Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

nero 11.09.2022 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1591421)
Kto wie czy taki Hugi nie ma jakichś mega bonusów za wejście na boisko, na które nas w tym momencie nie stać...

Takie pierdzelenie o tej kasie. Tak na pewno nas nie stać, pewnie dali mu 100 tysięcy za wejście.
Mieliśmy jedna z większych budżetów w ekstralasie, pewnie największy w 1 lidze, a ciągle tylko słyszymy, że nas nie stać, musimy ciąć koszty i inne bzdury, po czym sprzedajemy piłkarza do niewypłacalnego klubu.

KOALIK 11.09.2022 16:58

Chyba wiadomo od dawna, że rządzą menedżerowie.

Za Junco handel na dużą skalę, a za czasów Jakuba handel na bardzo dużą skalę. Przemiał niesamowity, trudno zapamiętać tych wszystkich parodystów pokroju Tupty, Medveda i wielu innych.

Przecież Gula z Pasiecznym bawili się w menedżerkę jak w FM.

MaLk 11.09.2022 17:25

Cytat:

Kto wie czy taki Hugi nie ma jakichś mega bonusów za wejście na boisko, na które nas w tym momencie nie stać...

To są takie oszczędności typowego Janusza.

Podobne interesy życia robiliśmy w zeszłym sezonie, sprzedając Lisa tam gdzie dawali najwięcej, czy Aschrafa na raty, żeby było więcej.

Wałkuję ten temat praktycznie od przyjścia trio - w prowadzeniu klubu piłkarskiego jest jedna podstawowa zasada, nie wolno przekroczyć granicy, w której dla zaoszczędzenia jakiegoś tysiaka, obniża się poziom sportowy tak, że w ostatecznym rozrachunku traci się miliony w wyniku spadku.

Zaoszczędziliśmy na kontrakcie Mehremicia. Załóżmy, że zaoszczędziliśmy na wyjściówkach Hugiego. Co zyskaliśmy? Wpier*ole sportowe, w wyniku których możemy przegrać finansowo kolejny sezon.

tedyy 11.09.2022 18:23

Cytat:

Ale za to PAN piłkarz Cisse gra :-D

Acima 11.09.2022 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1591432)
Ale za to PAN piłkarz Cisse gra :-D

On ponoć ma zapis o obowiązkowych minutach :)

azor 11.09.2022 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1591418)
Ale to nie był jeden Fazlagić. Samo to jak rozpaczliwie taki Hugi trzyma się kontraktu powinno dać do myślenia. Musi tu zarabiać tak dużo że przejście gdziekolwiek indziej będzie dużą stratą finansową, tak że opłaca mu się w ogóle nie grać i ryzykować totalne zaoranie "kariery".
To jak ekspresowo pozbyto się Mehremicia bez następcy.
Pytanie jakie kontrakty dostały nasze młode gwiazdeczki które nie potrafią piłki podać na kilka metrów
Ile zarabiają Starzyński, Wachowiak, Talar, Niemczycki, Sobol. Na logikę - powinni mało. Na logikę...

Jak czytan że Talar negocjował bo chciał więcej, drewniak Duda stawia żądania (0 goli, 0 asyst, skuteczność podań do przodu pewnie kilkanaście procent) to zastanawiam się - o co w tym chodzi?

Czy w naszym klubie rządzą menedżerzy piłkarzy?

ktoś nam podmienił wolfy`ego?

wolfy 11.09.2022 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1591435)
ktoś nam podmienił wolfy`ego?

Nie moja wina że nie rozumiesz co czytasz.
- twierdziłem że przebudowa drużyny będzie trudna
- że pierwsze wstępne oceny po 10 kolejkach
- że będzie ciężko
- że nadmiar młodych nas położy
- że przydałoby się więcej doświadczenia i jakości
- żeby nie bić piany nad młodymi bo większość z nich przerośnie Ekstraklasa albo pierwsza liga
- że potrzeba cierpliwości
itd

W odróżnieniu od błaznów takich jak Ty nie miałem ustalonej wersji przed pierwszym meczem sezonu i nie wpadam w histerię. Mogę krytykować co nie znaczy że widzę tylko negatywy, domagam się zwolnienia wszystkich etc.

Jestem kibicem Wisły. Ty - hejterem Brzęczka, trio? Nie wiem.
Kiedy Wisła wygrywa ja się cieszę, Ty zamykasz japę albo szukasz dziury w całym.

nero 11.09.2022 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1591433)
On ponoć ma zapis o obowiązkowych minutach :)

Dobre :haha:

(10 znaków)

azor 11.09.2022 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1591438)
Nie moja wina że nie rozumiesz co czytasz.
- twierdziłem że przebudowa drużyny będzie trudna
- że pierwsze wstępne oceny po 10 kolejkach
- że będzie ciężko
- że nadmiar młodych nas położy
- że przydałoby się więcej doświadczenia i jakości
- żeby nie bić piany nad młodymi bo większość z nich przerośnie Ekstraklasa albo pierwsza liga
- że potrzeba cierpliwości
itd

W odróżnieniu od błaznów takich jak Ty nie miałem ustalonej wersji przed pierwszym meczem sezonu i nie wpadam w histerię. Mogę krytykować co nie znaczy że widzę tylko negatywy, domagam się zwolnienia wszystkich etc.

Jestem kibicem Wisły. Ty - hejterem Brzęczka, trio? Nie wiem.
Kiedy Wisła wygrywa ja się cieszę, Ty zamykasz japę albo szukasz dziury w całym.

Dzieki, przypomniałeś dlaczego nie chce mi się Tobą wchodzić w żadną polemikę ;)

Btw - Dawid się odnalazł :)

https://twitter.com/magiel20/status/...b0TkQ60BPfwgaQ

krysztal 11.09.2022 22:38

Kto go wpuścił na trybuny? Tylko się pojawił i od razu przejebali.

DeadOrAlive 12.09.2022 08:29

Pewnie brat załatwił bilety :)

stary dziad 12.09.2022 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1591400)
przepraszam

???????????????????????

Arkadiusz.Czerepach 12.09.2022 14:39

czego nie rozumiesz ? razem z wolfym , lucjuszem i karheropem doprowadzilismy Wisle do obecnego stanu , ja przynajmniej "biore na klate" i przepraszam

a w sumie to powinienem był napisać "zajebałem"

stary dziad 12.09.2022 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1591536)
czego nie rozumiesz ? razem z wolfym , lucjuszem i karheropem doprowadzilismy Wisle do obecnego stanu , ja przynajmniej "biore na klate" i przepraszam

a w sumie to powinienem był napisać "zajebałem"

Aaaa... , rozumiem....
Przez chwilę odniosłem wrażenie że to na serio.
Przepraszam :p

aNouc 16.09.2022 23:48

Cytat:

Chciałbym kiedyś, żeby tutaj oglądać Wisłę grającą w taki sposób, jak prezentują się kibice Wisły.
Jarosław Królewski po meczu Wisła 1:1 Ruch

www.instagram.com/wislakrakowsa

Najpierw nie potrafili utrzymać w Ekstraklasie klubu z 2. frekwencją w Polsce i rekordowymi zyskami od sponsorów, a teraz chłop rozmarzył się na wieść, że mogą być problemy z awansem. Trochę takie wywieszanie białej flagi i godzenie się z marazmem, który nastał..

ReMix 17.09.2022 00:13

Marazm, ktory nastal, to efekt swiadomych decyzji decydentow. Plus nieudacznictwo.

Elendil 17.09.2022 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1591786)
Jarosław Królewski po meczu Wisła 1:1 Ruch

www.instagram.com/wislakrakowsa

Najpierw nie potrafili utrzymać w Ekstraklasie klubu z 2. frekwencją w Polsce i rekordowymi zyskami od sponsorów, a teraz chłop rozmarzył się na wieść, że mogą być problemy z awansem. Trochę takie wywieszanie białej flagi i godzenie się z marazmem, który nastał..

to dlatego, że my mamy większe doświadczenie na trybunach niż oni w gabinetach ;)

Swoją drogą, musi żydów dupa piec, że zamiast przestać chodzić na Wisłę po spadku, kibicowsko (u siebie i na wyjeździe) wyglądamy lepiej niż w ekstraklasie.

Pulpet 17.09.2022 08:40

Chcę wiedzieć kto decydował o trzymaniu Hugiego tyle tygodni na trybunach?!?!?!

Brzęczek czy Błaszczykowski? i jeden albo drugi do wypi.erdolenia natychmiast.
Debile.

Jaroo1 17.09.2022 10:07

Akurat 25 minut nawet dobrych jeszcze o niczym nie świadczy bo zaraz się może okazać, że Hugi totaki sam poziom jak reszta ale:
- chłop ma wiek odpowiedni aby podwyższyć średnią wieku naszego składu, a o to jest właśnie ból, że za dużo młodych gra
- jak nie idzie to się szuka rozwiązania, a nie najbardziej doświadczonego i ogranego chłopa się trzyma na trybunach a gra Cisse czy Starzyńskim itp
- jak się ma krótką, a od kilku kolejek praktycznie wcale się nie ma ławki rezerwowych, to by wypadało gościa chociaż na niej posadzić
- jak się odmładza i osłabia skład pozbywając się Mehremicia na rzecz niewiadomej i młodszego Moltenisa, to wypadałoby się ratować (wiek + sprawdzony chłop w Wiśle) Hugim, żeby o te 9% (bo przecież 1 chłop na 11 to aż 9 % sukcesu) skład był pewniejszy i stabilniejszy
- a najbardziej to by wypadało wcześniej albo chcociaż teraz, powiedzieć "słuchajcie, wiecie, że finansowo jest ciężko, Hugi ma kontrakt x, wysoki, chcieliśmy rozegrać sytuację inaczej ale się nie dało, jest to ciężki okres i być może przekombinowaliśmy - a nie kurde robić do końca, nie wiem z kogo, z siebie, Hugiego, mediów czy kibiców idioty i udawać, że wszystko było spoko i po prostu tak naturalnie się złożyło, że on teraz wszedł - bo tak Brzęczek w wywiadzie przed meczem powiedział, że się z Hugim przepraszać nie musiał.

Także o tyle o ile jego grą sie jeszcze nie ma co podniecać, to i tak z innych powodów błędem było trzymanie go poza składem.

Karherop 17.09.2022 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1591800)

Debile.

Hugi zarabia tyle co paru piłkarzy razem wziętych w 1 lidze. Pewnie polowa 11 Puszczy Niepołomice byłaby za jego pensje oplacona.

Dopóki mogl podzielić los Skvarki, Kuveljicia czy Fazlagicia to trzymanie to w zamrażarce miało sens. Do 1 września i zamknięcia okna to bylo zrozumiałe i logiczne.

W meczach z Chrobrym i Puszcza powinien być już na ławce i to był debilizm.

Elendil 17.09.2022 12:24

Wiadomo, że 25 minut jeszcze o niczym nie świadczy, ale Hugi dawał jako tako radę także w e-klasie, więc dlaczego trzymać do na trybunach w 1 lidze? Oczywiście nikt za to marnotrawstwo nie odpowie, w naszym klubie nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności. Równie dobrze można by trzymać na trybunach Fernandeza, moim zdaniem to zbliżony poziom.

krysztal 17.09.2022 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1591813)
Hugi zarabia tyle co paru piłkarzy razem wziętych w 1 lidze. Pewnie polowa 11 Puszczy Niepołomice byłaby za jego pensje oplacona.

Dopóki mogl podzielić los Skvarki, Kuveljicia czy Fazlagicia to trzymanie to w zamrażarce miało sens. Do 1 września i zamknięcia okna to bylo zrozumiałe i logiczne.

Dobra daj jakąś konkretną liczbę ile zarabia Hugi bo już tego .......enia se słuchać ne da.

nero 17.09.2022 13:26

Powiem Wam tak... mamy porażająco słabych właścicieli, którzy karmią nas bajkami, a my się dajemy.

Kim jest Ruch Chorzów? Beniaminek wchodzi z 2 ligi i po prawie 1/3 sezonu jest liderem? Co takiego zajebistego ma Ruch Chorzów czego nie mamy my?

Kasa się pewnie u nich ledwo co zgadza i się da... a u nas pierd.olenie przez lata, że nie ma kasy, że Wisła ma większe koszty utrzymania stadionu od innych klubów i inne głodne kawałki, a prawda jest taka, że właściciele .....a potrafią. Przyjeżdżają do nas taki wirtuozi piłkarscy jak Puszcza Niepołomice i pokazują nam, gdzie można sobie wsadzić te wielkie nazwisko jednego z właścicieli, trenera oho jaki zajebisty były trener reprezentacji cała liga nam zazdrości, piłkarzy i innych ludzi kręcących się w okól klubu.

Prawda jest taka, że jest jedno wielkie gówno, Ci ludzie nawet jakby mieli 5 razy więcej kasy niż obecnie to nic by nie zdziałali bo niewiele potrafią. Kuba jedyne co przywiózł zza granicy to hajs i trochę doświadczenia na boisku, którego już nie wykorzystamy.

Przecież nie da się zliczyć ile spraw oni zawalili... my powinniśmy tą ligę wciągać nosem jak Wieczysta w okręgówce, a nas na ziemie sprowadza beniaminek i Puszcza Niepołomice.

Zagotowałem się bo ku.wa ile można... rok, dwa... kiedy w końcu zrozumiecie, że ludzie w naszym klubie nie mają pojęcia o tym czym się zajmują i nie, nie chodzi o zwolnienie Brzęczka, to nic nie da. Przyjdzie kolejny o podobnym DNA ciepłej kluchy.

Skład opieramy na młodzieży, żaden klub tak nie robi by ku.wa zmienimy świat, pokażemy wszystkim, ze się da. Każdy trener po serii 1/14 byłby wypeird.olony tylko nie u nas, sprzedaż piłkarza do klubu, który nie płaci, zawirowania z Buksą, brak jasno postawionego celu jakim ma być awans do ekstraklasy, zatrudnianie piłkarzy szklanych, ciągłe kontuzję, przygaszanie piłkarzy, którzy nagle wystrzelają jak odchodzą od nas to świadczy albo o nie wykorzystywanie ich potencjału, albo zajechaniu ich psychiki, profesjonalny skauting oparty o gościa, który przez 20 lat był obrońcą i wiele, wiele innych.

To wszystko to nieudolność właścicieli i ich decyzji. Bo pecha to można mieć raz albo dwa, ale jak coś się powtarzalne oznacza to o braku wyciągania wniosków, a nie pechu. To tak wyprzedzając, że przecież właściciel nie wie, że ktoś się posypie i złapie kontuzję.

dynek.pl 17.09.2022 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1591800)

Debile.

Myślę, że ten sam debil co kiedy walczyliśmy o utrzymanie trzymał na trybunach Klimenta, a my graliśmy kopiącym się po czole Ondraskiem, którego nie miał kto zmienić.
A na końcu i tak się przeprosili z Klimentem tylko, że wtedy już było po wszystkim.

Harcownik 17.09.2022 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1591826)
Myślę, że ten sam debil co kiedy walczyliśmy o utrzymanie trzymał na trybunach Klimenta, a my graliśmy kopiącym się po czole Ondraskiem, którego nie miał kto zmienić.
A na końcu i tak się przeprosili z Klimentem tylko, że wtedy już było po wszystkim.

Eeeeee...
Przypominam że te kilka miesięcy temu WSZYSCY, także na tym forum, mieli Klimenta dość. Gość zwyczajnie chu.ja grał i wszyscy żądali odstawienia go od składu. Facet wrócił na kilka ostatnich meczów po tym jak Ondrasek się połamał i nie było fizycznie kim grać. I wciąż grał beznadziejnie. To że w nowym klubie zaczął strzelać gole to zupełnie inna para kaloszy.

Harcownik 17.09.2022 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1591813)

No to spoko, bo wychodzi że tylko dwa mecze Wujo zawalił z Hugim:). Kto wie, może potrzebowali tych dwu tygodni żeby go powoli przygotować do obciążeń meczowych, albo do wtajemniczenia go w skomplikowane schematy taktyczne naszego treneiro?

Piknik1906 17.09.2022 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1591825)
Powiem Wam tak... mamy porażająco słabych właścicieli, którzy karmią nas bajkami, a my się dajemy.

Pytanie co rozumieć przez „właścicieli”? I czyje są to bajki? Do Trio dołączyło kolejnych trzech - niby mają znacznie mniej udziałów, ale teraz mają duży wpływ - prezesem jest Nowak, a Łanoszka podobno go nie odstępuje. Jeśli jest prawdą, że początkowo był inny plan co do zmian w zarządzie to chyba znaczy, że nie można już tych naszych właścicieli traktować jako całość. Wydaje się też, że nie istnieje już coś takiego jak Trio.

nero 17.09.2022 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piknik1906 (Post 1591830)
Pytanie co rozumieć przez „właścicieli”?

To chyba oczywiste

Jakub Błaszczykowski,
Tomasz Jażdżyński
Jarosław Królewski

Żaden z nich się nie odciął na zasadzie " dałem hajs, jestem tylko na papierze właścicielem" zatem cała trójka jest winna tego co się dzieje, cała trójka pierd.oli nam głupoty o braku pieniędzy, szukaniu oszczędności i noszeniu na rękach bo XX miesięcy temu uratowali Wisłę, dlatego mamy ich nosić na rękach przez kolejne X lat.

Dajemy się wodzić za nos, teraz będziemy krzyczeć by zwolnić Brzęczka i przyjdzie inny pozorant z umiejętnościami WFisty.

Na pytanie kto będzie lepszym właścicielem? Jak widać 16 klubów w ESA mają lepszych właścicieli od nas, za chwilę dołączą do tego kluby z 1 ligi, jak zajmiemy 12 miejsce.

Merkury 17.09.2022 15:32

Mamy beznadziejnych właścicieli i nie z tego powodu że brak im pieniędzy bo przez ten pryzmat nie można człowieka oceniać ale oni przez tak długi czas nie wyciągnęli żadnych prawidłowych wniosków z przeszłości. Polityka transferowa klubu to teoria haosu bez ładu i składu. Brak jak się okazuje kompetencji w budowaniu i zarządzaniu pionem sportowym. Kuriozalne wybory personalne. Przecież to zaraz się posypie jak domek z kart. Przejmowali klub w ekstraklasie ciekawe w którym miejscu go zostawią.

krysztal 17.09.2022 16:08

Nie no trzeba im oddać że przejmowali klub który niby był w ekstraklasie ale teoretycznie to już jedną nogą w 4 lidze

krysztal 17.09.2022 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1591829)
No to spoko, bo wychodzi że tylko dwa mecze Wujo zawalił z Hugim:). Kto wie, może potrzebowali tych dwu tygodni żeby go powoli przygotować do obciążeń meczowych, albo do wtajemniczenia go w skomplikowane schematy taktyczne naszego treneiro?

Problem w tym że Hugi cały czas trenował z drużyną i grał w przedsezonowych sparingach

Harcownik 17.09.2022 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1591841)
Problem w tym że Hugi cały czas trenował z drużyną i grał w przedsezonowych sparingach

Na pewno zawsze był ostatni w kolejce i jacuzzi było już zimne, siedział z tyłu i nie słyszał odpraw, a przebierał się w szatni CLJ. Poza tym dopiero teraz dołożyli mu fachowe zajęcia z Dyją. Nie chcemy przecież żeby złapał kontuzję i wypadł z drużyny na pół roku po kilku meczach gry jak to się zdarza w innych drużynach.

Piknik1906 18.09.2022 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1591833)
Żaden z nich się nie odciął na zasadzie " dałem hajs, jestem tylko na papierze właścicielem" zatem cała trójka jest winna tego co się dzieje

To się zgadza (gdy chodzi o etyczną odpowiedzialność), tylko ja nie o tym pisałem. Pisałem o tym, że do realnej oceny decyzji i szans na zmiany itp. dobrze jest wiedzieć jak naprawdę wygląda układ władzy.

Królewski od zmian w zarządzie jak na niego nie odzywa się prawie wcale. Jażdżyński nie udziela wywiadów i praktycznie go nie ma (poza konferencją na której go poniosło) jeszcze dłużej. Chyba mniej więcej od awantury z wywiadem Jadczaka z Obidzińskim.

Jeśli dodać do tego te artykuły, że Jażdzyński jest murowanym kandydatem na prezesa to wygląda to na nieudaną próbę zmiany układu sił. Bo Nowak jasno się określił jako fan Kuby.

To tylko domysły, ale jeśli był taki lub inny konflikt to znaczy, że trzeba inaczej wnioski wyciągać. Zobaczymy co wyniknie z tego zapowiadanego spotkania prezesa z właścicielami.

aNouc 19.09.2022 10:49

Cytat:

Prywatnie jestem przeciwny wszelkim modyfikacjom w sztabie szkoleniowym, który rozegrał z nowym zespołem 11 meczów i uważam, że jakiekolwiek zmiany przed zakończeniem rundy nie są racjonalne. Głęboko wierze w ten zespół i to, że zakończy rundę na wysokim miejscu. Uważam, że sztab szkoleniowy i medyczny Wisły ma odpowiednie kompetencje, warsztat i doświadczenie. Przed nami jedna z najdłuższych przerw w rozgrywkach w historii ligii spowodowana MŚ, trwająca 3 miesiące. Będzie czas na korekty.
- Jarosław Królewski | www.twitter.com/wislakrakowsa

azor 19.09.2022 10:56

Spokojnie, przyjdzie listopad to narracja się zmieni - korekty, zastąpi hard reset. Ale taki nie do końca hard, bo wuja zostanie.

Patryko 19.09.2022 11:48

Głębokiej wiary w umiejętności Guli było pełno jeszcze w lutym, po czym został zwolniony po 2 meczach. Wszystkie te twitterowe deklaracje ja osobiście traktuję z przymrużeniem oka.

krysztal 19.09.2022 11:53

Królewski wlewa w nasze serca trochę otuchy.Wszak gdy on udziela komuś poparcia zazwyczaj po kilku dniach tego kogoś w klubie juz nie ma

Elendil 19.09.2022 11:56

Jak wuja zostanie, to kto poleci? Jarek Krzoska?

No dobrze, więc czekamy na tę przerwę i zobaczymy, co będzie. Zależy wszystko od następnych kolejek, ale problem w tym, że nawet jak szczęście będzie nam sprzyjać, to nie znaczy, że drużyna będzie grać dobrze. Póki co wciąż wyglądają jak przypadkowa zbieranina, która owszem, indywidualnie wygląda jak na 1 ligę nieźle, ale zespołowo nie istnieje. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że za Brzęczka to się nagle zmieni...

alexx6 19.09.2022 12:58

Gówno będzie. Wuja w ekstraklasie miał dwie przerwy na reprezentacje i nic nie zrobił miał przerwe miedzy sezonami nic nie zrobił to w tej przerwie tez nic nie zrobi

KOALIK 19.09.2022 14:32

Najlepiej byłoby, aby wystawili Wisłę na sprzedaż w sposób oficjalny i żeby skończył się ten ponad trzyletni burdel rodzinno-przyjacielski z udziałem tych "odnowicieli".

W 2016 r. i podczas drugiego "odnowienia" z przełomu 2018/2019 r. nie dało się Wisły nabyć w oficjalny sposób, odpowiedni ludzie o to zadbali. Opowiadano o spiskach, o wrogach, itp.

Rzeczywistość pokazała, że spisek był jeden - wewnętrzny i trwa on do dnia dzisiejszego.

Zwłaszcza ten rok to jeden wielki spisek - od momentu zatrudnienia błazna wujka, który swoim nieudacznictwem doprowadził do spadku, a teraz ma możliwość kompromitowania Wisły w pierwszej lidze.

Co by nie mówić, Jurek jest specjalistą - najpierw obrzydził reprezentację, a teraz Wisłę, dokonując rzeczy niemożliwych (spadek i teraz wyczyny z wioskami).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl