Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Szczurek_PB 10.01.2009 15:56

A ja im życzę tego aby jednak zostali ukarani za korupcję, bo to co było w ich przypadku to czysta kpina: przedawnienie. Innym się nie przedawniło, a im tak. Więc Widzew "awansując" utrzyma się w 1 lidze. I nawet tego im nie życzę :P Sio do 2 ligi odpokutować karę :)

Maciuś 10.01.2009 16:31

Mnie najbardziej ciekawi ogromne trzesienie ziemi w dwoch klubach z trójki Wisla, Legia, Lech ktore nie zdobeda mistrza Polski.

killzone 10.01.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 655253)
Mnie najbardziej ciekawi ogromne trzesienie ziemi w dwoch klubach z trójki Wisla, Legia, Lech ktore nie zdobeda mistrza Polski.

Trzesienie to bedzie w Lechu jak nie zdobeda tytułu, oj juz sie nie moge tego doczekac :D

Jesli chodzi o Legie, wcale nie bede zdziwiony jak ta sytuacja co jest w tej chwili sie nie zmieni. Niestety nie mamy na co liczyc ze Walter uderzy piescia w stół po tym jak nam sie nie uda zdobyć 10 tytułu Mistrz Polski. Niestety... :( i nagle wyda grubą kase na pilkarzy, zwolni trenera, dyrketora sportowego i pieska leszka

A jesli chodzi o Wisle, tez jakiegos wielkiego dramatu sie nie spodziewam :)

Poprostu to Lech sobie dmucha balonik do niewyobrazalnych rozmiarów który w maju z ogromnym impetem peknie i mam nadzieje ze wtedy skonczy sie ogolnopolski onanizm i moda na Lecha :)

darotsok73 10.01.2009 17:13

Pewne jest że walka o "majstra" będzie zaciekła, bo szanse są równe.

Pyrki spinają się już parę lat, publikę mają , o bazę , rozbudowę i PR dbają, dla Smudy to "być albo nie być", zapowiada się bardzo ciekawie.

Właśnie gdzieś przeczytałem że Warszawa szykuje transfer kolejnej" czarnej perły" z Zimbabwe , podobno strzela mnóstwo bramek (nawet w przerwie) , i już się wszyscy mamy bać.

Co do Wisełki to nie obawiam się o jutro, myślę że B.Cupiał już "uspokoił głowę" i podchodzi do tematu bardziej na zimno.

Niech mu się tylko te jego kable lepiej sprzedają to nie będzie źle, a Wisełka podobno jest już samo wystarczalna( pomijając dług u p.Cupiała....heh )

AYALA 10.01.2009 17:32

wszytsko i tak bedzie zależało kto z trójki Urban,Skorża czy Smuda najlepiej przygotuje zespół w zimie, nie ZAJEDZIE zawodników na obozie bo kadry personalne tych trzech drużyn są uważam wyrównane, na zbliżonym poziomie z lekkim wskazaniem na Lecha.

Pablo84 10.01.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 655268)
Trzesienie to bedzie w Lechu jak nie zdobeda tytułu, oj juz sie nie moge tego doczekac :D

Jesli chodzi o Legie, wcale nie bede zdziwiony jak ta sytuacja co jest w tej chwili sie nie zmieni. Niestety nie mamy na co liczyc ze Walter uderzy piescia w stół po tym jak nam sie nie uda zdobyć 10 tytułu Mistrz Polski. Niestety... :( i nagle wyda grubą kase na pilkarzy, zwolni trenera, dyrketora sportowego i pieska leszka

Poprostu to Lech sobie dmucha balonik do niewyobrazalnych rozmiarów który w maju z ogromnym impetem peknie i mam nadzieje ze wtedy skonczy sie ogolnopolski onanizm i moda na Lecha :)

U Was mistrzostwa rosną, jak lokaty w banku? :shock: .Wydawało mi się,że narazie macie 8

Pan Jotka 10.01.2009 23:40

Cytat:

Prawdopodobnie peknie LEsiowi. Bo to MY zobedziemy tytul! :D
Uwazam ze transfery z zimy plus odpowiednia moltywacja kilku starszych zawodnikow doprowadzi nas do tronu. Mam nisamowite cisnienie na ten sezon zwlaszcza ze w koncu zalicze go na zywo :D

wolfy 11.01.2009 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 655426)
U Was mistrzostwa rosną, jak lokaty w banku? :shock: .Wydawało mi się,że narazie macie 8

Pewnie doliczył to z '93. Uczciwie kupione przecież.

JEDREK76 11.01.2009 04:33

Pewnie dlatego też liczy się za dwa:> .

Pan Jotka 11.01.2009 13:03

Ja do dzisiaj nie moge pojac jak kibice Legii moga sie domagac zwrotu MP 93. Mowicie ze gdybyscienie kupili MP to LKS by tak zrobil. Genialne tlumacznie. Jak ja sie nie skur..ie to kto inny to zrobi.
Gyby takie "miszczostfo" mi sprezentowali dzialacze Bialej Gwiazdy to pierwszy bym podpalil budynek klubowy.Ot co.
Skoro uwazacie ze mistrzostwo wam sie nalzy to Widzewowi sie nie nalezala degradacja, Korona powinna grac w europejskich pucharach, a Sczakowianak powinna sie utrzymac dalej w pierwszej lidze. Ze Switem najlepiej. Ale ten ostatni to wasze przydupasy zatem tu akurat odpowiedz z gory byla wiadoma :>

harthausen 11.01.2009 13:07

z dzisiejszego Cafe Futbol jeden wniosek: Craxa i Górnik Zabrze ściągają piłkarzy na potęgę. O ile tym z Kałuży to na pewno pomoże (chyba bardziej piłkarzy przeciwko sobie nastawić niż doktor Majewski nikt nie umie, ale zdążył profesor ochłonąć na czas), to z Górnikiem wcale takie pewne nie jest. Po prostu może być za późno.

Że Cracovia zostanie to w sumie dobrze, co to za liga dla nas bez najważniejszego meczu. Ale będzie kulawo tak czy tak, bo bez Górnika (tak jaki bez Ruchu, żeby obie frakcje śląskie pogodzić :D) to jak bez nas :)

Pablo84 11.01.2009 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 655483)
Pewnie doliczył to z '93. Uczciwie kupione przecież.

No to my też możemy sobie dopisać date, kiedy my mieliśmy pierwsze miejsce w lidze a Ruch zdobył mistrzostwo za Puchar Polski (51 rok)

studio 12.01.2009 09:35

Cytat:

:rotfl:

A mnie ucieszy fakt, że wy zajmiecie 5 miejsce a Wisla 4. I tyle będzie z waszych kolejnych przygód z pucharami :D Z czego Wam życze z całego serca :D

Górnik i Cracovia się utrzymają, spadnie Łks i Piast, organizacyjnie nie podołają lidze.

killzone 12.01.2009 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 656031)
:rotfl:

A mnie ucieszy fakt, że wy zajmiecie 5 miejsce a Wisla 4. I tyle będzie z waszych kolejnych przygód z pucharami :D Z czego Wam życze z całego serca :D

Górnik i Cracovia się utrzymają, spadnie Łks i Piast, organizacyjnie nie podołają lidze.

Ide o butelczyne dobrej Whisky ze nie zdobedziecie tytułu(albo Legia albo Wisla). Wchodzisz?(zawsze mi sie dodatkowa jedna przyda) Czy moze wasze poznanskie skąpstwo na to nie pozwoli :rotfl:

A to dziesiec to machnałem z rozpedu, a tu juz taka wielka dyskusja. Niektórzy uznaja odebranie tytulu, niektórzy nie uznają.

vote-for-mikey 12.01.2009 11:00

Ja mimo mojego Krakowskiego skąpstwa gotów jestem podłączyć się do zakładu :D

tylko trzeba ustalić jakie, żeby potem nie było :)

pan_premier 12.01.2009 11:22

a wymiana nastapi "u nas przed meczem pod kasami" ;)?

studio 12.01.2009 12:02

Co za pycha :) Ale sezon ogórkowy, więc wybacze Wam Wasze marzenia :)

Ty nazywasz "poznanskie skąpstwo", my to nazywamy rozsądkiem, zobacz ile wtopiliście z tranferami i z wypłatami, chcesz wtopić również dobrą whisky? :D Tylko nie mów, że Ci Miruś obiecał mistrzostwo:)

"a wymiana nastapi "u nas przed meczem pod kasami" ;)?"

Niestety nie będzie nam dane odwiedzić w tym roku stolicę. A jeśli Ci chodzi o "u Was" to ciężko Wiślakowi na słowa uwierzyć;)

Marszałek 12.01.2009 12:37

Proponuje zapoznać się z dzisiejszym wydaniem NIE, gdzie można przeczytać w****iający artykuł na temat Amiki vel Lecha Poznań. Lech gorszy niż Kaczyński. Podsumowywując. Śmieszność i granice tupetu tego klubu sięgnęły zenitu. Na smaczek...wiecie ile rocznie płaci klub z Poznania wynajem nie swojego stadionu?3 tys złotych. Pomnóżcie razy 12. A wiecie ile my płacimy? 1,4 mln złotych, rocznie. A wiecie ile klub z Poznania płaci za konserwację, utrzymanie stadionu? nic. Koszenie trawy za darmo mają. A jak sądzicie czy dzielą się z miastem wpływami z biletów? Odpowiedzcie sobie sami.

Ot tak,do śmiechu. I nie dziwcie się,że liczymy się z każdym groszem.

szorstki 12.01.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 656040)
Ide o butelczyne dobrej Whisky ze nie zdobedziecie tytułu(albo Legia albo Wisla). Wchodzisz?(zawsze mi sie dodatkowa jedna przyda) Czy moze wasze poznanskie skąpstwo na to nie pozwoli :rotfl:

Ja tam się chętnie przyłącze do zakładu - zobaczymy jak skąpi są Warszawiacy :>
Z killzone idę o zakład, że Legia nie zdobędzie mistrza a ze studio, że mistrzem nie będzie Amica (czy Lech czy jak tam się przerobicie w najbliższym czasie).

Więc ?? cwaniakujecie czy na serio wierzycie w wasze marzenia :D

killzone 12.01.2009 12:55

szorstki, nie widze zwiazku.

Ja nie chodze po wszytskich forach i sie nie przechwalam jaka to Legia jest zaje...istą i w ogole wszystkich wciagnie nosem.

Napisalem ze nie wierze w to ze kuchenki beda w stanie zdobyć tytuł(Nie zaznaczylem ze kosztem Legii tylko albo Legii albo Wisly). I o to jestem wstanie sie załozyć z kims z Poznania.

bbbnba 12.01.2009 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 656066)
Proponuje zapoznać się z dzisiejszym wydaniem NIE, gdzie można przeczytać w****iający artykuł na temat Amiki vel Lecha Poznań. Lech gorszy niż Kaczyński. Podsumowywując. Śmieszność i granice tupetu tego klubu sięgnęły zenitu. Na smaczek...wiecie ile rocznie płaci klub z Poznania wynajem nie swojego stadionu?3 tys złotych. Pomnóżcie razy 12. A wiecie ile my płacimy? 1,4 mln złotych, rocznie. A wiecie ile klub z Poznania płaci za konserwację, utrzymanie stadionu? nic. Koszenie trawy za darmo mają. A jak sądzicie czy dzielą się z miastem wpływami z biletów? Odpowiedzcie sobie sami.

Na wstępie gratuluję wyboru gazety. Sprawdźcie jeszcze (o ile już tego nie zrobiliście) co naskrobali w Trybunie.

Miasto Poznań od lat wspiera Lecha, także niskie koszty wynajmu oraz utrzymania stadionu nikogo tu nie dziwią i myślę, że tylko nielicznym mogą przeszkadzać. W Waszym przypadku miasto musi utrzymać 3 kluby i zbytnie faworyzowanie jednego z nich mogłoby zaszkodzić władzom. U nas to normalna sprawa, bowiem Lech to aktualnie najbardziej popularny klub nie tylko w Poznaniu, ale także w Wielkopolsce.
Płacicie więcej ? To już Wasz problem i płaczem na necie na pewno tego nie zmienicie.

Proud 12.01.2009 13:07

killzone ma racje...

kibice Lecha ostatnio wszystkie rozumy pozjadali...szkoda że ich tylu nie było jak Lech o utrzymanie walczyła, albo Amica po raz kolejny tracila szanse na mistrza...

jak zaczynali gre o UEFA to im kibicowałem...teraz życzę awansu Udinese...bo pyche należy karać...

AYALA 12.01.2009 13:14

Wszyscy zapominacie o Polonii Warszawa ( Dysko-Polo) jako o kandydacie do mistrzostwa.Rok temu jak grali jako Groclin to z początku wiosny szli jak burza wysoko i pewnie wygrywali.Zieliński potrafi dobrze przygotowac zespół i uważam że trzeba sie z Czarnymi Koszulami liczyc no chyba że odejdzie Ivanovsky i Jodłowiec.

bbbnba 12.01.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 656077)
szorstki, nie widze zwiazku.

Ja nie chodze po wszytskich forach i sie nie przechwalam jaka to Legia jest zaje...istą i w ogole wszystkich wciagnie nosem.

Napisalem ze nie wierze w to ze kuchenki beda w stanie zdobyć tytuł(Nie zaznaczylem ze kosztem Legii tylko albo Legii albo Wisly). I o to jestem wstanie sie załozyć z kims z Poznania.

Każdy tak myśli. Kibic Wisły nie zauważy swojej pychy, kibic Legii swojej, kibic Lecha tak samo. Za to w krytykowaniu innych i wypominaniu im "jak to wszędzie się wożą" chętnych nie brakuje.
Tak było, jest i będzie.
Wypadałoby raz na jakiś czas spojrzeć z boku na wyczyny swoich kolegów po szalu i ewentualnie wtedy osądzać innych.

Basti_90 12.01.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 656085)
Wszyscy zapominacie o Polonii Warszawa ( Dysko-Polo) jako o kandydacie do mistrzostwa.Rok temu jak grali jako Groclin to z początku wiosny szli jak burza wysoko i pewnie wygrywali.Zieliński potrafi dobrze przygotowac zespół i uważam że trzeba sie z Czarnymi Koszulami liczyc no chyba że odejdzie Ivanovsky i Jodłowiec.

Jodłowiec mówił, że zostaje do lata przynajmniej

studio 12.01.2009 13:38

Cytat:

Weź tak w paru słowach napisz O CO CI WŁAŚCIWIE CHODZI?

Klub Lech Poznań gra na STADIONIE MIEJSKIM, nie Lecha, reszte sobie narysuj.

@Proud ale gdzie? na Waszym forum? Bo chyba nie chodzi Tobie o stadion.

@Ayala, to by było najgorsze dla całej piłki polskiej gdyby oni zdobyli mistrza, drużyna która kompletnie nic nie gra a jakimś cudem ciuła punkty.

7 kotów 12.01.2009 13:40

A Wisla gra na jakim ?

SopranoPL 12.01.2009 13:43

Niezmiernie nam przykro, że wasza współpraca z miastem nie układa się tak dobrze jak u nas.

WILU TS 12.01.2009 13:44

Cytat:

No zbłaźniłeś się pięknie,co jak co ale akurat po Tobie nie spodziewałem się takiego płaczu na forum a może i w zaciszu domowym ? Napisałeś coś takiego za co jeszcze tydzień temu byś strzelał do ludzi i wyzywał od pokemonów :shock:

aha no i gratuluję wiarygodnej prasy,fakt też prenumerujesz i dajesz na radio maryla i wośp ?

SopranoPL 12.01.2009 14:03

Cytat:

Przeczytałem te brednie jeszcze raz na spokojnie, jestem w szoku......

"koszenie trawy za darmo mają" :D:D:D

darotsok73 12.01.2009 14:33

Lech(Amica) mistrzem? czemu nie? Raczej nie w tym roku i nie w przyszłym i w następnym też nie...,ale kiedyś za 10 lat? kto wie? "może. Mistrzem 09 będzie raczej Wisła, do zakładu chętnie się przyłączę.

PR pyry mają dobry, zorganizowani są , publika i ciśnienie jest ale konkurencji w Poznaniu nie mają więc nie dziwi nic. Kibiców sukcesu tysiące. Co z tego będzie ? czas pokaże.

Nie dziwię się że ich miasto wspiera bo są jakby nie patrzeć znakiem firmowym wielkopolski.

Ps. Bez względu na treść "Nie" jako źródło wiedzy?.....nie czytam "tego typu"opiniotwórczej prasy"..

Vinci 12.01.2009 15:46

Swoją drogą zastanawiające dlaczego tak ynteligentna prasa, jak "NIE" zainteresowała się Lechem?

dynek.pl 12.01.2009 15:57

Ale glupie te napinki. Juz przed runda sie smialiscie z Reissa, a narazie wyszlo na jego - lepiej dac sobie na wstrzymanie zamiast osmieszac.
W futbolu tak jak w zyciu nie ma nic pewnego.

Faktycznie to straszne, ze maja koszenie za darmo. Taki naduzycie w urzedzie miasta. Trzeba to zglosic i powolac komisje sledcza.
Albo moze wynajmijmy stadion w Poznaniu - bedziemy miec taniej i koszenie trawy za darmo.

Widze, ze kolejny temat na forum, ktory lepiej omijac.

4fan_player 12.01.2009 16:06

Dalej będę się śmiał z pieska jak szczekał przed sezonem :) mam nadzieje że nigdy nie zdobędzie swojego majstra o którym tak marzy.

Negative 12.01.2009 16:09

Akurat zgadzam sie z Marszałkiem, ze te ceny wydawane na uzytkowanie stadionu i koszty, ktorych Amika nie ponosi uwazam za oszukiwanie konkurencji. Jak to jest ze czolowe klubu w Polsce (Wisła i Legia) bula jak za zboze, a w Wielkopolsce oplaca sie wynajmowac stadion za 3 tysie? Ale czemu sie dziwic. Wielkopolska i ich prezydenci od dawna sa znani z troszczenia sie o kazden grosz vide Kulczykowa kupowala Stary Browar.

saklak1906 12.01.2009 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Negative (Post 656162)
Akurat zgadzam sie z Marszałkiem, ze te ceny wydawane na uzytkowanie stadionu i koszty, ktorych Amika nie ponosi uwazam za oszukiwanie konkurencji. Jak to jest ze czolowe klubu w Polsce (Wisła i Legia) bula jak za zboze, a w Wielkopolsce oplaca sie wynajmowac stadion za 3 tysie? Ale czemu sie dziwic. Wielkopolska i ich prezydenci od dawna sa znani z troszczenia sie o kazden grosz vide Kulczykowa kupowala Stary Browar.

Bo tam Prezydent dobrze kombinuje. Leszek jest na topie to czym wiecej zrobi dla Lecha tym wiecej wyborcow sobie zgarnie. A ze nie ma u nich dwoch klubow w Ekstraklasie jak u nas czy w Warszawie a miasto jak i cala okolica jest zdominowana przez kibicow jak i sympatykow Lecha to sobie moze na to pozwolic. Szczytne chaslo do tego Poznan stawia na sport i nikt sie nie buntuje.

studio 12.01.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 656166)
chaslo

Uuuuuuu:shock:

@Negative, oszukiwanie konkurencji? No ja Cie prosze :D:D:D Zgłoś to do UOKiK :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl
Ale glupie te napinki. Juz przed runda sie smialiscie z Reissa, a narazie wyszlo na jego - lepiej dac sobie na wstrzymanie zamiast osmieszac.
W futbolu tak jak w zyciu nie ma nic pewnego.

Dobrze prawi. Amen

Krissu 12.01.2009 17:16

Sezon ogórkowy widzę w pełni...

Teraz Lech zły bo płaci mniejszy czynsz.
Nie, żebym lubił poznańsko-wroniecki twór, ale ludzie.. opanujcie się!

wolfy 12.01.2009 18:39

Swoją drogą - strasznie schizofreniczna ta nasza Ekstraklasa...
Mówisz Lech, myślisz - Amica.
Mówisz Polonia Warszawa, a myślami jesteś przy Groclinie.
A najśmieszniejsze, że tak naprawdę nie wiadomo czy na tym koniec. Wszak właściciel Polonii już straszył przenosinami.

Vinci 12.01.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 656256)
A najśmieszniejsze, że tak naprawdę nie wiadomo czy na tym koniec. Wszak właściciel Polonii już straszył przenosinami.

Kogo straszył?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl