Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Jaroo1 30.04.2016 13:46

Kierunek amerykańsko-żydowski wcale nie jest taki dobry. Poza tym o czym my mówimy? Jesteśmy psem UE i rządowi PiSu się to podoba, premier jeździ się tłumacyć przed jakimiś cwelami z PE, w którym połowa to lewe śmiecie, tłumaczymy się UE i jakimś komisjom weneckim z decyzji rządu. Śmiech na sali. Jeśli ktokolwiek z zewnątrz jest w stanie ukarać Polskę zgodnie z procedurami (bo wiadomo, że zawsze Niemcy, Francja cyz inny kraj może sobie powiedzieć "nakładamy wam embargo na coś bo was nie lubimy - ich sprawa) za decyzje rządu to żyjemy w chorym państwie. Jesteśmy wasalem, raz wasalem Rosji, raz Niemiec. Teraz jesteśmy dalej wasalem UE i chcemy być wasalem Ameryki i Zydów, także .... z takim rządem.

ABGwislakABG 30.04.2016 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1438770)
Jeżeli w niemieckich mediach trwa nieustający atak na rząd PIS a na ulice wychodzą banxterzy,urzędnicy oraz przegrani politycy i beneficjenci "złotej wolności" w III RP,to znak.że sprawy w Polsce wreszcie zmierzają we właściwym kierunku.

Jezeli w polskich mediach trwa nieustanny atak na kabarety, a prowadzaca program w tvp info wchodzi w dupe swemu prezesowi Kurskiemu bez wazeliny w IV RP to znak, ze sprawy w Polsce jak zwykle zmierzaja w chvjowym kierunku.

wiesniak842 30.04.2016 17:18

Coz, nawet na kabarety "panstwo" chce miec monopol i wycina konkurencje:D

leszekm 30.04.2016 17:50

Jest ktoś zainteresowany:

"Każda osoba funkcyjna decyzją władz partii (poseł, senator, radny, burmistrz, wójt, prezydent, pracownik biura) ma obowiązek jechać lub zapewnić osobę, która ją zastąpi. Koszt przejazdu pokrywa Platforma. Na Państwa potwierdzenia SMS z nazwiskami, oczekuję do jutra do godz. 12.00 (do soboty 30.04. – red.). Mile widziani są Wasi przyjaciele, rodzina, znajomi - proszę tylko o podanie ich imion i nazwisk".

http://www.rp.pl/Platforma-Obywatels...maja.html#ap-1

Kocur 04.05.2016 20:06

Cytat:

Startujący w prawyborach prezydenckich amerykańskiej Partii Republikańskiej John Kasich wycofuje się z kampanii. Wczoraj podobną decyzję podjął senator Ted Cruz. Donald Trump pozostaje więc jedynym kandydatem republikanów w walce o nominację.
Maść na ból dupy w "demokratycznych" stanach zeszła na pniu, "POstępowa Europa" też już zaczyna smarować ;)

emj10 05.05.2016 08:59

Akurat o to aby Trump nie został preziem spokojnie mogę zmówić jedną koronkę. Guzik atomowy w rękach tego gościa oznacza konieczność szybkiego poszukiwania jakiejś wolnej wyspy do zamieszkania.

wiesniak842 05.05.2016 09:30

Akurat o to aby Trump zostal preziem spokojnie moge zmowic jedna koronke. Moze roz.......i 3/4 tego pojebanego swiata i w koncu bedzie spokoj.

ABGwislakABG 05.05.2016 09:37

Pelna zgoda z przedmowca. ;)

emj10 05.05.2016 10:52

Mimo wszystko historia pokazała, że taka władza w rękach szaleńców kończyła się zwykle upadkiem imperiów, którym przewodzili. Jeśli nie daj Boże uda mu się wygrać to liczę, że USA się szybko rozsypie.

Gdybym miał ichniejsze obywatelstwo to poważnie zastanawiałbym się czy nie zagłosować na Clinton, choć poglądy mam w okolicach Tea Party.

ABGwislakABG 05.05.2016 10:55

Albo oczysci ze szlamu.

Szaleniec? :lol:

Lewacka, jebana propaganda.

emj10 05.05.2016 11:28

Dla mnie to nie jest człowiek poczytalny. Rodzina z Filadelfii, która głosuje od 84 na republikanów pierwszy raz ich oleje w tym roku. To też coś znaczy ;)

ABGwislakABG 05.05.2016 12:20

Na Bono niech zagłosują. Miał niby papieżem zostać, wakat zajęty, może się zgodzi.

TSWthedues 05.05.2016 12:22

Trump nie jest idiota, a to że "mówi jak jest" a nie zasłania się polityczną poprawnością nie oznacza, iż ma zapędy aby wywołać III wojnę światową. Jeśli już zostanie prezydentem, to odpowiedni ludzie zapoznają go z tajnymi dokumentami - pewnie po tym mu kopara opadnie ze zdziwienia .

Jego strasznie boi się ten amerykański establiszment (głównie lewicowy), bo rozwali to całe towarzystwo wzajemnej adoracji. Jeśli otoczy się dobrymi doradcami (o tym się ewentualnie przekonamy) to może coś pozytywnego z tego wyjść dla USA.

Dla mnie z kolei ta cała wydmuszka polityczna jaką jest Hilary Clinton jest o wiele bardziej niebezpieczna, bo to ona może de facto dążyć do zaostrzenia konfliktu z Moskwą co zdaje się niejednokrotnie podkreślać, na tej płaszczyźnie Trump wypowiada się bardzo powściągliwie. Trump to zresztą biznesmen i jego zadaniem będzie przede wszystkim zajrzeć do skarbca i napełnić go zielonymi (ile kasy marnuje USA to można przeczytać z różnych źródeł).

emj10 05.05.2016 12:24

Wszystko pasowałoby do tej układanki gdyby nie to, że Trump przez lata był hojnym donatorem... Demokratów :D

Niech będzie, że znowu z Politico:
http://www.politico.com/story/2015/0...clinton-119071

Jeśli z Jarkacza robię sobie czasem żarty, że doprowadzi do wojny to odnośnie Trumpa mam naprawdę spore obawy.

syryls 05.05.2016 14:42

https://www.washingtonpost.com/news/...nd-since-june/
http://www.ontheissues.org/Donald_Trump.htm
Jeśli ktoś pół życia jest za aborcją, parami homo... i nagle zmienia zdanie. Zostanie prezydentem to pewnie znów dostanie olśnienia.
Szkoda że Cruz nie jest populistą

emj10 05.05.2016 15:27

Nie wytłumaczysz tego niektórym. Trochę podobny case do Kukiza, który jeszcze ze 2 lata temu miał zupełnie inne podejście do UKR-ów ;)

Czego się nie robi dla polityki.

wiesniak842 05.05.2016 15:54

Dla polityki? Polityke to wlasnie uprawiasz Ty piszac o tym i o tamtym, kto jakie mial poglady iks lat temu a jakie teraz. Jak "apolityczne" TVN czy tam niezalezne z drugiej strony:D Trzezwo myslacy ludz polityka rozlicza z jego czynow a nie z tego co gada do mediow, czy jakie tam mial poglady i ile razy mu sie zmienily. '

Jaroo1 05.05.2016 16:00

Nie będę się tu wykłócał o Trump'a bo gościa znam jedynie z programów Kolonki ale jedna rzecz mnie zastanawia.
Powiadasz emj'ocie o tym, że to szaleniec. Musze Ci powiedzieć, że fajnie masz nazywając człowieka, który się wypowiada logicznie i rzeczowo (abstrahując od tego czy to jego wymyślone poglądy, czy kiedyś miał inne poglądy) szaleńcem a nie uzmysłowiłeś sobie, że największymi szaleńcami są te wszystkie śmiecie od mówienia "ą, ę", którzy z dnia na dzień niszczą ten świat, ta cała jebana wierchuszka, która się przyssała do każdego państwa i żeruje na jego obywatelach. To sa kłamcy, oszuście i złodzieje, jedno myślą a robią oc innego, to co im karzą te ich zjebane sztaby wyborcze.
Jak Tobie nie pasuje taki szaleniec a wolisz tamtych śmieci to fajnie masz. Rodziny też tylko pogratulować.

emj10 05.05.2016 16:38

Teraz znowu z Kolonką. Dawno już pisałem, że jego kariera medialna/social media pokazuje jak upadło nasze społeczeństwo.

Co do rodziny to ma podobnie jak połowa republikanów, którzy wolą zagłosować na Clinton, albo nie iść na wybory. Sam miałbym mega zagwostkę.

AYALA 05.05.2016 16:44

Średnio mnie przekonuje ten Trump, ale jak alternatywą jest Hilarzyca Clintonowa to już wolę tego Trumpa. Przynajmniej nie będzie udawał, że będzie nas bronił przed Putinem

emj10 05.05.2016 16:50

Nie tyle nie będzie udawał co będzie z nim współpracował co otwarcie przyznał mówiąc o konieczności obrony przed Chinami ;)

wiesniak842 05.05.2016 17:25

Skad ta pewnosc? Przeciez zmienia poglady co chwile:D

Jaroo1 05.05.2016 21:31

Cytat:

Nie tyle nie będzie udawał co będzie z nim współpracował co otwarcie przyznał mówiąc o konieczności obrony przed Chinami
No tak, lepiej wybrać śmieci typu Obama, Clinton i udawać, że oni nam pomogą w razie problemów z Rosją oraz, że są wielkim przeciwnikiem Putina, a za plecami nam robią Jałtę, niż wybrać na prezydenta normalnego gościa, który mówi prawdę, wysławia się logicznie. Który po prostu mówi, że dla dobra USA będzie z każdym prowadził normalny dialog.
To Cię tak boli?
Jak Ty wolisz te plany Obamo-Clintonowe odnośnie ISIS, islamizacji Europy, roz....iania nas tutaj i żerowania na tym, zamiast Trump'a to też dobry giguś jesteś.

Sytuacja jest identyczna jak w Polsce. My mamy do wyboru wybrać łajzy typu PO-PSL-PiS, Komorowski-Schetyna-Pawlak lub wybrać kogoś innego i mieć nadzieję, że coś się zmieni. Zaufać mu. Chociaż spróbować zmian, bo wybierając łajzdy wiadomo, ze nadal będzie syf. I dokładnie to samo masz w USA. Albo wybiora kolejna łajzę na fotel prezydenta i będzie po staremu czyli USA imperium zła, że tak powiem, albo wybiora Trump'a i się okaże na ile jest człowiekiem w porządku a na ile potencjalnym kłamcą.

Jeśli ktoś jest przeciwny zmianom i chce betonowania systemu czy to u nas, czy w USA to powinien się zgłosić do psychiatry.

Kocur 05.05.2016 21:53

Taki jest trend światowy - najlepiej jakby rządziły same marionetki - przecież jak ktoś ma własne zdanie to zostaje automatycznie oszołomem i zagrożeniem dla demokracji światowej ;)

Za kadencji Obamy Polska mogłaby nie istnieć, gorzej już być nie może więc nie wiem skąd ta panika.

ps
Pamiętam jak te same osoby pisały że jak wygra PiS to Macierewicz wypowie wojnę Rosji ... te same osoby teraz panikują że Trump wciśnie czerwony guzik - ktoś za to płaci czy co ??

Jaroo1 05.05.2016 22:03

Cytat:

te same osoby teraz panikują że Trump wciśnie czerwony guzik - ktoś za to płaci czy co
Będzie wojna ale jednocześnie emj pisze:

Cytat:

Nie tyle nie będzie udawał co będzie z nim (z Putinem) współpracował co otwarcie przyznał mówiąc o konieczności obrony przed Chinami
Czyli pewnie najpierw będzie wojna z Chinami, później jak USA z Rosją pokona Chiny to będzie wojna USA - Rosja.

FraMat 05.05.2016 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1439174)
Czyli pewnie najpierw będzie wojna z Chinami, później jak USA z Rosją pokona Chiny to będzie wojna USA - Rosja.

a potem, według starych przepowiedni zwycięska Rosja ruszy na Niemcy i Francję, które już będą pod panowaniem islamskim. Wykrwawią się wszyscy a odrodzenie przyjdzie z Polski.
:>

art 06.05.2016 06:06

Jak to mówili? 25 lat wolności?

http://zus.pox.pl/zus/zus-zamyka-pol...i-problemu.htm

emj10 06.05.2016 11:29

Posty po moim poście widzę, że przez noc poznikały, ale niech będzie :)

Jaroo1, ja zwyczajnie się dziwię, że ktoś wybiera Trumpa, tak jak w Polsce wybiera PiS i jeszcze ma nadzieje, że cokolwiek się zmieni (w sensie na lepsze). Nie muszę się rozpisywać, bo przez 10 lat na forum klepnąłem pewnie więcej niż kilkaset postów na ten temat, ale wiadomo, że osoby, które głosują w ten sposób nazywałem zawsze głupkami. Podobnie jak tych co czerpią wiedzę o świecie z filmików Kolonki.

Kocur, ciekaw jestem czy znajdziesz choć jedno zdanie, gdzie pisałem, że za PiS grozi nam wojna z Rosją. Nie znajdziesz nic takiego, więc spokojnie uprzedzam, że nie musisz się trudzić. Nawet minister wojny - czytaj Macierewicz, nie jest aż tak szalony w swoim szaleństwie, gdyż pewnie już zauważył, że możemy dostać bęcki nawet od Białorusi.

Jaroo1, nie wiem gdzie widzisz sprzeczność między tym, że będzie wojna, a Trump będzie się bratał z Rosją. Nie od dziś wiadomo, że głównym rywalem dla Trumpa muszą być Chiny, gdyż USA przegrywa z nimi nie tylko ekonomicznie, ale także w wojnie cybernetycznei i cyberterrozyzmie. Szablonowo rozwiązania nie wchodzą w gr

FraMat, możesz pisać bajeczki, ale prawdą jest, że wcześniej niż później czeka nas konflikt militarny w naszej części Europy. Tylko w ostatnim ćwierćwieczu mieliśmy dwa konflikty w byłej Jugosławii, wojnę domową w Rumunii, czy też dwie naparzanki z Rosją w Gruzji i na Ukrainie.

jendrus 06.05.2016 11:41

Schetyna to jest fałszywy dziad. Peowskie gnidy. Dziś z Kamyszem na konferencii mówił że będzie bronił KODowców bo im za wolność słowa grożą jakieś zarzuty prokuratorskie. I osobiście się za nimi wstawi. Pis łamie wszystkie zasady demokracji, za ich rządów było to nie do pomyślenia haha
jebłem!

Ale im się we łbach po.......iło. Wszystko mają zagrożone. prawa kobiet mają im odbierać, prawo do manifestacji, pałują ich na tych manifestacjach haha...

Kocur 06.05.2016 11:42

Ale ja nie pisałem że Ty konkretnie - kilka innych osób które straszyło Macierewiczem tak właśnie pisało.

Tak samo jak nie będzie żadnej wojny z ruskimi tak samo nie będzie nie będzie żadnej wojny ze skośnymi - chyba że gospodarcza ale takie wojny to mamy już na co dzień i nikogo to nie dziwi.
Większy świr siedzi w Korei i też jakoś przycisku nie naciska, w Ameryce Południowej też by się niejeden znalazł - jedyne co Trump może punktu widzenia wojskowego zrobić to zaorać bliski wschód i tylko mu będę bił brawo.
Niech sobie wprowadzają demokrację, przynajmniej trochę świrów wybiją przy okazji.

Siedziałem akurat pół nocy - wszystkie posty są te same co czytałem o północy - to my jesteśmy od teorii spiskowych ;)

emj10 06.05.2016 11:47

Ja tam widzę chociażby brak posta użytkownika AYALA, na który nie zdążyłem odpisać m.in. z poniższym linkiem, który zachował się w historii BB, a jak widać nie pasował całością do koncepcji ;)
http://www.rp.pl/Wybory-prezydenckie...-przestan.html

Jeszcze tak ad vocem całości:

Geneza mojego myślenia jest stosunkowo prosta i nie ukrywam, że w dużej mierze opiera się na krytyce USA. Nie życzę jankesom za dobrze, więc Obama z mojej perspektywy zapewniał to, że staczali się w dół, choć uważam go za jednego z najsłabszych przywódców tamtego multi-kulti w historii. W przypadku Trumpa, gdzie losy wewnętrzne Ameryki mogą być bardzo różne po jego wyborze, przeważa u mnie jednak obawa o geopolitykę, a także o zachwianie obecnego status quo między trójką największych mocarstw USA-Rosja-Chiny, gdzie wzajemny pat (militarny między USA-Rosją, a także gospodarczy USA-Chiny) przez ostatnie pół wieku trzymał w klinczu każdą z tych stron. Po poluzowaniu więzów (ocieplenie przyjaźni z Rosją - tak to odczuwam), a także po retoryce wojennej (Chiny już teraz ostro reagują na słowa Trumpa o gwałcie Chin na USA) dojdzie wcześniej niż później do przesilenia.

heoij 08.05.2016 19:19

frank 09.05.2016 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1439216)
Jeszcze tak ad vocem całości:

Geneza mojego myślenia jest stosunkowo prosta i nie ukrywam, że w dużej mierze opiera się na krytyce USA. Nie życzę jankesom za dobrze, więc Obama z mojej perspektywy zapewniał to, że staczali się w dół, choć uważam go za jednego z najsłabszych przywódców tamtego multi-kulti w historii. W przypadku Trumpa, gdzie losy wewnętrzne Ameryki mogą być bardzo różne po jego wyborze, przeważa u mnie jednak obawa o geopolitykę, a także o zachwianie obecnego status quo między trójką największych mocarstw USA-Rosja-Chiny, gdzie wzajemny pat (militarny między USA-Rosją, a także gospodarczy USA-Chiny) przez ostatnie pół wieku trzymał w klinczu każdą z tych stron. Po poluzowaniu więzów (ocieplenie przyjaźni z Rosją - tak to odczuwam), a także po retoryce wojennej (Chiny już teraz ostro reagują na słowa Trumpa o gwałcie Chin na USA) dojdzie wcześniej niż później do przesilenia.

Chwila, obawiasz się o zachowanie "klinczu każdej z tych stron", a jednocześnie "nie życzysz Jankesom za dobrze"? Przecież w takim wypadku powinieneś im życzyć jak najlepiej, Chiny się raczej nie cofają. Z sytuacji, z której jesteś zadowolony może wyniknąć tylko zakończenie tego "klinczu" na korzyść Chin. Coś się Twoja teoria kupy nie trzyma...

Emj, konkretnie - dlaczego uważasz, że Trump doprowadzi do wojny? Rozumiem, że masz jakieś podstawy do tego? Konkretnie poproszę.
Bo na razie Twoja retoryka przypomina mi ataki nieprzychylnych Trumpowi mediów na niego, czy choćby ataki naszych "rodzimych" Wyborczych czy TVNów na Kaczyńskiego: jak ten wariat dojdzie do władzy to będzie wojna! Nie pytajcie dlaczego, będzie i chvj. A jak nie wierzycie to jesteście głupki.

funkykoval 09.05.2016 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1438566)
Widać bywam częściej w sądach... Nie da się opierać opinii o sądach na podstawie przekazu medialnego.
Sądy w Polsce działają dobrze, niestety wolno. I to jest ich główna wada. Natomiast orzeczenia są wydawane na podstawie prawa a nie widzimisię sędziego. Krytykujesz jakbyś nie rozumiał podstawy działania sądownictwa. Sądy nie odpowiadają za to że prawo jest skomplikowane, niespójne a często złe. To politycy takie wyprodukowali. Od lat widzisz co się dzieje w Sejmie a oczekujesz że "prawo" wydane w ustawach jest dobre? Halo!!! Budzę Pana!!!
Każda kolejna kadencja to hurtowa produkcja przepisów. Co trzeba przyznać to, że jedyną osobą od lat która wzięła się poważnie za deregulację był Gowin. Szkoda że teraz sobie to odpuścił...
I owszem w sądownictwie jak wszędzie zdarzają się kiepscy sędziowie, głupi lub stronniczy, ale od tego jest druga instancja. Uwierz mi - orzekanie np. w sądzie apelacyjnym jest wysokiej jakości.

Z pierwszą tezą się zgodzę, z drugą niestety nie. Przypomnę tylko, że odwoławczym (apelacyjnym procesowo) sądem od wyroków SR jest SO, i doskonale pamiętam kilka spraw, które w pierwszej instancji otrzymały nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym, po zarzutach wyrok zasądzający w I instancji (sprawa oczywista z uznaniem długu), a w odwołaniu SO Gdańsk oddala pozew i zasądza zwrot kosztów sądowych !!!
Uzasadnienia pisać nie musi, bo kwota na tyle niska, że sprawa nie podlega kasacji. Ewidentny wał sędziego i co mu zrobisz ??? Złożysz doniesienie do prokuratury ??? Żadnych szans, bo przecież sędziemu immunitetu nie uchylą koledzy. A efekt - "forum justitia" - Kancelaria spalona w procesach.....
Jak widzę budowanie sobie pozycji przez niektórych sędziów poprzez wchodzenie do władz Sądów, to chce mi się rzygać, tym bardziej, że do władz pchają się tam w zdecydowanej części totalni nieudacznicy, którzy wcale nie wyróżniają się jako sędziowie merytorycznie.
Wielu sędziów wykonuje zaiste dobrą robotę na swoich stanowiskach, ale awanse w znacznej części zależne są od tego kim jesteś i kto za Tobą stoi..... Przykład - wiceprzewodnicząca jednego z wydziałów sędzia z ponad 20 letnim stażem, przez 2 lata oddelegowana do SO, na awans na SSO czeka 5 lat, druga sędzia z 10 letnim stażem, bez żadnych ceregieli awans na SSO dostaje, ale pół rodziny w SO i SA, więc ....

ABGwislakABG 09.05.2016 09:58

Wybiórcza chce oślepić swoich czytelników :D

http://www.wykop.pl/link/3160717/uwa...nia-wyborczej/

emj10 09.05.2016 10:02

Ślepymi łatwiej kierować na szafot :D

Odnośnie Trumpa odpiszę wieczorem.

lazy 09.05.2016 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1439378)
Z pierwszą tezą się zgodzę, z drugą niestety nie. Przypomnę tylko, że odwoławczym (apelacyjnym procesowo) sądem od wyroków SR jest SO, i doskonale pamiętam kilka spraw, które w pierwszej instancji otrzymały nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym, po zarzutach wyrok zasądzający w I instancji (sprawa oczywista z uznaniem długu), a w odwołaniu SO Gdańsk oddala pozew i zasądza zwrot kosztów sądowych !!!
Uzasadnienia pisać nie musi, bo kwota na tyle niska, że sprawa nie podlega kasacji. Ewidentny wał sędziego i co mu zrobisz ??? Złożysz doniesienie do prokuratury ??? Żadnych szans, bo przecież sędziemu immunitetu nie uchylą koledzy. A efekt - "forum justitia" - Kancelaria spalona w procesach.....
Jak widzę budowanie sobie pozycji przez niektórych sędziów poprzez wchodzenie do władz Sądów, to chce mi się rzygać, tym bardziej, że do władz pchają się tam w zdecydowanej części totalni nieudacznicy, którzy wcale nie wyróżniają się jako sędziowie merytorycznie.
Wielu sędziów wykonuje zaiste dobrą robotę na swoich stanowiskach, ale awanse w znacznej części zależne są od tego kim jesteś i kto za Tobą stoi..... Przykład - wiceprzewodnicząca jednego z wydziałów sędzia z ponad 20 letnim stażem, przez 2 lata oddelegowana do SO, na awans na SSO czeka 5 lat, druga sędzia z 10 letnim stażem, bez żadnych ceregieli awans na SSO dostaje, ale pół rodziny w SO i SA, więc ....

Cóż.. nie znam sprawy więc ciężko ocenić. Na pewno bez dobrego prawnika to można przegrać w każdym sądzie nawet jak się ma obiektywną i świętą rację. A co do awansów - samo życie - w sądzie, w urzędzie, w firmach... Dlatego nie zostałem sędzią...

kornd 09.05.2016 15:04

Jak tam wyborcy pis-u? Rozruszaliście gospodarkę programem 500+? I nowymi podatkami?

http://namzalezy.pl/krakowska-piekar...udiowizualnej/
http://polskiepiekielko.pl/mieszkank...00-zl-socjalu/
http://www.fakt.pl/trojmiasto/komorn...ly,632680.html

funkykoval 10.05.2016 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1439417)

1) odzyskanie opieki rodzicielskiej przez panią z Nowej Soli to rola sądu a nie PiS, a 500 zł na dziecko to nie jest świadczenie socjalne....
2) komornik zajął środki z 500 + bezprawnie, gdyż owe nie podlegają zajęciu i już je zwrócił
3) opłata audiowizualna - jak będzie uregulowana ustawowo to będzie można się wypowiadać na ten temat....

Byku 10.05.2016 17:32

Walczcie dalej z siłami, układami, zdrajcami, waszymi urojeniami i .... wie kim jeszcze.

Realnie to życie dawno nie drożało w takim tempie. Wypierdalać z PISem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl