Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Konrad. 22.01.2013 16:13

Szukam osoby znającej bardzo dobrze angielski, gdyż potrzebuje przetłumaczyć list motywacyjny. Niby sam umiem angielski, ale u mnie z gramatyką lipa, a nie chce na starcie siary narobić :P...

jak coś to priv.

Ploughmanson 22.01.2013 19:42

Szukam osoby, która dobrze ogarnia ekonometrię. Może ktoś z Was lub waszych znajomych. Potrzebuję zrobić kilka zadań i się muszę doradzić. Odwdzięczę się ;]

cayenne 23.01.2013 02:28

może jestem zbyt przewrażliwiony, ale różne wałki już na allegro widziałem.

Licytował / kupował kiedyś u Was ktoś o podobnym nicku Client:27749515 ?
Liczby mogą być przypadkowe, ale chodzi o angielskiego nicka z ciągiem cyfr ?

Zero komentarzy - konto założone przed dwoma dniami ( w momencie gdy pojawiła się moja aukcja )

Gość prowadzi w aukcji....

co radzicie?

palczi 23.01.2013 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cayenne (Post 1295752)

Zero komentarzy - konto założone przed dwoma dniami ( w momencie gdy pojawiła się moja aukcja )

co radzicie?

Wyślij mu wiadomość że ze względu na 0 ilość komentarzy prosisz o potwierdzenie udziału w aukcji.Zobaczysz czy Ci odpisze:)Pozdro

nero 23.01.2013 12:01

Cytat:

co radzicie?

hm... ciekawa sprawa...
nazwa użytkownika Client:27749515 i numer użytkownika przypisany przez allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=27749515 są takie same...
Z drugiej strony koperty nie ma czyli dane zweryfikowane... ciekawe...

Dobra znalazłem...

Cytat:

***2012-12-07 18:39:11*** Data: 2012-12-07 Czas: 18:39:11
Ułatwiamy rejestrację konta w Allegro

Udostępniliśmy nowy formularz, który w prosty sposób i przy minimum danych umożliwi założenie konta na Allegro.

Aby zarejestrować konto, wystarczy że:
podasz e-mail oraz hasło,
uzupełnisz datę urodzenia,
potwierdzisz adres e-mail, klikając w przesłany przez nas link.

Dane osobowe i teleadresowe uzupełnisz dopiero podczas pierwszego zakupu lub aktywacji konta. Są one niezbędne do zawarcia umowy kupna - sprzedaży, wystawienia przedmiotu czy wysłania towaru. W każdej chwili możesz wprowadzić je również w zakładce Moje Allegro › Moje konto › Ustawienia: Dane konta Allegro.

Wybór nazwy użytkownika jest obowiązkowy tylko dla użytkowników, którzy chcą sprzedawać. Jeśli tylko kupujesz i nie określiłeś loginu, we wszystkich miejscach serwisu, gdzie jest on widoczny, wyświetli się Twój unikalny numer ID w postaci np. Client:123456789. W każdej chwili możesz dodać nazwę użytkownika. W tym celu utworzyliśmy nową kolumnę Login w zakładce Moje Allegro › Moje konto › Ustawienia: Dane konta Allegro.

Uproszczoną rejestrację wprowadziliśmy dziś dla 50% nowych użytkowników. Po kilku dniach zastąpi ona całkowicie dotychczasowy sposób rejestrowania się.

cayenne 23.01.2013 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1295776)
hm... ciekawa sprawa...
nazwa użytkownika Client:27749515 i numer użytkownika przypisany przez allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=27749515 są takie same...
Z drugiej strony koperty nie ma czyli dane zweryfikowane... ciekawe...

Dobra znalazłem...

@palczi - tak zrobiłem odrazu i mimo zalogowania się przez tego gościa na allegro, na mejla nie odpisał.

@nero - wielkie dzięki.

W takim razie p*ierdole kolesia, który nie założył prawdziwego konta.
A wiecie że to może być jakiś wałek?

Żeby aktywować konto na allegro (normalna procedura), należy zrobić przelew na 1 złoty. I to wystarczy. Z automatu ma się już aktywne konto.

A ten ziomek co u mnie licytuje, nie zrobił tego, być może nie ma konta w banku ale.....jedynym sposobem płatności na mojej aukcji - jest opcja PayU!!
Więc albo on nie czytał opisu aukcji dokładnie, albo to jakiś 14nastolek co wylicytuje i się rozmyśli po 5 minutach ;).

Dzięki Panowie raz jeszcze!

Zola 23.01.2013 20:12

Cytat:

co radzicie?

u mnie gościu wygrał aukcje z loginem " Client:27732885", jest to Ukrainiec.

Kontakt z nim jest dosc mocno ograniczony, gdyz nie zna angielskiego, a maile pisal przy pomocy "google tlumacz". Zakupil u mnie koszulke ponad tydzien temu, ale poki co "nie moze zaplacic, gdyz nie dostal listu z kodem aktywacyjnym od Allegro do swojego "banku", a on nie posiada konta w banku, tylko coś tam cos tam...", ble ble, ble... u mnie sprawa stanela na tym, ze ma jeszcze 3 dni na zrobienie przelewu (czyli, ze w przeciagu tego czasu allegro przesle mu jakis kod, etc), potem zgłaszam goscia :)

cayenne 23.01.2013 20:59

a wszystko się bierze z pazerności pyr z allegro......
ograniczają do minimum proces rejestracji, po to by więcej kupowano na tym serwisie.
więcej osób kupuje / częściej / z łatwiejszym dostępem - tym większa prowizja za sprzedane przedmioty, trafia do Poznania...heh....

cayenne 24.01.2013 03:20

ktoś kojarzy co to jest w ogóle?

http://www.chrom.com.pl/szczegoly.php?l=pl&idprod=13428

http://www.chrom.com.pl/szczegoly.php?l=pl&idprod=11795

w to się wkłada gotowe packa, żeby nie tracił zapachu czy co??

szprotson 24.01.2013 09:33

@up- cayenne o ile sie nie myle to zwykły lisc do tytoniu,czyli po prostu lisc ktory jest jak pół kartki a4 czy tez mniej. wrzucasz tyton zwijasz i jak palisz to masz posmak np. agrestowy czy jaki tak sobie wybierzesz smak. Cygaro sobie mozesz zrobic np. - ale nie mówie na 100% ,bo opisuje po prostu smakowy lisc do tytoniu ktory sam paliłem a nie tego z chroma. po za tym tamten kosztował cos koło siódemki

elo

szukam takiego fotelu, kto produkuje, gdzie mozna kupic itp itd -oczywiscie licze na cos podobnego a nie orginał ktory kosztuje prawie 3 klocki

http://i.obrazky.pl/piesek-na-fotelu-457-OBRAZKY.PL.jpg

E: Mario - google.pl - śmiga

MatMario 24.01.2013 09:50

Czy wam też nie działa google.pl?

palczi 24.01.2013 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1295859)
Czy wam też nie działa google.pl?

U mnie śmiga.

OpEnTaNy 24.01.2013 17:28

Szukam zdjecia kibiców Lechii z nowego stadionu dokladnie zdjecie mlyna z kibicami bez koszulek bylo takie cHarakterystyczne moze ktos pomoze?

Padre1906 24.01.2013 19:33

Szukam kogoś z Zakopanego lub okolic. Jeśli ktoś się zjawi proszę o PW.

RZA 24.01.2013 20:54

Hej,
Mam pytanie czy wiecie może czy Kazek K. fotograf naszej Wisełki udziela sie na tym forum. Bardzo proszę o priva może sam zainteresowany przegląda ten temat.

Dzieki!

nero 24.01.2013 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RZA (Post 1295939)
Hej,
Mam pytanie czy wiecie może czy Kazek K. fotograf naszej Wisełki udziela sie na tym forum. Bardzo proszę o priva może sam zainteresowany przegląda ten temat.

Dzieki!

Kazek K

.......

Kamil_mchw 24.01.2013 21:23

Czy jest na forum ktoś kto ogarnia te wszystkie dofinansowania z UE na własną działalność gospodarczą? Na początku konkurs do 40 koła... a później już mam ziomka który mi ogarnie kolejny konkurs... chyba że są jakieś inne możliwości na początku.

Mam aktualnie stałe zatrudnienie, które zamierzam przerwać na czas pozyskiwania dofinansowania (sprawa dogadana z pracodawcą). Moja firma będzie to działalność usługowa specjalizująca się w alternatywnych źródłach energii.

Proszę taką osobę o kontakt prv.
pozdro

Dzordzu 24.01.2013 21:35

Potrzebuję dobrych słuchawek na uszy dla dziewczyny, co polecicie?

leyzer87 24.01.2013 21:55

Polecam Ci z pełnym przekonaniem słuchawki firmy Sennheisen.

South 24.01.2013 22:59

główna postac z zagranicznej bajki ,czerwono biało niebieski,kolorowy i świrnięty, głośny,zwierze to ? :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Belzebub 24.01.2013 23:00

Woody Woodpecker? ;)

South 24.01.2013 23:02

kolego masz browar :D

cayenne 25.01.2013 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1295857)
@up- cayenne o ile sie nie myle to zwykły lisc do tytoniu,czyli po prostu lisc ktory jest jak pół kartki a4 czy tez mniej. wrzucasz tyton zwijasz i jak palisz to masz posmak np. agrestowy czy jaki tak sobie wybierzesz smak. Cygaro sobie mozesz zrobic np. - ale nie mówie na 100% ,bo opisuje po prostu smakowy lisc do tytoniu ktory sam paliłem a nie tego z chroma. po za tym tamten kosztował cos koło siódemki

elo

szukam takiego fotelu, kto produkuje, gdzie mozna kupic itp itd -oczywiscie licze na cos podobnego a nie orginał ktory kosztuje prawie 3 klocki

E: Mario - google.pl - śmiga

czyli ten liść, to taka mega duża bletka po prostu?
skoro pół kartki a4 to sporo....mówisz że można packa XXXL zrobić ;)?

szprotson 25.01.2013 08:52

nie no przesadziłem z wielkoscią połowy A4. Trzymajmy sie tego ze to duża bletka, o długości powiedzmy zwykłej bletki no moze ciut dłuższe, za to szerokie jak póltora smokinga np. Tyle ze oczywiscie duzo grubsze i jakos mega suoer sie nie klei, bo nie ma kleju jak zwykła bletka. Chociaz wydaje mi sie ze dłuzej sie pali z tego, no ale to normalne bo wrzucisz tyle ile w zwykłej bletce sie nie zmiesci ;]

mam nadziej ze pomogłem hehe

Kamil_mchw 25.01.2013 18:47

podbijam na nowej stronie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1295946)
Czy jest na forum ktoś kto ogarnia te wszystkie dofinansowania z UE na własną działalność gospodarczą? Na początku konkurs do 40 koła... a później już mam ziomka który mi ogarnie kolejny konkurs... chyba że są jakieś inne możliwości na początku.

Mam aktualnie stałe zatrudnienie, które zamierzam przerwać na czas pozyskiwania dofinansowania (sprawa dogadana z pracodawcą). Moja firma będzie to działalność usługowa specjalizująca się w alternatywnych źródłach energii.

Proszę taką osobę o kontakt prv.
pozdro

i pytanie nr. 2.
Jak ku.rwa mam zrobić w tel. żeby przy korzystaniu z neta nie pobierało mi kasy z konta tylko ciągnęło z Wifi?? Dostałem bonus na jednym z buków że jak przegram jeden zakład do 20zł. stawiając przez kom. to mi zwróca kasę... mam wifi włączone na tel. ale po obstawianiu na tel... sprawdziłem stan konta i mi wje.bało prawie 30zl. :/ masakra!! tel. Samsung Ace 5830i, Play.

RZA 25.01.2013 19:04

Dzięki Nero!!

Marcin_fan 25.01.2013 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1296050)
podbijam na nowej stronie...

i pytanie nr. 2.
Jak ku.rwa mam zrobić w tel. żeby przy korzystaniu z neta nie pobierało mi kasy z konta tylko ciągnęło z Wifi?? Dostałem bonus na jednym z buków że jak przegram jeden zakład do 20zł. stawiając przez kom. to mi zwróca kasę... mam wifi włączone na tel. ale po obstawianiu na tel... sprawdziłem stan konta i mi wje.bało prawie 30zl. :/ masakra!! tel. Samsung Ace 5830i, Play.

Wyłącz transfer danych...

cayenne 25.01.2013 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1295972)
nie no przesadziłem z wielkoscią połowy A4. Trzymajmy sie tego ze to duża bletka, o długości powiedzmy zwykłej bletki no moze ciut dłuższe, za to szerokie jak póltora smokinga np. Tyle ze oczywiscie duzo grubsze i jakos mega suoer sie nie klei, bo nie ma kleju jak zwykła bletka. Chociaz wydaje mi sie ze dłuzej sie pali z tego, no ale to normalne bo wrzucisz tyle ile w zwykłej bletce sie nie zmiesci ;]

mam nadziej ze pomogłem hehe

no to dla mnie mega nieopłacalne to jest (mimo relatywnie małych pieniędzy). Ale dawać 4 zeta za jedną bletkę :D?

Wiem, ze smakowa i ciut większa - no ale za 3-4 masz normalne blety typu OCB truskawkowe np. :D

Ale wielkie dzięki za info!

markokrk 26.01.2013 11:14

Mam win 7. Ukryłem jeden folder ale teraz za cholere nie wiem jak zrobić by był znowu widoczny. pomoże ktoś?

Bambo1906 26.01.2013 15:10

Zależy jak ukryłeś.

Jeżeli we właściwościach folderu dałeś opcję "ukryj" to wejdź w Mój Komputer i masz zakładkę "Organizuj", tam masz "Opcje Folderów i Wyszukiwania", następnie "Widok" i tam szukasz "Ukryte pliki i foldery" i zaznaczasz opcję "Pokaż..." ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl