![]() |
Cytat:
|
Bartoszu chyba nie zrozumiałeś - kolega pisał, sugerując się galerią, że Chavez nie śmiga, ale siedzi i się obija :P
|
Z tego wynika ze Branco podpisze kontrakt, bo skoro jest po testach medycznych i trenuje dalej, wiec albo czekają na wyniki badań albo juz podpisał i zaprezentują go np jutro...
P.S. Ciekawe, jak podpisze, to na ile... moim zdaniem albo do zimy albo na cały ten sezon |
ciekawe czy transfer Branco wypali jak dobrze pójdzie może stylem gry będzie lepszy od Uche albo go przypominał ale pod względem fryzur to może będzie wiślacki Cisse francuz oprócz bardzo dobrego stylu gry też jest znany z częstej zmiany i orginalnych wzorów fryzur a co do prezentacji Branco to może być w piątek albo w następnym tygodniu byłemu graczowi Manchesteru też zajęło co najmniej 2 tygodnie załatwanie papierów zanim trafił do Warszawy tylko jakoś mi to podejrzane że dla Wisły Branco zrezygnował z gry dla innych klubów jeszcze sie okaże że w zimowym okienku będzie chciał iść do lepszego klubu albo w ostaniej chwili przed podpisaniem kontraktu z Wisłą zrezygnuje bo dostanie lepszą ofertę z jakiegoś klubu który wcześnie prowadził z nim negocjacje zresztą to że przechodził badania nie znaczy że musiał je przejść puki co w najbliższych dniach powinno sie okazać czy Branco trafi do szerokiej kadry Białej Gwiazdy
|
^^ Ma to sens, ale stosuj interpunkcję. Lepiej się czyta jak zdanie ma koniec i początek.
|
Cytat:
Ale fakt faktem ze mogliby cos podac do wiadomosci publicznej czy zdal te etsty medyczne i czy zakotwiczy u Nas w klubie i na ile. Pozdrawiam |
Chyba dalej się targują z Branco co do warunków kontraktu, że to tak długo trwa?
|
Niech się targują, czy go podpiszą teraz, czy po jutrze nie ma znaczenia, skoro i tak trenuje.
|
Chyba dziś się pojawi wiadomość o kontrakcie z Branco, bo na profilu Wisły na FB już piszą o pozytywnej informacji i że nie jest to niespodzianka...
No i jest: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/ |
no to mamy nowego zawodnika! powodzenia Branco!
|
co on ma na głowie :lol:
|
ważniejsze jest to co on ma nie na... a w głowie i w nogach...
|
Ma w oczach to zacięcie. Widać, że pewny siebie gość
|
Kolejny odpad. Eh....
|
Odpad ? Lepiej, żeby na obronie grali Paljic i Cikos ? :))) Niestety raczej z Bełchatowem nie wystąpi, a szkoda, bo to trudny dla nas teren.
|
Beznadzieja. Wisła Inter Kraków.
|
Cytat:
|
Witamy nowego zawodnika Wisły. Miejmy nadzieje, że nie przyjdzie nam czekać kolejnych 14 dni nam to, aż Grecy nam łaskawie jego certyfikat dostarczą. Mam nadzieje, że będzie z niego dobre wzmocnienie, a nie tylko uzupełnienie.
|
Na pewno to rozwiązanie tylko na ten sezon skoro podpisał kontrakt na rok , mamy 4 bocznych obrońców (Bury, Cikos, Brozio i Branco) jaka jakość? no raczej nie powalająca :) ale bądżmy dobrej myśli, ciekawe kiedy certyfikat wyślą... oby koleś sie sprawdził. Powodzenia Branco i noś z godnością Te Barwy :)
|
Dobrze że potrafi grać na obu stronach obrony. Najlepiej jakby Piotrek Brożek grał na lewej a Serge na prawej. Cikos niestety nie prezentuje się zbyt dobrze.
|
Ale nagłówki portali są dobre "Miistrz olimpijski z Sydney - pilkarzem Wisly" ;]
P.S. Wie ktoś z jakim nr. bedzie grał ?? |
Przynajmniej nie jest to żaden anonim z trzeciej ligi
|
Mnie martwi wzrost 176 cm jak na obrońcę to mizerny.
|
Cytat:
|
176 cm? Czyli na bank boczny obronca a nie zaden srodkowy wymiatacz.
|
Cytat:
Wiem wiem zaraz wyjedziesz "nie porównuj Carlosa do Branco" ale chodzi mi o sam zwrost |
Cytat:
Wzrost to najmniejszy problem.Byle potrafił kopać piłkę. |
Może to zakończy horror na prawej obronie. Będziemy mieć kłopoty już tylko w środku i na lewej..:)
|
Cytat:
|
Cytat:
W tej sytuacji skoro przyszedł Branco to pewnie będzie gdzieś trzeba wypożyczyc Burlige żeby sie ogrywał. |
Cytat:
|
Wrzucał już ktoś? Odnośnie naszego nowego nabytku, Serge Branco:
Cytat:
ps. widzę że marudy już zaczęły ocenianie Branco przed jakimkolwiek meczem z jego udziałem. szkoda słów Cytat:
|
no to Wisła ma nowego zawodnika który jak dobrze pójdzie to będzie na Reymonta nowym Kalu a może nawet wiślackim Cisse tylko żeby ten kameruńczyk miał charakter Ballotelliego to był by naprawdę udany transfer
|
Przeczytajcie sobie ten artykuł i zastanówcie się, czy nie ma w nim analogii do naszej Wisełki, zwłaszcza jeśli chodzi o obronę.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...m-dnie,1535665 Oczywiście, kwota przeznaczona na transfery analogią być nie może, ale cała reszta? |
Świetny przykład cóż u nas jest to samo u nas czarną latarnią był Karabach ....
Kto rozwala zgraną obronę przez sezonem nie może Liczyć na sukcesy !!!! W naszych realiach długo odbije się nam to czkawką.Obawiam się dalej z polityką marketu i mydlenia oczu upłynie 5-6 lat zanim przyjdzie ktoś mądry i zbuduje nową drużynę która powalczy znów z powodzeniem nie tylko w lidzę ale i w pucharach od tego co mamy teraz można tylko oczekiwać pojedynczych sukcesów w danym meczu... BRAWO BASAŁAJ ZAMIAST PRZEKONAĆ CUPIAŁA ŻE ZGRANA OBRONA TO POŁOWA SUKCESU TO ZROBIŁEŚ NAM ZACIĄG PRZECIĘTNYCH ZAGRANICZNYCH GRAJKÓW POGRATULOWAĆ |
Cytat:
|
Czasami trzeba zrobić krok w tył żeby móc zrobić dwa kroki do przodu.
Jeszcze niedawno płakano tutaj że nigdzie na świecie nie robi się tak że sprzedaje od razu cała obrone to macie piękny przykład. No chyba że Magatha uważacie za słabego trenera, ewentualnie że chciał coś "przyrobić" na transferach. PS. Odpowiadając na potencjalne zarzuty że włodarze mogli sprzedać Magathowi piłkarzy bez jego wiedzy to najpierw poczytajcie kim jest Magath i jaką ma władze w Schalke i dopiero zacznijcie ferować wyroki. |
Branco moze grać juz w niedziele z Bełchatowem, dotarł certyfikat
|
no to pod względem otrzymania certyfikatu Kameruńczyk przebija reszte zagranicznych zawodników w składzie Wisły szkoda że z certyfikatem Marokańczyka grali na czas
|
Szeroki skład 1 drużyny, z rozdziałem na polskich(po lewej) i zagranicznych(po prawej) piłkarzy. Podkreślone nazwiska, wskazują w/g mnie, albo rezerwowych na dziś, z uwagi na aktualny brak formy albo odstających od 1 składu, ukierunkowanego na puchary ( nie mylić z mistrzostwem Polski, gdzie wymagania są o wiele,wiele,wiele,wiele,wiele ..... mniejsze i nie tylko nasze "asy" są w stanie to mistrzostwo zdobyć :D ) .
Pawełek,Kurto--------------------------------------------- Jovanic------------ :-/ Burliga,Kowalski,Brożek----------------------------------- Cleber,Cikos,Bunoza,Chavez ??,Branco ?? ---------- :-/ Łobodziński,Garguła,Wilk,Sobolewski,Małecki--------- Ijrsak,Kirm,Pajlic ??,Boukhari ?? -------------:-/ Boguski,Żurawski,Brożek--------------------------------- Rios-----------------:-) Moja 18-ka meczowa na dziś (wyjściowa jedenastka po lewej i rezerwowi po prawej ) : Pawełek---------------------------------------------------- Jovanic Branco,Brożek,Chavez,Cleber ------------------------Bunoza,Cikos Sobolewski,Wilk,Boukhari,Pajlic--------- --------------- Kirm,Ijrsak Brożek,Rios ----------------------------------------------- Żurawski, Małecki Priorytety transferowe na zimę, to wyłącznie piłkarze na poziomie pucharowym i poza dyskusją należą do nich stoperzy oraz boczni obrońcy w pierwszej kolejności a reszta zależy od sprawdzenia sie w systemie gry Maaskanta ( najczęściej 1-4-3-3). Uważam, że z klubu odchodzą wszyscy nieprzydatni i nie rokujący piłkarze na przyszłość. Moja lista piłkarzy do odejscia : odchodzą na 100 % - Łobodziński,Ijrsak,Kowalski odchodzą, jeśli nie staną na wysokości wymagań - Garguła,Boguski,Kirm,Burliga odchodzą z uwagi na wiek, najdalej latem - Cleber,Sobolewski,Żurawski odchodzą w zależności od sprawdzenia się w Wiśle lub możliwosci klubu do ich wykupienia - Cikos,Branco,Chavez,Boukhari,Rios Z bramkarzami jest nadal chora historia, gdyż, Jovanic póki co jest słabszy od Pawełka a ma pięcioletni kontrakt, podczas, gdy Pawełkowi kończy się kontrakt i to raczej w jego miejsce prawdopodobnie, znowu Wisła będzie poszukiwać bramkarza z prawdziwego zdarzenia ?? :-/ Warto ocenić przydatność obecnego trenera bramkarzy i speca od przygotowania motorycznego i być może wzmocnić te pozycje i nie tylko,w sztabie szkoleniowym. Podobnie, jeśli chodzi o trenerów ME, gdzie byłoby wręcz zbawienne, sprowadzić z Holandii speców od młodzieży. Ciężkie zadanie przed duetem holenderskim, gdyż zbyt dużo mamy piłkarzy na poziomie poza pucharowym, który jest celem Wisły tego duetu oraz zbyt dużo piłkarzy ma status tymczasowy w Wiśle. Najważniejszym wydaje się stworzenie szkieletu drużyny pod jakąkolwiek stabilizację na poziomie wyższym niż obecny, bez której to względnej stabilizacji, nie ma szans na dobre wyniki sportowe i finansowe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl