Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

piotek 11.12.2017 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1489397)
Wszystko wskazuje na to, że decyzja o pożegnaniu się z Kiko po meczu z Zagłębiem już wcześniej zapadła (ile wcześniej nie wiem).
Patrząc na to, jak wyglądała drużyna w meczu z Płockiem to zostawiając Ramireza na ławce w derbach i z Zagłębiem najbardziej prawdopodobny dorobek punktowy wynosiłby 0. Coś ewidentnie się wypaliło.
Co może zmienić Sobol? Bardzo niewiele (pamiętacie jego debiut rok temu z Pogonią?) zwłaszcza że ewidentnie są problemy zarówno fizyczne jak i mentalne. Na fizyczne nie poradzi nic, wątła nadzieja na poprawę mentalną, ambicjonalną i mądrość w grze. O jeździe na tyłkach można teraz zapomnieć, bo na to nie mają siły. Trzeba zagrać mądrze, wtedy być może jakiś punkt uda się w tych dwóch meczach zdobyć a na wiosnę znowu - jak rok temu - atakować górną ósemkę.

Także zwalniając KR teraz zarząd w zasadzie niczym nie ryzykuje - byłoby zero punktów a tak to może jakiś punkcik uda się uciułać, choć szanse na to są niewielkie. U nas w tej chwili nie ma nikogo, kto mógłby dać drużynie pozytywny impuls a w takiej sytuacji wystarczy jakiś Piątek z Hernandezem czy Świerczok, żeby nas ukąsić. Gra defensywna jest u nas na takim poziomie, że sytuacje na pewno będą mieli a że są w gazie to pewnie coś wykorzystają.

Nowy trener na wiosnę będzie miał chyba trochę trudniej niż KR rok temu - bo nasz terminarz do najłatwiejszych nie należy...

Akurat debiut Radka ciężko ocenić. Przecież graliśmy tam głębokimi rezerwami. Jego zastępczy okres w Wiśle trudno uznać za udany, ale mecz z Lechią to był majstersztyk, liczę na powtórkę w Derbach.

Sądzę, że Sobol postawi na Polaków, rozumiejących, czym są Derby. Jeśli jesteśmy całkowicie pod formą, to pewnie spróbuję przechylić losy spotkania na naszą korzyść właśnie cechami wolicjonalnymi, czyli Mały wróci do składu, Brożek będzie partnerował Carlitosowi, na środku Basha i zagadka (Llonch? Halilović to jednak za duže ryzyko strat), Cywka za Bartkowskiego. Pytanie co z bramką, czy kwestia komunikacji przeważy i wyjdzie Buchalik? Cuesta pomimo wypuszczenia wczoraj piłki zrobił na mnie lepsze wrażenie niż Michał, ale po meczu z Zaburzeń o to nietrudno. W drugiej połowie Wojtkowski za Brożka, kiedy będzie więcej przestrzeni na boisku.

FraMat 11.12.2017 12:12

Brożek i cechy wolicjonalne? To było kiedyś.

Kolejny bardzo trudny debiut Sobolewskiego.
Hiszpanie pewnie w dołku po odejściu Ramireza.
Brożek pod formą, zwłaszcza fizycznie.
Małecki pod formą.
Boguski nienadzwyczajnie.
Liczyć można na Głowę, Wasyla, Sadloka
Czyżby obrona Częstochowa?

piotek 11.12.2017 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1489405)

Małecki pod formą.

Na bezrybiu i rak ryba ;)
Jeżeli jakiś mecz ma wyzwolić u Pawła sportową złość to właśnie ten. Alternatywą jest Balanyuk lub inne ustawienie, ale jednak wydaje mi się, że postawi na 4-4-2. Przy 4-5-1 pewnie faktycznie zagra Wojtkowski, a Pereza zastąpi Llonch.

Kurz 11.12.2017 12:28

Cytat:

Logika podpowiada, że przegramy ten mecz.

FraMat 11.12.2017 12:31

Zawsze kiedy nie byliśmy faworytem, wygrywaliśmy.
:>

koniak 11.12.2017 12:35

Polska liga i wyniki w niej nie są logiczne. Większa szansa, że wygramy z Sobolewskim na ławce niż z Ramirezem. Przynajmniej zawodnicy powinni odzyskać świadomość, iż dobra postawa na treningach jest przepustką do pierwszego składu, co w bieżącym roku nie było takie oczywiste.

pepe72 11.12.2017 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1489380)
coś cytat nie działa

pepe72

:rotfl:

proponuję przestać ćpać, jeśli wg ciebie 1,42pkt/mecz jest dobrym wynikiem

https://vpx.pl/i/2017/12/11/trenerzy.png

Z twojej tabeli wynika, że trzecim. Lepszym od Smudy, gorszym od Wdowca i Probierza. Z tego Smuda grał dłużej niż Kiko, potem Moskal, Wdowiec, Kulawik i Probierz.

Po 18 kolejkach Ramirez był drugim trenerem od ostatniego mistrza, po 19 chyba 4 (https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3487)

Typowany na nowego trenera też ma dziurawe CV, więc zarząd trochę ryzykuje z tą zmianą.
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860

Patrząc na obrazek to szkoda, że Wdowiec nie był w stanie pracować dla kobiety. Ciekawe jak by sobie poradził po odejściu Brleka i Mąki.

1q2 11.12.2017 13:09

Trza by kogoś kumatego, będącego 'wewnątrz' klubu, rozpytać jak to z tym Kiko było. Treningi, taktyka(ja tam żadnej nie widziałem), kontakt z zespołem itp by coś konkretnie zawyrokować.

Jak dla mnie graliśmy źle tej rundy, sporo puntów ugranych na farcie a wygrana w Derbach to mistrzostwo świata farta.
Z drugiej strony przy takiej rotacji, nie wiem czy można było coś zrobić.
Derby pewnie przegramy ale jak z Kiko, to jestem przekonany o w.......u, to z Sobolem może coś uciułamy.Może stara gwardia się jeszcze na chwilę podniesie.
Tak więc lepiej że go wywalono przed niż po Derbach.

Garret 11.12.2017 13:20

Nie ma co płakać za Ramirezem, bo nie był to jakiś wybitny trener. Z drugiej strony nie ma też co po nim jechać, bo spalonej ziemi nie zostawia, dorobku tragicznego nie miał, no i wygrał derby. Ot, zwykły, przyzwoity trener, którego główną zaletą w momencie zatrudniania była najprawdopodobniej cena i - z racji tego, że w planach było pozyskanie zawodników z Hiszpanii - narodowość.

Kilka momentów radości było, ale i nie brakowało sporej dawki zawodu. Ot, takie pół na pół.

Sęk w tym, że ja naprawdę długo trzymałem za Kiko kciuki, ale z tygodnia na tydzień dawał mi mniej argumentów na to, że będzie lepiej. Tłumaczyć całość niezgranym składem to można było we wrześniu i w październiku, ale w grudniu? Słabo. Kontuzje, kartki itd. też mnie nie przekonują, bo te zawsze się zdarzają i zawsze trzeba brać to pod uwagę podczas trenowania schematów i konkretnych taktyk.

Coś w pewnym momencie przestało działać. Wejście do Wisły Kiko miał dobre, ale już na wiosnę, w grupie mistrzowskiej, zaczęło się coś sypać. Nie liczyłem na żadne puchary, podium itd., ale bodaj jedno zwycięstwo i jeden remis to wynik mimo wszystko słaby. Jesień tylko potwierdziła, że z zespołami z górnej połowy tabeli po prostu mamy ogromne problemy. I o ile można w zupełności zaakceptować fakt, że pozytywnego bilansu ogółem mieć nie będziemy, bo możliwości są jakie są, to jednak fakt, że taka Sandecja ma podobny bilans (albo nawet lepszy) z czołówką ligi jest już konkretnym zarzutem w stosunku do Ramireza. Tym bardziej, że nie graliśmy otwartej piłki, co ewentualnie byłoby jakimś wytłumaczeniem, nie - z reguły zaczynaliśmy mecz za podwójną gardą, a i tak dostawaliśmy w cymbał.

No chyba, że ktoś twierdzi, że Trochimy, Korzymy Barany, Brzyskie i Szufryny to ekipa lepsza od naszej. Można tak sądzić, ale ja się pozwolę nie zgodzić.

Nie przekonuje mnie również argument, że gramy tak, jaki mamy potencjał. Panie i Panowie, my nie wiemy tak do końca jaki ta drużyna ma potencjał. Jakby Rumak trenował Koronę i przepieprzał kolejne mecze raz za razem, to pewnie nikt by się nie zdziwił, bo się wydawało, że naściągali szrotu i taki jest teraz efekt. Sęk w tym, że jednak taki Lettieri pokazuje, że da się z tych zawodników wycisnąć więcej. Może w naszym przypadku będzie podobnie?

Jaka jest pewność, że to co graliśmy, to maksimum, skoro ogromna większość z nas widzi tych zawodników pierwszy raz na oczy?

I na koniec trzeba sobie zadać pytanie - czy nawet jeśli za Ramireza drużyna grała na jakimś swoim, zwykłym, standardowym poziomie, to czy czasem nie warto znaleźć trenera, która doda to "coś więcej"? Bo jak dla mnie odpowiedni trener do danego zespołu to właśnie ten, który z danej grupy ludzi może wyciągnąć jak najwięcej atutów jednocześnie starając się jak najmocniej zamaskować wady. Tak z ręką na sercu, czy widzieliście coś takiego u Kiko? Ja niestety nie i mówię to z przykrością, bo naprawdę chciałbym trenera, który spędzi tu 10 kolejnych lat, bo to będzie oznaczało, że nasz klub odnosi sukcesy.

Nie ma co płakać, trzeba liczyć na to, że Carillo uporządkuje naszą grę i na wiosnę będzie tylko lepiej.

A za całą pracę włożoną przez Ramireza przez ten rok wypada po prostu podziękować.

ashkeczup 11.12.2017 13:20

Cytat:

Małecki pod formą.

Wczoraj wyglądali, jakby dali się za niego pociąć. Jeździli na dupie aż miło

Jagul 11.12.2017 13:46

Cytat:

To oni mogą zagrać jeszcze gorzej niż z Płockiem?

Kurz 11.12.2017 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1489450)

Mogą, bo Płock wyjątkowo nisko zawiesił poprzeczkę.

sandomingo 11.12.2017 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1489450)

Z tym może być ciężko. Za to przeciwnik może zagrać dużo lepiej niż Płock. I będzie bajabongo

Wojtas 11.12.2017 16:41

Trzeba walczyc,to sa derby,mozna przegrać z Plockiem ,ale nie z obrzezanymi w kauflandzie.Pilkarze pamietajcie!

GBO 11.12.2017 18:15

Kiko odszedł i dalsze spieranie się na temat tego jak pod jego wodzą grała Wisła jest już bezcelowy. Szkoda że zarząd przyburaczył. Ciężko było podtrzymać wizerunek profesjonalnego klubu i podziękować trenerowi po zakończeniu rundy?

Cóż wygląda na to że zadziałały czynniki pozaboiskowe. Wykorzystali pierwszy możliwy moment. Przecież gdyby drużyna wygrała dwa ostatnie mecze to dopiero narazili by się na śmieszność.

Kurz 11.12.2017 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1489524)
Kiko odszedł i dalsze spieranie się na temat tego jak pod jego wodzą grała Wisła jest już bezcelowy. Szkoda że zarząd przyburaczył. Ciężko było podtrzymać wizerunek profesjonalnego klubu i podziękować trenerowi po zakończeniu rundy?

Cóż wygląda na to że zadziałały czynniki pozaboiskowe. Wykorzystali pierwszy możliwy moment. Przecież gdyby drużyna wygrała dwa ostatnie mecze to dopiero narazili by się na śmieszność.

Tutaj nie chodzi o Kiko. Dyskusje dotyczą realnego potencjały piłkarskiego Wisły.

Jeśli chodzi o buractwo ludzi z klubu... No cóż... nie pierwszy raz.

Pozaboiskowe przyczyny są takie jak zawsze. Mamy genialnych piłkarzy, tylko trener słaby. Gdyby ten scenariusz nie powtarzał się już 8 czy 9 raz, może sam bym uwierzył.

ashkeczup 11.12.2017 18:50

Bawi mnie to niepomiernie. Pierwsze głosy o zwolnieniu Kiko na tym forum i odpowiedź jego zwolenników 'całe szczęście to nie wy decydujecie, tylko profesjonaliści z zarządu'. Kiko zwolniony-'ach te buraki z zarządu'.

Ogryzek 11.12.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489529)
Tutaj nie chodzi o Kiko. Dyskusje dotyczą realnego potencjały piłkarskiego Wisły.

Pozaboiskowe przyczyny są takie jak zawsze. Mamy genialnych piłkarzy, tylko trener słaby. Gdyby ten scenariusz nie powtarzał się już 8 czy 9 raz, może sam bym uwierzył.

Hmmmm a czy to nie jest scenariusz niemal WSZYSTKICH klubów na całym świecie? Łatwiej zwolnic trenera i kilku asystentów niz przebudować cały zespół.

btw
W sumie się cieszę że pożegnaliśmy Kiko. Można/należało wcześniej ale teraz też nie jest źle.

wiertar 11.12.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489529)

Buractwo? ....a ludzie nie przesadzacie? Mieli pełne prawo go zwolnić w dowolnym momencie, nawet przy składaniu mu życzeń na wigili. Uznali że.prochu nie wymyśli i więcej drużynie nie da. Ich decyzja i za jakiś czas przekonamy się czy była słuszna.

Mi wystarcza wygrane derby i już ta decyzją się obroni!

Kurz 11.12.2017 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1489531)
Hmmmm a czy to nie jest scenariusz niemal WSZYSTKICH klubów na całym świecie? Łatwiej zwolnic trenera i kilku asystentów niz przebudować cały zespół.

btw
W sumie się cieszę że pożegnaliśmy Kiko. Można/należało wcześniej ale teraz też nie jest źle.

W najbogatszych klubach trenerzy dostają piłkarzy jakich chcą i lecą, jak to nie przynosi zamierzonych efektów. W Polsce dostają zwykle darmowy szrot lub piłkarzy na zakręcie, którzy trzeba odbudować, bez gwarancji, że wypalą. Więc nie. Nie jest tak samo, nawet przy zachowaniu wszelkich proporcji.

szym_ek 11.12.2017 19:44

nooo Zidane to zrobił zaciąg jeszcze większy niż ten nasz
tak samo jak Ancelotti...
Nie idealizuj tak bogatszych klubów bo też nie zawsze sątam wykonywane przemyślane ruchy
Piłka kopana to tak złożony sport że w jednym klubie trener wypali w innym nie
W Wiśle Kiko nie wypalił więc się pożegnaliśmy. Koniec kropka.

ashkeczup 11.12.2017 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489537)
W najbogatszych klubach trenerzy dostają piłkarzy jakich chcą i lecą, jak to nie przynosi zamierzonych efektów. W Polsce dostają zwykle darmowy szrot lub piłkarzy na zakręcie, którzy trzeba odbudować, bez gwarancji, że wypalą. Więc nie. Nie jest tak samo, nawet przy zachowaniu wszelkich proporcji.

Magiera tylko pokazywał palcem, których chce, a za 2 dni miał ich na treningu :rotfl:

Ogryzek 11.12.2017 20:20

Ważne jest jeszcze że pogoniliśmy Jordi Jodara - trenera od przygotowania fizycznego. Odejdzie razem z Kikusiem. Wyglądamy zbyt często (w tym ostatnio) jakbyśmy nie mieli sił. Płock nas zabiegał.

Dobrze że tego specjalistę od lekkiej atletyki też pogoniliśmy.

Kurz 11.12.2017 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1489540)
Nie idealizuj tak bogatszych klubów bo też nie zawsze sątam wykonywane przemyślane ruchy

To co napisałem nie dotyka w ogóle kwestii przemyślanych bądź nieprzemyślanych ruchów. W bogatych klubach kupuje się to czego chcą trenerzy/menadżerowie (coraz częściej ograniczeniem nie jest kasa, a podaż zawodników). I jak już spełnia się ich zachcianki, a to nie przekłada się na wyniki sportowe, zmienia się trenera.

wolfy 11.12.2017 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1489543)
Ważne jest jeszcze że pogoniliśmy Jordi Jodara - trenera od przygotowania fizycznego. Odejdzie razem z Kikusiem. Wyglądamy zbyt często (w tym ostatnio) jakbyśmy nie mieli sił. Płock nas zabiegał.

Dobrze że tego specjalistę od lekkiej atletyki też pogoniliśmy.

I po co ten "Kikuś"? Tak Cię bardzo dupa boli z powodu jego i reszty hiszpanów? Zasmucę Cię - następca jest ich rodakiem.

Ramirez był jednym z lepiej punktujących trenerów w ostatnich latach, wyprowadził nas na prostą w trudnym momencie, zasługuje na minimum szacunku, jeżeli faktycznie potrzeba powodu żeby nie przekręcać czyjegoś nazwiska innego niż to, że wychodzi się przy tym na infantylnego kretyna.

Za wuefistę i inne tego typu wylewy żółci dawałbym zwyczajnie bany. Naprawdę, nie zostawił tutaj spalonej ziemi, jesteśmy wysoko w tabeli z niedużą stratą do lidera - zachowajmy minimum przyzwoitości.

FraMat 11.12.2017 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489550)
I po co ten "Kikuś"? Tak Cię bardzo dupa boli z powodu jego i reszty hiszpanów? Zasmucę Cię - następca jest ich rodakiem.

Ramirez był jednym z lepiej punktujących trenerów w ostatnich latach, wyprowadził nas na prostą w trudnym momencie, zasługuje na minimum szacunku, jeżeli faktycznie potrzeba powodu żeby nie przekręcać czyjegoś nazwiska innego niż to, że wychodzi się przy tym na infantylnego kretyna.

Za wuefistę i inne tego typu wylewy żółci dawałbym zwyczajnie bany.

Szkoda się kopać z koniem.
Też jestem zdania, że Kiko zasługuje na szacunek: przyszedł w bardzo trudnym momencie, odbudował drużynę, dzięki niemu sprowadzono kilku wartościowych piłkarzy.
Wprowadził pewne elementy w grze, które na początku dobrze funkcjonowały, potem - jak to w Ekstraklasie - rywale się tego nauczyli.
Nie wszystko mu wyszło, też miałem nadzieję na więcej i na szybciej. Popełnił błędy, ale kto ich nie robi?

Dla mnie pora zakończyć temat: Był Ramirez, został zwolniony, pewnie zarząd (któremu ufam) miał dobre powody,czas przestać żyć przeszłością.

Panie Ramirez, dzięki za wszystko i powodzenia

Rustin 11.12.2017 21:50

Generalnie ok, szacunek te sprawy (sympatyczny gość, niech mu się wiedzie gdzieś w Segunda czy nawet Sandecji). Ale jesteśmy wysoko w tabeli (8 miejsce na 16) z niedużą stratą do lidera (8 punktów mając w perspektywie zawsze ciężkie Derby i mecz z Zagłębiem)? Niech będzie, że jest prawie 22 i to alkohol :alleluja:

Barti 11.12.2017 21:56

Wstrzymałbym się na Waszym miejscu z opiniami, o stanie drużyny zostawionym przez Kiko do niedzieli godz. 20. Mecz z Płockiem, to była tragedia. Jakbyśmy cofnęli się o lata świetlne. Zresztą wszystkie ostatnie mecze, to był jeden wielki żywioł. Zero kontroli tego, co się dzieje na boisku.

s1mone 11.12.2017 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz

Wszędzie jest dokładnie tak samo zachowując proporcje. Nie rozumiem takiego głupiego samobiczowania.

Trenerzy lecą ze stołka regularnie, często dużo szybciej niż u nas. Każdy klub bierze takich zawodników na jakich go stać, a to co uskuteczniasz to typowe gadanie z serii 'trawa jest zieleńsza po drugiej stronie płotu'.

Kiko dostał dużo czasu na stworzenie drużyny. Miał cały okres przygotowawczy, dostał multum zawodników, z których mógł wybierać. Większość z nich na papierze wyglądała conajmniej dobrze. To, że Kiko nie dał rady tego poukładać jak choćby Lettieri w Kielcach to już jego problem.

jova 11.12.2017 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Za wuefistę i inne tego typu wylewy żółci dawałbym zwyczajnie bany. (...) zachowajmy minimum przyzwoitości.

Gdyby na tym forum dawano bany za brak kultury osobistej, buractwo i niepotrzebne inwektywy, byłbyś pierwszy do odstrzelenia. Nikt inny, dosłownie nikt, nie jest aż tak chamski w stosunku do praktycznie wszystkich ludzi, z którymi się nie zgadza.

Kurz 11.12.2017 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1489558)
Wszędzie jest dokładnie tak samo zachowując proporcje. Nie rozumiem takiego głupiego samobiczowania.

Trenerzy lecą ze stołka regularnie, często dużo szybciej niż u nas. Każdy klub bierze takich zawodników na jakich go stać, a to co uskuteczniasz to typowe gadanie z serii 'trawa jest zieleńsza po drugiej stronie płotu'.

Kiko dostał dużo czasu na stworzenie drużyny. Miał cały okres przygotowawczy, dostał multum zawodników, z których mógł wybierać. Większość z nich na papierze wyglądała conajmniej dobrze. To, że Kiko nie dał rady tego poukładać jak choćby Lettieri w Kielcach to już jego problem.

Zwrot "na papierze" to główna bolączka tego forum. Dla mnie to niepojęte, że po 6 latach powtarzania takich bredni, zmianie 8, 9 albo 10 trenerów, braku jakiegokolwiek potwierdzenia na boisku teorii o sile Wisły, ciągle pierwszymi, których się ścina są trenerzy. Wszystko jedno czy to Kiko, Moskal czy Smuda.

Lettieri nie układał w Kielcach tych samych piłkarzy. To porównanie z dupy.

pepe72 11.12.2017 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1489565)
...
Porównywanie pracy trenerów na podstawie punkty na mecz jest pozbawione sensu, choćby z tego względu, iż przed Kiko podstawowym zawodnikiem był Uryga, który nie mieścił się u nas w 18.
....

Sorry raindog ale dorośnij. Trenerów porównuje się tylko na punkty (ppm) i robi to każdy w miarę normalny komentator. Zaczynając od Transfermarkt.
Jak już ktoś tu wrzucił (https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3552) Ramirez jest 3 trenerem po Wdowczyku, Probierzu, a przed Smudą.

A tu jest profil naszego nowego trenera:

Ogryzek 11.12.2017 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489550)

Lecz się frustracie. Nie umiesz rozmawiać - dzioba nie otwieraj. Szanuj swoich rozmówców a będziesz szanowany. A jak nie to spadaj kompleksiarzu na kim innym wyładowywać swoje frustracje.

btw
Ja się cieszę z nowego trenera a tobie frustracie gul skacze. Nie narodowość była problemem Kikusia.

ashkeczup 11.12.2017 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1489569)
Sorry raindog ale dorośnij. Trenerów porównuje się tylko na punkty (ppm) i robi to każdy w miarę normalny komentator. Zaczynając od Transfermarkt.
Jak już ktoś tu wrzucił (https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3552) Ramirez jest 3 trenerem po Wdowczyku, Probierzu, a przed Smudą.

A tu jest profil naszego nowego trenera:

Czas, czas, czas. W Hajduku go dostał-zrobił 1,82/mecz, w Almerii nie, więc 0,55, w Videotonie tak, więc 2,41. Z której strony by nie spojrzeć, to zmieniamy na lepsze.

Garret 11.12.2017 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489568)
Lettieri nie układał w Kielcach tych samych piłkarzy. To porównanie z dupy.

Zdajesz sobie sprawę, że Twoje tezy w tej chwili TEŻ są z dupy?

Sugerujesz, że to nie trenerzy są problemem, tylko piłkarze, bo od kilku lat powtarza się ten sam problem. Miałbyś rację, gdybyś nie pomijał faktu, że w porównaniu do poprzednich trenerów, Wisła ma w jakiś 3/4 kompletnie nową, inną kadrę!

Jakim cudem jesteś w stanie ocenić, że zawodnicy, którzy w tej chwili są w drużynie, za Ramireza grali na 100%? Że to jest ich maks? Ok, możesz to powiedzieć w przypadku Boguskiego czy Brożka, ale Bashy? Pereza? Wojtkowskiego? Arsenica? Imaza? Chcesz wszystkim tutaj wmówić, że znasz tych piłkarzy od podszewki i wiesz, że oni nie mają prawa lepiej grać? Że nie ma szans, aby ten zespół lepiej grał?

Pisałem wcześniej - gdyby Rumak prowadził Koronę przy tych zawodnikach, których teraz ma w kadrze kielecki klub, pewnie przewalałby mecz za meczem, pałętał się na dole ligowej tabeli i został wywalony na zbity pysk. Zapewne pukałbyś się w głowę, twierdził, że nasprowadzali trzecioligowy szrot, a wymagają Bóg wie czego. A jednak trener, który również wyglądał jak szrot, zebrał tę zbieraninę do kupy i grają jak na te możliwości fajniejszą piłkę niż Wisła w jakimkolwiek meczu za Ramireza.

I wiesz co? Ja nie neguję, że to są po prostu lepsi zawodnicy. Ale Ty tego NIE WIESZ. Ja tego NIE WIEM i nikt na forum tutaj tego NIE WIE. A jednak prezentujesz od miesięcy tę samą, irytującą manierę, w której twierdzisz, że ten skład NIE MA PRAWA grać lepiej. Wróżka? Kryształowa kula powiedziała?

A fakty są takie - Ramirez to nie geniusz trenerki, a kwik taki, jakbyśmy zwolnili talent na miarę połączenia najlepszych cech Mourinho z Guardiolą. A po prostu przychodzi trener z lepszym CV niż Kiko. Nie gościu z łapanki dwa tygodnie po tym, gdy Ramirez w przypływie złości został wywalony. Trener jest ogłaszany na następny dzień, co jest wyjątkiem patrząc na ostatnie lata. Czy ten pomysł wypali, czy nie, to zawsze jest nie wiadoma. Ale to takie same ryzyko, jak podczas zamiany napastnika, który regularnie strzela 10 goli w sezonie, na takiego, który strzela regularnie tych goli 20, a potem okazuje się transferowym niewypałem. Ale mimo wszystko dokonujesz tej wymiany, bo wiesz, że są to kroki niezbędne, by klub, zespół, poszedł do przodu.

Jeny, czy zrozumienie motywacji zarządu jest naprawdę aż tak cholernie trudne?

KOALIK 11.12.2017 23:57

Smutne jest, że najbardziej bronionym trenerem w historii jest Kiko Ramirez, bo on nigdy nie powinien tu przyjść.

Od samego początku było do przewidzenia, że ten eksperyment nie wypali, można by rzec ,,a nie mówiłem".

Z pełną premedytacją narażono Wisłę na poważne straty wizerunkowe i na kolejny stracony rok.

Winni tego stanu rzeczy nie zostaną ukarani i to też jest złe dla przyszłości klubu.

To prawdziwy cud, że Ramirez tak długo udawał trenera Wisły, mimo iż od początku było widać, że nie ma odpowiedniej mentalności, umiejętności do prowadzenia Białej Gwiazdy.

Przerósł go Kraków, przerosła go Ekstraklasa.

Gdyby nie mega fart w kilku spotkaniach, nieprawdopodobne wyczyny Carlitosa i nawet mecz życia Buchalika w Poznaniu, to obawiam się, że wcale nie Pogoń byłaby na ostatnim miejscu w tabeli.

Kiko wróci do prowadzenia amatorskich zespołów na pastwiskach w Hiszpanii, w sam raz po niedzielnej Mszy, szybko zostanie zapomniany, ale ten niesmak długo będzie się ciągnął, ale powtarzam niesmak na własne życzenie.

Chcieli być mądrzejsi od wszystkich, sami przeciw wszystkim.

Nie dziwię się, że niektórym osobom puszczają nerwy, bo od samego początku bronili przegranej sprawy.

Znowu nie udał się eksperyment z kolejnym obcokrajowcem.

Kadra prawie trzydziestoosobowa, sprowadzono dwa wagony, a są problemy z wystawieniem jedenastu do gry, bo nie ma kto grać.

To zdanie najlepiej pokazuje skalę rocznych rządów Sarapaty, Junco i Ramireza.

Przykre tym bardziej, że nawet Kasperczaka tak nie bronili.

Jak to ujął jeden z największych popleczników Ramireza, że na dostanie w mordę (zapomniał dodać za prezesem, że mających zdradzieckie mordy) zasłużyli ci, którzy bronili Kasperczaka, a że obecna władza i to środowisko w tym temacie ma swoje za uszami - chociażby mecz z Górnikiem z wiosny z 2005 r. kilka dni po kompromitacji z Legią i atakowanie przez nich kibiców, którzy wyrazili sprzeciw wobec obecności Basałaja i Liczki, którzy zniszczyli Wielką Wisłę Kasperczaka.

Życie jednak ich zweryfikowało - to Kasperczak i jego zwolennicy wygrali, a nie ci, którzy bardzo chcieli Liczkę i późniejszy szrot (w konsekwencji upadek Wielkiej Wisły i poza początkiem Skorży nigdy nie wróciła tamta Wielka Wisła), więc zdrajców należy szukać gdzieś indziej.

Tak samo było teraz - znów cytat idola obecnej władzy o tym, że cała Polska śmiała się.

Faktycznie, śmiano się z przyjścia Ramireza i ci wszyscy mieli rację.

Jam55 12.12.2017 01:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1489579)
Zdajesz sobie sprawę, że Twoje tezy w tej chwili TEŻ są z dupy?

Sugerujesz, że to nie trenerzy są problemem, tylko piłkarze, bo od kilku lat powtarza się ten sam problem. Miałbyś rację, gdybyś nie pomijał faktu, że w porównaniu do poprzednich trenerów, Wisła ma w jakiś 3/4 kompletnie nową, inną kadrę!

Jakim cudem jesteś w stanie ocenić, że zawodnicy, którzy w tej chwili są w drużynie, za Ramireza grali na 100%? Że to jest ich maks? Ok, możesz to powiedzieć w przypadku Boguskiego czy Brożka, ale Bashy? Pereza? Wojtkowskiego? Arsenica? Imaza? Chcesz wszystkim tutaj wmówić, że znasz tych piłkarzy od podszewki i wiesz, że oni nie mają prawa lepiej grać? Że nie ma szans, aby ten zespół lepiej grał?

Pisałem wcześniej - gdyby Rumak prowadził Koronę przy tych zawodnikach, których teraz ma w kadrze kielecki klub, pewnie przewalałby mecz za meczem, pałętał się na dole ligowej tabeli i został wywalony na zbity pysk. Zapewne pukałbyś się w głowę, twierdził, że nasprowadzali trzecioligowy szrot, a wymagają Bóg wie czego. A jednak trener, który również wyglądał jak szrot, zebrał tę zbieraninę do kupy i grają jak na te możliwości fajniejszą piłkę niż Wisła w jakimkolwiek meczu za Ramireza.

I wiesz co? Ja nie neguję, że to są po prostu lepsi zawodnicy. Ale Ty tego NIE WIESZ. Ja tego NIE WIEM i nikt na forum tutaj tego NIE WIE. A jednak prezentujesz od miesięcy tę samą, irytującą manierę, w której twierdzisz, że ten skład NIE MA PRAWA grać lepiej. Wróżka? Kryształowa kula powiedziała?

A fakty są takie - Ramirez to nie geniusz trenerki, a kwik taki, jakbyśmy zwolnili talent na miarę połączenia najlepszych cech Mourinho z Guardiolą. A po prostu przychodzi trener z lepszym CV niż Kiko. Nie gościu z łapanki dwa tygodnie po tym, gdy Ramirez w przypływie złości został wywalony. Trener jest ogłaszany na następny dzień, co jest wyjątkiem patrząc na ostatnie lata. Czy ten pomysł wypali, czy nie, to zawsze jest nie wiadoma. Ale to takie same ryzyko, jak podczas zamiany napastnika, który regularnie strzela 10 goli w sezonie, na takiego, który strzela regularnie tych goli 20, a potem okazuje się transferowym niewypałem. Ale mimo wszystko dokonujesz tej wymiany, bo wiesz, że są to kroki niezbędne, by klub, zespół, poszedł do przodu.

Jeny, czy zrozumienie motywacji zarządu jest naprawdę aż tak cholernie trudne?

Popieram.100% racji.

pepe72 12.12.2017 02:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1489571)
Czas, czas, czas. W Hajduku go dostał-zrobił 1,82/mecz, w Almerii nie, więc 0,55, w Videotonie tak, więc 2,41. Z której strony by nie spojrzeć, to zmieniamy na lepsze.

Oby. W temacie o naszym nowym trenerze jest link do kilku artykułów, z których wynika, że planowali ściągnąć go wcześniej i skorzystali, że Hajduk wywalił Joan Carrillo w listopadzie.

Problem w tym, że kolejny trener nie dostał czasu na zbudowanie drużyny. I to jest pewnie (poza pyskówkami - forum to forum ;) ) jedyna linia sporu.

Chcę za 19 meczów (licząc od stycznia) powiedzieć, że zarząd zrobił dobrze i Joan zrobił wynik.

pepe72 12.12.2017 02:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1489572)
Czyli jakby nie patrzyć, Janas to był jeden z najwybitniejszych trenerów, jaki chodził po polskiej ziemi, chociaż jak każdy wie, "nie wpierdalał się" do trenowania. Po prostu był.
Dalej, wedle Twojej teorii, Kiko to w sumie bardzo słaby trener, bo kiedyś to prawie każdy zatrudniony trener robił z Wisłą Mistrzostwo. Innymi słowy, nie wiedzieć czemu, nagle, po Maaskancie,Wisłą postanowiła zatrudniać słabych trenerów, gdzie ten Maaskant, z odpadów typu Bukhari, Paljic, Bunoza zrobił z Wisłą Mistrzostwo.

raindog, przygotuj się do dyskusji.
https://www.transfermarkt.pl/robert-...il/trainer/505
Maaskant zrobił 1,85 z Wisłą w 55 spotkaniach.
Przygotuj listę, z wynikami pogadamy o trenerach.

Tu masz listę Janasa:
https://www.transfermarkt.pl/pawel-j...l/trainer/2114

pepe72 12.12.2017 02:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1489584)
Smutne jest, że najbardziej bronionym trenerem w historii jest Kiko Ramirez, bo on nigdy nie powinien tu przyjść.

Od samego początku było do przewidzenia, że ten eksperyment nie wypali, można by rzec ,,a nie mówiłem".

Z pełną premedytacją narażono Wisłę na poważne straty wizerunkowe i na kolejny stracony rok.

Winni tego stanu rzeczy nie zostaną ukarani i to też jest złe dla przyszłości klubu.

To prawdziwy cud, że Ramirez tak długo udawał trenera Wisły, mimo iż od początku było widać, że nie ma odpowiedniej mentalności, umiejętności do prowadzenia Białej Gwiazdy.

Przerósł go Kraków, przerosła go Ekstraklasa.
...

Na podstawie czego pi...szesz takie bzdury? Wyniki Kiko bronią.
Piłeś/ćpałeś - nie pisz!

Ktoś, poza narwańcami z różnych forów przedstawia takie szalone tezy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl