Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

ciacho 14.07.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 761351)
Nad początkowym zdaniem zastanawiałem się czy go nie zmienić, na być może zostanie piłkarzem Wisły ale co zostało napisane to zostało ale dalsza tresc newsa rozwiea wszelkie wątpliwości o co chodzi. Chyba, dokonam jednak modyfikacji bo widzę ,że zgodę na transfer interpretuje się jako dokonanie transferu lub bliską finalizację.

Czegoś tu nie rozumiem w sprawie Braza. Wszyscy mówili jaki to wspaniały, rozpoczynając od trenera, rzecznika, dyrektora sportowego, po kibiców, a w dodatku to pozycja na której nie mamy gracza. I wszyscy po cichu modlili się żeby tylko rada nadzorcza wydała zgodę na transfer. I kiedy wydala (bo tak piszesz) to nagle do transferu nie dochodzi, negocjacje są zerwane i do nich nie wrócą. Możesz to jakoś wytłumaczyć? A może zgoda na transfer o której piszesz to jedna wielka ściema?

Wiślak1994 14.07.2009 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 761542)
Bramkarz z Austrii to zapewnie Jurgen Macho

Zgadza się . Tym bramkarzem jest ,a raczej był Jurgen Macho .Wisła ,jednak nie doszła do porozumienia z piłkarzem( jak nie trudno się domyślić)...w sprawie kontraktu indywidualnego
Czyli Panowie jesteśmy w tzwn.d..pie. Jedyna nadzieja ,że w końcu dojedzie czeski bramkarz - Martin Lejsal ,którego klub nie chcę puścić na testy....

Toczą się nadal rozmowy z Alvarezem. Nie mogę niestety potwierdzić ,że opcją węgierską jest Laszlo Bodnar (jak podejrzewał kolega). Nie mam poprostu takich informacjii. Mam nadzieję ,że nie bedziemy musieli nawet sie nad tym zastanawiać i Urugwajczyk zostanie nowym piłkarzem Białej Gwiazdy.

Co do napastnika to wkrótce zaczną się rozmowy z jakimś piłkarzem, ponieważ Andrzej Niedzielan najprawdopodobniej zagra w Ruchu, choć pojawiły się pewne rozbieżności dotyczące długości wypożyczenia .......
W ataku pojawiła się bardzo ciekawa opcja ,ale został szybko odrzucona , ponieważ zawodnik ten nie pasował do "modelu" piłkarza jakiego szuka Pan Skorża.....

PasiorWKS 14.07.2009 14:55

No to wielka szkoda, a ten Lejsal to mi się wydaje, że od Pawełka lepszy nie jest.
Co to za opcja w ataku, która nie pasowała Skorży?

Blacha92 14.07.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 761713)
Zgadza się . Tym bramkarzem jest ,a raczej był Jurgen Macho .Wisła ,jednak nie doszła do porozumienia z piłkarzem( jak nie trudno się domyślić)...w sprawie kontraktu indywidualnego
Czyli Panowie jesteśmy w tzwn.d..pie. Jedyna nadzieja ,że w końcu dojedzie czeski bramkarz - Martin Lejsal ,którego klub nie chcę puścić na testy....

Toczą się nadal rozmowy z Alvarezem. Nie mogę niestety potwierdzić ,że opcją węgierską jest Laszlo Bodnar (jak podejrzewał kolega). Nie mam poprostu takich informacjii. Mam nadzieję ,że nie bedziemy musieli nawet sie nad tym zastanawiać i Urugwajczyk zostanie nowym piłkarzem Białej Gwiazdy.

Co do napastnika to wkrótce zaczną się rozmowy z jakimś piłkarzem, ponieważ Andrzej Niedzielan najprawdopodobniej zagra w Ruchu, choć pojawiły się pewne rozbieżności dotyczące długości wypożyczenia .......
W ataku pojawiła się bardzo ciekawa opcja ,ale został szybko odrzucona , ponieważ zawodnik ten nie pasował do "modelu" piłkarza jakiego szuka Pan Skorża.....

skąd masz takie info?

nesta 14.07.2009 15:19

A ciekawe czy Bednarz byl na tym meczu we Francji, organizowanym dla pilkarzy z karta zawodnicza na reku. Co roku gra tam wielu zawodnikow z przeszloscia z 1 i 2 ligi francuskiej. O ile dobrze pamietam to Legia tak znalazla Ouatarre. No ale podejrzewam, ze Bednarz ani nikt z klubu tam nie pojechal.. Mecz byl w okolicach 9 lipca chyba.

AYALA 14.07.2009 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 761752)
A ciekawe czy Bednarz byl na tym meczu we Francji, organizowanym dla pilkarzy z karta zawodnicza na reku. Co roku gra tam wielu zawodnikow z przeszloscia z 1 i 2 ligi francuskiej. O ile dobrze pamietam to Legia tak znalazla Ouatarre. No ale podejrzewam, ze Bednarz ani nikt z klubu tam nie pojechal.. Mecz byl w okolicach 9 lipca chyba.

to chyba zbyt daleko żeby jechac...

koyoot 14.07.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti220 (Post 761520)
Z kartą w ręku i na miarę Wisły z napastników estońskich jest jedynie A.Oper i to pewnie o niego chodzi , tylko ,że jest już wiekowy (31l.).

Kandydatura Estonska? Jest bardzo powazna kandydatura moim zdaniem. To jest Tarmo Nemeelo. Swego czasu gral w TVMK Tallin w barwach ktorego strzelil 41 goli w lidze w jednym(sic!) sezonie. Gral przeciwko Polsce ladnych pare lat temu jeszcze za kadencji Pawla Janasa. Urodzony w 1982 roku, wzrost 191 centymetrow 90 kilogramow. Jak na ten wzrost bardzo szybki zawodnik. Czyz nie pasuje idealnie do koncepcji Wysokiego napastnika? Teraz jest pilkarzem Helsingborga ale wypozyczony jest do TVMK Tallin. Kupiony przez Helsingborg za 200 tys euro teraz mowi sie ze Helsingborg oddalby go z pocalowaniem reki za 400 tysiecy. W mojej opinii jest to jeden z najlepszych napastnikow jakich mozna wyciagnac za prawdziwy bezcen. Juz kiedys tez byl przymierzany do Wisly gdy trenerem byl J. Engel.

Blacha92 14.07.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 761779)
Kandydatura Estonska? Jest bardzo powazna kandydatura moim zdaniem. To jest Tarmo Nemeelo. Swego czasu gral w TVMK Tallin w barwach ktorego strzelil 41 goli w lidze w jednym(sic!) sezonie. Gral przeciwko Polsce ladnych pare lat temu jeszcze za kadencji Pawla Janasa. Urodzony w 1982 roku, wzrost 191 centymetrow 90 kilogramow. Jak na ten wzrost bardzo szybki zawodnik. Czyz nie pasuje idealnie do koncepcji Wysokiego napastnika? Teraz jest pilkarzem Helsingborga ale wypozyczony jest do TVMK Tallin. Kupiony przez Helsingborg za 200 tys euro teraz mowi sie ze Helsingborg oddalby go z pocalowaniem reki za 400 tysiecy. W mojej opinii jest to jeden z najlepszych napastnikow jakich mozna wyciagnac za prawdziwy bezcen. Juz kiedys tez byl przymierzany do Wisly gdy trenerem byl J. Engel.

czy z tym zawodnikiem Wisła prowadzi jakieś rozmowy czy to Twoje życzenie tylko?

koyoot 14.07.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 761791)
czy z tym zawodnikiem Wisła prowadzi jakieś rozmowy czy to Twoje życzenie tylko?

To jest odpowiedz na post Wislaka1994. Mowil o kandydaturze estonskiej.

tofik 14.07.2009 16:44

Może nie mam racji, ale wydaje mi się, że klub czeka na rezultat dwumeczu z Levadią i ewentualnie losowanie 3 rundy.
W poprzednim sezonie najpierw nikt nie zakładał, że już w 2 rundzie dostaniemy możliwie najsilniejszego przeciwnika, więc wzmocnień nie było. A po wyeliminowaniu Żydów trafiliśmy na Barcę i tam nawet 10 milionów na transfery by nie pomogło.
Wg mnie dużo zależeć będzie od sytuacji w jakiej znajdzie się klub. Jeśli np trafimy na Salzburg albo kogośtam w miarę mocnego, to pewnie rada odblokuje środki na 1 czy 2 transfery. Ale jak na leszcza, to pewnie zostaniemy z Łobo na prawej obronie i Pawełkiem :)

ciacho 14.07.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 761804)
Może nie mam racji, ale wydaje mi się, że klub czeka na rezultat dwumeczu z Levadią i ewentualnie losowanie 3 rundy.
W poprzednim sezonie najpierw nikt nie zakładał, że już w 2 rundzie dostaniemy możliwie najsilniejszego przeciwnika, więc wzmocnień nie było. A po wyeliminowaniu Żydów trafiliśmy na Barcę i tam nawet 10 milionów na transfery by nie pomogło.
Wg mnie dużo zależeć będzie od sytuacji w jakiej znajdzie się klub. Jeśli np trafimy na Salzburg albo kogośtam w miarę mocnego, to pewnie rada odblokuje środki na 1 czy 2 transfery. Ale jak na leszcza, to pewnie zostaniemy z Łobo na prawej obronie i Pawełkiem :)

Ale nawet jak klub czeka na losowanie kolejnej rundy to ja czegoś nie rozumiem. Tzn. jeśli trafimy na silny zespół to usłyszymy: "nie ma sensu wzmacniać prawej obrony, bo i tak nie przejdziemy dalej"? A jak trafimy na słaby to sugerujesz, że się wtedy wzmocnimy? Jakoś mi się nie chce wierzyć. A poza tym w pzypadku silniejszego przeciwnika to co? Łobo będzie przez pół roku gral na prawej obronie?

ZNAMEK 14.07.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 761851)
Ale nawet jak klub czeka na losowanie kolejnej rundy to ja czegoś nie rozumiem. Tzn. jeśli trafimy na silny zespół to usłyszymy: "nie ma sensu wzmacniać prawej obrony, bo i tak nie przejdziemy dalej"? A jak trafimy na słaby to sugerujesz, że się wtedy wzmocnimy? Jakoś mi się nie chce wierzyć. A poza tym w pzypadku silniejszego przeciwnika to co? Łobo będzie przez pół roku gral na prawej obronie?

Do potencjalnych silnych zespołów w III rundzie możemy zaliczyć Salzburg i Apoel więc wątpie żeby klub czekał na losowanie kolejnej rundy

tofik 14.07.2009 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 761851)

Sugeruję odwrotnie :) Jeśli będzie to przeciwnik typu Salzburga to wyłożymy kaskę. A jak ogórek, to zostaniemy z tym czym mamy. bo i tak mamy pewną grupę LE czyli 6 meczy i spore wpływy.

ciacho 14.07.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 761894)
Sugeruję odwrotnie :) Jeśli będzie to przeciwnik typu Salzburga to wyłożymy kaskę. A jak ogórek, to zostaniemy z tym czym mamy. bo i tak mamy pewną grupę LE czyli 6 meczy i spore wpływy.

To jest moim zdaniem jeszcze bardziej nieprawdopodobne:lol:

tofik 14.07.2009 19:45

Bo ? :) A co jest w Wiśle prawdopodobne ? Oprócz tego, że zostanie mistrzem Polski ?

Uran235 14.07.2009 22:25

Co do tego Waszego Neemelo to dane macie nieaktualne. W Helsingborgu to on był bodajże rok, czy dwa lata temu. Obecnie jest zawodnikiem belgijskiego Zulte Waregem, po drodze zaliczył jakiś klub w Finlandii.

Ale jak już tak sobie pobożnie życzymy, to ja na prawą obronę chciałbym tego kolesia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moritz_Volz
Prawy obrońca, aktualnie bez klubu, poprzedni sezon na wypożyczeniu w Ipswich Town w Championship. Facet ma przeszło sto występów w Premiership, stary też jeszcze nie jest, na dodatek może grać na każdej pozycji w defensywie. Na pewno kontrakt musiałby mieć wysoki, ale jak mamy iść do przodu to takich kolesi potrzebujemy.

@Nehiar- żeby nie było- jedyny menadżer w jakiego w życiu grałem to był LPM 2000 :D

Nehiar 14.07.2009 22:48

W FMie ściągnąłem go do siebie kiedy wojowałem Premiership, tam miał niezłe staty. Tak tylko mi się tylko przypomniało nic nie sugeruje :P

gdsmk 14.07.2009 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 761894)

Ja myślę, że może być inaczej - czekamy na piątkowe losowanie, jeśli trafimy na jakiś słaby zespół, możemy pozwolić sobie na transfery w kontekście walki o grupę LM albo awans w LE.

Jeśli jednak wypadnie nam Salzburg albo APOEL, wstrzymamy się z transferami, bo odpadając tracimy grubą kasę (a i ryzykujemy z budżetem, bo przecież nowi piłkarze by nas też kosztowali), a i tak po co kupować jeszcze kogoś tylko na ligę (w przypadku odpadnięcia)?

kaco1985 15.07.2009 09:56

http://www.futbol.pl/artykul/58081.html

Austerlitz 15.07.2009 09:58

Szukamy bramkarza ? Nasza "władza" najlepiej nie wydałaby na niego ani złotówki. Dobry goalkeeper bez klubu ? Nie ma sprawy. Jest Luis Martinez - 15-krotny reprezentant Kolumbii. Pomocnik ? Segundo Castillo - 27 lat, 40 występów w kadrze Ekwadoru. Obrońca na prawą stronę ? Nie ma sprawy; Mirnes Sisic 11-krotny reprezentant Słowenii a jest jeszcze 30-krotny reprezentant Węgier Laszlo Bodnar. Szukamy napastnika ? Jest wolny Ilco Naumoski 25-krotny reprezentant Macedonii (6 bramek w kadrze).
Co łączy wszystkich tych graczy ? Porwali się na kluby, które ich przerosły, kluby z wyższej półki. Co wcale nie znaczy, że nie poradziliby sobie w Wiśle. Poza tym, każdy z tych graczy grywa w kadrze swego kraju i ma swoją kartę w ręku. Ważne też, że żaden z tych graczy nie przekroczył jeszcze 30-tki, co czyni z nich graczy nadal perspektywicznych a nie emerytów. Może Pan Dyrektor JB słabo szuka lub nie szuka wogóle ??

tofik 15.07.2009 10:13

Po prostu nie posiłkuje się internetem szukajac nam nowych zawodników.

kozaczy1906 15.07.2009 10:44

Szkoda ze nie sciagnal bozoka za te 100 euro przynajmnie mieli bysmy 4 dobrych skrzydlowych Łobo Maly Kirm Bozok szczegolnie kirmowi by sie sprzydal konkurent zeby nie czul sie zbyt pewien szkoda tez ze bednartz nie przygladnał sie sie blizej malkowskiemu ktory nie jest drogi a umiejetnosci duze w pojedynke utrzymal odre jego asysty i gole pokazuja ze nie jest jakims tam przecietniakiem i jakis tam potencjal ma nic dziwnego ze gks belchatow podpisal z nim kontrakt

emjot 15.07.2009 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Austerlitz (Post 762146)
Szukamy bramkarza ? Nasza "władza" najlepiej nie wydałaby na niego ani złotówki. Dobry goalkeeper bez klubu ? Nie ma sprawy. Jest Luis Martinez - 15-krotny reprezentant Kolumbii. Pomocnik ? Segundo Castillo - 27 lat, 40 występów w kadrze Ekwadoru. Obrońca na prawą stronę ? Nie ma sprawy; Mirnes Sisic 11-krotny reprezentant Słowenii a jest jeszcze 30-krotny reprezentant Węgier Laszlo Bodnar. Szukamy napastnika ? Jest wolny Ilco Naumoski 25-krotny reprezentant Macedonii (6 bramek w kadrze).
Co łączy wszystkich tych graczy ? Porwali się na kluby, które ich przerosły, kluby z wyższej półki. Co wcale nie znaczy, że nie poradziliby sobie w Wiśle. Poza tym, każdy z tych graczy grywa w kadrze swego kraju i ma swoją kartę w ręku. Ważne też, że żaden z tych graczy nie przekroczył jeszcze 30-tki, co czyni z nich graczy nadal perspektywicznych a nie emerytów. Może Pan Dyrektor JB słabo szuka lub nie szuka wogóle ??

a kaskę na ich kontrakty zafundujesz ty
i wszyscy będą zadowoleni :lol:

GiZmO_14 15.07.2009 23:37

a co myślicie o tym który nam strzelił bramkę Nikita Andreew?? W miarę wysoki młody tylko nie mógłby grać w pucharach....

AgresywnyChomik 15.07.2009 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GiZmO_14 (Post 762637)
a co myślicie o tym który nam strzelił bramkę Nikita Andreew?? W miarę wysoki młody tylko nie mógłby grać w pucharach....

zdaje sie ze w fazie grupowej LM juz moglby dla nas grac....

wislak68 15.07.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GiZmO_14 (Post 762637)

Też o tym pomyślałem. Klient może nie jest jakimś gigantem ale ma dosyć dobry krótki drybling (Jop może coś na ten temat powiedzieć) i mocny precyzyjny strzał (a to temat dla Pawełka). Coś takiego jak kiedyś Wojtek Kowalczyk. Żaden z piłkarzy Wisły (włącznie z Pa Brożkiem) nie potrafi strzelać w ten sposób.

GiZmO_14 16.07.2009 00:15

I dodatkowo chyba gra obiema nogami co jest + a pozatym odrzucili go w ległej :) to znaczy że jest dobry :D

GiZmO_14 16.07.2009 00:19

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ev/profil.html to do Andreewa a pozatym jeszcze jest Puri który był kilka razy na testach w BVB
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ri/profil.html

ciacho 16.07.2009 09:55

Nie sądzę żeby Nikita Andreew po tym co zobaczył z naszej strony chciał do nas przejść..

grogoriogreg 16.07.2009 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 762807)
Nie sądzę żeby Nikita Andreew po tym co zobaczył z naszej strony chciał do nas przejść..

Cleber musial byc zachwycony nasza postawa w meczu z Guimaraes

tofik 16.07.2009 10:43

Dostałby kasę 10x taką jak w Levadii, to na piechote by przyszed ten Andreevł. To samo Kirm. Ja bym nie płakał, że musi sam ciągnąć drużynę. Zarabia 2x tyle co w Domzale, jakoś się przemęczy. Pewnie niedługo go wytransferujemy do Bundesligi bo gość ma papiery na granie w europejskiej lidze.
Chyba, że zobaczy jak wszyscy lamią i zrówna poziomem :)

AYALA 18.07.2009 12:15

niedawno w tym temacie ktoś pisał żeby sie zainteresowac Janckerem.Coś chyba było na rzeczy bo Carsten bedzie prawdopodobnie grał na Słowacji w Dunajskiej Stredzie.http://www.futbol.pl/artykul/58425.html

Domas 19.07.2009 08:40

a nadal nie rozumiem czemu tak się boimy i nie zakręcimy się koło tego Carlosa Costly'ego Moliny

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ly/profil.html

Przecież gość jest zajebiaszczy, sieje taki zamęt w polu karnym, wszędzie go pełno - sam jest zarodkiem wileu akcji, idealnie by do Wisły pasował, jest skuteczny i wysoki (1,90m) i stac nas na niego, 800 000 euro.

A jeśli chodzi o bramkarza, to nadal stawiam na reprezentanta Austrii, który jest wolnym zawodnikiem z ogromnym doświadczeniem i chętnie przeprowadzi się do Krakowa.

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ho/profil.html

Eleusis 19.07.2009 09:22

Niesamowicie skuteczny, szczególnie gdy w 11 meczach w Birmingham nie strzelił ani jednej bramki. W polskiej lidze strzelił 7 bramek, prawdziwy lis pola karnego!... Nie no, znakomite wzmocnienie, na dodatek Gks zapewne zażyczył by sobie za niego dość sporo.
A co do Macho, pytałeś się go czy chętnie się przeprowadzi do Krakowa, skoro tak twierdzisz?

Domas 19.07.2009 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 764308)
Niesamowicie skuteczny, szczególnie gdy w 11 meczach w Birmingham nie strzelił ani jednej bramki. W polskiej lidze strzelił 7 bramek, prawdziwy lis pola karnego!... Nie no, znakomite wzmocnienie, na dodatek Gks zapewne zażyczył by sobie za niego dość sporo.

Costlego mecze oglądałem i zrobił na mnie niesamowite wrażenie, może po prostu partnerzy zawodzili, może grzał ławę, może trener miał inne wizję jego pozycji na boisku - ale dla mnie 2 lata temu w Bełchatowie to był super zagrożeniem - 11 goli chyba w 2007 roku.

Cytat:

A co do Macho, pytałeś się go czy chętnie się przeprowadzi do Krakowa, skoro tak twierdzisz?
(nieoficjalne info, nikogo nie mam zamiaru przekonywać)

HEDu 19.07.2009 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 764308)

bo to jest zawodnik typu Rasiaka, to nie jest lis pola karnego, dlatego tylu bramek nie strzela. W birgmingham zagrał tylko 3 razy w podstawowym skłądznie, nigdy 90 minut, max c osie mu zdarzylo to 2x 70 minut, raz 45 i wiekszosc 10-20 minut koncowki wiec rozgrzeszyc go mozna z nie strzelania tam.

Selene 19.07.2009 09:42

Andreev ciekawy gracz, bo łupie z każdej piłki

Eleusis 19.07.2009 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 764314)
bo to jest zawodnik typu Rasiaka, to nie jest lis pola karnego, dlatego tylu bramek nie strzela. W birgmingham zagrał tylko 3 razy w podstawowym skłądznie, nigdy 90 minut, max c osie mu zdarzylo to 2x 70 minut, raz 45 i wiekszosc 10-20 minut koncowki wiec rozgrzeszyc go mozna z nie strzelania tam.

Gdyby był taki świetny, to grałby więcej i regularnie. To jest zawodnik typu Rasiaka, nie lis pola karnego?:shock: To mnie rozwaliłeś:D Tylko że Rasiak gdy grał w polskiej lidze to strzelał i grał regularnie, a po przeprowadzce do Anglii strzelał jeszcze więcej, tymczasem Costly nie strzelał ani tu, ani tu zbyt wiele...Szczerze to o wiele bardziej wolałbym Rasiaka(nierealne, przy jego zarobkach), aniżeli Costly'ego który zapewne mało też by nie zarabiał i kosztował dużo, a poza tym w Gksie od dawna sprawiał kłopoty wychowawcze..

Angmir 19.07.2009 09:58

Do Costliego trzeba więcej cierpliwości, i jak z Brożkiem kiedyś - obdażenia go zaufaniem, jeśli Ulatowski do niego trafi (a Costly oczywiście nie zostanie sprzedany) to będzie czołowym napastnikiem ligi.

Wisła V 19.07.2009 11:35

nam nie są potrzebne kolejne eksperymenty..nam jest potrzebny napastnik ktory zacznie strzelac bramki zaraz po przyjsciu do klubu..wiec Costly raczej do nich nie należy skoro chłopak nie odnalazł się w GKSie i birgmingham..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl