Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jagul 29.06.2010 15:37

Skoro nie ma go w kadrze klubu, nie pojechał na obóz to chyba oczywiste jest, że z kimś rozmawia. Czy to jest Wisła? Chciałbym.

Marszałek 29.06.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 923345)
. U nas tez generalnie nikt nic nie wie.;)

A skąd ta pewność?

O Zurawskim tez nic nie mówili,znaczy się,że nie wiedzieli?

A może do zakonu wstąpił.

Coście tacy nerwowi.

Eleusis 29.06.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 923342)
... oficjalna milczy wiec nie podpisał bo gdyby podpisał to by była przynajmniej informacja ze Milinkovic trafi do Wisły...

Wiesz co, gdyby nie ty, to w życiu bym się tego nie domyślił! Dzięki:shock:

Simao1 29.06.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 923352)
Wiesz co, gdyby nie ty, to w życiu bym się tego nie domyślił! Dzięki:shock:

:rotfl::rotfl::rotfl:

10 znaków.

IncognitoTSW 29.06.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 923342)
a jaka masz pewność że podpisał? nie masz... oficjalna milczy wiec nie podpisał bo gdyby podpisał to by była przynajmniej informacja ze Milinkovic trafi do Wisły...

Uspokój się człowieku. To tylko transfer. Świat się zawali jak będą dwa transfery?

Chlopek123 29.06.2010 15:55

Cytat:

Po 4: Makinwa może nam zapewnić spokój w ataku na parę lat albo duży zastrzyk gotówki (jakby się wypromował)
Po 5: Na obecny moment w kadrze mamy 3 napastników: Brozio, Żuraw i Boguś. Małecki dla mnie powinien być pomocnikiem.
Dla mnie o on jest rozwiązaniem takim jak Alvarez czyli ja sie pytam jakie pare lat? Przez rok bedziemy placic mu pensje na spolke z Lazio a za rok zrezygnujemy bo nie bedziemy mu placic 750k euro.. Za taki rok to ja dziekuje

a co do punkty 5 to : w ataku mamy Brożek,Boguski,Żurawski,Małecki, dodaj sobie do tego Makinwe wytypuj mi tych którzy beda siedziec, zaloze sie ze conajmniej dwóm by sie to calkowicie nie podobalo a pensje trzeba placic

willow 29.06.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 923359)
Dla mnie o on jest rozwiązaniem takim jak Alvarez czyli ja sie pytam jakie pare lat? Przez rok bedziemy placic mu pensje na spolke z Lazio a za rok zrezygnujemy bo nie bedziemy mu placic 750k euro.. Za taki rok to ja dziekuje

a co do punkty 5 to : w ataku mamy Brożek,Boguski,Żurawski,Małecki, dodaj sobie do tego Makinwe wytypuj mi tych którzy beda siedziec, zaloze sie ze conajmniej dwóm by sie to calkowicie nie podobalo a pensje trzeba placic

Takie minimalistyczne myślenie już nie raz wpakowało nas w tarapaty. A co powiesz, kiedy np. "tfu tfu" Boguś złapię znowu kontuzję a Żuraw np. kartkę przed ważnym meczem z Lechem?
Ławka musi być, teraz to jeden z głównym elementów decydujących o sukcesie. A o kasę się ni emartw, ktoś tam u nas w klubie policzył, że nas stać. A skoro nas stać, to lepszy Makinwa z Bogusiem na ławce, niż tylko dwóch nominalnych napastników w drużynie.

rozarian 29.06.2010 16:00

Ale niektórych przypiliło,heh.Jak już chcecie zmniejszyć ciśnienie,to napiszcie do niejakiego pana Podolaka z Koszyc,który zajmuje się tam transferami.Chyba specjalnie dla niecierpliwych kibiców Wisły podał na ich stronie adres mailowy.Próbujcie,może się nad Wami ulituje.

kolend 29.06.2010 16:01

Cytat:

co za bzdura
podobać im sie nie musi - w tamtym sezonie byli głównie kontuzjowani lub słabi, a czasem bardzo słabi, jakby byli tacy zajebiści, to by nikt nie myślał o sprowadzaniu napastników

może nie kupujmy skrzydłowych, Kirmowi czy Łobodzińskiemu się nie będzie podobało siedzenie na ławce, a płacić im trzeba...

Chlopek123 29.06.2010 16:04

ale nie chodzi o to ze bedzie siedzial jeden na lawce ale o to ze zawsze conajmniej 2, przynajniej ja to tak widze

cisse1906 29.06.2010 16:06

Makinwa może grać zarówno na skrzydle jak i w ataku.

PODpalacz 29.06.2010 16:09

[QUOTE=kolend;923367]co za bzdura
podobać im sie nie musi - w tamtym sezonie byli głównie kontuzjowani lub słabi, a czasem bardzo słabi, jakby byli tacy zajebiści, to by nikt nie myślał o sprowadzaniu napastników

może nie kupujmy skrzydłowych, Kirmowi czy Łobodzińskiemu się nie będzie podobało siedzenie na ławce, a płacić im trzeba... to lepiej żeby siedzieli na ławie niż zaniżali poziom sportowy :evil:P.S nie masz ambicji idź do MILICJI

1q2 29.06.2010 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 923371)
ale nie chodzi o to ze bedzie siedzial jeden na lawce ale o to ze zawsze conajmniej 2, przynajniej ja to tak widze

Będą grali Ci którzy będą najlepiej się prezentowali - jak będą tak słabi jak w zeszłym sezonie to niech grzeją ławę.Za nazwiska mają grać czy może za Levadie czy 6 x 0-1?
Nie wiem czy za Smudy czy Kasperczaka , ale Frankowski jak grał przez dłuższy czas kichę to go do rezerw na chwilę przeniesiono i tak powinno być.

Jagul 29.06.2010 16:17

Cytat:

Drogi kolego. Jeżeli nie zaczniemy w końcu płacić 750k euro za sezon, to nigdy nie pójdziemy do przodu. Makinwa i inne wzmocnienia pozwolą zapełnić te 33tys. Zresztą z rozmów wynika, że Wisła chce kupić, a nie wypożyczyć.
Już Ci mówiłem, że Małecki, to pomocnik, a nie napastnik. Skorża go tak wystawiał, a Kasperczak uciekał od tego i ustawiał go na skrzydle. Zresztą jeżeli komuś z tych zawodników nie będzie pasowało, że siedzi, to niech zapieprza na treningach i pokaże, że zasługuje na miejsce. Taki jest futbol. Dobrze ktoś napisał wcześniej, wystarczy jedna kontuzja, czerwona kartka i zostajemy na lodzie.

Chlopek123 29.06.2010 16:20

Niech wam bedzie ze nie zaszkodzi

Jovanić/Pawełek
Brożek/Milinković?-xxx/Kowalski-Marcelo/cleber-Singlar/xxx
Kirm/Milinković?-Sobol/Diaz-Graguła/Jirsak-Mały/Łobo
Brożek/Boguski-Żurawski/Makinwa?

No to jak przyjdzie Milinkovic i Makinwa, to jeszcze 2 defów i na każdą pozycje jest zmiennik.
Super, tak może być.

Mam nadzieje że zaprezentują ich grupowo i licze na takie wydarzenie 1 lipca zgodnie z tym co mówił pan Turzański

Worcester 29.06.2010 16:20

Rafał Boguski usiądzie na ławce rezerwowych - niesamowite! tak nie można, bo to nasz najlepszy strzelec, który w poprzedniej rundzie nie pudłował jak trampkarz, który nigdy nie miał problemów z przyjęciem piłki, który nigdy nie odbijał się od obrońców jak piętnastolatek. Jeśli przegra rywalizację to będzie grzał ławę - to proste. I nie zachowujcie się jak siostry miłosierdzia litując się nad gwiazdorami, którzy tak ładnie powalczyli z ksc i Lewadią. Ktoś tu ma pamięć krótką..

iq1000 29.06.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 923379)
Jeżeli nie zaczniemy w końcu płacić 750k euro za sezon, to nigdy nie pójdziemy do przodu.

Jeżeli masz zamiar płacić z własnej kieszeni to ok ;) Klubu nie stać...

Jeżeli już Cupiał dawałby takie kontrakty to na pewno nie takim połamanym murzynom... Na taki kontrakt i obietnicę równie dobrych kolegów w zespole skusiliby się gracze z górnej półki. Oczywiście nie tej najwyższej ;)

Jagul 29.06.2010 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 923384)
Jeżeli masz zamiar płacić z własnej kieszeni to ok ;) Klubu nie stać...

Jeżeli już Cupiał dawałby takie kontrakty to na pewno nie takim połamanym murzynom... Na taki kontrakt i obietnicę równie dobrych kolegów w zespole skusiliby się gracze z górnej półki. Oczywiście nie tej najwyższej ;)

Mylisz się. Klub stać, bo zasiedli do rozmów z nim.
Czy nikt nie rozumie, że trzeba zaryzykować, żeby osiągnąć sukces?? Zapłacimy jednemu, chłopak wypali, stadion się zapełni i w przyszłym sezonie będzie nas stać na dwóch takich.
Taka jest różnica między Makinwą, a innymi "z górnej półki", że jego można wyciągnąć za małe pieniądze, a innych nie :D

Spójrz na Legie. Oni to dopiero zaryzykowali. Wzieli juz 6. Nikt nie daje gwarancji, że wszyscy wypalą. Ale na pewno z takimi transferami wypełnia swoj stadion.

SpoXsteR 29.06.2010 16:31

iq1000
tu ma racje akurat.. za kontrakt 750 tys euro to mamy duzo, duzo lepszego grajka od Makinwy.. juz nie przesadzajcie..
to ze zasiedli do rozmow nie oznacza ze od poczatku byli sklonni mu tyle placic.. wiedzieli ile moze taki grajek chciec, i dlatego pojechali osobiscie zeby sie dogadac.. nie wierze ze Wisla mu tyle placila, strata pieniedzy.. a takimi zawodnikami stadionu nie zapelnisz.. owszem, przydalby sie , ale nie za takie pieniadze.. i ja nie chce zeby klub ryzykowal dajac tyle pieniedzy bo nie zalezy mi na bankructwie

Jagul 29.06.2010 16:32

No mamy, tylko oprócz tego musielibyśmy zapłacić jakieś 2-3mln euro za niego, żeby klub go puścił. Na taki wydatek na pewno nas nie stać.
aha. To rozumiem że mamy nonstop kupować grajków za 200-300tys euro. Płacić im 200 tys euro za sezon i pożegnać się z Mistrzem, LM i LE.

A jaki masz dowód, że ten "godny snajper" wypali? Żadnego.

Adamek21 29.06.2010 16:34

Syn Kangura z 1984
cos mi to mówi.To nie ty przypadkiem podczas konferencji w małopolska.tv wypisywałeś bzdury dotyczące transferów do Wisły robienie sobie jaj i wypisywanie bzdur o tym ze Aracic przeszedł do wisły za 750 albo inne steki kłamstw zostaw dla siebie no prosze nie spodziewałem sie.

SpoXsteR 29.06.2010 16:39

Cytat:

Piłka nożna: Wisła najcenniejszym polskim klubem

Prawie połowa tej kwoty przypada na trzy czołowe kluby ligi: Wisłę Kraków (30 mln euro), Legię Warszawa (27,5 mln euro) i Lecha Poznań (25,5 mln. euro). Czwarta w tym rankingu jest stołeczna Polonia (13,7 mln. euro), a piąty GKS Bełchatów (10,7 mln euro). Ponad 10 mln euro wart jest jeszcze Śląsk Wrocław, a nieco mniej Zagłębie Lubin (9,97 mln euro).

Pod tym względem polska ekstraklasa zajmuje 15 miejsce w Europie, wyprzedzając m.in. wartą 5 mln euro mniej ligę duńską, a także szwedzką, szwajcarską i czeską. Za nami są też m.in. ligi serbska, chorwacka i austriacka.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,80...im_klubem.html

swiat sie nie konczy na ligach Hiszpanskich czy Angielskich.. myslicie ze w powyzszych ligach wszyscy zarabiaja nie wiadomo jakie pieniadze.. nie trzeba duzo zeby miec duzo lepszego niz Makinwa i nawet nie za pensje 750 tys euro

Jagul 29.06.2010 16:42

To może wyślij do naszego klubu listę takich zawodników albo zostań skautem.

SpoXsteR 29.06.2010 16:43

Lepsze takie rozwiazanie niz jakie Ty proponujesz.. zaryzykowac.. jasne.. bedziemy ryzykowac z pensja 750 tys euro na zawodnika ktory ostatni raz bramke strzelil kilka lat temu
powtarzam, tutaj moglby sie odrodzic, i bylaby na to szansa, ale nie za takie pieniadze.. TO JEST ZA DUZE RYZYKO

a teraz Ty wyslij koperte z taka kase albo zostan wlascicielem Wisly ..

zreszta nie ma o czym gadac, dzialacze raczej nie sa tacy glupi zeby placic tyle za takiego pilkarza.. Dawidowskiego juz przerabialismy.. a to moglaby byc duzo gorsza jego wersja..

cinekw 29.06.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 923390)
No mamy, tylko oprócz tego musielibyśmy zapłacić jakieś 2-3mln euro za niego, żeby klub go puścił. Na taki wydatek na pewno nas nie stać.
aha. To rozumiem że mamy nonstop kupować grajków za 200-300tys euro. Płacić im 200 tys euro za sezon i pożegnać się z Mistrzem, LM i LE.

A jaki masz dowód, że ten "godny snajper" wypali? Żadnego.

Weź się opanuj. Chciałbym Makinwe, ale bez przesady, nikt mu 750tys ojro płacił nie będzie! Nawet jeśli byłby u nas gwiazdą to potem i tak wraca do Lazio i nic na nim nie zarobimy bo Lazio nie zamierza Makinwy sprzedawać! I właśnie lepiej zainwestować kase w transfer zawodnika jeszcze mniej znanego, który może okazać się niekoniecznie słabszy, będzie pobierał mniej kasy z klubu i będziemy mogli na nim poźniej zarobić - z tym że żeby takiego kupić trzeba obserwować różne rynki i nie da się tego załatwić z miesiąc. Dlatego chciałbym widzieć Makinwe u nas oczywiście z normalną pensją ( i najlepiej z wariantem motywacyjnym żeby nie było czegoś takiego ze on tutaj przyjedzie na wakacjee jak Hiszpanie do Legii) Pomyśl jak poczuliby się inni piłkarze wiedząć że zarabia on od nich 2-3 razy więcej gdyby Makinwa np. słabo się spisywał?

Jagul 29.06.2010 16:49

Ja pozostaje przy swoim.
A działacze chyba jednak są, bo rozmowy trwają i od pół roku Wisła stara się go ściągnąć.

cinekw zgadzam się poszukajmy kogoś mniej znanego. Wyślijmy tam naszych skautów. Oj :( , przecież my nie mamy skautów.

Przemoo 29.06.2010 17:01

kto z was wymyslil, ze Wisla bedzie placic 750 k E Makinwie jak to jest absurd.
On w zadnym klubie nie dostanie wiecej niz 500 jak w kilka lat zagral kilka meczy. Tyle to my tez nie damy.
W mediach mowia ze Wisla chce go kupic a nie wypozyczac, jesli to drugie to tak jak Alvarez i w sumie jest bezsensowne, chyba ze placic mu bedziemy 200 k E za kontrakt. Jak sie troche odbuduje to oni mogą go chciec sprzedac dalej za kilka baniek, jesli nie to zmarnujemy kolejne pieniadze. Dlaczego nie wierze w taką glupote naszego klubu? Poniewaz jako jeden z niewielu celow transferowych w ostatnich latach zajmują się nim juz drugie okienko, wiec powinni wiedziec co robią

Martinho 29.06.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 923386)

Spójrz na Legie. Oni to dopiero zaryzykowali. Wzieli juz 6. Nikt nie daje gwarancji, że wszyscy wypalą. Ale na pewno z takimi transferami wypełnia swoj stadion.

Ile sprzedali już karnetów?? weź mnie oświeć
pękło juz 20 tysięcy??

:lol::lol::lol:

AYALA 29.06.2010 17:06

ale 500 tyś € od Larsisy Makiwna może spokojnie dostac niestety, jeśli to wogóle jest prawda o tym że go wogóle chcą bo to też trzeba brac pod uwage , ale mam nadzieje że wybierze mniejsze apanże i gre w łatwiejszej lidze.

cinekw 29.06.2010 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemoo (Post 923408)
kto z was wymyslil, ze Wisla bedzie placic 750 k E Makinwie jak to jest absurd.
On w zadnym klubie nie dostanie wiecej niz 500 jak w kilka lat zagral kilka meczy. Tyle to my tez nie damy.
W mediach mowia ze Wisla chce go kupic a nie wypozyczac, jesli to drugie to tak jak Alvarez i w sumie jest bezsensowne, chyba ze placic mu bedziemy 200 k E za kontrakt. Jak sie troche odbuduje to oni mogą go chciec sprzedac dalej za kilka baniek, jesli nie to zmarnujemy kolejne pieniadze. Dlaczego nie wierze w taką glupote naszego klubu? Poniewaz jako jeden z niewielu celow transferowych w ostatnich latach zajmują się nim juz drugie okienko, wiec powinni wiedziec co robią

Nie widziałem nigdzie żeby ktokolwiek pisał że Wisła chce go kupić. Słyszałem że w gre wchodzi wypożyczenie a Lazio chce do tego przedluzyc z nim kontrakt o kolejny rok, jeśli sie myle to sorry.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl