![]() |
Nie ma co bronić PIS. Chociaż jestem zwolennikiem zmian jakie wprowadzają to podwyżki o takiej skali - zwłaszcza dla posłów co razem z dietami, biurami poselskimi, paliwem itp mogą wyciągnąć 30k uważam za szczyt bezczelności.
|
http://next.gazeta.pl/next/7,151245,...czcie-jak.html
Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Wystarczyło przyjrzeć się budżetowi, zacząć racjonalnie gospodarować i sfinansowanie 500+ staje się możliwe bez podnoszenia podatków. Oby PiS rządził 2 kadencje, to i budżet zostanie zbilansowany, a zaciąganie długów przestanie być potrzebne . A liberalna, korwnistyczna i nowoczesna szuria niech sobie szczeka dalej. |
hahahah:lol:
|
Chłopie, pożyczyli 20 mld złotych (bo chyba tyle potrzeba na 500+?) więc jasne jest, że te 20 mld z powrotem trafi do gospodarki, no chyba, że ludzie 500+ nie będą wydawać tylko wpłacać na konto. Ja jak wezmę kredytu 200 tys to też mogę .......ić kocopoły, że jestem o 200 tys zł bogatszy niż rok temu, że mam mniejsze długi niż rok temu itp Tylko jak sobie pomyślę, że zapożyczyłem się na 200 tys i jeszcze od tego odsetki mam odprowadzić to trochę chujowo postąpiłem biorąc te 200 tys.
Nabrać kasy i wpompować ją w gospodarkę czy własny dom to jeszcze nie jest sukces, to nie jest nic wielkiego bo jak się ma zdolność kredytową (a państwo ma nieskończoną można powiedzieć) to każdy głupi może takie "cuda" robić. |
Najniższe bezrobocie od 2008 roku. Karawana jedzie dalej. :alleluja:
http://biznes.onet.pl/praca/bezroboc...-niskie/qv034s |
... bo już X- milionów umiejętnie spierrdoliło za granicę, oraz okres wakacyjny, gdzie ta opluwana liberalna, libertariańska młodzież vel. kuce korwinowskie sobie dorabiają.
Faktycznie, jest się z czego cieszyć. Źródło wyborne. ITI przejęli Amerykanie, którym robimy laskę. Semantyka idealnie zbieżna z pieszczotliwym określeniem PiS-iory. |
A 2 mln ukrów siedzi na zasiłkach. Wierzcie sobie dalej w te liberalne mity. :D
Zapewne GUS przejęli Żydzi. |
Skoro pisiory są projankesowskie, z jankesami w parze zawsze chodzą żydzi.
Wszystko się zgadza / seems legit. PS: Aaa, zapomniałem - to również dzięki temu, że zatrudniacie swoich braci po poglądach i pociotki, powujków, potomków etc. Takie współczesne synekur(w)y. |
Vuko
Finansowanie 500+ jest możliwe bez podnoszenia podatków? Widać nie znasz planów PiSu odnośnie wprowadzenia podatku jednolitego (połączenie PIT ze składkami na ZUS i NFZ). Już się odgrażają, że wprowadzą jeszcze większą progresję, tym samym zlikwidują limit ZUS, dobiorą się do osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą ( likwidacja podatku liniowego). Krótko mówiąc chcą dojebać najlepiej zarabiającym licząc, że zawistna gawiedź będzie klaskać uszami. Oczywiście to nie starczy na pokrycie takiego kretynizmu jakim jest 500+ i wciąż będziemy się zadłużali bez umiaru. Z ciekawości - bierzesz kasę z programu 500+ ? |
Bezrobocie 1,4 mln ludzi, emigracja 3 mln ludzi, super osiągnięcie byłych rządów i podtrzymanie tradycji przez PiS.
Bezrobocia realnego już nie ma. Kto chce pracować ten pracuje, choćby miał na budowie cegły w zębach nosić ale jakoś tam robotę ogarnie - chociażby sezonowo. Także tym współczynnikiem się nie ma co podniecać bo od czasu otwarcia granic przestał mieć znaczenie. Te 8% mówi jedynie o liczbie osób, które nie chcą robić ale rejestrują się w UP bo dzięki temu mają ubezpieczenie zdrowotne, o osobach, które chcą robić ale chwilowo nie mają takiej potrzeby więc korzystają z uroków życia (odpoczynek po szkole, odpoczynek po ostatniej pracy i przed kolejną pracą) ale sa zarejestrowani dla ubezpieczenia i o ludziach, którzy robią na czarno - bo np innej roboty sobie ogarnąć nie umieją/nie chcą lub im się bardziej opłaca (kochane 500+) więc się rejestrują żeby mieć ubezpieczenie. Jakby znieśli to ubezpieczenie dla zarejestrowanych albo ubezpieczony byłby każdy obywatel to jestem pewien, że bezrobocie by zmalało do powiedzmy 500 tys. |
Jak to Vuko pisal, psy szczekaja, karawana jedzie dalej:D
http://niewygodne.info.pl/artykul7/0...olski-trwa.htm |
Powinna powstać ustawa zakazująca zadłużanie państwa tak ja to ma miejsce w niektórych krajach zachodnich. Nie można w nieskończoność wydawać więcj niż się ma bo prędzej czy później to wszystko szlag trafi.
|
Ciekawe informacje przytoczył Cenckiewicz na swoim twarzoksiazkowym profilu, dotyczace "Bolka", jego akt przetrzymywanych przez pułkownika Chodysza i wybuchu gazu w gdańskim Wrzeszczu, w którym zginęło ponad dwadzieścia osób.
|
CETA przegłosowana.
"Gratuluję" wyborcom. |
A co to ma wspólnego z "czarnym protestem". Pierdoły jakieś...:D
|
Wrzucili temat zastępczy w postaci aborcji a tyłem za plecami ludzi przepchnęli CETA.
Dopóki w TV nie będą gadać o tym co ważne i mówić głosem obywateli, a będą zajmować się i jeszcze podgrzewać tematy zastępcze to tak będzie, ale żeby było inaczej trzeba ograniczyć kapitał zagraniczny w Polskich mediach. A te ku..y z PO i .N chciały jeszcze przeciągnąć ten spór o aborcji do stycznia aby zbijać na tym kapitał polityczny. Szkoda słów. |
A ma ktoś pod ręką jakieś rzetelne źródło informacji gdzie można poczytać o tej umowie?
edyta: http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...ci,nId,2286497 |
Żyderia na pewno jest rzetelnym źródłem informacji :lol:
Screen zrobiony, być może zagłosuję na Ciebie za parę miesięcy na TWSD Awards :help: |
Cytat:
|
Tu macie wszystko dobrze opisane:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...ue-kanada.html http://www.forbes.pl/kanadyjczycy-os...07735,1,1.html Jednym słowem: przesrane... |
Dzięki za linki.
Cytat:
Bo chodziło o: Cytat:
|
Cytat:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=31907 Przeczytalem raport odnośnie CETA. I to jest rzetelne źródło informacji panie Hans, a nie Interia będąca pod skrzydłami deutsche Axel Sprintera. Przeczytaj raport jak ja, pogadamy. Bo odnośnie 3 klikow sam zrobiłeś z siebie posmiewisko wklejajac interie. Stanowisko wyrabiasz sobie na debatach urządzonych przez lewackie uczelnie, które piora mózgi młodym odnośnie ideologii? A piora, by nie zniszczyli układu postmagdalenkowego. Wybierz się gubernatorze. Przemówienia nie będą tak płonne i ekspresyjne jak Fuhrera, ale merytorycznie bardzo zbliżone. Deutschland Deutschland uber alles! |
Cytat:
Skąd niby wniosek, że o CETA dowiaduje się z Interii? Przecież nawet słowa na temat treści tej umowy nie napisałem. Albo, że wspomniana ewentualna debata byłaby jedynym źródłem? Znów ignorancja. O samej debacie możemy podyskutować po fakcie. Chociaż nie wiem czy to będzie miało sens, bo i tak już wiesz o niej wszystko. Pieprzysz jakieś smuty o przemówieniach chociaż nawet nie wiadomo jeszcze kto tam będzie. A sorry, faktycznie, lewacka uczelnia. Prawacka zrobiłaby to lepiej. Swoją drogę naprawdę powinieneś tam iść. Na pewno publiczność będzie brała udział w dyskusji. A skoro jesteś już takim specem w temacie, że nie musisz weryfikować swojej wiedzy, to napewno łatwo obalisz propagandę argumentami. Z pożytkiem dla wszystkich, więc możesz się wykazać postawą obywatelską. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z racji transmisji na żywo będą się liczyć głównie wygląd i ton wypowiedzi. 63% przekazu to OBRAZ, 25% ton wypowiedzi, 12% TREŚĆ. Dlatego też jakiekolwiek debaty mam głęboko... Tutaj niedopowiedzenie, by szanowny Klient sam mógł domniemać gdzie pana majstra może pocałować. Cytat:
Ty interia, ja tvn. Jak się bawić, to się bawić! |
Uchwała nr 946.
pis, po, nowoczerska, zsl. Jebać. PS: Dokładnie. Też za nimi tęsknię. Ale za to jest Gwiaździsty, Ayala, Leszekm, Hubercik. Może któryś coś skleci? :lol: |
Standard. Szkoda, ze po wygranych wyborach nie ma tutaj juz naszych ulubiencow, mogliby sie do tego odniesc:lol:
PS. Uchwala o ludobojstwie na Wolyniu jak mniemam? |
Tak.
Sam nie wiem jak to nazwać. Chyba szkoda strzępić ryja na te kur... |
Cytat:
Co ja Ci powiem, nie tak to miało wyglądać, nadal nie ma mocnej alternatywy na prawej stronie i jest jak jest. Zostaje PIS, może Kukiz? Chociaż ogólnie pierwszy rok rządów oceniam pozytywnie (całokształt), szczególnie prezydenta Dudę. :D |
Temat widzę, że odżywa po letnim letargu ;)
Otrzeźwienie po takich smaczkach jak Wołyń przyjedzie, ale za późno. Nie mogło być zresztą inaczej, gdy marszałkowski fotel zajmuje człowiek, który jawnie wspiera upowską gwardię stawiając im w przeszłości pomniki. http://www.ivrozbiorpolski.pl/index.php?page=kuchcinski Warto przeczytać chociaż ten fragment: Cytat:
Temat kiedyś się odkurzy, ale gorzej będzie z odkurzeniem gospodarki, która wg. prognoz wiosennych mogła wykręcić wynik w granicach 3,5% r/r, a teraz szacunki mówią nawet o pikowaniu w dół w kierunku 2,5% r/r. Cytat:
Nie ma to jak dobra zmiana, z 500+ i dobrodziejstwem inwentarza. Miejmy nadzieję, że to jeszcze tylko 3 lata, ale nadzieja matką głupich :) PS. O wchodzeniu w biały dzień w dupę jankeskim mocodawcom, z Black Hawkiem i Gulfstreamem na czele nawet już nie wspominam. |
Cytat:
I co potem zmiana na Nowoczesną PO? :D Cytat:
|
Cytat:
Mówiłem, pisałem, ale jak zwykle morze hejtu ;) Trzeba być rządem polskim, a nie antypolskim jak w obecnym, czy wcześniejszym wydaniu. Chyba nie jesteśmy jankesami, nieprawdaż? |
Tak żadna partia nie cofnie w przyszłość już tego programu. Jedynie można go naprawić i udoskonalić.
Petru i Schetyna mówili, że go nie zlikwidują. |
A co mnie obchodzi Petru i Schetyna? Ważne jest to, żeby socjalizm się kiedyś skończył. SLD przy lewicowym PiS to była zresztą partia socliberalna, bo zlikwidowała bary mleczne :D
|
Cytat:
Drugim naturalnym i jedynym kandydatem do przejęcia władzy jest Nowoczesna, albo jej koalicja z PO, które są za utrzymaniem tego programu. Więc co? |
Nie pisałem o zmianie, o tym, że za 3 lata może nie być już tych nieudaczników. Choć jak sam wspomniałem nadzieja matką głupich, bo nie widzę tych, którzy mieliby im władzę odebrać i wysłać na jakieś pustkowia.
|
Więc zamiast przypisywania obcemu facetowi/kobiecie lewackich sympatii politycznych zauważyłbyś, że przed wyborami zazwyczaj zachodzą w partiach zmiany, w zależności od frontu i obecnej sytuacji?
Platforma wydawała się nie do pobicia, że strach przed Kaczyńskim i Macierewiczem, Pawłowicz, moherami i ich władcą dawał im praktycznie wygraną w kieszeni. Korwin o mało co nie dostał się do shame'u. Kukiz 9% poparcia. Dałbyś kiedyś wiarę, że zadeklarowane lewaki nie dostaną się do parlamentu, a wykończy ich marks 2.0? Ludzie są otumamieni walką niemieckich i żydowsko-amerykańskich mediów i podświadomie przyjmują którąś wersję zdarzeń. Są i odmieńcy (wierzę, że ta połowa niegłosujących), którzy mają w dupie wszystkie partie. I chwała im za to. "Więc co?" - włączenie myślenia. |
Cytat:
|
Wiadomo, że socjalizm to nic dobrego, zwłaszcza ten w wykonaniu PiS, że najpierw się rozdaje a później zastanawia skąd wziąć pieniądze na ten program. Podatek handlowy nie wyszedł, bankowcy przerzucili ceny na klientów, nic dziwnego że budżet na 2017 jest z rekordowym deficytem.
Za 3 lata? Jedyna nadzieja w Kukiz'15 i Korwinie/Wolności. |
Ok, są alternatywą, ale tylko w koalicji. Jeżeli Pan Korwin i Pan Kukiz znowu się nie dogadają przed wyborami to nic z tego nie będzie.
Kto wie czy jak PISowi nie będzie brakowało kilku procent do rządzenia, to nie dojdzie do porozumienia z PISem? W polityce niczego nie można wykluczyć. |
Mi się wydaje, że oni jako takiego porozumienia przed wyborami nie będą zawierać, pewnie będzie taka sytuacja jak w zeszłorocznych wyborach.
Gdyby np. PiSowi brakowało kilku procent do rządzenia (a zadanie mają trudne bo mają przeciwko sobie ewentualną koalicję PO, .N, PSL) to Kukiz mógłby na PiS wymusić np. wprowadzenie JOWów lub zmianę konstytucji w zamian za "koalicję". Wybory jednak dopiero za 3 lata, do tego czasu może się jeszcze sporo zmienić. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl