Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Teqcontroller 01.02.2011 13:53

Do Wiślaków dołączył bowiem ich dyrektor sportowy – Stan Valckx. „Chcę pobyć z drużyną, zobaczyć, jak radzą sobie nowi piłkarze. Ostatnie tygodnie mojej pracy to głównie zajęcia administracyjne i formalności przy biurku, a moje zadanie nie polega jedynie na tym. Dlatego jestem tutaj, aby porozmawiać z zawodnikami, sztabem szkoleniowym, posłuchać , jak się czują piłkarze, w jakiej są formie. Ważne jest to, aby być razem” – powiedział Holender.

To się nazywa profesjonalne podejście do drużyny i osób z którymi pracuje.

Wojtas 01.02.2011 15:21

Dziwicie ze ze Valckx działa profesjonalnie?

Gral w profesjonalych klubach,zarzadzal profesjonalym klubem.....jesli o kims mozna powiedziec ze zna sie na swoim fachu to wlasnie o nim.

P.S Jego pelne imie i nazwisko to Stanislaus Henricus Christina "Stan" Valckx :)

dj_ibutti 01.02.2011 16:35

Albo Stanisław Wałach ;)

Semper Fidelis 1985 01.02.2011 18:46

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...5816878114.jpg

Edłardo Da Sylwia 01.02.2011 20:10

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5864292489.jpg
Guła " eh... może być ciężko " :D

AYALA 01.02.2011 21:00

ciekawe na jakiej pozycji Maaskant wystawi Meliksona ? Z tego co piszą to najlepiej czuje sie On na prawej pomocy tzn. najwięcej grywał na tej pozycji.Jest i Mały.W tej sytuacji chwile Łobo są policzone....

tofik 01.02.2011 21:06

Ja bym go rzucał gdzie akurat zajdzie potrzeba. Załóżmy, że zaczyna jako ofensywny środkowy pomocnik. Małecki albo Kirm słabo grają, to Garguła in, a Melikson idzie np na lewe skrzydło i tam wykorzystuje swoją kiwke i szybkość.

tomsts 01.02.2011 22:20

Chyba najlepiej byłoby ustawić Maora na środku pomocy, aktualnie mamy tam posuchę jeśli chodzi o inicjowanie akcji ofensywnych. Wilk niech powoli zastępuje Sobola jako defensywny i niech się uczy współpracy z Meliksonem w środku.
Moim zdaniem idealne połączenie :]

1q2 01.02.2011 22:26

Ja jestem ciekaw co Maor robił przez ten ostatni tydzień:>
A co do pozycji...ciężko powiedzieć.Mając jakieś tam pojęcie o naszej kadrze, chciałbym go widzieć razem z Sobolem,Kirmem,Małym i pewnie Genkovem(tu już tylko wiara że grać on potrafi).Zostaje 1 miejsce - nie mam pojęcia kto bo nikt mnie nie przekonuje, podobnie ciężko wyrokować jakie będzie najlepsze ustawienie.

szprotson 01.02.2011 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1045485)
ciekawe na jakiej pozycji Maaskant wystawi Meliksona ? Z tego co piszą to najlepiej czuje sie On na prawej pomocy tzn. najwięcej grywał na tej pozycji.Jest i Mały.W tej sytuacji chwile Łobo są policzone....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maor w wywiadzie dla wisla.krakow.pl
Wracając do spraw czysto piłkarskich: jaka jest Twoja ulubiona pozycja na boisku?
W moim poprzednim klubie najczęściej grywałem na lewej pomocy, zdarzało się jednak, że trener wystawiał mnie na prawej lub tuż za napastnikami.

nie tworzmy mitow

IncognitoTSW 01.02.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1045485)

"Wracając do spraw czysto piłkarskich: jaka jest Twoja ulubiona pozycja na boisku?
-W moim poprzednim klubie najczęściej grywałem na lewej pomocy, zdarzało się jednak, że trener wystawiał mnie na prawej lub tuż za napastnikami. "

Edit. Szprotson mnie ubiegł

mitmichael 02.02.2011 08:46

Melikson zachwycił na treningu wiec chyba mamy swietny transfer do pomocy. Ale o tym sie przekonamy najlepiej w lidze. Tylko nasi pozostali pilkarze musza dobrze nauczyc sie podawac.

pawelo84 02.02.2011 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1045635)
Melikson zachwycił na treningu wiec chyba mamy swietny transfer do pomocy. Ale o tym sie przekonamy najlepiej w lidze. Tylko nasi pozostali pilkarze musza dobrze nauczyc sie podawac.

Rios też zachwycał przez całe przygotowania w lecie... . Liga wszystko zweryfikuje.

fanfan 02.02.2011 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1045636)
Rios też zachwycał przez całe przygotowania w lecie... . Liga wszystko zweryfikuje.

Mam do Ciebie małe pytanie. Jak Rios mógł zachwycać przez całe przygotowania w lecie skoro on przyszedł do nas pod koniec tych przygotowań , zanim załatwili wszystkie formalności już kilka meczów mu uciekło więc z tymi przygotowaniami bym nie przesadzał.

montypajton 02.02.2011 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1045636)

Pomijając fakt że duża część przygotowań ominęła Riosa, bo został wypożyczony pod koniec przygotowań, jak słusznie zauważył fanfan, warto podkreślić, że za Kasperczaka chyba każdy zachwycał w okresie przygotowawczym i na treningach. Efekty takich lightowych treningów były takie że po 30 min z Karabachem większa część drużyny oddychała rękawami, nie mówiąc już o braku zwrotności, przyspieszenia itd. teraz przynajmniej widać, że chłopaki trochę dostają w kość.

Zresztą Paljić to potwierdził w wywiadzie, w którym wspomniał, że treningi Henia go lekko przeraziły po tym jak przyszedł do Wisły.

JAR0 02.02.2011 15:17

Nie będzie meczu w TV :(
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...molde_o_15_00/

wolfy 02.02.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 1045793)

I dobrze. w relacji trochę to podlukrują i człowiek jakoś przeżyje.

tofik 02.02.2011 19:57

Polonia W - Kuban Krasnodar 4:0. Co nie zmienia faktu, że Kuban to dobra druzyna, a i trenera też mają niezłego :))
Dlatego nie ma się co martwić wynikami sparingow.

WISŁAZWE 02.02.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1045540)
Ja jestem ciekaw co Maor robił przez ten ostatni tydzień:>
A co do pozycji...ciężko powiedzieć.Mając jakieś tam pojęcie o naszej kadrze, chciałbym go widzieć razem z Sobolem,Kirmem,Małym i pewnie Genkovem(tu już tylko wiara że grać on potrafi).Zostaje 1 miejsce - nie mam pojęcia kto bo nikt mnie nie przekonuje, podobnie ciężko wyrokować jakie będzie najlepsze ustawienie.

Nic specjalnego, siedział w hotelowym pokoju prawie tydzień, łaził po galeriach, grał w FM :) to tak w skrócie.

Watts 08.02.2011 16:05

Cytat:

Wiślacy po wykonanym biegu podchodzili do trenera Bahra, który miał podgląd na ich wyniki i z ciekawością zaglądali mu przez ramię, jak wypadli. (...) Trener Bahr chwalił zawodników, jeśli ci pobiegli szybko. „Osman, good!” – powiedział do Chaveza. „Well, black power” – odpowiedział z uśmiechem zawodnik.
Rasizm!!! Tylko czekać, co Jawor jutro napisze w "Wyborczej" :lol:

Proud 08.02.2011 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1048603)
Rasizm!!! Tylko czekać, co Jawor jutro napisze w "Wyborczej" :lol:

Jakby np Małecki albo Sobol krzyknął "Biała siła" w odwecie, to jutro mielibyśmy artykuł w Wybiórczej.:D
"Piłkarze Wisły to rasiści!" "Pewnie przejeli to od kiboli" :D

xanti1906 08.02.2011 16:57

Widać, że ma chłop dystans do siebie :)
ktoś wie może jakie mogły być wyniki tych testów?

atomek21 08.02.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1048619)
Widać, że ma chłop dystans do siebie :)
ktoś wie może jakie mogły być wyniki tych testów?

Wyniki są tajemnicą, ale moje tajne źródło z klubu twierdzi, że mogły być podawane w sekundach.

konaar 08.02.2011 17:10

podobno najszybsi byli Boukhari i Rios :)

Proud 08.02.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konaar (Post 1048624)
podobno najszybsi byli Boukhari i Rios :)

Zaraz za nimi trener Maskaant i Jarek Krzoska.

edit: atomek21 - dokładnie :)))

atomek21 08.02.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1048630)
Zaraz za nimi trener Maskaant i Jarek Krzoska.

Gwoli ścisłości trzeba dodać, że Jarek Krzoska tylko na 4 miejscu ze względu na fakt, że biegł tyłem, żeby dać fory reszcie.

_ukoL 09.02.2011 10:40

Dużo sobie można obiecywać po tym zgrupowaniu w Turcji. Każdy zapewne z niecierpliwością czeka na bramki i korzystne dla Wiślaków wyniki meczów sparingowych z Lokomotiwem czy BATE. Oczywiście tragedii nie będzie, jeżeli mielibyśmy te mecze przegrać, bo najważniejsze są wiosenne mecze w Ekstraklasie ale przydałoby się zwycięstwo chłopakom, bo nawet dla samej atmosfery i tego co siedzi w głowach piłkarzy byłoby łatwiej podchodzić do pierwszego ligowego meczu z perspektywy drużyny wygrywającej, a nie zbierającej oklep od każdego.

chopin 09.02.2011 13:10

dzisiejszy fakt podaje ze wczoraj najlepiej spisali sie..Paljic Bunoza Chavez Mały....

dynek.pl 09.02.2011 15:47

Na zgrupowaniu gdzie pracujemy niby nad sila i wytrzymaloscia gramy 3 sparingi, a na zgrupowaniu gdzie mamy zgrywac zespol gramy tylko 2 ? czy to normalne ?
czyli w czasie calego okresu przygotowawczego zagramy raptem 5 spotkan !!

Jagul 10.02.2011 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1048978)
Na zgrupowaniu gdzie pracujemy niby nad sila i wytrzymaloscia gramy 3 sparingi, a na zgrupowaniu gdzie mamy zgrywac zespol gramy tylko 2 ? czy to normalne ?
czyli w czasie calego okresu przygotowawczego zagramy raptem 5 spotkan !!

Jesteś trenerem??? Jak nie to zostaw, to tym, którzy się znają.
Ja pierwszy raz od lat ma zaufanie do jakiegoś trenera i mam nadzieje, że nas nie zawiedzie.

dynek.pl 10.02.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1049285)
Jesteś trenerem??? Jak nie to zostaw, to tym, którzy się znają.
Ja pierwszy raz od lat ma zaufanie do jakiegoś trenera i mam nadzieje, że nas nie zawiedzie.

a ja nie mam zaufania bo w Holandii jednak inaczej sezon wyglada i inaczej sie druzyny przygotowuje
podejrzewam, ze bedziemy sie zgrywac w lidze gdzies do konca marca tlumaczac, ze nie ma jeszcze czucia pilki,
ze przyszlo kilku nowych zawodnikow, ktorzy musza zlapac nasz styl gry ale, ze niby na trenigach schematy
zaczynaja wychodzic coraz lepiej i inne ble bla bla

IncognitoTSW 10.02.2011 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1049305)
a ja nie mam zaufania bo w Holandii jednak inaczej sezon wyglada i inaczej sie druzyny przygotowuje
podejrzewam, ze bedziemy sie zgrywac w lidze gdzies do konca marca tlumaczac, ze nie ma jeszcze czucia pilki,
ze przyszlo kilku nowych zawodnikow, ktorzy musza zlapac nasz styl gry ale, ze niby na trenigach schematy
zaczynaja wychodzic coraz lepiej i inne ble bla bla

A sprawdzałeś czy poprzednie drużyny Maaskanta przygotowywały się w Holandii w taki sam sposób jak my?

Marszałek 10.02.2011 11:05

Polska myśl trenerska zakłada w okresie przygotowawczym dziesiątki spotkań sparingowych i nic z tego nie wynika.
W ciemno biorę holenderską szkołę i jej ufam.

tofik 10.02.2011 11:20

Narzekanie, że zaczęlismy za późno ?
Ok zaczynaliśmy wczesniej za Skorży i co ? I kopacze też byli nieprzygotowani. Wchodzili przez pare kolejek w sezon, nogi mieli ciężkie, nad piłką nie panowali.

Chyba nie w tym rzecz kiedy się zacznie. Trzeba mieć po prostu pojęcie co się robi. Zobaczymy jak Maaskant przygotuje drużynę. Na wnioski przyjdzie czas.

Wczoraj widziałem Kirma w reprezentacji Słowenii. Wydaje się, że żadnych problemów fizycznie nie ma. Jeden z więcej biegających piłkarzy na boisku. I jakby szybszy. W każdym razie jak sie urwal to już go nie mogli dogonić. Jak reszta tak będzie wyglądać to może nie będzie najgorzej :)

Feniks1983 10.02.2011 11:48

Teraz to tylko jest gdybanie. Jesli Maaskant sie zna na swojej robocie to powinien po rundzie jesiennej wiedziec co trzeba zrobic i w jakim okresie zeby zespol byl odpowiednio przygotowany. Dla Mnie nie ma znaczenia czy jest On z Polski, Holandi, Grenladi i czy w lidze gdzie prowadzil zespoly grano w zimie czy systemem wiosna-jesien czy jesien-wiosna. Wyniki pracy poznamy juz niebawem. Tyle w temacie :-)

Wojtas 10.02.2011 15:24

Sppkojnie niech narazie trenują i tyle.

Samo obcowanie ze soba Meliksona,Genkova czy Sivakova z resztą w sensie integracjii przeciez troche potrwa.

Tak samo Jaliens z Chavezem i Pareiką ,blok obronny kompletnie nowy,pomoc gdzie jest Melikson czy atak z Genkovem ....

chodzi o to zeby tą wieze Babel jakos zgrać.

MCX 10.02.2011 17:58

Fajnie, że jednak mamy kogo ze sobą zgrywać, bo jeszcze niedawno nie było to takie oczywiste.

Maaskant dostał więc to, o co mu chodziło i teraz musi tylko odpowiednio poukładać klocki.

W sobotę mecz z BATE, liczę na lepszą grę i wynik niż te, które padały w Turcji.

Semper Fidelis 1985 10.02.2011 19:52

"Robert Maaskant zagonił piłkarzy Wisły do roboty. Gdy w ostatni dzień zgrupowania w Hiszpanii wziął ich na plażę, zapowiadał się miły, lekki trening. Było jednak inaczej. Po zakończeniu zajęć część piłkarzy wymiotowała z wysiłku!

Robert Maaskant wziął wiślaków do galopu po wizycie na zgrupowaniu Bogusława Cupiała. Właściciel klubu na własne oczy zobaczył porażkę jego drużyny z norweskim Molde 0:2. Potem zjadł kolację z trenerem. Można tylko się domyślać, co mu powiedział. Najwyraźniej właściciel klubu uznał, że piłkarze trenują za mało, skoro przegrywają wszystkie mecze sparingowe.

Dzień później Maaskant zabrał wiślaków na plażę i zaaplikował niekończącą się sesję biegową. Po jej zakończeniu część piłkarzy dosłownie padała ze zmęczenia."

rozan 10.02.2011 20:01

ekhm cytat z faktu (mała litera zamierzona) to nie cytat...

chopin 10.02.2011 20:08

tez czytałem to w dzisiejszym fakcie:) mysle ze to może być prawda

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl