Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kondzio500 30.06.2010 18:03

ja jestem cierpliwy, mysle ze pan Boguś Cupiał zrobi wszystkim niespodzianke (i sobie) na 54. urodziny xD

IncognitoTSW 30.06.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio500 (Post 924247)
ja jestem cierpliwy, mysle ze pan Boguś Cupiał zrobi wszystkim niespodzianke (i sobie) na 54. urodziny xD

Na wczoraj?

kondzio500 30.06.2010 21:39

to ze urodziny mial wczoraj, to oznacza ze swietowac trzeba tylko w tym dniu??

cfa 30.06.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 924275)
Na wczoraj?

Na weekend bo w tygodniu się pracuje :)
Ah jednak wszyscy już się zjawili u najważniejszego, ale prezenty na weekend też można dostawać:)

zielak14 01.07.2010 07:35

ze strony mfk kosice.... z tego co zrozumialem i przetłumaczył mi translator google... Mrako Milinkovic wyjechał na zgrupowanie

V pondelok ráno vyrazila výprava MFK Košice na sústredenie do Rakúska. Ako sme už informovali, v 22-člennom hráčskom kádri nie je Marko Milinkovič, s ktorým sa už veľmi neráta na novú sezónu Corgoň ligy, keďže sa plánuje s jeho prestupom do zahraničia.

Sopranos 01.07.2010 07:39

Nie żebym się czepiał, ale "nie je" znaczy, że w kadrze na zgrupowanie nie ma Milinkovicia i generalnie translator google'a sugeruje to samo, choć może w nieco inny sposób.

"Ako sme už informovali, v 22-člennom hráčskom kádri nie je Marko Milinkovič, s ktorým sa už veľmi neráta na novú sezónu Corgoň ligy, keďže sa plánuje s jeho prestupom do zahraničia."

- Jak już informowaliśmy w 22 osobowej kadrze nie ma Marko Milinkovicia z którym [...], planuje się jego odejście za granicę. [coś w tym stylu]

Generalnie nic nowego w stosunku do informacji sprzed 2-3 dni i bez translatora można się domyślić o co chodzi w tej informacji. Proponuję więc nie pisać bzdur.

Sami 01.07.2010 07:48

Tak na chłopski rozum, bo nie znam słowackiego ani grama to:
Cytat:

V pondelok ráno vyrazila výprava MFK Košice na sústredenie do Rakúska. Ako sme už informovali, v 22-člennom hráčskom kádri nie je Marko Milinkovič, s ktorým sa už veľmi neráta na novú sezónu Corgoň ligy, keďže sa plánuje s jeho prestupom do zahraničia.
W poniedziałek rano rozpoczęła się wyprawa MFK Koszyce na zgrupowanie w Austrii. Jak już informowaliśmy, w 22 osobowej kadrze NIE MA Marko Milinkovicia, na którego bardzo liczono w nowym sezonie Corgon ligi, ponieważ zgodnie z planem on wyjeżdża za granicę.

Tak by to chyba szło :)

wiślak1906forever 01.07.2010 07:54

Mi się zdaje czy tam coś o Tottenhamie pisało?

murray 01.07.2010 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 924561)
Mi się zdaje czy tam coś o Tottenhamie pisało?

Translator tak tłumaczy :)

flamengista 01.07.2010 08:16

Najpierw stoper miał być do końca zeszłego tygodnia, potem wzmocnienia miały być w tym tygodniu. Wreszcie ostatnia wersja - wzmocnienia będą, ale opóźniły się z uwagi na urodziny Bossa.

Oby w przyszłym tygodniu urodzin/wesela/imienin/pogrzebu/stypy/wieczoru kawalerskiego nie miał Cupiał/Basałaj/Jarosz/Kapka [niepotrzebne skreślić].

A na poważnie: przyjście weterana-Żurawskiego wywołało krótkotrwałą euforię. Ale pora się z niej obudzić. Nadal mamy za szczupłą kadrę nawet na ekstraklasę, a co dopiero na puchary. A czasu na zgranie ew. nowych piłkarzy jest coraz mniej!

KOMINEK 01.07.2010 08:21

Jeśli urodziny Cupiała miałyby spowodwać opóźnienia w transferach to nasz klub jest nadal wzorowo zarządzany. Mam nadzieję że tak nie jest.

brylant17 01.07.2010 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 924575)
Najpierw stoper miał być do końca zeszłego tygodnia, potem wzmocnienia miały być w tym tygodniu. Wreszcie ostatnia wersja - wzmocnienia będą, ale opóźniły się z uwagi na urodziny Bossa.

Oby w przyszłym tygodniu urodzin/wesela/imienin/pogrzebu/stypy/wieczoru kawalerskiego nie miał Cupiał/Basałaj/Jarosz/Kapka [niepotrzebne skreślić].

A na poważnie: przyjście weterana-Żurawskiego wywołało krótkotrwałą euforię. Ale pora się z niej obudzić. Nadal mamy za szczupłą kadrę nawet na ekstraklasę, a co dopiero na puchary. A czasu na zgranie ew. nowych piłkarzy jest coraz mniej!

Ej no zostały jeszcze 2 dni :lol: Poczekajmy ja tam liczę,że coś dzisiaj się "urodzi"

AYALA 01.07.2010 08:50

wraca temat Boskovica, 28 letniegio króla strzelców ligi czarnogórskiej bo jak piszą Makinwa dostał od Larissy lepszą oferte.
http://www.futbol.pl/artykul/88265.html

Chlopek123 01.07.2010 08:56

Cytat:

Ej no zostały jeszcze 2 dni :lol: Poczekajmy ja tam liczę,że coś dzisiaj się "urodzi"
Czwartek ,Piątek, Sobota, Niedziela = 4 dni :)

A co do Boskovicia to byłbym za bo ma dobre statystyki, a zapewne obserwował go sam Z.Kapka!

zbymak 01.07.2010 08:57

http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=215867

Billy 01.07.2010 09:01

Tak to jest zaufać murzynowi...
Pisze mniej więcej, że obiecał Polakom, ale jednak zdecydował się przejść do Larissy.

jason wiślak 01.07.2010 09:04

Błagam TYLKO NIE BOSKOVIC...Niedość że już w sumie stary zawodnik, nie za niego nie weźmiemy w przyszłości, a tak Wisła powinna kombinować...to jeszcze z jakiejś ligi czarnogórskiej...ja już wolę szklankę Nowaka....:( ech

WiślakMyślenice 01.07.2010 09:05

Nigeryjczycy to po prostu łase na kase skur**ele i tyle w temacie. Nie płaczcie że go nie ma, byłoby to samo (albo gorzej) co z Kalu Uche.

AYALA 01.07.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 924602)

i tak dobiega końca Makinwa-story......

Forza 01.07.2010 09:09

Jak dla mnie finał pozytywny. Chociaż Larissa jak i Kavala - wieczne zmiany - także jest spora szansa, że temat Makinwy powróci w przyszłym roku, a może nawet i w zimie ;) zwłaszcza, że będzie tam tylko rezerwowym.

PODpalacz 01.07.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924618)
Jak dla mnie finał pozytywny. Chociaż Larissa jak i Kavala - wieczne zmiany - także jest spora szansa, że temat Makinwy powróci w przyszłym roku, a może nawet i w zimie ;) zwłaszcza, że będzie tam tylko rezerwowym.

po ch----- nam taki najemca jak poszedł za kasą to trzeba go mieć w d....za rok to może iść ale Ruchu Radzionków ......

Forza 01.07.2010 09:23

Toteż intencją mojego posta było podkreślenie mojej totalnej obojętności co do tego grajka :) Ale znając życie (Braz, Makinwa) w klubie często odgrzewają kotlety - chociaż Braza akurat oceniam pozytywnie.

AS82 01.07.2010 09:27

Dziś 1 lipca wiec otwiera sie okienko transferowe

arti 01.07.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 924614)
Nigeryjczycy to po prostu łase na kase skur**ele i tyle w temacie. Nie płaczcie że go nie ma, byłoby to samo (albo gorzej) co z Kalu Uche.

Gosc jest po prostu praktyczny - lepiej sie sprzedawac za wiecej niz za mniej...
Taka jest nasza sila finansowa, ze sredniacy z Grecji lykaja cos co jest szczytem naszych marzen na 2 sniadanie. A druga sprawa - zero gwarancji, ze cokolwiek by mu sie tu chcialo robic poza imprezowaniem. Historia tego grajka o ile sie nie myle wyglada tak, ze w momencie kiedy zaczal zarabiac duza kase (przejscie do Lazio) to rozpoczal zjazd sportowy. Dlaczego ta tendencja mialaby sie odwrocic wlasnie w Wisle?
Sa dziesiatki grajkow o statusie i doswiadczeniach np.Ba czy Ouattary- 2-3 takich gosci mogloby zrobic dla nas cos dobrego za znacznie mniejsza kase.

czera84 01.07.2010 09:28

A ja byłbym za tym Brazem.On jest niby środkowym obrońcą??Ale jak my go chcieli wypożyczyć z Panathinaikosu to był brany pod uwagę jako prawy obrońca więc pewnie jest bardzo kreatywny co cenie.Tylko,żeby nie był tak kreatywny jak Diaz,który na żadnej pozycji nie gra wyśmienicie.Ale za to jest solidny i waleczny.

Forza 01.07.2010 09:32

A ja sie tak w sumie dodatkowo zastanawiam dlaczego nie ma więcej testów ?

Coś czuję że po wypowiedziach Pana Kasperczaka (oraz znając jego zamiłowanie do Afryki) pan Etame zostanie z nami.

Robbie92 01.07.2010 09:33

Wydaje mi sie ze Milinkovic juz jest zaklepany teraz tylko niech Braz wypali i zrobia konferencje (moze jutro).

AS82 01.07.2010 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 924635)
A druga sprawa - zero gwarancji, ze cokolwiek by mu sie tu chcialo robic poza imprezowaniem. Historia tego grajka o ile sie nie myle wyglada tak, ze w momencie kiedy zaczal zarabiac duza kase (przejscie do Lazio) to rozpoczal zjazd sportowy. Dlaczego ta tendencja mialaby sie odwrocic wlasnie w Wisle?

Mówiać pol zartem to sadze ,że imprezujacy co drugi dzien Makinwa i tak bedzie 3 razy lepszy od grajków z naszej pseudo Ekstraklasy

Krystian168 01.07.2010 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 924640)
Wydaje mi sie ze Milinkovic juz jest zaklepany teraz tylko niech Braz wypali i zrobia konferencje (moze jutro).

Jeżeli Milinković jest zaklepany, to dla mnie jest głupotą, to czekanie na inne transfery, żeby zrobić konferencję. Przez konferencję miałby tracić treningi z drużyną ?

iq1000 01.07.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 924640)

Mówi/pisze się, że Milinkovic chce kupę kasy, więc to nie musi wypalić, a Braz to ktoś taki jak Bozok w przypadku kupowania Kirma.

Dzisiaj się otworzyło okienko :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl