gościa, to jestem dobrej myśli. Rozmaite pokemony truły mi, kiedy krytykowałem w poprzednim okienku dywersję Basałaja: "To kto według Ciebie nie jest ogórem?". Proszę bardzo - solidny rzemieślnik, jeszcze przed trzydziestką, z masą występów w bardzo silnej lidze. Nie ma co liczyć że będzie zbawcą, ale na pewno podniesie jakość zespołu. |
Cytat:
Może faktycznie powinienem umieścić listę darmowców w Gdybym był.... westersyl - darmowcy mają to do siebie że z 20 może 1-2 się nada - to nie sabotaż a realia. A my jak płacimy to przychodzi taki sam szrot jak za darmo ostatnio. Więc po co płacić? Co do sugestii z wolnym czasem - nie gniewaj się ale może nie mogę wyjść z domu? (Choroba itd) Czasem tak bywa - nie pozwalaj sobie na takie złośliwości bo są poniżej Twojego poziomu:) O kolejnym Marokańczyku z holenderskim paszportem nie piszę bo w przeciwieństwie do kolegi rw88 nie widziałem go choćby w 1 meczu, ale wierzę że jest to dobry pomysł. |
Cytat:
Przypomina mi się Arka z czasów Krauzego, gdzie ściągano i dawano duże kontrakty takim właśnie piłkarzom. Do dziś wszystkich się nie pozbyli, a po drodze omal dwa razy nie spadli. Pazdan, Magiera, Polczak, Wasiluk - to jest dopiero abstrakcja. A takich nazwisk jest tam w chu... Rozumiem, że według Ciebie chodzi o to, żeby "polska Wisła" broniła się przed spadkiem? A ogólnie - ten temat nie służy do dyskusji o własnych propozycjach. Czytałeś posty Kominka, nie? |
Cytat:
Po drugie istnieje coś takiego jak "dobra wola" rozmówcy w dyskusji. Można się przypierdalać do wszystkiego (Ty czyli pan usterkowicz - wszyscy błądzą ja jeden dobrze widzę....) znalazł świetną okazję. Dobrze wiesz (sam wyboldowany przez mnie opis o tym świadczy, że jest to lista darmowców i sam widziałbym kilku zaledwie z tej listy piłkarzy w Wiśle a nie wszystkich. Założenie było za darmo - kto jest do wzięcia a nie kto jest dobry i jest piłkarzem moich marzeń jest na tej liście. No ale taki "mózgowiec" jak Ty nie omieszkał nie przeczytać ze zrozumieniem i od razu znalazł możliwość przykąsania - w myśl zasady - ukąszę będzie mi lepiej - jestem mądrzejszy. PS Miałem kiedyś taką koleżankę w pracy jak Ty - dosłownie z każdym musiał się posprzeczać. Odkąd tu jestem na forum czy jest jakaś osoba z którą byś się nie posprzeczał (łącznie z rav) ? Nie gniewaj się ale mam wielką nieprzyjemność polemiki z Tobą i jeśli to jest możliwe odrzuć się ode mnie. Jeśli jesteś jeszcze modem - usuń tą listę jak cie boli, przenieś itd Jeśli już nie jesteś - sam wiesz:) (Nie chciałem cie obrazić - sam wiesz jak się zachowujesz) |
Cytat:
To naprawdę fascynujące, że Wasilukowi kończy się kontrakt, kibice Cracovii na pewno się cieszą. Z końca umowy Pazdana radują się zaś przede wszystkim prezesi Górnika, którzy swego czasu ( na fali fascynacji Beenhakkerem ) dali mu o wiele za duże w stosunku do umiejętności zarobki. Ale co to ma wspólnego z naszą polityką transferową, albo z Wisłą w ogóle - pojęcia nie mam. Wątpię, żeby Valcxx przyszedł tutaj aby ściągać darmowców z naszej ligi. EDIT: Jeszcze a propos tego gościa, którym rzekomo się interesujemy. Mówi się, że zawodnik z zagranicy powinien być dwa razy lepszy od rodaka w składzie. To bzdura, ale w przypadku Garguły faktycznie - jest nieskończenie razy lepszy. Trudno być gorszym od gościa, który w ogóle nie gra. Skoro rozegrał tyle meczy, to pewnie ma w miarę zdrowe kolana, nie łapie infekcji i ogólnie nie jest pechowcem. To już coś. |
W sumie to jeszcze jakiś Lisowski na lewe skrzydło i kadra skompletowana. Można by tak rzec, ale trenera i tak czeka dużo pracy, by z tym zespołem coś osiągnąć.
|
Liszowska ? Przeciez Ona gruba jest
|
Ronaldo też był gruby, więc Liszowska może być. A nuż ujawni swój talent piłkarski...
Nie no - z pewnością jeszcze kilka transferów by się przydało, ale warto byłoby wszystko budować powoli, ze 2 transfery przed wiosną, a w lecie też ze 2-3 transfery, które realnie podnoszą wartość drużyny, a nie tylko wirtualnie. |
Cytat:
a przynajmniej szczupły i wysportowany |
Ten rzemieślnik z Holandii to może być takie wzmocnienie jakościowe, jakim było przyjście Clebera. Klasa sama dla siebie. Może - bo nie mam pojęcia, jak ten facet gra i co sobą reprezentuje. Niezłe statystyki to ma i Sebek Mila. Może ktoś, kto ogląda ligę holenderską się wypowie.
Co do tej listy Ogryzka, to chociaż są to w większości jakieś odpady, to my przez ostatnie lata wzmacnialiśmy się graczami tylko tej klasy - tyle, że z zagranicy. Nie chcę ich oglądać w Krakowie, tak samo jak nie mogę patrzeć na Bunozę, jak nie mogłem patrzeć na Beto i jak pewnie będę musiał jeszcze oglądać Łobo. Co do Manu, to Arboleda jest specyficznym człowiekiem i myślę, że oprócz pieniędzy w jego transferze wielką rolę odgrywałby czynnik psychologiczny. Tak, czy inaczej - dla nas s.f., bo nie mamy ani pieniędzy, ani atutów sportowych, ani atmosfery w szatni. |
Można by było się przyjrzeć 20-latkowi z Podbeskidzia Bielsko Biała, Charlesowi Uchena po 10 kolejkach ma już na koncie 10 goli.
|
Cytat:
Buzała - podobno już z nim rozmawiają. |
Cytat:
2. We Flocie Świnoujście gra a nie w Podbeskidziu 3. w te jego 20 lat to chyba nikt nie wierzy... |
ma 20 lat ten z floty, nie przesadzajcie...
poza tym zly temat |
Cytat:
Gość jest jednym z najbardziej cenionych zawodników Rody, gwiazdą oczywiście nie jest bo grał by w lepszym klubie ale tak jak napisałeś - solidny rzemieślnik i takich nam trzeba.Dojrzali zawodnicy, grający non stop w 1 składzie są w cenie bo wiadomo czego się po nich spodziewać. |
Cytat:
Jeśli serio jest taki solidny - to wspaniale, tylko przyklasnąć. Ale solidność, to raczej cecha dobrych defensorów, zawodnik ofensywny powinien mieć błysk i pazur - miał go nawet wiecznie przymulony Szymek : ) To były czasy : ) |
Jakbyśmy trafili na Rodę w pucharach jakiś czas temu, to wszyscy by skakali z radości, że awans prawie w kieszeni. Więc bez przesady nad tymi zachwytami, że dobry, bo z Rody.
Może być dobry, owszem, ale równie dobrze może zniknąć jak Garguła - który miał większy potencjał jak przechodził do Wisły. |
Co do bramkarza to podoba mi sie Pilarz z Ruchu.Zapewnia przynajniej jakis spokoj z tylu,jak widze gre Ruchu w tym sezonie. Jego ilosc baboli na sezon to dla Pawelka jeden mecz wiec tu nie ma o czym mówic.Ja bym go bral,ale u nas pwnie wybierze sie kierunek zachodni i bedziemy szukac kolejnego Jovanica.
Co do tego goscia z Rody to napewno bylby wzomcniem ale mysle ze Maaskant takich rozgrywajacych czy napastnikow zna w Holandiii jescze kiliku wiec tu trzeba spokojnie sie zastanowic.No bo teraz gracze beda przychodzili w wiekszoci do nas z tamtad. |
Największe sukcesy odnosiliśmy wtedy gdy mieliśmy zawodników którzy walczyli o to aby odnieść sukces w Europie. Teraz szukamy takich zawodników których już nigdzie nie chcą więc wcale to takie super nie jest. Wiem że budżet nie pozwala na inwestycję w młodych dobrych graczy( tym bardziej że trener ma drużynę zbyt krótko i nie miał szans jej przygotować o wyborze zawodników nie wspomnę) którzy mogli być czymś nowym. Po ostatnich meczach młodej Wisły mam nadzieję że przynajmniej jeden gracz trafi do seniorów
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja jednak jestem takiego zdania, że drużyna jest na pierwszą szóstkę conajmniej. Zespół się zgrywa, trzeba czasu na to zgranie, a transferów nie ma co robić "na szybko", tylko lepiej wybrać klasowych, przyzwoitych piłkarzy, zarówno już doświadczonych, relatywnie dobrych jak ten z Rody, ale i zainwestować w młodych zdolnych. Ale Zdzicha to najchętniej widziałbym na "zielonej trawce".
|
Cytat:
Podczas zgrupowań trzepnął nas niemiecki trzecioligowiec, ale u niektórych jak widzę wciąż świetne samopoczucie - co tam taka Roda, wciągnęlibyśmy ją nosem. Co prawda od trzech lat gramy permanentną chujnię i przegrywamy w lidze z ogórami... A porównanie pomocnik z Bełchatowa = pomocnik z Rody Kerkrade - kabaret. Może pora zejść na ziemię? Garguła jest, był i będzie w piłce nikim. Tak jak 99,9% polskich zawodników. Gość z pierwszego składu Rody - to zawodnik rozpoznawalny na rynku piłkarskim, jego nazwisko coś mówi menadżerom poważnych klubów. Czy się sprawdzi, czy w ogóle przyjdzie- to inna sprawa, ale nie porównujcie kogoś grającego profesjonalnie w piłkę z gwiazdorkiem podwórkowej ligi, ok? A - przepraszam, byłym gwiazdorkiem. Garguła przyszedł do Wisły, bo nikt spoza naszej ligi go nie chciał - zainteresowanie nim było raczej mocno medialne, mógł pójść do nas albo jakiegoś belgijskiego/tureckiego średniaka. |
Wolfy - jak Ci napisał Oldpara chodzi o czas przeszły. Wyraźnie zaznaczył "jakiś czas temu". Nie uważam, by jego post był głupi. Prawda jest taka, że zawodnik Rody będzie najprawdopodobniej wzmocnieniem naszego składu, jednak nie dlatego, że jest prze .... tylko dlatego, że my teraz tacy ciency jesteśmy. Bo właśnie "jakiś czas temu" spokojnie radziliśmy sobie ze średniakiem holenderskim w pucharach i jakoś nie przypominam sobie, by którykolwiek z piłkarzy NEC wyróżniał się na tle naszych piłkarzy w tamtym okresie. I jak najbardziej można porównać Gargułę do zawodnika Rody, bo były pomocnik Bechatowa to jeden z ostatnich dobrych piłkarzy naszej ligi, który potencjałem nie ustępował np. Szymkowiakowi (przed kontuzjami oczywiście).
|
Cytat:
Może już najwyższy czas, aby mecze z Parmą, Schalke czy Lazio odłożyć na tę samą półkę, co mecze z Celtikiem? Wolfy, jak mniemam, pisał o tym, co jest tu i teraz. A tu i teraz mamy największą kaszanę, odkąd sięgnę pamięcią. |
Cytat:
"Jakiś czas temu" to dostaliśmy od Levadii, a tamto to prehistoria - to raz. NEC to nie był żaden średniak, nie w momencie gdy z nimi graliśmy ( a właściwie to nigdy ) - to dwa. Tak więc podtrzymuję to co napisałem - post Oldpary był bardzo głupi. Uważam, że pora wreszcie przejrzeć na oczy. Wy kompletnie nie widzicie chyba, jak wiele dzieli nas teraz od normalnych lig... |
Cytat:
|
Sądzę że piłkarz przechodzący do nas z mocniejszej ligi od naszej, grający w swoim klubie jako podstawowy zawodnik, będzie solidnym wzmocnieniem. Cleber przechodził do nas z klubu na pewno nie lepszego niż Roda, a okazał się ogromnym wzmocnieniem. Tyle że przeglądając pewną stronę w ciągu 30min można wyszukać jakichś 15-20 zawodników którzy są warci jakieś 1,5mln euro i kończą im się kontrakty w czerwcu 2011r. Więc szanse na sprowadzenie akurat tego zawodnika oceniam na jakieś 5-10%.
Wolfy, fakt że na nasza liga jest okropnie słaba, jest niezaprzeczalny, pomimo ostatnich wyczynów Lecha. Ciekaw jestem jakie masz pomysły, aby ta liga była silniejsza ? Bo tylko dzięki temu Wisła będzie silna. Wolfy masz ciekawe podejście do różnych tematów więc liczę na coś ciekawego i konkretnego. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Porównywanie Garguły i Szymka jest trochę nie na miejscu.
Szymek w wieku 20 lat grał w LM, zdobył 6 mistrzostw, przez wiele lat grał w pucharach a Garguła??Lokalna gwiazdka która prawie całą karierę spędziła w podrzędnym Bełchatowie |
Dlatego ja nie stawiam ich na równi - Szymkowiak to gość, który mógł grać na naprawdę dobrym europejskim poziomie. Czy grał? Może tylko chwilami... Garguła natomiast potencjał miał taki, by grać na poziomie porównywalnym do tego, co grał Szymkowiak. Wg mnie czasami do tego poziomu się zbliżał... Kiedy jednak porównamy potencjały obu tych zawodników, to rzeczywiście - w zasadzie nie ma co porównywać.
Zamotałem? ;) |
Zamotałeś ale wiadomo o co chodzi;)
Garguła miał szanse zaistnieć(trochę późno no ale to jego decyzje były by do 28 roku życia siedzieć w Bełchatowie)ale się rozleciał i chyba nie jest to przypadek że trener go nie widzi w składzie.Wiara w niego jest już na wyczerpaniu i wypadało by pomyśleć o pozbyciu się go bo koszty generuje nie małe. |
Cytat:
Pamiętam jak dziś mecz przeciwko GKS B. jak nam zamknęli C, Garguła wykonuje rzut rożny i wszyscy "Ch** Ci w **pe pe**le " i temu podobne teksty. Teraz się mści. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl