![]() |
Uwierzę jak ich obu zobaczę w koszulkach Wisły na prezentacji z Jackiem Bednarzem. Inaczej po co sobie robić jakieś apetyty i nadzieje już raz we Wiśle "byli" Grigorie i Galamaz i co? I dupsko. :-)
|
Cytat:
Co do Tristana to szkoda że go nie bedzie.Mimo że ma 32 lata to spokojnie w naszej lidze mógłby przez 2-3 lata wymiatać. |
Cytat:
Niema sie co ekscytowac newsami z naszych kochanych gazet bo juz bylo wiele pilkarzy ktorzy rzekomo dogadali sie z klubem i brakuje tylko "podpisu" zgadzam sie z toba Wojtek, jak zobacze ich w koszulkach to uwierze narazie to tylko spekulacje prasowe NIKT Z KLUBU O TYCH TRANSFERACH NIE POWIEDZIAL ANI ZDANIA WIEC WYLUZUJCIE |
Za samo napisanie nazwy tej niemieckiej strony na "T" powinien grozić ban, bo to naiwność porównywalna z sugerowaniem, by Wisła sprowadzała zawodników dobrych w CMie/FMie. Czy naprawdę tak trudno ogarnąć, że ta strona to piłkarska Wikipedia i, że jest redagowana przez zwykłych fanów piłki, a nie żadnych menadżerów? To, że jakiś kopacz jest tam w składzie Wisły KOMPLETNIE NIC NIE ZNACZY.
|
Cytat:
W starciu z Tottenhamem naszym największym atutem będzie zgranie drużyny i ogromna wola walki .Wolę już widzieć zapieprzającego Boguskiego na własnej połowie niż Diego który będzie stał i czekał na podania , ( no chyba sie nie spodziewacie że 32-latek będzie chodził jak maszynka ? ) . Młodzi brazylijczycy są u mnie jak najbardziej na tak , była by to bardzo dobra inwestycja na przyszłość , bo chyba też nikt nie liczy, że brazylijscy gracze którzy nigdy nie grali w Europie w 3 tygodnie zaaklimatyzują się w naszej drużynie . Do tego są to gracze defensywni , w tej formacji liczy się przede wszytskim współpraca z drużyną . |
jak przeczytalem tego mejla o naglej rezygnacji Bednarza z Diego to pierwsze co mi przyszlo do glowy to ze nasz dyr. sportowy nagle zweszyl okazje z jakims innym napastnikiem, ze jest spora szansa go pozyskac i Tristana mozna odpuscic.
Oczywiscie to wszystko zakladajac ze menegerowie sa wiarygodnymi zrodlami informacji :> |
Cytat:
Zeby nie było ,to czy ktos wie cos odnosnie tego drugiego Romeu? |
Cytat:
widzę że wszyscy święcie wierzą w tego maila niczym w Pismo Święte , nie daję sobie uciąć głowy co do prawdziwości tego ' niusu ' bo nie takie rzeczy już dziennikarze czy menago zmyślali dla podwyższenia wartości zawodnika . Przypomnę historię Nei , gdzie z obu stron było 5 różnych wiarygodnych źródeł z których każda mówiła co innego |
Cytat:
|
Musze przyznac, ze jesli Marcelo do nas trafi to bede pod wielkim wrazeniem Bednarza. Bo kiedy jest takie sito wszelakiej masci skautow, menagerow i im podobnych, ktorzy taki rynek Brazylijski znaja na wylot, dostac takiego pilkarza jest niesamowitym osiagnieciem. Tym bardziej, ze Shaktar chcial za niego zaplacic 3mln Euro jeszcze niedawno, ale wtedy nie chcial puscic go Santos.
Ten transfer jest idealny z wielu powodow. Srodek obrony wymaga wzmocnienia, rowniez w perspektywie przyszlosci, bo wiemy, ze Cleber ma juz swoje lata. Oboje sa Brazylijczykami wiec komunikacja, ktora jest bardzo wazna na tej pozycji, nie bedzie stanowila problemu, Marcelo bedzie latwiej sie tez zaaklimatyzowac. No i wreszcie sam zawodnik. 190cm wzrostu, swietna gra glowa, 21 lat, podstawowy gracz Santosu... Az sie nie chce wierzyc, ze moglby za darmo przejsc do Wisly i podpisac 5 letni kontrakt. Trzymamy kciuki :) Peralta, jego menadzer powiedzial: - Takiego zawodnika jeszcze w ekstraklasie nie bylo. To bedzie ogromne wzmocnienie Wisly. |
Cytat:
|
Czy to nie ten Peralta, co rzekomo figurował przejście Kallona (lub Kluiverta/kogokolwiek) ? Być może pismaki już wtedy miały trop, ale nie trafili z zawodnikiem ?
Dziwi mnie to, że Szachtar wykładał 3mln, a on (Marcelo) nagle przychodzi do nas za free. Albo mamy na niego haka w kontrakcie, albo on sam ma jakiś feler. Z Santosem pewnie nie przedłużył, bo chciał wyjechać, choć to dziwna opcja - Santos sprzedałby go wcześniej, wiedząc o tym. Chociaż nic nie można przesądzać, tak samo nie da się wytłumaczyć tego co zrobił Dolha, być może to jest jedna z tych sytuacji. Aha, pamiętajmy, że Grzelak z Kaźmierczakiem podpisali kontrakty, Galamaz już w ogródku witał się z Grigorie, a Tristan podpisał. Aha i Nei na 99,9% ! Zatem ochłońmy. |
Co do kwestii czy będzie , to wzmocnienie czy nie , to zakładając brak problemów z aklimatyzacją możemy już teraz stwierdzić , że każdy zawodnik z pierwszej drużyny takiego zespołu jak Santos czy Fluminense jest bardzo dużym wzmocnieniem Wisły .
Kwestią dyskusyjną jest tylko , to czy ich transfer jest faktem prasowym czy faktem rzeczywistym ;) Niestety biorąc pod uwagę przebyte doświadczenie jestem raczej skłonny uwierzyć w to pierwsze . |
|
Cytat:
|
kilka informacji o innego Brazylijczyka:
Romeu Pereira dos Santos urodzony: 13.02.1985 w Itamaraju, Brazylia klub: Fluminense RJ wzrost: 1,79 m waga: 74 kg noga: prawa pozycja: ofensywny centralny pomocnik (wedlug Wikipedia defensywny) bramka przeciwko Corinthians: http://uk.youtube.com/watch?v=HyFv4mi1SEY -wedlug fussball-talente.com on jest jeden z najwiekszych talentow w Brazylii na swojej pozycj -w 127 meczach dla Fluminense strzelil 3 bramki -w 7 ostatnich meczach w Brazylijskiej Serie A byl w pierwszej jedenastce i rozegral 5 meczow przez 90 minut zrodla: transfermarkt.de, Wikipedia, weltfussball.de, fussball-talente.com |
Wszystko o Marcelo znajdziecie pod tym linkiem: http://www.cmrev.com/manifesty/notka...sle__,317.html
Polecam! Jeżeli się uda, będzie super! |
ciekawe jaki kontrakt zaproponują Marcelowi ? pewnie ze 300 tyś Euro na rok co najmniej ? no i raczej nie motywacyjny bo na to defensor Santosu raczej nie pójdzie
|
Ludzie spokojnie.
Nie ma co rozwazać kontraktów , pozycji na których przyjdzie im w Wiśle grac bo ich nawet NIE ma u nas. Było już mnóstwo przypadków ze ktoś miał byc u nas a potem nici z tego wychodziły. Jestes rzecz jasna za tym zeby u nas grali ale bez nerwów , stoicki spokój :P |
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html
Warte przeczytania. |
Cytat:
|
Zalezy czy by odbudowal swoja forme. Taki np. Rivaldo, ktorego wielu juz skazywalo na straty. W klubach greckich odzyskal dawna forme i strzelal bramke za bramka.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję że skoro nasi działacze pilotują tą sprawe od 2 miechów , to naprawde musi być coś na rzeczy i miejmy nadzieję że obejdzie się bez komplikacji . |
Cytat:
"-nie odbierał komórki,lub blokował połaczenia..-" |
Jeśli chodzi o tą klauzulę w przypadku Marcelo to spory takie prawie zawsze rozstrzygane są na korzyść zawodnika. Problem polega na tym, że może to się ciągnąć miesiącami. Skoro Bednarz pilotuje transfer Marcelo od 2 miesięcy to możliwe, że sprawa została już rozstrzygnięta.
Jeśli uda się pozyskać Marcelo i Romeu to będzie to ogromny sukces Bednarza, który w dużej mierze zmaże plamę jaką do tej pory jest obecne okno transferowe. |
No to już jest odpowiedź czemu nikt o tego chlopca tak bardzo nie zabiega. Jeśli jest to prawda to mająkontrakt ważny do 2011, bo pewnie Santos go przedłużył i bez odstepnego nikomu go nie odda. A jeśli na siłę będą go starali się go tutaj sciągnąc to Federacja Brazylijska może nie przysyłac i z dwa miechy certyfikatu. Tak się transferów nie załatwia. Albo gościowi kończy się umowa i podpisuje z nowym pracodawcą, nikt mu teog nie zabroni, lub placi się za zawodnika. Niestety, ale wygląda a to ,ze Bednarz kombinuje coś nowego w sferze transferów:) ustalmy jedno. Taki chlop kosztuje i nikt go za darmo nie odda.
Zejdzmy na ziemie, nie bujajmy w obłokach. Kupmy tego Sotirovica ze Śląska. Chłop jest chyba w naszym zasięgu finansowym,slowo chyba jest kluczowe, a grać w piłkę potrafi. Póki co to mamy Brożka, ktorego trzeba propmowac aby sprzedać, Niedzielana bez formy i Dawidowskiego wiadomo. Tak więc potrzebny nam nominalny napatnik. |
Cytat:
PS. Nie odbierał bo miał rozładowaną :P tak też mozna to rozumieć |
Cytat:
Wydaje mi się, że takie postanowienie kontraktu, który uzależnia jego przedłużenie wyłącznie od woli klubu jest niedopuszczalne. Nie tak czasem było z Dohlą? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze nie sugeruj sie strona ktora wyminiles, po drogie Romeu bardzo nam sie przyda, zarowno Sobol jak i bardziej Cantoro nie sa mlodzi, a Golosi czy Baretta mnie nie przekonuja(i chyba wielu osob) a wiec w parze z Jirsakiem tak Romero to ideal, jeden pracuje w ofensywie drogi w defensywie, jest mlody, to jego kolejny ''+''. Inna sprawa czy ten Romero gra na takim poziomi jak Barreto czy na takim jak Sobol, to jest bardzo istotne. |
Na stronie football-talents pisza ze Marcelo gral w reprezentacji U-20 Brazyli, ciekawe czy to prawda, jesli tak to swiadczy to o talencie i potencjale grajka :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
- Zawisza chce, żebym przeszedł do Wisły Kraków, a nie do Jagiellonii i stąd to wszystko. Ja jednak wolałbym występować w Białymstoku. Po pierwsze tu zostały mi zaproponowane lepsze warunki, a po drugie będzie mi łatwiej wywalczyć miejsce w składzie. W Krakowie być może musiałbym siedzieć na ławce, a z Jagiellonią liczę na wywalczenie awansu do ekstraklasy. * Od tej pory Vuk pewnie dojrzał, otrzaskał się, ale - czy jest to zawodnik, jakiego potrzebujemy? |
Cytat:
To samo miałem napisać... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nom ale gra w reprezentacji to jest jakas ''+''. Chcial bym go zobaczyc w Wisle Krakow, bo z tego co czytalem to Marcelo moze grac na prawej obronie, a to nastepny plus:) Tylko zastanawia mnie jak 190 centymetrowy chlopak gra na boku :P
|
Cytat:
|
To że ma niską średnią w tym sezonie, to pewnie dlatego że w tym Sezonie Santos gra bardzo słabo i walczy o utrzymanie...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl