![]() |
Do Wiślaków dołączył bowiem ich dyrektor sportowy – Stan Valckx. „Chcę pobyć z drużyną, zobaczyć, jak radzą sobie nowi piłkarze. Ostatnie tygodnie mojej pracy to głównie zajęcia administracyjne i formalności przy biurku, a moje zadanie nie polega jedynie na tym. Dlatego jestem tutaj, aby porozmawiać z zawodnikami, sztabem szkoleniowym, posłuchać , jak się czują piłkarze, w jakiej są formie. Ważne jest to, aby być razem” – powiedział Holender.
To się nazywa profesjonalne podejście do drużyny i osób z którymi pracuje. |
Dziwicie ze ze Valckx działa profesjonalnie?
Gral w profesjonalych klubach,zarzadzal profesjonalym klubem.....jesli o kims mozna powiedziec ze zna sie na swoim fachu to wlasnie o nim. P.S Jego pelne imie i nazwisko to Stanislaus Henricus Christina "Stan" Valckx :) |
Albo Stanisław Wałach ;)
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5864292489.jpg
Guła " eh... może być ciężko " :D |
ciekawe na jakiej pozycji Maaskant wystawi Meliksona ? Z tego co piszą to najlepiej czuje sie On na prawej pomocy tzn. najwięcej grywał na tej pozycji.Jest i Mały.W tej sytuacji chwile Łobo są policzone....
|
Ja bym go rzucał gdzie akurat zajdzie potrzeba. Załóżmy, że zaczyna jako ofensywny środkowy pomocnik. Małecki albo Kirm słabo grają, to Garguła in, a Melikson idzie np na lewe skrzydło i tam wykorzystuje swoją kiwke i szybkość.
|
Chyba najlepiej byłoby ustawić Maora na środku pomocy, aktualnie mamy tam posuchę jeśli chodzi o inicjowanie akcji ofensywnych. Wilk niech powoli zastępuje Sobola jako defensywny i niech się uczy współpracy z Meliksonem w środku.
Moim zdaniem idealne połączenie :] |
Ja jestem ciekaw co Maor robił przez ten ostatni tydzień:>
A co do pozycji...ciężko powiedzieć.Mając jakieś tam pojęcie o naszej kadrze, chciałbym go widzieć razem z Sobolem,Kirmem,Małym i pewnie Genkovem(tu już tylko wiara że grać on potrafi).Zostaje 1 miejsce - nie mam pojęcia kto bo nikt mnie nie przekonuje, podobnie ciężko wyrokować jakie będzie najlepsze ustawienie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
"Wracając do spraw czysto piłkarskich: jaka jest Twoja ulubiona pozycja na boisku? -W moim poprzednim klubie najczęściej grywałem na lewej pomocy, zdarzało się jednak, że trener wystawiał mnie na prawej lub tuż za napastnikami. " Edit. Szprotson mnie ubiegł |
Melikson zachwycił na treningu wiec chyba mamy swietny transfer do pomocy. Ale o tym sie przekonamy najlepiej w lidze. Tylko nasi pozostali pilkarze musza dobrze nauczyc sie podawac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą Paljić to potwierdził w wywiadzie, w którym wspomniał, że treningi Henia go lekko przeraziły po tym jak przyszedł do Wisły. |
Nie będzie meczu w TV :(
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...molde_o_15_00/ |
Cytat:
|
Polonia W - Kuban Krasnodar 4:0. Co nie zmienia faktu, że Kuban to dobra druzyna, a i trenera też mają niezłego :))
Dlatego nie ma się co martwić wynikami sparingow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Piłkarze Wisły to rasiści!" "Pewnie przejeli to od kiboli" :D |
Widać, że ma chłop dystans do siebie :)
ktoś wie może jakie mogły być wyniki tych testów? |
Cytat:
|
podobno najszybsi byli Boukhari i Rios :)
|
Cytat:
edit: atomek21 - dokładnie :))) |
Cytat:
|
Dużo sobie można obiecywać po tym zgrupowaniu w Turcji. Każdy zapewne z niecierpliwością czeka na bramki i korzystne dla Wiślaków wyniki meczów sparingowych z Lokomotiwem czy BATE. Oczywiście tragedii nie będzie, jeżeli mielibyśmy te mecze przegrać, bo najważniejsze są wiosenne mecze w Ekstraklasie ale przydałoby się zwycięstwo chłopakom, bo nawet dla samej atmosfery i tego co siedzi w głowach piłkarzy byłoby łatwiej podchodzić do pierwszego ligowego meczu z perspektywy drużyny wygrywającej, a nie zbierającej oklep od każdego.
|
dzisiejszy fakt podaje ze wczoraj najlepiej spisali sie..Paljic Bunoza Chavez Mały....
|
Na zgrupowaniu gdzie pracujemy niby nad sila i wytrzymaloscia gramy 3 sparingi, a na zgrupowaniu gdzie mamy zgrywac zespol gramy tylko 2 ? czy to normalne ?
czyli w czasie calego okresu przygotowawczego zagramy raptem 5 spotkan !! |
Cytat:
Ja pierwszy raz od lat ma zaufanie do jakiegoś trenera i mam nadzieje, że nas nie zawiedzie. |
Cytat:
podejrzewam, ze bedziemy sie zgrywac w lidze gdzies do konca marca tlumaczac, ze nie ma jeszcze czucia pilki, ze przyszlo kilku nowych zawodnikow, ktorzy musza zlapac nasz styl gry ale, ze niby na trenigach schematy zaczynaja wychodzic coraz lepiej i inne ble bla bla |
Cytat:
|
Polska myśl trenerska zakłada w okresie przygotowawczym dziesiątki spotkań sparingowych i nic z tego nie wynika.
W ciemno biorę holenderską szkołę i jej ufam. |
Narzekanie, że zaczęlismy za późno ?
Ok zaczynaliśmy wczesniej za Skorży i co ? I kopacze też byli nieprzygotowani. Wchodzili przez pare kolejek w sezon, nogi mieli ciężkie, nad piłką nie panowali. Chyba nie w tym rzecz kiedy się zacznie. Trzeba mieć po prostu pojęcie co się robi. Zobaczymy jak Maaskant przygotuje drużynę. Na wnioski przyjdzie czas. Wczoraj widziałem Kirma w reprezentacji Słowenii. Wydaje się, że żadnych problemów fizycznie nie ma. Jeden z więcej biegających piłkarzy na boisku. I jakby szybszy. W każdym razie jak sie urwal to już go nie mogli dogonić. Jak reszta tak będzie wyglądać to może nie będzie najgorzej :) |
Teraz to tylko jest gdybanie. Jesli Maaskant sie zna na swojej robocie to powinien po rundzie jesiennej wiedziec co trzeba zrobic i w jakim okresie zeby zespol byl odpowiednio przygotowany. Dla Mnie nie ma znaczenia czy jest On z Polski, Holandi, Grenladi i czy w lidze gdzie prowadzil zespoly grano w zimie czy systemem wiosna-jesien czy jesien-wiosna. Wyniki pracy poznamy juz niebawem. Tyle w temacie :-)
|
Sppkojnie niech narazie trenują i tyle.
Samo obcowanie ze soba Meliksona,Genkova czy Sivakova z resztą w sensie integracjii przeciez troche potrwa. Tak samo Jaliens z Chavezem i Pareiką ,blok obronny kompletnie nowy,pomoc gdzie jest Melikson czy atak z Genkovem .... chodzi o to zeby tą wieze Babel jakos zgrać. |
Fajnie, że jednak mamy kogo ze sobą zgrywać, bo jeszcze niedawno nie było to takie oczywiste.
Maaskant dostał więc to, o co mu chodziło i teraz musi tylko odpowiednio poukładać klocki. W sobotę mecz z BATE, liczę na lepszą grę i wynik niż te, które padały w Turcji. |
"Robert Maaskant zagonił piłkarzy Wisły do roboty. Gdy w ostatni dzień zgrupowania w Hiszpanii wziął ich na plażę, zapowiadał się miły, lekki trening. Było jednak inaczej. Po zakończeniu zajęć część piłkarzy wymiotowała z wysiłku!
Robert Maaskant wziął wiślaków do galopu po wizycie na zgrupowaniu Bogusława Cupiała. Właściciel klubu na własne oczy zobaczył porażkę jego drużyny z norweskim Molde 0:2. Potem zjadł kolację z trenerem. Można tylko się domyślać, co mu powiedział. Najwyraźniej właściciel klubu uznał, że piłkarze trenują za mało, skoro przegrywają wszystkie mecze sparingowe. Dzień później Maaskant zabrał wiślaków na plażę i zaaplikował niekończącą się sesję biegową. Po jej zakończeniu część piłkarzy dosłownie padała ze zmęczenia." |
ekhm cytat z faktu (mała litera zamierzona) to nie cytat...
|
tez czytałem to w dzisiejszym fakcie:) mysle ze to może być prawda
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl