![]() |
Ludziom się wydaje, że awans rozwiąże wszystko. A to będzie początek problemów tylko innych.
Ten skład zaliczy spadek, bo ich fizycznie wszyscy zjedzą, tempo ESY jest kilkukrotnie wyższe. Zatem tu na start będą potrzebne inwestycje w drużynę, do tego większe koszty obecnych zawodników, część kasy jest zapewne już rozpisana na długi. Dlatego pisałem, że dziwi mnie, że w momencie poproszenia o pieniądze (nie mówię, że Socios miało powiedzieć nie), przynajmniej nie spytano o przedstawienie ramowego planu na klub. Wydaje się to uczciwym postawieniem sprawy, ok pomożemy, ale co dalej? Co ze sponsorem strategicznym, co z zapowiadanymi rozwiązaniami AI, które miały być wypuszczone na rynek, czy klub prowadzi jakieś rozmowy z inwestorami, o których mówił Królewski, a jeśli tak to na jakim poziomie zaawansowania - generalnie jak to widzi wszystko w najbliższych miesiącach czy drugiej połowie 2024. |
Cytat:
Ale... jesli pozycza nie swoje pieniadze to nie sa one w zaden sposob wtedy zabezpieczone... wiec neiwykluczone, ze w zaden sposob nie moze wniesc pieniedzy do klubu poza pozyczka :-) |
Cytat:
Ale obaj po katalońsku mówią. A to jest pomocne. |
Jedyna normalna opcja po awansie to rozpisać ile kasy wpadnie z praw tv, założyć ile damy rade kasy od sponsorów wyciągnać i z dnia meczowego.
Później rozpisać ile musi iść na długi przez rok oraz na jakie pensje dla x zawodników możemy sobie pozwolić. A później nawet o złotówkę poza te ramki, które mamy w zasięgu nie wychodzić. I wyszedłby ten sezon na zero, może dało by radę się utrzymać. Królewskie oczywiście tego nie zrobi. Prze.......i x kasy na ciamajdy, szrot, kaleki i kolezków agentów. Zapewne wkradnie się chaos jak co pół sezonu - bo np mamy za szeroką kadrę, a po pięciu kolejkach rundy się okazuje, ze nie ma kto grać więc w panice ściąga się kolejny szrot - przepali x milionów, spadniemy, a długi wrócą ze zdwojoną siłą po 1-2 latach. Królewski nie ma żadnego pomysłu na ten klub. Miało być posiłkowanie się Hiszpanami, po ostatnim letnim zaciągu szrotu hiszpańskiego, zaczęliśmy zimą ściągać szrot niehiszpański, ciągle ściągamy młode polskie niesamowite talenty, z których później żaden nawet na ławkę się nie nadaje. Od 5 lat odchudzamy kadrę i pozbywamy się kalek - efekt zerowy :D Z tym człowikiem jedyne na co można liczyć to bylejakosć i brak profesjonalizmu. Zresztą przyszły sezon niezależnie czy w I lidze czy ekstraklasie to kolejna rewolucja. Kontakty kończą się wielu piłkarzom. Większosć tej kadry nie nadaje się nawet na I ligę, tym bardziej na ekstraklasę. Chcąc nie chcąc albo nas czeka kolejne przetasowanie połowy kadry pod budowe na ekstraklasę, albo co najlepsze w I lidze stagnacja (przedłużanie tych którym kontrakty się kończą) a co najgorsze wywalanie nawet tego szrotu w ramach oszczędności i rewolucja, czyli ściąganie jeszcze większego szrotu. 3,5 roku rządów trio i 1,5 roku rządów Królewskiego. Bo się zachciało Wuja zrobić menadżerem, trzymać go za długo, a później to samo zrobić z Sobolem :D |
Cytat:
Dieta i trening, i wróciłem do wagi z przed 10 lat. A mam znajomych rówieśników, co mają starsze dzieci niż Omrani :> |
Cytat:
To że przyszedł taki Bregu czy Omrani, w naszej aktualnej sytuacji to okazja. Która może nam pomóc w awansie. Skoro Omraniemu doliczasz odżywki i pracę fizjo to dwa razy tyle dolicz Sapale. Bo chop leczy się już 1,5 roku za miesięcznie tyle co cały kontrakt Omraniego do czerwca. A i odżywek dużo więcej potrzebuje z wiadomych względów. Możesz dać konkretny przykład tej rozpasanej polityki zaskrońca? Jeżeli to jest Omrani to wybacz, w porównaniu do polityki poprzedników to jest poważne zaciskanie pasa. |
Ja jebie:D
|
Włosy stają dęba,cała reszta opada....
Drozd,wałkowany przez ciebie od miesiąca temat Sapały to jest właśnie ta rozpasana polityka Królewskiego.Masz przykład pierwszy z brzegu... |
Królewskiego? A jak się nazywał prezes który go podpisywał? Jak się nazywał dyrektor sportowy który dał mu taki kontrakt? I takich Sapałów jest więcej, dlatego teraz kasy brakuje, bo trzeba im płacić, a grać nie potrafią. Królewski za to odpowiada? W jakimś stopniu tak bo zachowywał się jak marionetka. Teraz zatrudnienie Kiko i Rude pozwala mieć nadzieję, że zerwał sznurki.
|
Ja jebie zeczywiscie okazja. ....a padalec nie ma jak zapłacić za obiady dzieciaków, gdzie to jest groszowa sprawa, a tutaj lekka ręka wypier.dala 100 koła i jest miód malina.
A crema de la creme to jest twierdzenie niektórych userow że padalec zrobił interes życia. Ja jebie jakiś nowy diler na mieście? |
To już nie zaskroniec? :rotfl:
Ta groszowa sprawa to 80 000, to nic w porównaniu do 100 koła. :). Dalibyście sobie już spokój. |
Drozd, typowy hejter. Non stop pieprzy o Sapale... Ciekawe, ciekawe. Anty PMS, antypolak :D Jakoś o Junce, który w tym samym czasie przyszedł, pograł 2 miesiące i przepadł, nic nie pisze. Ciekawe, który ma wyższy kontrakt :D
|
:rotfl:
Jasne... ty się na tym znasz. Markus dobitnie pokazał do czego jesteś zdolny. Rynsztok. Też jestem ciekawy który więcej zarabia. Coś mi się nie wydaje żeby przyszli w tym samym czasie. |
Cytat:
Idźże chłopie na jakieś pasiaste forum, skoro już wiesz, że właściciel sobie nie poradzi nawet po awansie! |
Nie radzi sobie teraz, skad wniosek, ze poradzi sobie po awansie?
|
Cytat:
Igor Sapała dołączył do Wisły 13.12.2022. Kontrakt dał mu dyrektor sportowy Kiko Ramirez (w Wiśle od 5.12.2022) a podpisał go prezes Jarosław Królewski (prezes Wisły od 23.11.2022). Czego nie rozumiesz? Partia łykających jest generalnie zabawna ale Ty kolego już dawno przebiłeś dno autokompromitacji. |
Przecież drozd jest opętany. Jemu się nie wydaje żeby Sapała i Junca przychodzili w tym samym czasie - po co to sprawdzać? Przecież wtedy by się okazało jak jest ale jemu się nie wydaje więc prawdopodobnie przyszli kiedy indziej. Tak samo kto inny podpisywal Sapalę i tak samo Omrani to nie problem, ba, to dobry interes. Bo jemu się wydaje, że tak jest.
Sekta Węża trzyma się bardzo mocno. |
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie to tam padały o wiele mniejsze kwoty za wyżywienie niż 80 koła. Po trzecie jak już zostało tobie napisane sapała to autorski pomysł padalca i konkludując jeśli jest to kaleka o kulach do odbudowy to wedle padalca do Wisły nadaje się idealnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście po przejęciu władzy Zaskroniec cały czas miał szansę uwalić temat ale Sobolewski rekomendował ten transfer i pewnie JK mu uwierzył. O Kiko to nie ma co się wypowiadać, bo on owszem został ogłoszony 5.12.2022 ale w Krakowie pojawił się dopiero 15.12.2022. Pewnie mógł prześwietlić temat ale miał na to wyjebane. Nawet jeśli to zrobił to i tak Kiko się zna na rynku polskim jak Sobolewski na trenerce, więc efekt końcowy w ogóle mnie nie dziwi. |
Skoro Kiko jest taki fachowiec to powinien mieć pogląd już na sprawę Sapały. Tak samo powinien blokować Omranich, młodych Polaków czy innych połamanych Ghańczyków. Nie tylko w kwestii poziomu sportowego ale finansów klubu.
Wisła to jest dojna krowa i każdy ma tutaj wyjebane. Plusem Kiko było jedynie to, że kilka nazwisk na początku rzucił dobrych. Oprócz tego idealnie się wpisał w realia wiślackie tj: - za szeroka kadra, a i tak nie ma kto grać - ściąganie kalek - ściąganie szrotu - przepłacona kadra Dzięki m.in. działanom Kiko, mamy to co mamy i nijak Kiko nie panuje tu nad niczym. |
"Anton Chiczkan - trenuje z drużyną, ale ze względu na kwestie prywatne związane z formalnościami uprawniającymi do stałego przebywania w Polsce nie może znaleźć się w składzie."
Czy ja dobrze rozumiem, że Wisła nie sprawdziła wszystkich formalności przed podpisaniem kontraktu?! I teraz płacimy pensje zawodnika, który nie ma papierów na to by móc grać?! |
Przestań narzekać :D Takie sytuację się zdarzają, szczeglnie wtedy gdy na szybko bierzesz bramkarza aby mógł zastąpić kontuzjowanego Brodę, który jak się okazuje zaraz się wyleczy, a do tego czasu i tak Białorusin będzie niedostępny :D
Lizodupy, znowu jest co lizać. Ostatnio tak chyba co 3-4 dni jest taka krzywa akcja, która wychodzi w klubie, że ło ja pierniczę. AI by takiego czegoś nawet nie wymyśliło. Chwała Jarkowi za ten cyrk. Najlepszy cyrk na świecie. |
O Sapale to bajdurzą od wielu dni przy jednoczesnym bronieniu grubasa Omraniego i kolejnego wynalazka - tym razem z Białorusi.
A kopacz z Białorusi nie powinien grać w Polsce, bo to kraj wrogi Polsce. |
Bo grubas zarabia ułamek tego co Igor "geisza" Sapała i jest nadzieja, że na swoją pensję zapracuje, której to w przypadku Sapały nie ma już dawno.
|
Rude właśnie powiedział na konfie, że Omrani dalej niegotowy do gry...
Nie wiem jaki sens ma ten transfer skoro nawet na ławkę po miesiącu czasu się nie nadaje. |
Cytat:
|
Już ktoś powyżej zauważył, że Igor to ostatni projekt rodzinki...
|
Cytat:
Piszesz takie bzdury i potem kolega Drozd kwituje sprawę, że to „projekt rodzinki” a prezes jego umiłowany i dyrektor sportowy prześwietny nic z tym nie mają wspólnego. Mega słabe. To tak pod spotkanko z prezesem? Trzeba się wykazać? Jak widać taktyka prezesa Jarosława jak zawsze działa bez zarzutu. |
Cytat:
To nie może być wynik pomyłki i złego zrozumienia. |
Cytat:
Ty za to jesteś postępowy i nowoczesny, można by nawet powiedzieć, że progresywny. Gratulacje :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Wuja wpadł na ten pomysł i tyle. Królewski jakby ogarniał to by temat ujebał. Niestety od zawsze był marionetką JB XVI i jego dworu dlatego temat przyklepał. |
Cytat:
|
No ty pewnie pierwszy go tu będziesz rozliczał, lizac po końcówce ogona albo oprawiając w ramkę skórę, która zrzuci.
|
Cytat:
|
Fakt jest taki, że Sapała podpisał kontrakt jak Kiko był w klubie więc idzie na jego konto.
|
Na jego konto idzie to, że podpisał zamiast wypieprzyć do kosza. Natomiast usprawiedliwieniem może być fakt, że nikt się nie spodziewa działań na szkodę klubu ze strony poprzedniego dyrektora sportowego. Zwłaszcza że jest on rodziną właściciela.
|
Kiko nie popełnia błędów, a tu na siłę mu się przypisuje Sapałę. Nie rozumiem tego. No może jakies małe "błędziki" (tak to nazwijmy) się zdarzą, typu ściąganie za kontuzjowanego Brodę, Białorusina, który i tak nie może grać i zanim będzie mógł grać to Broda już będzie zdrowy. Ale to takie tam błędziki. ogólnie Kiko nie ma co się czepiać :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl