![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
W wyrażeniu "polski piłkarz" słowo "polski" piszemy małą literą. Od obrońcy polskości oczekuję troski o mowę ojczystą.
|
Ahh standard, jak nie ma się do czego przyczepić. Swoją drogą powiedz mi, gdzie tutaj widzisz obronę polskości. Staram się tutaj pokazać raczej hipokryzję
|
W tym wypadku przyczepienie się do formy miało bezpośredni związek z przyczepieniem się do treści, po prostu tego nie zrozumiałeś.
Argument, po który sięgnąłeś służył dowiedzeniu określonej tezy (wielką nam poczyniono obrazę, nam Polakom-katolikom). |
No i rozumiesz wszyscy rozgrzeszeni
Znów są gotowi, oczyszczeni Rozbite stoły i rozbite głowy Inność jest przeca twoim wrogiem Doigrasz się co trzecią tak minutę Słowo opaczne jest zatrute Za rozgrzeszenia już nie widać bólu Służymy mieczem tobie królu! Well, ich bin dobry cattolico, as well now Naprawdę dobry cattolico! |
Cytat:
Sprowadzenie tego do dyskusji tylko na tematy "religijne" jest pewnym nadużyciem. |
Krzyz jest symbolem wyjatkowego bestialstwa tylko my tego nie widzimy tak jak Azjaci czy Araby nie widza nic zlego ze swastyka.
|
Co raz lepiej:D
Turgeman i tak pewnie u nas nie zostanie, wiec przynajmniej bedzie po klopocie (dla tych, dla ktorych jego zachowanie jest klopotem i dla tych, dla ktorych klopotem jest tlumaczenie, ze jego zachowanie nie jest klopotem:D). |
Cytat:
Jeżeli traktujemy krzyż jako wystający element herbu znaczący tyle samo co jego pozostałe elementy, to tym bardziej nie ma się o co pieklić. Turgeman zasłonił ten wystający element naciskając swoim palcem na fotel, czym spowodował napięcie jego obicia tak, aby ładniej prezentowała się tarcza z białą gwiazdą w centrum. Albo zasłonił go przypadkiem. Albo mu ten krzyż nie leży estetycznie do reszty herbu tak, jak wcześniej nie leżał kibicom napis "Sportowa Spółka Akcyjna", którego już nie ma (któż wstydził się tego pięknego herbu, że ośmielił się go zmienić?!). Albo, nie wiem, może stuknijcie się w głowę i trochę wyluzujcie. |
Cytat:
|
Kuźwa do czasu tej "afery" nawet nigdy nie zwrócięm uwagi, że mamy krzyż w herbie:D Jak dla mnie niepotrzebny element... do wywalenia.
|
Ja rozumiem że się utrzymaliśmy i chwila rozluźnienia nastąpiła, ale czy naprawdę trzeba teraz wynajdywać problemy z dupy? :D
|
Cytat:
W logo SA mamy zamkniętą koronę (z krzyżem) będącą odwzorowaniem herbu Krakowa jako miasta królewskiego. Korona zamknięta z krzyżem oznacza pełną niezależność od innych władz świeckich/cywilnych Dodatkowo ta zamknięta korona nadaje proporcję temu logo. Oczywiście problem by zniknął gdyby powrócono do logo TS |
Cytat:
|
Cytat:
|
Plus, jeśli dobrze pamiętam, kombinują coś z kolorem tarczy (albo przynajmniej zgłaszają uwagi odnośnie do).
|
co z Alonem ?
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15081519
Paweł Brożek oficjalnie potwierdził zakończenie kariery. Paweł już na zawsze zostanie zapamiętany jako absolutnie jedna z największych legend w historii naszego klubu. |
Mile widziana powtórka pożegnania jak w meczu z Lechem.
https://www.facebook.com/Ekstraklasa...84226205128495 Czyli ze złotej ery zostają (?) już tylko Boguś i Kuba. W tamtych czasach myślałem, że ta supremacja będzie trwać wiecznie. Cóż! |
wiekszosc sie spuszcza nad tym Alonem a to widac koles szklany - zwlaszcza na nasza siermiezna silowa pilke ...poza tym gdzies na wp czy interii czytalem ze Miodek widzi go w legii - wiec jesli tak to tyle go widzielismy , nie twierdze ze on jest zly - ale czy nas stac placic duzo komus kto u nas w pol roku - zlapal 2 kontuzje ????
|
Cytat:
|
jeśli Austria zejdzie z ceny to jestem jak najbardziej za wykupieniem Alona, to jest pierwszy napastnik od dawna który umie cofnąć się głębiej po piłkę, zagrać tyłem do bramki i ma timming. Od niego Olek może się dużo nauczyć.. Natomiast jeśli nie to w cenie 400 tys euro wolałbym ściągnąć kogoś młodszego na którym moglibyśmy zarobić.. A co do plotek o Legiuni to nie wydaje mi się, oni mają szpital z przodu i raczej nie mogą sobie pozwolić na kupienie kolejnego znaku zapytania w kwestiach zdrowotnych
|
Cytat:
|
no dobra, ale jest jakiś oficjalny komunkat , co tam sie Alonowi podziało ?
bo jak zerwana całkiem dwójka , to za darmo można podziękować , a jak podciągnięta , to dobra okazja żeby zbić z ceny |
Pytanie, czy nasi też nie liczyli jednak na trochę wyższą pozycję na koniec sezonu i przypływ gotówki.
Milion złotych niestety nie wyłożymy + pensji najlepszej w zespole. Gośc ma prawie 3 dychy i szklany, więc zarobic na nim raczej nie zarobimy. Święty graal to to nie jest. Pytanie jest podstawowe o co my chcemy grać w przyszłym sezonie i jaka jest strategia. Bo ewentualne kontraktowanie na grubo Turgemana, przy słabości reszty składu nie ma sensu. |
Przypuszczam, że następny sezon jest na przebujanie się w środkowej części tabeli.
|
|
Błaszczykowski: Zawsze staram się zachowywać normalnie
https://www.rp.pl/Pilka-nozna/307199...956.1593627736 |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl