![]() |
Cytat:
Będąc "w gościach" szanuję wiarę i tradycje tubylców, chciałbym by działało to też w drugą stronę ;) |
Cytat:
|
Ja to nie wiem, czy chodziło o zasłanianie krzyża czy o napięcie skóry, żeby ładniej wyszło zdjęcie. Jeśli zasłaniał, to mógł sobie darować, ale nie darował, a intencje miał fajne, na ten moment czuje się członkiem klubu i cieszy z utrzymania w lidze. Innymi słowy, nawet jeśli zasłaniał, to dlatego, że jara się drużyną, a nie polskim krzyżem. Wszystko gra, a prawdziwi katolicy i patrioci niech zaczną naprawianie świata od swojego postępowania, a nie odbierania wolności innym.
Nota bene dziś mamy rocznicę pogromu kieleckiego. |
Odbierania wolności innym? I jeszcze pogrom kielecki... poważnie?
|
A tak mi się skojarzyło przy okazji rozbudzania podziałów między ludźmi i klimatu ura bura patriotyzmu. Spokojnie, niczego nie porównywałem i czuję różnicę : )
|
Cytat:
|
Cytat:
Zaatakowano piłkarza Wisły, chociaż facet najwyraźniej miał dobre intencje, więc wziąłem go w obronę i zaznaczyłem, że nie ma się co nakręcać na podziały etniczne i wyznaniowe. Jakie to ma znaczenie, kto skąd pochodzi i w co wierzy, ważne, że jest dobrym człowiekiem (a w kontekście Wisły - także dobrym piłkarzem). Przy okazji wspomniałem o historycznej rocznicy skrajnych konsekwencji takiego nakręcania się - zwłaszcza w takim dniu, można wrzucić na luz. A Ty mi wyskakujesz z jakimiś hasłami o Wyborczej dla ćwierćinteligentów (nota bene w wyborczej piszą i o UB, i o KBW, zobacz np. tu: https://wyborcza.pl/alehistoria/7,16...u-chlopca.html). |
wszystko zalezy czy była intencja
|
No cóż sam się podłożył - mógł po prostu wrzucić Białą Gwiazdę. Chcący czy nie powinien napisać 2 zdania o szanowaniu wiary i przekonań kibiców Wisły (jakie one by nie były). Temat zostałby zamknięty w 2 minuty, a mamy teraz ważniejsze problemy.
Tak na marginesie ja się nie dziwię, że kogoś to wkurzyło - jak pisał serek.c2 jak przyjeżdżasz w gości to wypada szanować gospodarza. |
a tak na marginesie , to on praktykuje judaizm ?
bo cieszynki wczoraj, to miał raczej takie satanistyczne |
Cytat:
Stąd zresztą to zasłonięcie nie miało zapewne charakteru obrażającego w kierunku chrześcijaństwa, a było raczej chęcią uniknięcia bałwochwalstwa z punktu widzenia swojej religii. Inaczej rzecz ujmując - dla ortodoksyjnego Żyda niedozwolonym bałwochwalstwem (awoda zara) byłoby zamieszczenie na swoim profilu znaku krzyża, będącego symbolem innej religii. Ściśle przestrzegając tegoż przykazania, chciał tak zamieścić symbol Wisły, aby jednocześnie nie złamać zakazu. Chłopak po prostu nie chciał "zgrzeszyć"... |
Cytat:
|
Ludzie dajcie spokój, chłop chciał się podlizać, ale jak to mawia Rafał Boguski "wyszło jak wyszło" i ostatecznie walnął gafę, nie ma co filozofować i go na siłę usprawiedliwiać, ani też robić rabanu. kibice Wisły to są jednak nienormalni, zamiast się chwilkę pocieszyć, że się udało utrzymać, to trzeba wyjeżdżać tu z jednej strony z obrazą uczuć religijnych, a z drugiej z pogromem kieleckim.... ja jebie.
|
Cytat:
Ciekawe jakby tak jakiś Polak grający w Izraelu albo kraju Arabskim zakrył menorę gwiade Dawida albo półksiężyc w herbie czy też byś taki wywód napisał? I jak zareagowaliby miejscowi kibice? |
Ludzie, dajcie spokój. Głupio wyszło, ale nie stawiajmy tej sytuacji jako "być albo nie być" w Wiśle.
Założę się, że większość z tych najbardziej "obrażonych religijnie" ostatnio w kościele było 3 lata temu na ślubie kolegi, a Komunię przyjmowali na własnym bierzmowaniu. Nie mieszajmy geopolityki i kwestii wiary do piłki (tak wiem, to Alon zaczął). Pomógł nam się utrzymać w bardzo dużym stopniu i za to Go rozliczamy, bo po to był sprowadzony, a nie w celu krzewienia takiej czy innej religii... Pozdr OSC.N. |
Cytat:
https://i.imgur.com/c746bvw.png istny belzebub |
Ja tam widzę wiślackie "W" w wersji alternatywnej ;)
Pozdr OSC.N. |
Cytat:
|
@Arkadiusz.Czerepach
Co? Jaki Belzebub? |
Cytat:
|
Umówmy się, że ten gest Alona wypadł nieciekawie.
Nie manifestuje się swojej wiary jednocześnie obrażając wiarę gospodarza i pracodawcy. To tak jakby muzułmanie nie chcieli grac w reprze Szwajcarii, Szwecji, Danii, Finlandii, Anglii, Grecji, Islandii, Serbii. Wszędzie tam jest gdzieś umieszczony krzyż. Alon przegiął i tyle. Ale też nie ma co się nad nim znęcać. Można się z niego pośmiać i tyle. |
Tzn, przepraszam, bo nie rozumiem, w ktorym miejscu obrazil chrzescijanstwo?
|
Ludzie są .......nieci...
|
"Wyklęci" są przewrażliwieni na punkcie pewnych spraw, ale nie przeszkadzało im okradanie własnego klubu. Tak samo jest z tym dbaniem o rodzinę. Rodzina to niby rzecz święta, ale nic sobie nie robią z wieloletniej i hierarchicznej pedofilii w kościele + ostatnie ułaskawienie gwałciciela własnej córki przez Długopisa.
|
Cytat:
Tego się nie da zrobić. Zachował się głupio wobec ludzi, dla których takie symbole wiary jak na przykład krzyż są nierozerwalnie związane z historią ich kraju i jego kulturą. Dodatkowo znajdują się w tym, co jest znakiem rozpoznawczym klubu, który go zatrudnia. To tylko głupota. Nie ma sensu więcej się nad nim pastwić. |
Cytat:
proszę o bana jeśli trzeba, ale swojego zdania nie zmienię |
Ale co on zrobil z tym krzyzem bo nadal nie rozumiem.
|
Cytat:
|
zasłonił krzyż wieńczący szczyt herbu SA żeby zrobić mu zdjecie na instastory
fajnie by było może jakby sie odniósł czy on w ten sposób "usunął" krzyż , czy po prostu herb chcał wyeksponować (naciągnąć ten zagłówek chyba) |
Koalik chciał chyba powiedzieć, żeby nie mieszać bigoterii i nienawiści w sprawę Turgemana, tylko zrobił to w swoim stylu.
Cytat:
Ale może odpuśćmy sobie te plemienne podziały polityczne, bo są one równie głupie, jak okładanie się pałkami przez kibiców piłkarskich w imię miłości do klubu : ) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl